Da li sva napajanja imaju zaštitu od pregrijavanja u slučaju da otkaže ventilator?
Jel bi se mogao dogoditi požar u slučaju otkazivanja ventilatora?
Da li sva napajanja imaju zaštitu od pregrijavanja u slučaju da otkaže ventilator?
Naravno da nemaju.
Nemaju ni sva auta ESP
Pa pod nekim okolnostima mogao bi se dogoditi mali pozar koji bi nakon nekog vremena presao u veliki...Ali to je rijedak bas rijedak slucaj da Ventilator otkaze....Bas trebas imati (Ne)Srece da ti se to desi.Nebrini se,neces dici kucu u zrak
Zaboravio sam napomenuti da su elektronicke komponente sto na maticnoj sto na napojnoj jedinici pravljene tako da mogu podnijeti duplo vece temperature od idelnih temperatura.
Ovo za napajanje ti je dobro pitanje..ali mislim da bi prije neki kondenzator eksplodiro i onda da ti osigurac izbaci nego da se zapali napajanje
Ma šanse su 0% ne moraš se brinut oko toga.
Meni je prošlo ljeto riknuo ventilator na napajanju. Ne znam da li zato jer je bilo ljeto ili zato jer je
odvrtio svoj broj okretaja. Tako da ima više od 0% šanse. Po temperaturi gornjeg dijela kućišta
sam shvatio kako nešto nije u redu.
Onako iz predostrožnosti sam promjenio napajanje, a staro napajanje poklonio prijatelju koji
voli "prčkati" po elektronici, ali i da mi kaže da li je neki dio pretrpio oštećenje od pregrijanosti.
Poslije je stavio novi ventilator, ali ni on ga više nije ugrađivao u računalo nego ga je koristio
ako treba testirati nekakvu ploču ili prilikom neke slične zabave.
Da - napajanje je bilo SPIRE 400 W, zaboravio sam točan model (znam nije nešto).
Po temperaturi gornjeg dijela kućišta sam shvatio kako nešto nije u redu.
A izgleda da da..ali mislim da se to malo jace zagrije..kaj ne?
Po temperaturi gornjeg dijela kućišta sam shvatio kako nešto nije u redu.
Ako su žice izolirane samogasivim materijalom šansa da se zapali je nikakva. U katastrofičnom scenariju, za koji je šansa jako mala, može se desiti da kabel od napajanja nije omotan samogasivim materijalom. Usljed zagrijavanja mže doči do zapaljenja izolatora kabla i do požara. Ako te toliko brine, postoje samoaktivirajuči aparati za gašenje požara, koji se uključuju na određenoj temperaturi.
Meni se na starom kompu desilo par puta na napajanju da se ventilator presto vrtit, kučište se zagrijalo, dosta a i osjetio se miris plastike, pa sam promjenio vent i dan danas radi napajanje (staro je 7 godina već). Tak da ima šanse da stane vent ali mislim da se nebi moglo zapalit napajanje.