Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.681.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
Jel ima di za kupiti filtere za gornje ventove kod define s kucista
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
loky4i4 kaže...
Jel ima di za kupiti filtere za gornje ventove kod define s kucista

kod nas sumnjam, no imaš ove - u opisu piše da pašu i za define s

http://www.demcifilter.com/p0564/Fractal-Design-R5-3-Vent-Top-Dust-Filter.aspx

ili ovako nešto za svaki vent posebno

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 11:19 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
molnyi kaže...
Texpi kaže...

Vjerojatno jer je to ThermalDreq :)

hahah, pogledoa sam upravo par videa na netu, nije mi leglo kućište. I dalje mi je najljepše nzxt s340 no sve me vuče na taj phanteks... Samo ne znam gdje u hr ima kupit dodatni bracketi za ssd i hdd, znate li vi možda gdje ima? Ipon ima, ali očito po narudžbi.

pa imaš u phanteksu bez dodatnih bracketa mjesto za dva hdd-a i jedan ssd (za drugi ssd ima mjesto, ali nema nosača)

eventualno ako ti treba više od toga

Znam da ima, ali nema niti jedan bracket koji se "objesi" naprijed da se vidi hdd itd. :)

Bene docet, qui bene distinguit.
11 godina

Ima u ipon da. Dostava je 40kn, a cijene su trenutno izblesirane na nabava.net, no ne i u njihovom ducanu. Da se nebi zbunio, ako ces gledati i ventilatore, cijene su dobre, svi Phanteks 120 ili 140mm ventovi kostaju barem 14-16 eura.

O tome sam pricao, da su barem jedan taj HDD bracket stavili u pakiranje sa kucistem.. Za koje si se onda Phanteks kuciste odlucio??

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 14:10 (The_Fichek).
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozz kolege trebao bih preporuku za naboljeg mini-ITX!Momentalno posedujem CM elite 130!

Moja konfiguracija :

Monitor:Asus MG279Q

Maticna:MSI Z97 I ac

Ram:8G

grafa:Gigabyte G1 390x

procesor :I-5 4460

Vodeno hlagjenje za procesor :CM seidon V2

napajanje:XFX 750W 80+ Gold

Znaci da pojasnim temperature su super, ali problem je da ova G1 390x dosta glasna ,pa bih molio za preporuku mini-ITX sa super dobrim protokom zraka i da malo stisam buku grafe!

kupnja u Njemacku, cena nije problem!

Unapred Hvala drage kolege!  

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
17 godina

Super izgleda, ali citam sad na netu tip kaze da grafa dolazi odmah iznad napajanja sto uopste nije dobro za protok zraka.

12 godina

da to mu je mala mana ali ima nesto mjesta.

17 godina
roby27 kaže...

da to mu je mala mana ali ima nesto mjesta.

Hmm super je samo recimi sta mislis da grafa nece se gusiti iznad napajanja ovo moje 750w XFX zna se dobro ugrijati na full loadu?I vidim da je napajane  prema dole okrenuto da odozdo vuce zrak!

12 godina

mislim da je kod tebe problem amd grafa i to 390x model koji kuri sve u šest zato se i ventilatori moraju jace vrtit pa je buka veliki problem i da tu ne pomaze nikakvo anti noise kuciste, ostavi si CM130 kako je jer mislim da tu nema pomoci, jos bi u nano s imao restrikciju od napajanja koje kako kazes voli se zagrijati pa bi taj topli zrak uvlacilo u graficku tako da mislim da za takvu graficku to nije najsretnije rijesenje.  

11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Srle22 kaže...
picajzla0707 kaže...

sličan problem sam imao i s fractalom - neobjašnjiva rupa na dnu, kroz koju prednji ventovi bez problema vuku prašinu - i čemu onda služi prednji filter

ja sam to riješio komadom ljepljive trake 

(slika je s neta samo za primjer, ali to je tako izgledalo i kod mene)

Taj otvor na donjoj strani maske (koji sluzi za lakse skidanje maske) nalazi se ISPRED filtera za prasinu, tako da vazduh koji tuda prodje da bi usao u samo kuciste svakako mora prethodno proci kroz filter.

imam doma kućište, ok?

Ako vec imas kuciste,(govorim o Fractal Design Define R4) dobro pogledaj kako je postavljen filter i kuda prolazi vazduh......nemoj dovoditi ljude u zabludu proizvoljnim tvrdnjama koje nisu tacne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 18:48 (Srle22).
17 godina
roby27 kaže...

mislim da je kod tebe problem amd grafa i to 390x model koji kuri sve u šest zato se i ventilatori moraju jace vrtit pa je buka veliki problem i da tu ne pomaze nikakvo anti noise kuciste, ostavi si CM130 kako je jer mislim da tu nema pomoci, jos bi u nano s imao restrikciju od napajanja koje kako kazes voli se zagrijati pa bi taj topli zrak uvlacilo u graficku tako da mislim da za takvu graficku to nije najsretnije rijesenje.  

samo da javim ,znaci izvadio sa ceo kapak i pustio igru i nemogu verovati da grafa uopste se necuje ali uopste se ventovi necuju, znaci problem je u kucistu tako da molim za pomoc koje bi bilo idealno resenje za mene!

