Tele 2 ne želi 4G

poruka: 79
|
čitano: 16.612
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tele 2 ne želi 4G".
14 godina
Tele 2 ne želi 4G

A kaj ce im to? Vec i na 3G paket stucem u jedan dan, sa LTE bi to napravio u par sati, i onda opet na 64 kbita :D Jebote, 1 GB prometa sam imao sa iPhoneom 3GS 2009 na t-mobileu, kako brzine rastu, trebalo bi bit najmanje 10 GB u najmanjoj pretplati.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Tele 2 ne želi 4G

@DamageHigh

- Spominješ uzaludnost pisanja dopisa, a kasnije me pitaš kako sam riješio problem? Pogledaj moje poruke na prvoj stranici ove teme. Koja mreža? Nije važno. O kojoj god se mreži radilo, problemi su slični.

- VIP: spomenuo sam ti samo 3 od puno više varijanti na VIP-u. Ti si se uhvatio najskuplje.

- "Ne kažem da usred Trga bana Jelačića nikad nema signala" - polako mijenjaš priču

- Šolta: tetak ti je ukazao na rješenje.

- Spori mobilni internet u Zagrebu, a ti si još uvijek na istoj mreži "Dok vip uvijek radi normalno"

- "Je li moguće da se ja baš krećem na tim neizbježnim "mrtvim točkama"? Zašto na Vipu nema tih problema? " - provjeri svoj mobitel i SIM karticu

- Moj problem je bio u pokrivenosti signalom, mreža je nebitna jer ti tako i tako nisi tamo da bi te taj problem zahvatio, a problemi su na svim mrežama slični;  opisao sam kako sam riješio problem na prvoj stranici s porukama u ovoj temi

14 godina
neaktivan
F10EXX kaže...

A kaj ce im to? Vec i na 3G paket stucem u jedan dan, sa LTE bi to napravio u par sati, i onda opet na 64 kbita :D Jebote, 1 GB prometa sam imao sa iPhoneom 3GS 2009 na t-mobileu, kako brzine rastu, trebalo bi bit najmanje 10 GB u najmanjoj pretplati.

Nitko ti ne brani uzeti vecu pretplatu. Kako to mislis "trebalo bi bit najmanje 10 GB u najmanjoj pretplati"? Ovo je ko da kazes kako bi gorivo trebalo biti jeftinije ili da ti umjesto jednog litra uliju dva. Cinjenica je da operateri zaradjuju manje nego ikad i da im je infrastruktura i sa ovakvim data prometom preopterecena. Vise besplatnog prometa donijelo bi ogromno povecanje ukupnog prometa i obavezna ulaganja u infrastrukturu. Kazes da 3G paket stuces u jedan dan? Da daju 2GB stukao bi ih u 2 dana a njima bi to promet, od kojeg ne bi zaradili ni kunu, povecalo za duplo.

Osim toga treba kupovati uredjaje po svojim mogucnostima a ne kupiti iPhone pa ne imati za data promet.

17 godina
neaktivan
nitro_vip kaže...

ja čekam ta tele2 smeća da mi u selu mrežno puste nešto veće od edge-a, njih ne zanima ama niš. e fino odojeb.
srećom sam na bonovima, sgs3mini mi treba dekodirat, kupljen u tele2, ima li tko "tipa"?

bando. meni vip i tmobile 3g signali frcaju oko glave, ja đuskam po edge-u. e nemere više.

na pm ako ima tko iz gornjeg paragrafa.

ako ti je rootan mob skini si galaxysim unlock aplikaciju i otključaš si mob.tj.moral budeš platiti full verziju aplikacije 4 ili 5 dolara ne sjećam se sad točno.ja sam si otključal s3 sa tom aplikacijom.

isprike za {#}

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 10:56 (jura).
16 godina
Tele 2 ne želi 4G

Ne razumijem kako koriste mobitel ljudi koji potroše Gb u jednom danu. Osobno mobilni internet koristim kad sam vani i moram provjerit neku informaciju, tada to želim brzo, ne želim čekati i zato služi 4G. OK, postoji mogućnost da ću htjet strimat nešto ili na drugi način (update neke velike aplikacije koji mi hitno treba) napravit više prometa, ali Gb u danu... pa nije mobitel web server. Naravno kome treba više prometa može dokupljivat pakete prometa po potrebi, ali 30Gb mjesečno neki ne potroše ni na desktopu. Baš me zanima što takvi rade na mobitelima, pa ako ima netko da mi objasni bio bih zahvalan. :-))

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Tele 2 ne želi 4G

Ljudi malo pretjeruju s upotrebom mobitela u pristupu internetu u slučaju kad im je dostupna žičana veza na internet. Zato im nikada nije dosta gigabajta.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
jozef kaže...

Ne razumijem kako koriste mobitel ljudi koji potroše Gb u jednom danu. Osobno mobilni internet koristim kad sam vani i moram provjerit neku informaciju, tada to želim brzo, ne želim čekati i zato služi 4G. OK, postoji mogućnost da ću htjet strimat nešto ili na drugi način (update neke velike aplikacije koji mi hitno treba) napravit više prometa, ali Gb u danu... pa nije mobitel web server. Naravno kome treba više prometa može dokupljivat pakete prometa po potrebi, ali 30Gb mjesečno neki ne potroše ni na desktopu. Baš me zanima što takvi rade na mobitelima, pa ako ima netko da mi objasni bio bih zahvalan. :-))

Sve 5, slazem se sa tvojim tokom misli. I sam koristim internet na mobu dosta slicno tebi.

No opaska ide u smjeru da ne ubrajas bas sve korisnike mobilnog interneta, niti si malo vise o tome razmislio.

Sa mnom je uvijek laptop. Uvijek. Jbg, potrebe radi posla.

No nemam uvijek dostupan wi-fi. Samim time ide tethering i na mobilnom sam netu. A tada stvarno dosta potrosim, posebice ako imam za uploadati ili pak downloadati nesto sto ne moze pricekati da dodjem u ured. Nadalje, preko ljeta kad odem na 2-3 tjedna na more koristim tethering takodjer.

U takvim situacijama tih 30gb mi zvuci jako malo ;)

14 godina
BlueMax kaže...
F10EXX kaže...

Nitko ti ne brani uzeti vecu pretplatu. Kako to mislis "trebalo bi bit najmanje 10 GB u najmanjoj pretplati"? Ovo je ko da kazes kako bi gorivo trebalo biti jeftinije ili da ti umjesto jednog litra uliju dva. Cinjenica je da operateri zaradjuju manje nego ikad i da im je infrastruktura i sa ovakvim data prometom preopterecena. Vise besplatnog prometa donijelo bi ogromno povecanje ukupnog prometa i obavezna ulaganja u infrastrukturu. Kazes da 3G paket stuces u jedan dan? Da daju 2GB stukao bi ih u 2 dana a njima bi to promet, od kojeg ne bi zaradili ni kunu, povecalo za duplo.

Osim toga treba kupovati uredjaje po svojim mogucnostima a ne kupiti iPhone pa ne imati za data promet.

Ma nemoj :D Ne, to nije isto kao benzin. Opterecenje mreze je danas puno manje za prijenos jednog GB nego sto je to bilo prije 4 godine. Kaj mislis koja je razlika izmedju UMTSa i HSDPA ekstenzija? Kako su dosli sa 384 kb na 7.2 mb? Sve je to isto, samo je kodiranje drugacije, sama analogna mreza je isto opterecena. Stvar je u kodiranju. PSK, QAM i to?

Kaj se tice uredjaja, pusti ti da mi sami odredimo sto cemo kupiti i koliko zelimo platiti.

Zasad najbolje sto ima i sto koristim par puta tjedno za promet je t-mobileov instant internet dan, gdje dobijes 20 GB u 24 sata za 10 kuna. No i oni su postali djiberi, pa ako imas neku novu tarifu, ne mozes to vise koristit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 20:35 (F10EXX).
14 godina
jozef kaže...

Tethering?

Poanta je bila da ti danas naplate isto za opterecenje mreze koje je 10x manje za isti promet nego prije 4-5 godina.

14 godina
neaktivan
F10EXX kaže...

Ma nemoj :D Ne, to nije isto kao benzin. Opterecenje mreze je danas puno manje za prijenos jednog GB nego sto je to bilo prije 4 godine. Kaj mislis koja je razlika izmedju UMTSa i HSDPA ekstenzija? Kako su dosli sa 384 kb na 7.2 mb? Sve je to isto, samo je kodiranje drugacije, sama analogna mreza je isto opterecena. Stvar je u kodiranju. PSK, QAM i to?

Kaj se tice uredjaja, pusti ti da mi sami odredimo sto cemo kupiti i koliko zelimo platiti.

Zasad najbolje sto ima i sto koristim par puta tjedno za promet je t-mobileov instant internet dan, gdje dobijes 20 GB u 24 sata za 10 kuna. No i oni su postali djiberi, pa ako imas neku novu tarifu, ne mozes to vise koristit.

U principu je isto jer ti kao kupac pokusavas pametovati koliko bi nesto trebalo kostati. Pa zar ne bi onda najbolje bilo da u osnovnoj pretplati daju 100TB na 4G? To sto onda nitko ne bi uzimao skuplje tarife ili sto ti ne bi imao potrebe kupovati instant dan, to nije bitno? jel tako?

Naravno da ti necu govoriti koji mobitel da kupis, ali ako imas novca za skupi mobitel trebao bi imati i za neku tarifu zbog koje neces plakati po forumima. Imati neki flagship i patiti se na 2G je ko imati Porschea i ne imati za gorivo.

14 godina
neaktivan
F10EXX kaže...
jozef kaže...

Tethering?

Poanta je bila da ti danas naplate isto za opterecenje mreze koje je 10x manje za isti promet nego prije 4-5 godina.

Ali je promet povecan 1000X pa opet dobijes 100X vece opterecenje a osim toga cijene su danas znatno manje nego prije 5 godina. 

14 godina
BlueMax kaže...

Ali je promet povecan 1000X pa opet dobijes 100X vece opterecenje a osim toga cijene su danas znatno manje nego prije 5 godina. 

E pa u tome je problem, cijene nisu manje. Prije cca 4 godine si imao i150, i gigabajt prometa, danas imas plan za surfanje, 165 kn (ok, 130 ali bez uredjaja) i isto 1 GB. A za prenijeti tih 1 GB si nekad zauzeo 'mjesta' u mrezi kao danas za 10 GB. A buduci da je to ono sto je njima zapravo trosak, ispada da svakim danom placas sve vise i vise za istu stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 6:12 (F10EXX).
14 godina
BlueMax kaže...
F10EXX kaže...

U principu je isto jer ti kao kupac pokusavas pametovati koliko bi nesto trebalo kostati. Pa zar ne bi onda najbolje bilo da u osnovnoj pretplati daju 100TB na 4G? To sto onda nitko ne bi uzimao skuplje tarife ili sto ti ne bi imao potrebe kupovati instant dan, to nije bitno? jel tako?

Naravno da ti necu govoriti koji mobitel da kupis, ali ako imas novca za skupi mobitel trebao bi imati i za neku tarifu zbog koje neces plakati po forumima. Imati neki flagship i patiti se na 2G je ko imati Porschea i ne imati za gorivo.

Ne, ja govorim da nam kroz 5 godina naplacuju isto za nesto sto njih ne kosta ni desetinu onoga koliko je kostalo prije 5 godina. A ja bi samo volio da za svoj novac dobijem slicnu vrijednost kao i prije 5 godina, a ne puno manje. I ne, imati flagship ili Porsche ne znaci da se takvi ljudi razbacuju parama. Upravo suprotno.

17 godina
protjeran
propuhmajstor kaže...

Ja nisam na pretplati. Bio sam dugo na pretplati i više nisam. I znam zašto nisam.

...

Zbilja ne rauzmijem zašto bi netko htio biti na mreži na kojoj ima lošiji signal ili ga uopće nema?

Nisi na pretplati i onda se čudiš kad nemaš 3G svugdje i stalno? Vjerovao ili ne, pretplata služi i tome - jamči uslugu i podršku. Ne pričam gluposti, doista za pretplatnike vrijede druga pravila iako se o tome ne priča javno.

17 godina
protjeran
F10EXX kaže...

Tethering?

Nisu oni po duhu svetom došli na takvo opterećenje... što god ti to značilo. I tada i sada moraju plaćati koncesiju za korištenje istog spektra. Uložili su u novu opremu koja je radila niti jedan dan a već ju je trebalo nadograditi na Edge, potom na HSDPA i tako uokrug. Nekada sam skidao 20-30 MB mjesečno, sada skidam 2-3GB; jedino što je sigurno to je stalna promjena.

A bogme, ni cijene više nisu iste. Sada za 55 kuna na mjesec imaš gigu i po prometa, tisuću minuta i tisuću poruka; još prije par godina za to bi prodao bubreg, a i bratov također.

16 godina
protjeran
Egregični kaže...
propuhmajstor kaže...

Ja nisam na pretplati. Bio sam dugo na pretplati i više nisam. I znam zašto nisam.

...

Zbilja ne rauzmijem zašto bi netko htio biti na mreži na kojoj ima lošiji signal ili ga uopće nema?

Nisi na pretplati i onda se čudiš kad nemaš 3G svugdje i stalno? Vjerovao ili ne, pretplata služi i tome - jamči uslugu i podršku. Ne pričam gluposti, doista za pretplatnike vrijede druga pravila iako se o tome ne priča javno.

Ne čudim se ja, nego DamageHigh. Odgovaraš pogrešnoj osobi.

U tarifi na bonove nemam barem jedno ograničenje važno za ovu temu koju imaju pretplatnici koji moraju platiti dodatno (više) za to isto što ja koristim bez dodatne naknade. Tako da ovo što pišeš nije točno.

16 godina
Egregični kaže...
propuhmajstor kaže...

...

Nemoj biti smiješan...postoji različita infrastruktura za pretplatnike, a različita za prepaid? Postoji li kakav konkretan podatak koji to može potkrijepiti?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
Tele 2 ne želi 4G
Na Facebook stranici Tele2 počele su nagradne igre u kojima svakih sat vremena 10 najbržih osvaja bon od 50kn. Potrebno je poslati vaše Facebook ime i točan odgovor na nagradnaigra@tele2.hr.

0 0 hvala 0
17 godina
DamageHigh kaže...

Bogme ne...ja sam na T-mobileu i signal je totalno, ali totalno sranje. Sramota. Na Trgu Bana Jelačića ne da nemam 3G, nego nemam uopće internet nekada...{#}

Potpisujem sve navedeno.

T-mobile sam korisnik i živim na Maksimiru, rijetko kada imam maksimalnu jakost signala uvijek varira... nekad je i crtica..

Jučer navečer nisam mogao aktivirati 3G na mobu..jednostavno...nema konekcije...da bi onda odjednom proradilo

nakon 10 minuta..

i oni idu gurati 4G...da...lakše je uvest novu tehnologiju nego poboljšati postojeću..

U Istri npr Novigrad, T-mobile mi se spajao na Talijanskog operatera i prebacivao me u Roaming dok frend na VIPu nije imao tih problema...

Egregični kaže...

I ja sam svašta pročitao na forumu, bez konkretnih tvrdnji i dalje je to gomila gluposti na forumu. Ne postoji razlika u jakosti signala i prijemu 3Ga ako si na pretplati i prepaidu. Ne postoje povlašteni korisnici.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 9:25 (Ziga).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice