Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 21.948
|
čitano: 3.647.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Ok, napajanje ce biti dovoljno i za rastrosni FX8xxx tako da ne bi trebao imati brige oko toga.
16 godina

Jel za 2xGTX770 + i7 4770k dovoljan RM650W?

12 godina
Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
16 godina

Hvala na brzom odgovoru. Nekako sam zapeo za Corsair jer je koliko sam čitao najtiši. I XFX i Seasonic ak se zalomi, mogu biti glasni, iako su im dijelovi puno kvalitetniji nego ovom Corsairu. Ipak nije ovo AX serija.

Al čisto me zanimalo jel bi bilo dosta 650W ili moram ić gledat 750W+?

Možda na kraju zbilja i SiSu uzmem. Iako sam više lud od svega. Mislio sam da će Devil's Canyon doć početkom mjeseca. Tada sam već trebao kantu složiti, i ništa...

Čekam ko kreten. U međuvremenu mi nestao Dark Rock 3 i još neke stvari koje sam planirao...

12 godina
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Ja bih gledao 750w pa i jače od toga jer od viška glava ne boli

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Hvala na brzom odgovoru. Nekako sam zapeo za Corsair jer je koliko sam čitao najtiši. I XFX i Seasonic ak se zalomi, mogu biti glasni, iako su im dijelovi puno kvalitetniji nego ovom Corsairu. Ipak nije ovo AX serija.

Al čisto me zanimalo jel bi bilo dosta 650W ili moram ić gledat 750W+?

Možda na kraju zbilja i SiSu uzmem. Iako sam više lud od svega. Mislio sam da će Devil's Canyon doć početkom mjeseca. Tada sam već trebao kantu složiti, i ništa...

Čekam ko kreten. U međuvremenu mi nestao Dark Rock 3 i još neke stvari koje sam planirao...

Ja imam corsair rm 750w i mogu ti rec da je napajanje odlično, do 40-50% opterečenja vent s ni nepali, stvarno tiho napajanje

16 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Jel za 2xGTX770 + i7 4770k dovoljan RM650W?

Bi li odma išao na dvije GTX 770 ili s vremenom kad zatreba? Sam komp sa i7-4770k bez ikakve kartice bi povukao nekakvih 150W u full loadu, a svaka GTX 770 je još 200W, znači sve skupa kad bi teoretski bilo u full loadu to je oko 550W, za što je RM650W sasvim dovoljan. Ali po meni dvije GTX770 nisu baš neki izbor, jer za 2-3 god kad bude zafalilo GPU snage jednostavno prodaš nju i uzmeš nešto duplo jače i efikasnije iz novije serije.

16 godina

A mislio sam odma. Puno bolje nego 780 ili 780Ti. Barem mi se čini.

Jer se bojim da ce za jednog Witchera 3 ovo biti preslabo (solo GTX 770). Gledao sam i Sapphire-a TriX R9 290, al tamo čitam da su potencijalne smetnje sa black screenom.

16 godina
neaktivan
Dachande kaže...

A mislio sam odma. Puno bolje nego 780 ili 780Ti. Barem mi se čini.

Jer se bojim da ce za jednog Witchera 3 ovo biti preslabo (solo GTX 770). Gledao sam i Sapphire-a TriX R9 290, al tamo čitam da su potencijalne smetnje sa black screenom.

Da, sad sam malo bolje pogledao cijene, dvije GTX 770 su svakako bolji izbor. {#}

Što se RM650W tiče, evo ovdje potrošnja dvije GTX 770 u igrama sa 6-jezgrenim i7 koji cugne bar 50W više od tog i7-4770k, a ovdje možeš vidjet kakva je efikasnost, brzina venta i zagrijavanje tog RM-a pri određenim opterećenjima. Ako se mene pita nemaš straha sa 650W, al kad vidim da je 750W verzija niti 100kn skuplja.. možda da se rastegnuti do nje? Radila bi ti 2% efikasnije, nešto tiše i oko 5C hladnije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 17:05 (Penryn).
11 godina

Dachande

Ako imaš dodaj za RM750. Tiše će raditi, manje će se grijati, biti će veća efikasnost i nećeš ga toliko opteretiti ukoliko se odlučiš za OC svega.
Ali ako imaš mogućnost, tj. razmišljao si o kupovini vani, ozbiljno uzmi u obzir EVGA-u NEX750G2 (103 € - cca. 780 kn), za 3 € skuplji od RM750, a puno bolja kvaliteta i ima slično tih rad ventilatora.

Ne znam jeste li primijetili, ali došla je nova FSP Hexa+ serija kod nas:

FSP Hexa+ 400 W (ekupi - 290 kn)

FSP Hexa+ 500 W (ekupi - 378 kn)

Možda kod drugih trgovina budu i jeftinija tako da su solidna, jeftinija alternativa CX serije. Efikasnost (obični 80+ Plus certifikat), regulacija napona i oscilacije napona su malo lošije od CX-a. Što se tiče kvalitete, kondenzatori su većinom svi Teapo uz 1-2 CapXona i osnovne zaštite su prisutne tako da ne bi trebalo biti bojazni s te strane.

15 godina
neaktivan

Ja mislim da bi ja treba reklamirat svoje napajanje. Ruši mi se kad igram neke igre, nisam još sve testira, mislim da je napajanje (upravo testiram, nisam sve stiga).

I šta ako mi oni tamo reću da je napajanje ipak isprvano samo da nije dovoljno jako za moju konfiguraciju, mislim, objektivno, dovoljno je jako ali bili se oni mogli na to izvuć? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

dosta je jako... temperatura proca?

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 22:37 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Evo bilo mi je sad oko 45 u BF3. Još ću večeras upalit Prime95 pa ću vidit. Već san testira grafičku sa Furmarkom i nije se srušilo.

Ovde su mi rekli da mi je napajanje s#nje. Neslažem se naravno jer sam svugdi drugo ćua da je i više nego dobro. Prije svega ovde. I btw šta mislite o ovome šta su mi rekli na Overclockers?

Još jedan razlog zašto mislim da je napajanje je to da nemogu overclockat niti malo (i proc i grafičku), odma se ruši, sa starim napajenjem sam moga, ali sam ima i drugu memoriju i matičnu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 23:43 (dr. zlo).
12 godina
protjeran

moze pitanje za ekipu? dobio sam novi kabal ( na jednoj grani 2x6+2pin) od corsair-a za svoj cx430m.

mene zanima dali mogu samo s jednim kablom(railom/granom) spojiti gtx660ti (koja trazi 2x6pin)

dali moze izdrzati ovaj cx430m ovu gtx660ti??

pitam cisto zbok estetike posto su mi kablovi drugaciji a htio bi da to sve ljepo zgleda:)

hvala!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

moze pitanje za ekipu? dobio sam novi kabal ( na jednoj grani 2x6+2pin) od corsair-a za svoj cx430m.

mene zanima dali mogu samo s jednim kablom(railom/granom) spojiti gtx660ti (koja trazi 2x6pin)

dali moze izdrzati ovaj cx430m ovu gtx660ti??

pitam cisto zbok estetike posto su mi kablovi drugaciji a htio bi da to sve ljepo zgleda:)

hvala!lp

Nisam stručnjak, ali CX430 je single-rail napajanje ako se ne varam, tako da bi trebalo biti svejedno kako spojiš. Ja sam svoju GTX460 jedno vrijeme imao spojenu sa splitterom 6+2pin>2x6pin, a to je više manje ista stvar i radilo je bez problema. Kasnije sam samo zbog estetike spojio 6pin direktno u grafičku i dodao 2xmolex>6pin jer je ovaj s molexima duži, pa spoj mogu sakriti iza matične.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
12 godina
dr. zlo kaže...
FakeDeath kaže...

Evo bilo mi je sad oko 45 u BF3. Još ću večeras upalit Prime95 pa ću vidit. Već san testira grafičku sa Furmarkom i nije se srušilo.

Ovde su mi rekli da mi je napajanje s#nje. Neslažem se naravno jer sam svugdi drugo ćua da je i više nego dobro. Prije svega ovde. I btw šta mislite o ovome šta su mi rekli na Overclockers?

Još jedan razlog zašto mislim da je napajanje je to da nemogu overclockat niti malo (i proc i grafičku), odma se ruši, sa starim napajenjem sam moga, ali sam ima i drugu memoriju i matičnu.

ja sam na takvom napajanju vozio duplo jači komp, bez ikakvih problema... Sada stvarno je moguce da napajanje nesto ne valja i da stvara probleme

posudi negdje drugo napajanje, i probaj s drugim

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
12 godina
protjeran
Cx430m je single rail! Fake, macak cezar? moze odgovor na moje pitanje? Koliko moze dati ta grana??
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ima CX dovoljno snage na tom rail-u (384 W) za tu grafu (treba oko 150 W) tako da ju možeš spojiti onako kako si zamislio.

Inače, evo jedna 'reklama' za Corsair-ovu RM seriju, radi se o 1000 W (cca 1300 kn):

- na slici se može vidjeti kako je jedan kondenzator procurio. Na rezultatima testiranja se ne vidi neki štetan učinak, ali nisam siguran jesu li testirali napajanje s takvim kondenzatorom ili se to dogodilo nakon/tijekom testiranja. U svakom slučaju, mislim da je Corsair barem na 1000 W trebao koristiti bolje kondenzatore.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 13:55 (kiwi_91).
13 godina
neaktivan

@ kolega koji trazi napajanje za GTX770 SLI

http://www.hardocp.com/article/2013/11/13/corsair_rm750_750w_power_supply_review/9#.U7Pz3_l_u2o

Radije neki Seasonic MII 750AM2

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 14:05 (Hystorian).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Uff! Kriminal! Hvala na linku. 

A da novčanik pop**di i uzme AX760i? {#}

13 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Uff! Kriminal! Hvala na linku. 

A da novčanik pop**di i uzme AX760i? {#}

Ovaj "i" na kraju je samo komercijala, bez i ce isto odraditi. Ukoliko se ide na tako nesto tu nema bojazni, 7 godina garancije. Moras znati da ce taj SLI odraditi i dobro 650W napajanje u tom rangu. Kad se vec ide na platinum, kod nas se mogu naci Seasonic, Corsair AX, Enermax i s tim napajanjima nema greske. Iako se moze proci i jeftinije sa nekim 80+gold napajanjem

12 godina
protjeran

samo da javim, radi sve kao podmazano furmark itd...

napajanje na 0db!

hvala!{#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Ne bih baš rekao da je i verzija samo komercijala, postoji dosta velika razlika između AX760 i AX760i. Prvi je Seasonic platforma, a drugi je Flextronics i on ima digitalnu regulaciju napona, tj. naponi su skoro pa savršeni, ali osobno mislim da nema razloga davati više novca za nju jer je i obična verzija odlična.

Ponovno predlažem onu EVGA-u ako si ju u mogućnosti uzeti jer je jeftinija od AX-a, a približno dobra. Što ti govori i 10 god. garanciju što ju ima na nekim tržištima...

Kod nas kvalitetniji raspoloživi modeli za preporuku:

Seasonic G650 (880-920 kn)

Seasonic G750 (1000 kn)

Seasonic SS-660XP (1150-1200 kn)

Corsair AX760 (1200 kn)

Enermax Revolution 87+ 850 W (1200 kn)

16 godina
neaktivan
kiwi_91 kaže...

...Ponovno predlažem onu EVGA-u ako si ju u mogućnosti uzeti jer je jeftinija od AX-a, a približno dobra. Što ti govori i 10 god. garanciju što ju ima na nekim tržištima...

Evo ja baš gledam EVGA napajanja i dvoumim se između 750W G2/NEX G/B2/NEX B. Cijena je 120/110/100/90 $. I neznam koju bih odabrao, neznam koja je razlika između G2 i NEX G modela? Garancija je 10/3/3/3 godine. 

Linkovi:

750 G2

750 NEX G

750 B2

750 NEX B

11 godina

a gdje se tu uklapa xfx 850w black(1100kn) i kakve su saznanja o tom modelu,kakva bi bila ocjena od 1 do 10 recimo???ne mislim da je loše,jer imam takvo,samo me zanima gdje bi ga "pozicionira" u usporedbi sa svojim preporukama...hvala {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

headshot

G je dosta kvalitetno napajanje, radi ga FSP (AURUM Gold serija), ali G2 (Super Flower) je u svemu za stepenicu bolji tako da definitivno vrijedi tih 10 $.
Ne znam kakvi su Bronze modeli.

johnyaces777

Je li to XFX P1-850B-BEFX? To je platforma od Seasonicove X serije, znači negdje između G i Platinum serije, ocjena 8.

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Molio bih vas za preporuku - koje napajanje uzet za R9 270 (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=14399).

Kao i svaki potrošač (a i student :)), volio bi nešto prihvatljive cijene ali dobre kvalitete. Cpu i matična su i5-4590 i asrock B85 pro4. 

P.S. Ispričavam se staffu foruma jer sam pitanje prvotno postavio u krivoj sekciji =/

0 0 hvala 0
11 godina

Biti će dobar XFX 450 W kojeg si i mislio uzeti, ali probaj izdvojiti još 150 kn i uzmi si jaču grafu Sapphire R9 280. XFX će raditi i s tom jačom grafom samo ćeš morati koristiti power adapter koji dobiješ uz tu grafu.

10 godina
neaktivan

Puno hvala na pomoći i posebno na preporuci za R9 280! Ajme čeka me gaming savršenstvo! :D

2 0 hvala 0
14 godina

Zanima me bi li XFX450 mogao pogonit ovaj moj komp? Bi bio dovoljan za maks. opterecenje?

Di2 & EPS FTW!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice