Problem temperatora od precosera zaključana tema

poruka: 20
|
čitano: 1.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem temperatora od precosera

imam jedno pitanje sa temperaturom od procesora temperatora mi je ovijek iznad 40 kako mogu smanjiti na manje evo slike pa mi recite kako i sa čim dali postoji neki software za smanjivenje temperature i brzine ventilatora

pošto sam ovdje novi pa baš i ne znadem oko ovoga pa molim za pomoć

moja temperatura moja temperatura
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

dali itko znade pomoći hitno mi je

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Temperatura ti je OK, ne budi skeptican i to je to, kad ti bude prelazila 70, onda se javi...

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

Najbolje bi bilo da odeš na You Tube i upišeš; "zamjena termalne paste na procesoru" i pogledaš par videa.

Nakon što dobro uvidiš šta treba napraviti, možeš početi; isključi komp iz struje, otvori bočnu stranicu, skini cooler (hladnjak procesora) sa procesora (iće malo teže), dobro obriši termalnu pastu sa procesora i hladnjaka, stavi novu termalnu pastu na sredinu procesora (u obliku malo većeg zrna riže), pažljivo vrati hladnjak na procesor (mora biti čvrsto stegnut), zatvori komp i upali ga.

Skini Speedfan program, instaliraj ga i pokreni. Tu možeš mjenjati brzinu ventilatora i pogledati temperature.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 12:26 (Mile 74).
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

što se tiče paste mijenja mi je ovi kad sam mijenjao napajanje ima 2 godine a skinuo sam speedfan i kako da smanjim temperaturu a na koliko stavim posto

i očistio sam ga od prašine i procesor i napajenje 

evo slike:

Speddfan Speddfan
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 18:44 (raddy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Onak nabrzaka odgovor, prvo pastu zamjeni..

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 18:53 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

di ću je kupit a može li biti problem što je u sobi temperatura velika nikad nisam imao problema od radi super samo mi je malo to bučno 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 18:55 (raddy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem temperatora od precosera
raddy kaže...

di ću je kupit a može li biti problem što je u sobi temperatura velika nikad nisam imao problema od radi super samo mi je malo to bučno 

Jedino ak ti je u sobi prek 30c... Il ak komp držiš pored peći{#}

U dućanu s informatičkom opremom..

12 godina
neaktivan

u toj sobi gdje je komp vruće je nema peći temperatura bude nekad oko 39 pa do 43 od kompa baš sam pratio a oćeli mu bit išta ako malo buči jeli treba mijenjati ventilator ili ne treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

otvori si stranicu od kučišta pa vidi dali če ti pasti barem malo temperatura procesora.

http://www.omsisimulator.smfnew.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 19:06 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Gle, moj savjet - ostavi sve kako je. Temperatura je relativno okej, a nekako imam osjećaj da nisi baš spreman da sam mjenjaš termalnu pastu na procesoru (nije mi namjera uvrijediti te). Lako možeš nešto strgati, prejako stisnuti hladnjak, potrgati neki kondenzator na matičnoj... Ako možeš zamoliti nekoga da ti to napravi - super, neka on to napravi, ti gledaj, ili neka ti govori, a ti radi kako ti govori. Ali da ideš sam to napraviti, mislim da je velika vjerojatnost da se desi sranje, a, budimo realni, temperature nisu takve da se pasta MORA mijenjati. Možeš eventualno rastaviti komp, skinuti ventilator sa hladnjaka i očistiti prašinu - i sam kažeš da je zadnji puta mjenjano prije 2 godine. Ukoliko ima prašine (a vjerujem da ima), temperature će pasti uz nikakav rizik. Ali i da sve ostaviš kako je - nema frke. Kad ti temperatura pređe 50°C a da komp ništa ne radi, onda nađi nekoga da ti to promijeni, ili se odluči to napraviti sam.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

očistio sam ga od prašine 19.9.2012 sa kompresorom i ventilator od procesora i napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sve ti radi ok , ne diraj ništa i amen.

Ovo naravno stoji ukoliko ne trollaš.

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Onda ostavi sve kako je. Po meni, to je normalna temperatura, na netu piše da je max temp 70°C - znači imaš još ohoho prostora da se cpu zagrije. Dok god ti je temperatura ispod 50°C dok komp ništa ne radi, sve je okej. (Ma dobro je sve dok se ne gasi od prevelike temperature {#})

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
raddy kaže...

očistio sam ga od prašine 19.9.2012 sa kompresorom i ventilator od procesora i napajanje

Ajde, ostavi se gluposti. To ti je sasvim normalna temperatura za taj procesor. Rekao ti je kolega na pocetku, dok ne prelazi 70C, nemaš brige.

12 godina
neaktivan

ok hvala na pomoći znači ne trebam ništa dirat oko cpu ni temprerature mijenjati dok je ispod 50

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

dok je ispod 50 a da komp ništa ne radi ("u leru"). pod opterećenjem smije biti i 60-65 ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 19:26 (Val).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

a komp koristim samo za internet i pisanje a kad radim nešto bude do 45 i to je odna pada do 41 pa onda do 45 i to je to

ako bi sa spedfan smanjivao brzinu na koliko da stavim ne igram igrice samo internet i pisanje u wordu

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 19:46 (raddy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

jeli dobro pratit temperature sa ovim programom :CPUID HWMonitor

evo slike mojih sad temperatura:

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
raddy kaže...

jeli dobro pratit temperature sa ovim programom :CPUID HWMonitor

evo slike mojih sad temperatura:

Jeste što nebi bilo dobro, odnedavno ga koristim i cini mi se baš tačan !

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice