LC-Powe X_Type Pro-Line Serie LC7500 V2.3

poruka: 30
|
čitano: 8.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
LC-Power X_Type Pro-Line Serie LC7500 V2.3

Dakle dobio sam novu igračku, novo napajanje od LC-Powera.

Radi se o 500W modelu X_Type serije.

LC-Power se potrudio ispuniti sve želje korisnika koji ciljaju

na napajanje za gameing mašinu.

U svrsi tome su povećali snagu 12V railova, efikasnost, povećali su dužinu kablova,

dodali više molexa, dodali su nove 6+2 pin PCI-E konektore kao standard te

ono najbitnije, povećali jamstvo sa 2 na 3 godine.

/Za Hrvatsku to ne vrijedi pošto uvoznik Links smanjuje to jamstvo na dvije godine, ali važno je napomenuti

da nakon istjeka Links jamstva možete napajanje poslati proizvođaču i bit će vam zamjenjeno./

Kako se napajanje ponaša u praksi?

Hladnjak je i dalje tih, 140mm, crvene boje, podsjeća na Xillence X-Wing,

samo mnogo tiše radi na max opterećenju. Na razini Silent Gianta.

Izgled napajanja je vrhunski, dakle agresivan look u kombinaciji crveno-crne boje.
(koja je ionako već prežvakana XXX puta, ali dobro funkcionira pa eto)

Pod opterećenjem su naponi stabilni, napajanje se ne pregrijava.

Za test su poslužile dvije 560Ti GTX koje je 500W model držao bez muke u SLI konfiguraciji.

Za drugi test su poslužile dvije 6870HD u CrossFireu, i to je radilo bez muke.

Cijena napajanja je očekivana, 500W model cjenovno mjenja 460W Silent Gianta,

a 600W model 560W i 650W Silent Gianta.

Sve u svemu super napajanje, koje bi bila velika konkurencija drugim proizvođačima,

da se recimo nalazi u Webšrotovima gdje bi im cijena bila od 360kn pa nadalje,

ali na sreću Links neda svoju robu webshrotovima baš zbog rušanja cijene i ugleda brandu

koji uvozi.

PS - Koliko sam mogao zaviriti kroz mrežice, kondezatori na napajanju su Sanyo (awesome)

a kao glavna dva filtra su Rubycon (even more awesome).

Ima tu i malo sličica, pa se počastite gledanjem:

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 11:33 (Don Kihoty).
Moj PC  
14 0 hvala 12
17 godina
neaktivan

Super, još samo dodaj slike da vidimo taj setup sa dvije GTX560Ti.  {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: LC-Powe X_Type Pro-Line Serie LC7500 V2.3

Stavit cu kad napisem review ploce. Natjerati SLI na 

amd ploci je muka. Jos uvjek kakaju ndivijini driveri.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Stavit cu kad napisem review ploce. Natjerati SLI na

amd ploci je muka. Jos uvjek kakaju ndivijini driveri.

Jel bilo išta toplo ili bučno sa te dvije GTX560Ti?

Mislim uzeti sebi jedno ovakvo a temperatura i buka su mi jako bitne stavke.

BTW: naletio sam na jedan review, verzija od 600W.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 12:13 (Penryn).
15 godina
neaktivan

LCPower je zakon {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Napajanje mi izgleda opako {#}

Dali je dostojna zamjena za GP3 seriju?..Možeš li napraviti neku usporedbu..Tipa koji ima više oscilacije napona pri večem opterečenju..Ako možeš probaj ih voziti sa 2XHD6950 + Unlocked,OC-ed CPU..Dopali su mi se pa možda zamjenim svoje napajanje za X Type {#}

Ako sam ti ikad pomogao stisni HVALA :)))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ne vjerujem da je baš za dva puta 6950/6970, to je malo pretjerano.

Ali je dostojna zamjena za GP3 (Silent Giant).

Dobar review je ovdje:

http://www.xpert-oc-team.de/forum/index.php?area=vbcmsarea_content&contentid=144&page=6

Dobilo je nagadu za najbolje uloženo/dobiveno ( Preis / Leistung) i za tišinu (Silence Award).

Šteta što kod nas nema 3 godine jamstva. Za 400kn je super kupnja.

15 godina
neaktivan

Jedino ih još hebu oznake stvarne snage po railovima, 300W na 12V ima Fortron 350W PNF ako se dobro sjećam dok 400W PNF ima 348W. Stvarna snaga bi morala biti iznad 360W ako drži test konfu i dvije 560Ti u SLi, odnosno dvije 6870 u CF.

Sumnjam da to može napajanje sa 330W na 12V. Da je proc neki i5 quad ili x4 sa matičnom, 4gb DDR-a 3 na 1.6V, 100,120W, hardovi (2) po 10-15W, koji vent (1,2), tu su njih dvije svaka 130-150W u loadu sigurno za 560Ti, nema šanse.

Moje napajanje bi bilo na knap, a ima skoro 520W na 12V.

Kalkulator.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 13:58 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

O bože RaptoxX kalkulator?

Oni su matematiku učili sa kineskim štapićima, zaboravi to.

Oznake na napajanju su uredu. Zbroj svih railova je 518,6W po LC-u,

dakle sve paše, nema varki.

Imaš dva načina označavanja, oznaka snage samo 12V grane i oznaka snage kao ukupni zbroj svih grana.

Ovo je tradicionalni način označavanja, i to je to.

Pogledaj video, opterećenje više od 550W sa 580GTX i napajanje radi OK. A ima sve moderne

zaštite, moderan raspored kablova, dok stari PNF nema ništa od toga, neoklopljeni kablovi,

glasni 120mm vent, nema niti dva 6-pin konektora, nego jedan, a o 6+2 može sanjati.

15 godina
protjeran

Protis ne želim gledati. Cijene kod njih i u Linksu ne možeš usporediti.

Na cijene u Protisu dodaj 50-60kn i eto realne cijene proizvoda.

Al da je gusto, je, i da je dobro da je tako, je. Bolje da se ima nego nema.

Bolje za krajnjeg kupca. Samo Links je stvarno preoperzan sa jamstvom,

Enermax umjesto 5 daje 2, LC umjesto 3 daje 2.

Al bolje nego Penis Kompljukteri, umjesto 5 daju 1 godinu na TakeMS memorije i flash memorije.

15 godina
neaktivan

Da ne idem previše u OT, samo ću ti reći da na kutiji i na službenim stranicama mog CM-a stoji 5g jamstva, a Penis daje uredno 2. Case closed, sve ti je jasno. A protis,hm, priča za sebe, možemo i ADM uzeti kao malo bolji primjer, da ne bude baš Stinks.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Protis/ADM nisu uvoznici, ne određuju jamstvo. To su webshrotovi i gotovo.

Ali da znaš za info, stisli su ih uvoznici, dobivaju sve manje rabata.

Ja u Linksu uredno dobijem 10% rabata, webshrotovi 5%, i to je to.

Ako je preporučena cijena 100+PDV onda je to to. Ne smiješ rušati cijenu.

Da smo u Austriji/Njemačkoj, dobili bi poziv za sud, ali kod nas nitko nikog ne yebe za preporuče cijene.

Zakoni se ne poštuju. Cijene moraju biti preporučene i/ili veće, i to je to.

Jamstvo proizvođača se mora poštivati. A natječe se tržište u kvaliteti i usluzi, ne u cjeni.

Al kod nas - sranje. Al vjeruj mi, dolaze bolja vremena za prave IT firme, webshopovi će lagano bye bye.

(i s snjima i jamstvo, uvoznik ima pravo odbiti jamstvo bez fakture VP partnera, a ako webshrota nema,

onda se yebi. Nisi hito platiti 30kn više, sad kupi novo.)

15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Protis/ADM nisu uvoznici, ne određuju jamstvo. To su webshrotovi i gotovo.

Ali da znaš za info, stisli su ih uvoznici, dobivaju sve manje rabata.

Ja u Linksu uredno dobijem 10% rabata, webshrotovi 5%, i to je to.

Ako je preporučena cijena 100+PDV onda je to to. Ne smiješ rušati cijenu.

Da smo u Austriji/Njemačkoj, dobili bi poziv za sud, ali kod nas nitko nikog ne yebe za preporuče cijene.

Zakoni se ne poštuju. Cijene moraju biti preporučene i/ili veće, i to je to.

Jamstvo proizvođača se mora poštivati. A natječe se tržište u kvaliteti i usluzi, ne u cjeni.

Al kod nas - sranje. Al vjeruj mi, dolaze bolja vremena za prave IT firme, webshopovi će lagano bye bye.

(i s snjima i jamstvo, uvoznik ima pravo odbiti jamstvo bez fakture VP partnera, a ako webshrota nema,

onda se yebi. Nisi hito platiti 30kn više, sad kupi novo.)

Zašto su cijene u austriji onda toliko manje nego kod nas, da ne spominjem za grafičke kartice? Manja uvozna davanja?

I malo mi je čudno što moj fortron bluestorm 500 ima dva 12v raila od 18A, a ovaj ima dva od 16. 4A manje, to ni iskoristivost ne može nadoknaditi.

Pardon, nisam vidio, mutna je slika, ima 18 + 16, to ispada ok zbog iskoristivosti. Iako bi bilo bolje da ima malo više na 12, a manje na 5, i da ima jedan rail umjesto dva, al ajde.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 23:17 (Jakovp).
14 godina
neaktivan

Bas sam bio kupio LcPower 500W Office series iz linksa za 195kn polubratu da zamijenim za ono smece od frontiera.Bio sam znatizeljan

pa sam ga prije sebi stavio.Upalio sam OCCT power supply test ,znaci procesor i graficka u isto vrijeme,maksimalna potrosnja,i bome

je drzalo.Doduse ventilator je postao bucniji ali za 195 kn se nema sta zamjeriti.I pise da ima 350W kombinirano sta je ko bog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A zašto je u Austriji godišnji promet recimo Corsair napajanja od 1 molijun Eura, a kod nas MOŽDA 200.000kn?

A zašto je kod nas birokracija tako usrana?

A zašto je kod nas carina tako loša i spetljana?

A zašto je kod nas najam prostora duplo skuplji u Zagrebu negu u Beču/Munchenu?

Eto zato je cjena veća. I to je to. 

PS - Ja sam uvjek za višerailna riješenja zbog veće iskoristivosti, manjih gubitaka

te stabilnosti.

Normalno je da je lakše petero ljudi da nosi uteg od 100kg nego da jedan čovjek nosi jedan uteg od 500KG.

Da je drugačije, Enermax NIKAD nebi imao višerailna riješenja, a Enermax je BOG i BATINA napajanja.

15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

A zašto je u Austriji godišnji promet recimo Corsair napajanja od 1 molijun Eura, a kod nas MOŽDA 200.000kn?

A zašto je kod nas birokracija tako usrana?

A zašto je kod nas carina tako loša i spetljana?

A zašto je kod nas najam prostora duplo skuplji u Zagrebu negu u Beču/Munchenu?

Eto zato je cjena veća. I to je to. 

PS - Ja sam uvjek za višerailna riješenja zbog veće iskoristivosti, manjih gubitaka

te stabilnosti.

Normalno je da je lakše petero ljudi da nosi uteg od 100kg nego da jedan čovjek nosi jedan uteg od 500KG.

Da je drugačije, Enermax NIKAD nebi imao višerailna riješenja, a Enermax je BOG i BATINA napajanja.

Više railova je ok ako su dovoljno jaki i pametno raspoređeni. I jedan i drugi sustav ima mana i prednosti, istina.

Ja se samo nadam da kad uđemo zna se već gdje da će nam cijene konkurirat austrijskima, a ako već neće bar ćemo bez problema moći naručiti poštom.

15 godina
protjeran

Tek kad uđemo u EU e onda će biti banana.

Propast će nam sve špedicije jer će firma iz švabije slati svoje kamione i ljude da voze.

A onda ćemo opet dobiti bar 25.000 ljudi na birou. Divno zar ne?

15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Tek kad uđemo u EU e onda će biti banana.

Propast će nam sve špedicije jer će firma iz švabije slati svoje kamione i ljude da voze.

A onda ćemo opet dobiti bar 25.000 ljudi na birou. Divno zar ne?

Ne znam baš, naši vozači će biti jeftinija radna snaga, a i bez problema će moći raditi u inozemstvu, rasporedit će se to već nekako. Uostalom kako misliš da će odjednom švabe slati toliko više svojih kamiona, pa imaju i oni neke svoje kapacitete.

15 godina
protjeran

Pa njima je u cilju da njihov novac ostane kod njih. Pošto neće biti granica - nema problema za njih.

A njima je jeftinije ostaviti svoj novac kod sebe, vratiti ga kroz porez nego platiti naše.

Naša radna snaga će ispasti skupa.. Ali to nije tema za LC-a.. LC će uvjek biti LC.

Koliko god drugi o tome šutjeli.

(sjećam se kad sam došao na forum. rekao sam da je LC Super brand i da s njim nema problema.

i da je ASRock firma koja grabi i grabi. smijali su se. neka se smiju, smijem se ja ljudima koji u životu

imaju 5 ploča, a meni ih prođe GRO kroz ruke, kao i GRO napajanja. znam što traje i što se vraća)

15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Pa njima je u cilju da njihov novac ostane kod njih. Pošto neće biti granica - nema problema za njih.

A njima je jeftinije ostaviti svoj novac kod sebe, vratiti ga kroz porez nego platiti naše.

Naša radna snaga će ispasti skupa.. Ali to nije tema za LC-a.. LC će uvjek biti LC.

Koliko god drugi o tome šutjeli.

(sjećam se kad sam došao na forum. rekao sam da je LC Super brand i da s njim nema problema.

i da je ASRock firma koja grabi i grabi. smijali su se. neka se smiju, smijem se ja ljudima koji u životu

imaju 5 ploča, a meni ih prođe GRO kroz ruke, kao i GRO napajanja. znam što traje i što se vraća)

Naravno, slažem se stobom, LC i Asrock nude mnogo za taj novac, ali ljudima je uvijek čudno kad je nešto jeftinije, pa se boje kupit.

Ja nikad nisam imao problema s time :)  Sada bi prigodno bilo staviti sliku sestričninog kompjutera sa LC power kućištem i napajanjem te Asrock pločom. {#}

15 godina
protjeran

Pa ja bi prvi rekao da je smeće da ne valja.

Nije mi u cilju da imam hrpu reklamacija itd.

Da je tako dilao bi MS industrial.

(urgghhhhhh grozim se, kao i Frontier, EVC/Powertrain itd)

Powertrain/EVC, dva napajanja su mi ZAREDOM eksplodirala u ruci, rekoh "nikad više",

i to je to.

16 godina
Don, oces prodat ili zadrzavas posto mi ne treba ovak jako napajanje?
Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
15 godina
protjeran

Prodat/zadržat šta? 

"Dobrog napajanja, alkohola i seksa nikad dosta"

- Don Kihoty

16 godina
Napajanje...
Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
15 godina
protjeran

Zadržat ću ga. Volim "skupljati" elektroniku.

10 godina
neaktivan
Re: LC-Power X_Type Pro-Line Serie LC7500 V2.3
Don Kihoty kaže...

Dakle dobio sam novu igračku, novo napajanje od LC-Powera.

Radi se o 500W modelu X_Type serije.

LC-Power se potrudio ispuniti sve želje korisnika koji ciljaju

na napajanje za gameing mašinu.

U svrsi tome su povećali snagu 12V railova, efikasnost, povećali su dužinu kablova,

dodali više molexa, dodali su nove 6+2 pin PCI-E konektore kao standard te

ono najbitnije, povećali jamstvo sa 2 na 3 godine.

/Za Hrvatsku to ne vrijedi pošto uvoznik Links smanjuje to jamstvo na dvije godine, ali važno je napomenuti

da nakon istjeka Links jamstva možete napajanje poslati proizvođaču i bit će vam zamjenjeno./

Kako se napajanje ponaša u praksi?

Hladnjak je i dalje tih, 140mm, crvene boje, podsjeća na Xillence X-Wing,

samo mnogo tiše radi na max opterećenju. Na razini Silent Gianta.

Izgled napajanja je vrhunski, dakle agresivan look u kombinaciji crveno-crne boje.
(koja je ionako već prežvakana XXX puta, ali dobro funkcionira pa eto)

Pod opterećenjem su naponi stabilni, napajanje se ne pregrijava.

Za test su poslužile dvije 560Ti GTX koje je 500W model držao bez muke u SLI konfiguraciji.

Za drugi test su poslužile dvije 6870HD u CrossFireu, i to je radilo bez muke.

Cijena napajanja je očekivana, 500W model cjenovno mjenja 460W Silent Gianta,

a 600W model 560W i 650W Silent Gianta.

Sve u svemu super napajanje, koje bi bila velika konkurencija drugim proizvođačima,

da se recimo nalazi u Webšrotovima gdje bi im cijena bila od 360kn pa nadalje,

ali na sreću Links neda svoju robu webshrotovima baš zbog rušanja cijene i ugleda brandu

koji uvozi.

PS - Koliko sam mogao zaviriti kroz mrežice, kondezatori na napajanju su Sanyo (awesome)

a kao glavna dva filtra su Rubycon (even more awesome).

Ima tu i malo sličica, pa se počastite gledanjem:

Nemoj mislit da nešto pametujem ali ja imam istu takvu i sličnu grafu kao i isto napajanje ali od 600w (v 2.3) i nisam zadovoljan kod napajanja, ne kod snage nego kod kvalitete

Andreabuterer
10 godina
neaktivan

Tijekom igranja pc bi mi se zablokirao restartao bi i pc bi ce palio i gasio, a problem je u napajanju

Meni nije davao 12v kad sam spojio na ploču nego 11. nešto, ploča odmeh detektirala i ugasila se, i palila u beskrajnost

Andreabuterer

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Za sve koje misle da je to napajanje bijesno nije, jer sam to platio oko 600kn

Ugledajte se na corsair hx xxx/x  ili napajanje lepa

Ja svima preporučujem napajanje lepa to je jedno najjačih napajanja za pc u svijetu a možda je čak i 1st

Ja bih si volio uzet lepa 1600w ali zapravo guta 1700w

Andreabuterer

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ABCD1919 kaže...

Za sve koje misle da je to napajanje bijesno nije, jer sam to platio oko 600kn

Ugledajte se na corsair hx xxx/x  ili napajanje lepa

Ja svima preporučujem napajanje lepa to je jedno najjačih napajanja za pc u svijetu a možda je čak i 1st

Ja bih si volio uzet lepa 1600w ali zapravo guta 1700w

Malo previše, znam

Andreabuterer
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice