Kamo treba puhati napajanje

poruka: 71
|
čitano: 11.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Kamo treba puhati napajanje
miki1981 kaže...
athlon64 kaže...
dejan9479 kaže...

Evo slike

Ventilator vuce zrak izvana i puse unutar kucista

daj slikaj donju stranu napajanja , tj ventilator da vidimo kako je okrenut

Nek slika stražnju stranu, a ne donju, jer je njemu ventilator iza. I sigurno je da puše prema van. Osim ako nisu kinezi krivo okrenuli vent. jer to definitivno je neko šrotex napajanje.

ma neka slika ventilator , samo da vidim kako je okrenut

17 godina

Jel bolje da uvlači zrak iz kućišta ili iz vana? Koje su prednosti i nedostaci jednog i drugog načina? Jer sad razmišljam da svoje okrenem drugačije i da uvlači zrak iz kućišta...

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Jel bolje da uvlači zrak iz kućišta ili iz vana? Koje su prednosti i nedostaci jednog i drugog načina? Jer sad razmišljam da svoje okrenem drugačije i da uvlači zrak iz kućišta...

nemoj , mojtx650 uvlaći iz vana i nema nikakvog kontaskta s kejsom , po meni bolje

17 godina

Ali vidiš nisam razmišljao da bi mogao zrak izvlačiti iz kućišta, to bi bilo dobro... Zraka uvijek tamo ima, ne vjerujem da će mu faliti. Onda bi se trebao manje grijati ako bi izvlačio zrak jel da? Ili možda više pošto napajanje uvlači topliji zrak. Meni bi to bilo dobro jer onda ne bi više uvlačilo vražju prašinu...

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Ti si poludio! Ako ga okreneš naopako, znači da vuče iz kućišta i izbacuje van sa stražnje strane tada ćeš napajanje "hladiti" toplim zrakom iz kućišta. U prevodu to znači da će napajanje biti barem 15 ak stupnjeva toplije, a vjerojatno i više, da će vent brže raditi, sve će biti bučnije, više opterećno, toplije, i naravno smanjit ćeš mu vijek trajanja.

Mislim da vas dosta ne razlikuje neke pojmove....kućišta koja imaju napajanja na podu su novija, bolja, napajanje je na dnu baš zato da bi bilo bolje hlađenje napajanja, što je dosta bitno, fino vučeš hladan zrak od ispod kućišta i provuče ga kroz napajanje i izbacuje sa stražnje strane napajanja van. Savršeno. I sad bi ti išao to okrenut naopako...loša ideja.

Kod starijih kućišta gdje je napajanje gore je tako napravljeno, vuče iz kućišta zrak i baca ga sa stražnje strane napajanja van. Pokazalo se da je tako lošije hlađenje i sada već neko vrijeme sva imalo kvalitetnija kućišta imaju napajanje dole, naravno to zahtijeva i nešto kvalitetnije napajanje zbog dužine kablova.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 15:33 (miki1981).
15 godina
neaktivan
Re: Kamo treba puhati napajanje?
rooswelt1991 kaže...
delluser kaže...
rooswelt1991 kaže...
delluser kaže...

Ima od Corsaira, samo je za CPU, platio ga oko 70-ak eura, kod mene je naravno Cablemanagement tip-top. Zato se i mogu pohvaliti sa 29 stupnjeva. :)

to ti govori sve. Vjerovatno je h50 i postoji veliki broj zračnih coolera koji su bolji od njega.

Da ali moji zracni kuleri su standardni, koji su dosli sa Aerocool Strike-X kucistem, ja sam za komplet kuciste dao 60 eura dok je on samo za h70 http://www.amazon.de/Corsair-K%C3%BChler-LGA1156-LGA775-LGA1366/dp/B003XOR00I/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1309261043&sr=8-1 dao 80 eura ;)

Lol onda je on nešto pogrešno na konfi napravio, jer h70 je bolja od skoro svih zračnih coolera. Trebao bi imati temp bolju od tebe.

koji ti cooler imaš na procu?

Imam Scythe SCMG Mugen 2

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 14:15 (delluser).
17 godina

Nema teoretske šanse da sa katanom imaš nižu temp proca od njega sa h70!

Da neznam kakav protok zraka imaš....

edit edituješ post i sa katane staviš na mugena.

dečko prestani pričati gluposti! Nemaš ti ni blizu temp njegovim

pozdrav!

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 14:18 (rooswelt1991).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Pero Dinamit kaže...

Ti si poludio! Ako ga okreneš naopako, znači da vuče iz kućišta i izbacuje van sa stražnje strane tada ćeš napajanje "hladiti" toplim zrakom iz kućišta. U prevodu to znači da će napajanje biti barem 15 ak stupnjeva toplije, a vjerojatno i više, da će vent brže raditi, sve će biti bučnije, više opterećno, toplije, i naravno smanjit ćeš mu vijek trajanja.

Mislim da vas dosta ne razlikuje neke pojmove....kućišta koja imaju napajanja na podu su novija, bolja, napajanje je na dnu baš zato da bi bilo bolje hlađenje napajanja, što je dosta bitno, fino vučeš hladan zrak od ispod kućišta i provuče ga kroz napajanje i izbacuje sa stražnje strane napajanja van. Savršeno. I sad bi ti išao to okrenut naopako...loša ideja.

Kod starijih kućišta gdje je napajanje gore je tako napravljeno, vuče iz kućišta zrak i baca ga sa stražnje strane napajanja van. Pokazalo se da je tako lošije hlađenje i sada već neko vrijeme sva imalo kvalitetnija kućišta imaju napajanje dole, naravno to zahtijeva i nešto kvalitetnije napajanje zbog dužine kablova.

jel ti mislis do slovno da napajanje vuce zrak od ispod kucista ili sa dna kucista? Kod mene je napojna dole i vuce zrak iz kucista van, dakle topli zrak izbacuje vani zato sto sa prednje strane ulazi hladni.

15 godina
delluser kaže...

jel ti mislis do slovno da napajanje vuce zrak od ispod kucista ili sa dna kucista? Kod mene je napojna dole i vuce zrak iz kucista van, dakle topli zrak izbacuje vani zato sto sa prednje strane ulazi hladni.

Da, doslovno vuče zrak od ispod kućišta, ako je napajanje na dnu kućišta i dno kućišta ima rupe na dnu ispod napajanja. Običn oje napajanje uvijek malo odignuto od samog dna, obično je to za manje od 1 cm tako da je neizbježno da povuče i neku manju količiniu zraka sa dna samog kućišta, ali to je zanemarivo. Daleko najveća količina zraka napajanju dolazi, u takvom slučaju, od ispod kućišta.

Ali moram reći da podržavam kolegu iznad koji misli da nemaš pojma o čemu govoriš i da izmišljaš barem većinu stvari koje se tiču ovih komponenti i ovoga hlađenja o čemu si pisao u ovoj temi. Tako izgleda.

14 godina
neaktivan

Evo me rastavio sam napajanje i okrenuo ventilator da izbacuje zrak iz kučišta i sada je sve super hvala na pomoći{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
delluser kaže...

Da, doslovno vuče zrak od ispod kućišta, ako je napajanje na dnu kućišta i dno kućišta ima rupe na dnu ispod napajanja. Običn oje napajanje uvijek malo odignuto od samog dna, obično je to za manje od 1 cm tako da je neizbježno da povuče i neku manju količiniu zraka sa dna samog kućišta, ali to je zanemarivo. Daleko najveća količina zraka napajanju dolazi, u takvom slučaju, od ispod kućišta.

Ali moram reći da podržavam kolegu iznad koji misli da nemaš pojma o čemu govoriš i da izmišljaš barem većinu stvari koje se tiču ovih komponenti i ovoga hlađenja o čemu si pisao u ovoj temi. Tako izgleda.

Sad neznam zasto bi ja izmisljao ista, sve sto sam naveo gore stoji, a ti ako si malo tehnicki zaostao to je tvoj problem, a ti stavi da ti vuce zrak od ispod kucista pa cu te pitati za mjesec dana koliko kila prasine imas u napojnoj jedinici.

P.S.

Ja sam vec 10 godina IT Admin u jednoj internacionalnoj firmi u inozemstvu i certificirani CCNA, a ti? ;)

17 godina
miki1981 kaže...

Da, lud sam i zato i pitam. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 14:41 (Pero Dinamit).
15 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Nema teoretske šanse da sa katanom imaš nižu temp proca od njega sa h70!

Da neznam kakav protok zraka imaš....

edit edituješ post i sa katane staviš na mugena.

dečko prestani pričati gluposti! Nemaš ti ni blizu temp njegovim

pozdrav!

Ne, katanu sam imao na athlonu, kada sam prmojenuo na phenoma stavio sam mugena, a ti ako si strucnjak postigni isto,a radu cu postati i SS ako treba ;)

17 godina

Ja sam student, i upravo sam primjetio čovjeka koji laže o svome cooleru, kako onda da mu vjerujem ovo ostalo?

Sve dijelove koje ja imam pod "moj pc" imaš dokumentirane u temi sa slikama komponenti od forumaša!

Ti si tu skoro dvije godine i nisi se mogao udostojiti napisati "moj PC" da znamo što koristiš, ili nedaj bože to poslikati.

Meni su temp također ispod 40c u idle i pod punim opterećenjem ispod 60c, ali ja se ne hvalim tipičnim brojkama, jer mi je bitno da komp radi, i da se ne pregrijaje previše.

Osim toga, daj nam dokaze da su tvoje temp takve, i daj na dokaze da imaš temp nižu od tvog frenda sa identičnim komponentama.

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Hvališ se da sa zračnim cooler (koji je navodno mugen, a možda i katana3) ubijaš po temparaturama frenda koji ima h70 vodenmo hlađenje.

Hvališ se da si majstor cablemanagmenta, i postavljanja protoka zraka u kučištu a nas ostale nazivaš (citiram tebe) : "tehnički zaostalim".

Hoćeš reći da si tu 17 mjeseci a da nisi mogao odvojiti 28 sekundi da napišeš moj pc, ili 3 minuta da slikaš komp?

Čovjek je pitao za napajanje i nikave veze to nema sa tvojim hlađenjem, zašto se onda mješaš, ako već imaš limitirano vrijeme?

I gdje su neki dokazi toga tvog kompa, da znamo šta imaš, ili si neki nadobudni klinac?

u svakom slučaju ovo je offtopic, i zato te molim da svoje komplekse riješavaš negdje drugdje!

Čovjek je svoj problem riješio i ova tema bi trebala pod lock!

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda glupo pitanje al šta ćeš. Jel možda nekoj komponenti smeta ako ventilator puše direktno u nju, recimo ventilator od CPU Coolera u rame?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Praetorian1 kaže...

Možda glupo pitanje al šta ćeš. Jel možda nekoj komponenti smeta ako ventilator puše direktno u nju, recimo ventilator od CPU Coolera u rame?

Pa definitivno joj ne odgovara, ali ako imaš neki normalan takt proca i neko normalno zagrijavanje i nemaš druge mogučmosti, onda može proći.

U svakom slučaju, nije preporučljivo

15 godina
Pero Dinamit kaže...
miki1981 kaže...

Da, lud sam i zato i pitam. {#}

Ma sorry Pero, nisam mislio ništa loše. Radim na nečemu, pa mi malo zapelo, a ti taman postavio pitanje ne koje je odgovor čvrsto i veliko NEEEEEE.

Znači mora vući zrak od ispod.

I ne brini se što delluser priča, evo ja imam već više od 2, možda i 3 godine kućište (ovo mi je treće takvo) u kojem napajanje stoji na dnu, i vučem zrak sa poda, i nemam nikakvih problema sa prašinom. Filteri rade svoj posao, došli su sa kućištem, oni grubi, znači najobičnija plastična mreža.

U 2-3 godine koliko mi je napajanje dole sam propuhao komp kompresorom koliko puta...kupio sam, pa sam puhao 1 kad sam zamijenio kućište, pa još jednom kad sam zamijenio kućište, pa još jednom kad sam drugi put mijenjao proc i MB. Znači ukupno 3 puta u tih 2-3 godine, i nikad ni napajanje bilo puno prašine. Prašine ima, ali u normalnim količinama.

Ja ne znam gdje delluser drži komp ako misli da će se napajanje za 2 mjeseca nakrcat prašine. Valjda mu fali malo higijene doma.

15 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Hvališ se da sa zračnim cooler (koji je navodno mugen, a možda i katana3) ubijaš po temparaturama frenda koji ima h70 vodenmo hlađenje.

Hvališ se da si majstor cablemanagmenta, i postavljanja protoka zraka u kučištu a nas ostale nazivaš (citiram tebe) : "tehnički zaostalim".

Hoćeš reći da si tu 17 mjeseci a da nisi mogao odvojiti 28 sekundi da napišeš moj pc, ili 3 minuta da slikaš komp?

Čovjek je pitao za napajanje i nikave veze to nema sa tvojim hlađenjem, zašto se onda mješaš, ako već imaš limitirano vrijeme?

I gdje su neki dokazi toga tvog kompa, da znamo šta imaš, ili si neki nadobudni klinac?

u svakom slučaju ovo je offtopic, i zato te molim da svoje komplekse riješavaš negdje drugdje!

Nisam nadobudni klinac, ja sam nadobudni student koji svoje komplekse lijeci ovdje, aposto se postovi vec brisu, pozdrav svima.

16 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Praetorian1 kaže...

Pa definitivno joj ne odgovara, ali ako imaš neki normalan takt proca i neko normalno zagrijavanje i nemaš druge mogučmosti, onda može proći.

Ovak to kod mene izgleda s Coolerom. Slika nije moja, ali cooler isto stoji pored Rama kao na slici

F.C LIVERPOOL
16 godina
moderator
delluser kaže...

Ja sam vec 10 godina IT Admin u jednoj internacionalnoj firmi u inozemstvu i certificirani CCNA, a ti? ;)

delluser kaže...

Nisam nadobudni klinac, ja sam nadobudni student koji svoje komplekse lijeci ovdje, aposto se postovi vec brisu, pozdrav svima.

zanimljivo...

R.I.P. EnlightenedPhoenix /// TROLLBUSTER
17 godina
delluser kaže...
rooswelt1991 kaže...

Sigurno si dobar student kad već 10 godina radiš kao IT admin{#}

onTopic: Mislim da će ti jednaku količine prašine pokupiti ispod case, kao i iznutra. možda malo više izvana, ali bar štediš komponente.

Još jedno pitanje, kako čistite napajanja sa kompresorom da ne izgubite garanciju?

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
delluser kaže...

delluser kaže...

zanimljivo...

Razumije kome je to pisano

17 godina
Praetorian1 kaže...
rooswelt1991 kaže...
Praetorian1 kaže...

Ovak to kod mene izgleda s Coolerom. Slika nije moja, ali cooler isto stoji pored Rama kao na slici

Jle imaš još ventova u kučištu, da napraviš da ti zrak struji u smjeru od prednje ka zadnjoj strani?

16 godina
neaktivan

S lijeve strane coolera već imam ventilator na kučištu, zato sam ventilator i stavio s desne strane na cooler. Ali ja mislim da je to u redu.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
delluser kaže...

delluser kaže...

zanimljivo...

Bio je to sarkazam jer je Roosewelt u svom prijašnjem postu za sebe naveo kako je student... {#} Ma pusti ga, vidiš da mulja koliko je dug i širok... {#}

On Topic:

A šta ako napajanje namjestim tako da mi ono stoji gore, a i ventilator koji upuhuje zrak je okrenut prema gore i zrak ispuhuje sa stražnje strane?

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
15 godina
Praetorian1 kaže...
rooswelt1991 kaže...
Praetorian1 kaže...

Ovaj vent ne puše po ramima, ovaj vent puše prema hladnjaku, znači puše na suprotnu stranu od rama.

rooswelt1991 kaže...

Sigurno si dobar student kad već 10 godina radiš kao IT admin{#}

onTopic: Mislim da će ti jednaku količine prašine pokupiti ispod case, kao i iznutra. možda malo više izvana, ali bar štediš komponente.

Još jedno pitanje, kako čistite napajanja sa kompresorom da ne izgubite garanciju?

Ne razumijem baš pitanje, uzmem komp stavim ga van, upalim kompresor, uzmem crijevo sa pištoljem, dodjem do kompa i stisnem pištolj, usmjerm ga na napajanje, hladjak filtere, ili što god već želim ispuhat.

Nema razloga da izgubim garanciju kad ne otvaram napajanje, ako ispuhujem kompresorom onda ga i ne moram otvarat. Fino pištolj držim na 1cm od napajanja i pušem korz njega, s jedne strane, i s druge strane...i napajanje se ne otvara.

16 godina
moderator
MusicWoman kaže...

Bio je to sarkazam jer je Roosewelt u svom prijašnjem postu za sebe naveo kako je student... {#} Ma pusti ga, vidiš da mulja koliko je dug i širok... {#}

On Topic:

A šta ako napajanje namjestim tako da mi ono stoji gore, a i ventilator koji upuhuje zrak je okrenut prema gore i zrak ispuhuje sa stražnje strane?

sarkazam mi je jasan, al muljanje još jasnije...

probao sam to i mogu reć da je svejedno...

R.I.P. EnlightenedPhoenix /// TROLLBUSTER
17 godina
neaktivan
delluser kaže...
rooswelt1991 kaže...

nadobudni student sa 10 godina staža? {#}

Svaka čast {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
MusicWoman kaže...

On Topic:

Radi isto kao i da je dolje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice