Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 21.948
|
čitano: 3.647.256
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Neće da mi otvori moj PC pa ću odmah tu staviti komponente
-Glavni procesor
-Intel Pentium E5700 3.00GHz

-Radna memorija
2,00GB jednostruka-kanalna DDR2

-Grafika
NVIDIA GeForce GT 440 (Gigabyte)

Ako vam treba još koja komponenta javite,hvala unaprijed!

zanima me može li ovo napajanje na moj PC i hoće li biti kakvih problema?

Corsair CX430 PSU, 430 Watt

0 0 hvala 0
16 godina

Može bez ikakvih problema.

Ako ne planiraš nadogradnje kompa i/ili nećeš zadržati to novo pri kupnji novog kompa, ond amožeš komotno i na neko jeftinije napajanje tipa Chicony 350/400W.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Planiram jedino RAM nadogradit na 4gb.
14 godina

Ma dvije takve konfiguracije bi ti to napajanje držalo i još bi ti dosta lufta ostalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nisam siguran vrijedi li i za proizvode na akciji, ali imaš u Linksu pogodnost, za svaki gol Hrvatske protiv Brazila dobiješ 5% popusta (max. 15%) pa pričekaj to i možeš uzeti Antec VP400PC (270 kn). Osim preporučenog Chicony-a (190 kn) imašSILVERSTONE Strider ST50F-230 (300 kn) i Corsair VS450 (265 kn) koji će ti također biti dovoljni za tvoju konfiguraciju. Naravno, CX430 je najbolji izbor, ali ako želiš uštediti pogledaj si i te modele.

14 godina
odjavljen

Lijep pozdrav

koje bih napajanje trebao uzeti na ovu svoju konfu, s obzorim na imam neku kantu pa bih zamjenio?

Hvala na Vašem savjetu!

0 0 hvala 0
12 godina

Polovno neki FSP/Delta/Chieftec 400W cc 100kn

Novo Chicony 350/450W, Fortron 400, Zalman 500, Corsair VS450

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

htio bi novo jace napajanje za svog naj ljubimca da moze tjerati nesto od gtx770/280x pa do 780 i 290 (znaci da ima 2x8pin samo za gpu, neracunajuci onaj 8pinski za cpu:)! htio bi opet mozda corsair modularno kao sto sad imam od samo 430w! pre zadovoljan sam s njim niti neznam da je u case-u!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

CX 600 M ili 750M?

mislim...mozemo do sutra tako :D koliko para imas,mislis dati!?

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

zanimaju me misljenja oko ovog napajanja http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.22f1c5710b2d4271a04f73de1e3ab861.fortron-napajanje-raider-s-psu-750w-80.aspx

cijena je dosta povoljna za 750w

komp je:
AMD FX-8350

Gigabyte 970A DS3P

Raijintek Themis

2x4GB RAM Kingston 1600MHz

Sapphire R9 280 3GB

gledam tako da jednog dana mozda dode jos jedna r9 280

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
FakeDeath kaže...

CX 600 M ili 750M?

mislim...mozemo do sutra tako :D koliko para imas,mislis dati!?

zanima me ovaj cx600m,(750 mi je totalno nepotrebno za single gpu) nekuzim ovo s jednom granom su 2x6+2pina?

to je ok??

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 21:08 (Stjepanj).
12 godina
raxovkutak kaže...

zanimaju me misljenja oko ovog napajanja http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.22f1c5710b2d4271a04f73de1e3ab861.fortron-napajanje-raider-s-psu-750w-80.aspx

cijena je dosta povoljna za 750w

komp je:
AMD FX-8350

Gigabyte 970A DS3P

Raijintek Themis

2x4GB RAM Kingston 1600MHz

Sapphire R9 280 3GB

gledam tako da jednog dana mozda dode jos jedna r9 280

da, ok napajanje...nemaš brige ni sa 290x upgradeom

Stjepanj

da ok je nema brige

11 godina

Thermaltake Smart Se 630 (http://diskont24.com/product.php?productid=127757&cat=397&page=1) je negdje u rangu CX-a, ali ima 140 mm tako da je vjerojatno jos tisi.