12 godina

zamjena ventova na vodenom coleru ili na kucistu? Ti moras dokuciti sto tocno radi buku i gdje, nisam vidovit.

12 godina
Srle22 kaže...
picajzla0707 kaže...
Srle22 kaže...
picajzla0707 kaže...

sličan problem sam imao i s fractalom - neobjašnjiva rupa na dnu, kroz koju prednji ventovi bez problema vuku prašinu - i čemu onda služi prednji filter

Taj otvor na donjoj strani maske (koji sluzi za lakse skidanje maske) nalazi se ISPRED filtera za prasinu, tako da vazduh koji tuda prodje da bi usao u samo kuciste svakako mora prethodno proci kroz filter.

imam doma kućište, ok?

Ako vec imas kuciste,(govorim o Fractal Design Define R4) dobro pogledaj kako je postavljen filter i kuda prolazi vazduh......nemoj dovoditi ljude u zabludu proizvoljnim tvrdnjama koje nisu tacne.

pobogu čovječe, ja govorim o kućištu koje ja imam, dakle o fractal arc seriji na kojoj se filter nalazi skroz sprijeda

kakav define r4, zar ti je toliko teško pogledati pod "moj pc" o čemu govorim, ako već misliš pametovati

da proizvoljne tvrdnje i zablude 

11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Srle22 kaže...
picajzla0707 kaže...
Srle22 kaže...
picajzla0707 kaže...

imam doma kućište, ok?

pobogu čovječe, ja govorim o kućištu koje ja imam, dakle o fractal arc seriji na kojoj se filter nalazi skroz sprijeda

kakav define r4, zar ti je toliko teško pogledati pod "moj pc" o čemu govorim, ako već misliš pametovati

da proizvoljne tvrdnje i zablude 

Kao sto se vidi iz tvog posta, napisao si da si "slican problem imao i sa Fractalom" ne navodeci konkretan model. To bi nekoga moglo navesti na pomisao da je to slucaj kod svih Fractalovih kucista, sto je, jel' da, netacno. Dakle budi precizniji u takvim navodima.

A sto se tice Fractala koji ti imas, moram priznati da nisam zagledao kao stoje stvari oko filtera. No, bas cu proveriti, jer bi me zaista cudilo da ozbiljna firma poput Fractala napravi takav propust........

12 godina
Srle22 kaže...

Kao sto se vidi iz tvog posta, napisao si da si "slican problem imao i sa Fractalom" ne navodeci konkretan model. To bi nekoga moglo navesti na pomisao da je to slucaj kod svih Fractalovih kucista, sto je, jel' da, netacno. Dakle budi precizniji u takvim navodima.

A sto se tice Fractala koji ti imas, moram priznati da nisam zagledao kao stoje stvari oko filtera. No, bas cu proveriti, jer bi me zaista cudilo da ozbiljna firma poput Fractala napravi takav propust.......

...sam imao s fractalom, mojim fractalom, valjda, jer nisam napisao "fractali imaju problem", pa da se to shvaća kako cijeli opus ove tvrtke ima isti problem

ako netko na forumu kaže da ima problema s pregrijavanjem "svoje nvidije" valjda misli na dotičnu grafu, ne na cijeli proizvodnju nvidije od stoljeća sedmog naovamo

osim toga nisi na forumu od jučer da ne možeš pogledati rubriku "moj pc" ako te zanima detaljnije o čemu govorim i ako ideš pametovati kako nešto nije istina

nisi zagledao, kažeš, ali svejedno komentiraš na prvu, uvjeren u nešto što ne stoji, ali onda i dalje nastavljaš soliti pamet kako sam ja trebao biti precizan radi toga da ti ne shvatiš nešto krivo jer je tebi teško pogledati koji model imam i vidjeti da nisu svi fractali isti, ali ti nije teško bubnuti nešto bez razmišljanja i sad trkeljati o tome već tjedan dana 

majku mu staru,, napomenuo sam kako mi se taj detalj nije svidio kod mojeg kućišta, a ti napravio sagu od toga

mislim da je bilo dosta oftopičarenja, a drugi put pogledaj što komentiraš prije nego nekome kažeš da laže i dezinformira

11 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

@picajzla 0707

Prvo, ne postoji ni jedan razlog da budes ni nervozan ni nepristojan. Ja se bar tebi nisam obracao takvim tonom.

Drugo, i dalje mislim da nisi bio dovoljno odredjen i jasan kada si pisao o problemu sa filterom. Napisao si "slican sam problem imao sa fractalom" Nisi napisao ni sa kojim modelom ni sa cijim kucistem. (procitaj lepo svoj post) Na taj nacin problem vezujes uopsteno za fractal, a ne za odredjeni model ili odredjeni primerak.

Trece, cela stvar zaista nije vredna rasprave i gubljenja vremena, pa bih ovde zavrsio sa pisanjem na tu temu.

I jos jednom bih te zamolio da kada na forumu sa nekim raspravljas i suceljavas misljenja to radis na civilizovan nacin. Vulgarnoscu nikoga neces ubediti da si u pravu. Samo ces sebe predstaviti u losem svetlu sto ti, pretpostavljam, nije namera.

P.S. Prvom prilikom cu proveriti kako stoji otvor na masci "tvojeg" fractala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 16:11 (Srle22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozz ljudi evo da javim kupio sam juce Fractala r5 i mogu reci da je fantasticno veliko kuciste i da vice nemam nikakvih problema sa bukom na moju G1 r9 390x veoma je tiha i na full loadu!zahvaljujem svim kolegama na velikoj pomoci u odabiru kucista !

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Srle22 kaže...

@picajzla 0707

Prvo, ne postoji ni jedan razlog da budes ni nervozan ni nepristojan. Ja se bar tebi nisam obracao takvim tonom.

pa obično kad ljudima kažeš da kenjaju kvake, dovode ljude u zabludu i šire proizvoljne tvrdnje, a da ustvari nemaš pojma o čemu pričaš, dobiješ povratnu reakciju kakvu dobiješ - to je obično dovoljan razlog

a da se ne zaletavaš bezveze do zadra provjeravati moj fractal, evo ti fotke

lijepo možeš vidjeti da arc serija ima sprijeda filter i da ništa ne može biti ispred njega, dok na drugoj nažalost ne možeš vidjeti rupu jer sam je zatvorio trakom, no valjda ti je jasno da je rupa iza filtera

i kad dođeš u zadar, javi se pa ćemo srknut pivce za živce 

14 godina
picajzla0707 kaže...

Prašine ne nedostaje.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Srle22 kaže...

@picajzla 0707

pa obično kad ljudima kažeš da kenjaju kvake, dovode ljude u zabludu i šire proizvoljne tvrdnje, a da ustvari nemaš pojma o čemu pričaš, dobiješ povratnu reakciju kakvu dobiješ - to je obično dovoljan razlog

lijepo možeš vidjeti da arc serija ima sprijeda filter i da ništa ne može biti ispred njega, dok na drugoj nažalost ne možeš vidjeti rupu jer sam je zatvorio trakom, no valjda ti je jasno da je rupa iza filtera

i kad dođeš u zadar, javi se pa ćemo srknut pivce za živce 

Za pivce nema problema, uvek sam raspolozen. A posle 2-3 bas me briga i za prasinu i za fractala.....

12 godina
A moj valentin, kad imas u kuci 9 zivotinja i 2 zivahne djecurlije, prasine ima za izvoz
Zato sam i uzeo ovog fractala, jer ima jako dobre filtere i komponente su unutra napokon ciste
Ranije sam morao cistiti sve na mjesecnoj bazi i cepilo bi hladnjake, a sad ocistim dvaput godisnje i opet nista nije zacepljeno - samo se stvori tanki sloj fine prasine po vodoravnim povrsinama
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
A moj valentin, kad imas u kuci 9 zivotinja i 2 zivahne djecurlije, prasine ima za izvoz
Zato sam i uzeo ovog fractala, jer ima jako dobre filtere i komponente su unutra napokon ciste
Ranije sam morao cistiti sve na mjesecnoj bazi i cepilo bi hladnjake, a sad ocistim dvaput godisnje i opet nista nije zacepljeno - samo se stvori tanki sloj fine prasine po vodoravnim povrsinama

Kako bi tek bilo da nema "tih problema sa Fractalom".....

16 godina
Vodič za odabir kućišta

Jedno zanimljivo kučište za one koji traže tišinu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav.

Isplati li se dati vise novaca i uzeti zalman z11 plus u odnosu na zalman z3 plus?

Izgled mi nije jako bitan.

0 0 hvala 0
14 godina

Ako već misliš dati 520kn za z11, onda radije daj 685 za fractal r4.

A z11 je losiji pd z3+ po meni, jer u z3 plus stanju duže grafe i dolazi s više ventova

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
16 godina
Gle, uvijek se isplati imati bolje kučište. To je nešto što se ne mijenja često. Sad sve ovisi da li tebi treba takvo kučište.
11 godina

Ima i z9 Neo za 550kn. Za 685kn postoji velika konkurencija i nebih rekao da je r4 najbolji odabir, ali je svakako vrlo dobar. Zavisi kaj korisnik oce. Prozor da ne, ako da kolko velik prozor. Spuzve za stisavanje zvuka, da ne. Obratit pozornost na kvalitetu ventilatora (tu Zalman puno pada po meni, aj da su barem stavili specs ventova koji dolaze sa njihovim kucistima) Podrska za vodeno da ne, ako da, sa koje strane. Dimenzije i tezina svejedne ili ne, itd. itd.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 17:34 (The_Fichek).
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Koje je po tebi bolje kućište za 685kn od r4. Ja na nabavi ne mogu niti jedno pronaći

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

Koje je po tebi bolje kućište za 685kn od r4. Ja na nabavi ne mogu niti jedno pronaći

http://www.centro.hr/phanteks-kuciste-enthoo-pro-m-black-window-midi-tower-bez-napajanja-p-n-ph-es515p-bk.aspx

:) 

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 17:48 (molnyi).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice