radim ultratiho kučište imam zasad buku samo iz napajanja i procesora i kad bi mi ostala samo katana to bi bilo idealno
zanima me može li se gdje u hrvatskoj nabavit napajanje bez kučišta i koliko je pouzdano
okačite link ko zna
radim ultratiho kučište imam zasad buku samo iz napajanja i procesora i kad bi mi ostala samo katana to bi bilo idealno
zanima me može li se gdje u hrvatskoj nabavit napajanje bez kučišta i koliko je pouzdano
okačite link ko zna
Taj LC ti stvara buku?
Pošto nemaš jaku konfiguraciju možeš na neki način usporiti ventilator iiz napajanja na minumum. To radiš samo ako dobro znaš što radiš i na vlastitu odgovornost, jer moraš otvarati napajanje i prčkati.
Imaš i seasonic napajanje bez ventilatora, košta oko 950 kn.
Najbolje na svetu sto moze da se nadje Fanless je 38A single Rail 460W Seasonic SS-460FL.
Mislim da je to napajanje jace od vecine 500W napajanja na trzistu, a stabilnije od 90% napajanja.
Samo to je za HTPC malo jaci.
Za ostalo vec treba X-560 model.
Mada je za HTPC dovoljno i SS-400FL sa 33A na 12 railu.
Ipak je dobro da u takvim masinama postoji neki dobar ventilator koji hladi sve kao AP181.
Recimo ja bi svoju masinu ovu iz potpisa ladno smeo da stavim na Seasonic X-560.
Samo sto ja kada kupujem napajanje gledam da to bude oko 100W vise nego sve moje komponente sto bi mogle pod LN2 da povuku tj pod MAX OCom, jel tako dobijam prostor i vecu iskoriscenost i stabilnost.
moje komponente traže minimalno napajanja pa mi i nije važna snaga
jedino ljeti pregrijavanje može stvarat probleme kad je 40 C u sobi
u hg spotu ima samo ovo:
Da, to je taj seasonic.
Evo ja bih (pošto imaš tako slabu konfiguraciju) probao ištekati ventilator u napajanju i probao koliko se grije. To sam radio na svojoj konfiguraciji sa sempronom i intergriranom karticom i nije se ništa grijalo, ali pazi, ako to radiš, radiš na vlastiti rizik!
Nebi ti preporucio gasit ventilator napajanja jer samim time i u napajanju se ne izmjenjuje zrak i samim time komponente uzimaju taj vruci zrak i moze doci do katastrofalnih posljedica(po napajanje prvo)
jedino mozes ako je 12 cm ventilator uzet si neki silent seriju vent koji je dosta tih i zamijenit ga ako znas kako