11 godina
Stjepanj kaže...

htio bi novo jace napajanje za svog naj ljubimca da moze tjerati nesto od gtx770/280x pa do 780 i 290 (znaci da ima 2x8pin samo za gpu, neracunajuci onaj 8pinski za cpu:)! htio bi opet mozda corsair modularno kao sto sad imam od samo 430w! pre zadovoljan sam s njim niti neznam da je u case-u!lp

Stjepko ti barem imaš love za pošteno napajanje, na tvom mjestu ako želiš modularno od corsaira bi gledao rm650, vent se inače ne vrti do određenog postotka loada

12 godina
protjeran
roby27 kaže...

Stjepko ti barem imaš love za pošteno napajanje, na tvom mjestu ako želiš modularno od corsaira bi gledao rm650, vent se inače ne vrti do određenog postotka loada

ma to je overkill za bilo koji single gpu sistem, to mi je za moj šparni i7 od 65w:)! onaj corsair 600m mi se svida svakako!

14 godina
odjavljen
FakeDeath kaže...

Polovno neki FSP/Delta/Chieftec 400W cc 100kn

Novo Chicony 350/450W, Fortron 400, Zalman 500, Corsair VS450

Isplati li se kupovati polovna napajanja preko njuškala? Mislim dali im s vremenom oslabi snaga koju daju? Ili napajanja dobrih marki ne slabe s vremenom?

13 godina

Slabe sva samo kvalitetna s vremenom gube manje na svojstvima nego ona jeftina tako da neko kvalitetno napajanje staro godinu ili dvije nije loša kupnja.

11 godina

Ako ćeš uzimati polovno, evo jedan i pol prijedlog (vidim da si iz Splita, nažalost ponuda je očajna oko Splita tako da ćeš morati dog. dostavu):

FSP Blue Storm Pro 400 W (450 W Peak) - 100 kn (ako nije starije od 2-3 god. moglo bi odraditi još koje 2(+) na tvojoj konfig.)

be quiet Straight Power E8 400 W - 150 kn (jako sumnjivo, prejeftino za takvo novo i nekorišteno, ali eto možda je čovjek dobio napajanje ili nešto slično...)

Uvijek treba biti oprezan s polovnim stvarima.

Od novih, preporučeni, Chicony (190+40-tak kn dostave) i Corsair VS450 (270+45 kn dostava), Antec VP400PC (270 kn (akcija do 16.06.) - Links).

14 godina
odjavljen

Mislim da su ta  napajanja odlične marke a 100 kuna vjerovtano reparirana, ili s nekom greškom, jer ne razumijem zašto bi ih netko prodavao za 100 kuna, zar ne?

0 0 hvala 0
15 godina

Razmišljam već duže vrijeme o novom kompu, samo čekam da napokon dođe 4690k, pa tražim i neko napajanje. Uz 4690k će najvjerojatnije biti R9 290 , a pokušavam složiti nešto čim tiše. Za sada mi se najviše sviđa Corsair RM serija, zbog ventilatora koji se ne vrti pri malom opterećenju i kablova koji super izgledaju, ima li nešto bolje ili jednako dobro(tj. tiho), a jeftinije? Planirao sam 650W ili čak 750W da čim više može raditi bez ventilatora.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim zamijeniti sadašnju grafičku sa R9 270X. Zanima me da li će moje sadašnje napajanje (400W) biti dovoljno i ako neće koje bi bilo pametno uzeti?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 14:03 (Jolckan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako je u dobrom stanju biti će dovoljno pošto tvoj komp u gamingu troši do 250W ali ako je malo starije onda trebaš kupiti neko dobro napajanje od 400+ watta tipa XFX 450, Corsair CX430V2, LC Power GP3460W i slična. Ima sada hrpa dobrih napajanja u tom rangu 300 do 400 kn.

15 godina
neaktivan

nesto mi se u zadnje vrijeme desava s napajanjem svaki drugi put kada ga upalim cuje se kvrcanje iz njega(nije vent testira sam) pa ako mu se nesto desi koje napajanje bi za moj komp bio optimalno...u buducnost mislim jos samo staviti jednu graficku (SLI) i jaci CPU

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
MOgY kaže...

nesto mi se u zadnje vrijeme desava s napajanjem svaki drugi put kada ga upalim cuje se kvrcanje iz njega(nije vent testira sam) pa ako mu se nesto desi koje napajanje bi za moj komp bio optimalno...u buducnost mislim jos samo staviti jednu graficku (SLI) i jaci CPU

Ako je coil whine onda nemaš beda, samo duraj dalje.

A ako je nešto ozbiljno onda mjenjaj napajanje, samo koliko para imaš?

15 godina
MOgY kaže...

Tako je bilo prijateljici prije par tjedana. Trebao joj je komp za maturu pa je pustila dok to ne prođe, a za to vrijeme se pokvario disk. Sumnjam da je slučajnost, tako da promjeni čim prije. 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
neaktivan

Ako je coil whine onda nemaš beda, samo duraj dalje.

A ako je nešto ozbiljno onda mjenjaj napajanje, samo koliko para imaš?

coil whine? sta je to?

FC Barcelona
15 godina
neaktivan

Tako je bilo prijateljici prije par tjedana. Trebao joj je komp za maturu pa je pustila dok to ne prođe, a za to vrijeme se pokvario disk. Sumnjam da je slučajnost, tako da promjeni čim prije. 

zva sam servis oni su rekli da je to cesta pojava ali da prodje to...nisam ni sam pametan...a novaca ima nije problem samo nebi tio dati previse da bude ovekill a nebi ni skart kupio

FC Barcelona
11 godina

power_user

Gledano po glasnoći, nisam našao ništa bolje od tog RM-a, a da je u tom cjenovnom rangu. No stvar kod te serije je što ima loše kondenzatore tako da postoji mogućnost prijevremenog zatajenja, ali budući da je 5 god. garancija, onda pretp. kako vrijedi uzeti ga ako ti stvarno treba najtiše moguće napajanje (i nadati se da će zaštite učiniti svoje u slučaju najgorega).
Osobno bih išao na malo skuplju i glasniju, ali kvalitetniju soluciju:

XFX XTR 650 (836 kn) - isto ima hybridni mod, ali RM je ipak malo tiši.

ili jeftinije, jače, kvalitetnije, ali bez hybridnog moda i manja je efikasnost:
Seasonic SS-750AM2 EVO (760 kn).

Jolckan

Svakako bih preporučio novo napajanje budući da Chieftec (može točan naziv modela?) i nije baš neko napajanje, a tvoje cjelokupno računalo s 270X bi moglo trošiti i nešto više od 250 W tijekom gaminga (pogotovo ako misliš klokati nešto), što može biti malo opterećujuće za Chiefteca.

MOgY

Ako ćeš stavljati SLI onda si pogledaj Seasonic SS-620GM2 EVO (635 kn) ili FSP Raider 750 W (600 kn). Oba imaju dovoljno snage i dovoljno PCI-e priključaka. Ako ti je preskupo možemo neke druge prijedloge staviti.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ako je u dobrom stanju biti će dovoljno pošto tvoj komp u gamingu troši do 250W ali ako je malo starije onda trebaš kupiti neko dobro napajanje od 400+ watta tipa XFX 450, Corsair CX430V2, LC Power GP3460W i slična. Ima sada hrpa dobrih napajanja u tom rangu 300 do 400 kn.

OK, samo kroz godinu i pol dana vjerovatno bih mijenjao i procesor (sa 4 na 8 jezgri), kupio bih i SSD. Hoće li ova napajanja koja si nabrojio to moći podnijeti?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
15 godina
neaktivan

a ono ja racunao oko 400 -500 kn ali ako je to ono bas zlatna sredina onda ok....ono cuo sam da i ovo moje xfx 550w 80+bronze isto bez beda podrzava sli...neznam ako imas jos sta prijedloga slobodno reci.....samo ocu da budem siguran da je kvalitetno

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice