Nexus 5 i Android KitKat

poruka: 64
|
čitano: 17.524
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nexus 5 i Android KitKat".
16 godina
Re: Nexus 5 i Android KitKat
ATJLučko kaže...
whysoserious kaže...

ako se zanemari cijena, što uzeti: lg g2 il nexus 5 (usto da mi je dostupan samo nexus od 16gb :S). btw izgleda da će i g2 uskoro dobiti KitKat.

Osobno, izabrao bih LG G2, imao sam ga u ruci i mogu kazati samo pohvale za "viđeno" !!!!

BTW, uzeo bih bijelog, ukupno je way up za ostatak društva, barem po mojem subjektivnom dojmu i viđenju!!!:

A N5 si probao?

U usporedbi sa cijenom, LG sa svojih 200€ više nudi samo bolju bateriju.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
14 godina
neaktivan
Nexus 5 i Android KitKat

heh, da više manje, ali ljudima kojima je baterija dosta bitna to nešto i znači. ne znam koliko 0.2'' veći ekran znači. što mislite o kameri (g2 vs n5)? mislim ih uzeti na ugovor, tako da mi je razlika u cijeni gotovo nikakva.

let's put a smile on that face
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
whysoserious kaže...

heh, da više manje, ali ljudima kojima je baterija dosta bitna to nešto i znači. ne znam koliko 0.2'' veći ekran znači. što mislite o kameri (g2 vs n5)? mislim ih uzeti na ugovor, tako da mi je razlika u cijeni gotovo nikakva.

N5 kamera je više okrenuta prema slikama, veći senzor i leća, ali zato manji fps pri 1080p (30 vs 60),

stabilizaciju optičku imaju i jedan i drugi, i to je ogroman plus!

Inače baš gledam galeriju N5 slika, fantastični HDR-ovi se postižu, a i low-light oduševljava.

E sad, meni dizajn više ide na ruku N5 (ne sviđa mi se to što je power button ispod kamere kod G2), ali G2 ima neke finese u softveru, i prednost je što uz tih 0.2" ekrana viška ima jednake dimenzije kao N5, tako da ovi gumbi na ekranu neće oduzeti taj prostor.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
13 godina
neaktivan
whysoserious kaže...

Ja mislim da je teško komentirati kameru prema službenim slikama.. čekam neki test na gsmareni da se stvarno uvjerim kakve su slike u odnosu na konkurenciju.

Trenutno imam Note2, i po danu sam zadovoljan sa slikama, ali ruku na srce, čim padne noć, slike su srednja žalost. Čak i sa bljeskalicom slike ispadaju nekako čudnih boja, nerealnih. Ni na s4/note3 kamera po noći nije Bog zna kakva.

Možda sam i ja picajzla, ali patim za takvim nečim u vrhunskom mobitelu...

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
Mitch kaže...
ATJLučko kaže...
whysoserious kaže...

ako se zanemari cijena, što uzeti: lg g2 il nexus 5 (usto da mi je dostupan samo nexus od 16gb :S). btw izgleda da će i g2 uskoro dobiti KitKat.

Osobno, izabrao bih LG G2, imao sam ga u ruci i mogu kazati samo pohvale za "viđeno" !!!!

BTW, uzeo bih bijelog, ukupno je way up za ostatak društva, barem po mojem subjektivnom dojmu i viđenju!!!:

A N5 si probao?

U usporedbi sa cijenom, LG sa svojih 200€ više nudi samo bolju bateriju.

Eh moj kolega Mitch, NE nisam probao N5 ali ima jedan Veeeeliki meni prebitan razlog zašto sam explicite naveo i napomenuo bijeli model, a to je to što je bijeli kompletan bijele boje, dočim je N5 bijel SAMO avaj sa pozadinom, dok su rub i prednja strana crne boje ili koje već nijanse, što meni sa strane estetike ne pari.

Svatko tko kaže da su mu u najmanju ruku postava gumba ostavljenih otraga, kažem vam, kada budete uzeli prvi puta mob u ruku, ugodno će te se iznenaditi i već slijedeće sekunde naviknuti!!:!

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan

oke, možda ne baš iste sekunde, al koliko čitam, uglavnom su dobro riješenje jednom kada se čovjek navikne (aaron sa phonedoga ga je imao kao 30day challenge i istaknuo ih je kao pozitivnu stvar). al inače mi nexus 5 preepic izgleda, osobito zbog tog soft-feela.

let's put a smile on that face
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 20:50 (whysoserious).
15 godina
whysoserious kaže...

ako se zanemari cijena? prednosti G2 bi bile: 13 mpix (naspram 8 mpix na nexusu), 2.1 mpix prednja (naspram 1.3), radio, 87 % veca baterija. na strani N5 su redovitije nadogradnje i cini mi se to je to. po meni, ova baterija odnosi cisti prevagu ako pricamo o istoj ili ~ 10 % visoj nabavnoj cijeni
16 godina
Nexus 5 i Android KitKat

U kojem svemiru je 3000 mAh 87% veće od 2300?

7 2 hvala 0
15 godina
Nexus 5 i Android KitKat
pardon, malo vise od 30 %. ako se pokaze istinitim da ce lg g2 uskoro dobiti kit kat mislim da je odgovor na covjekovo pitanje prilicno jasan:)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nexus 5 i Android KitKat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To je zapravo samo jedna od brojnih novih mogućnosti. Može se ugasiti ako ti ne treba ali ne znam zašto bi jer je korisna. Dialer je dosta unaprijeđen, sada se iz njega može direktno pretraživati. Poželiš naručiti pizzu a ne znaš broj, umjesto broja telefona upišeš "pizza" a Google ti ponudi najbliže picerije! Ako tebe zove netko sa nepoznatog službenog broja a Google prepozna djelatnost po broju, prikazat će ti relevantnu sliku. Meni su super takvi korisni "oglasi" od kojih profitiraju i firme a najviše korisnici.

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 23:41 (DragonShit).
14 godina
Nexus 5 i Android KitKat

Ni 24 sata nije prošlo od predstavljanja, tata mata Androida je već objavio root za N5.

Chainfire root Nexus5

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Nexus 5 i Android KitKat

Sorry za dupli post.

Imao sam u rukama G2 i uređaj je stvarno boli glava.

Ali stvarno je odličan. Ugašenog doduše jer ga još nisu smjeli uključivati.

Lagan je u ruci do milog Boga, skoro borderless, a stražnje tipke su boli glava (upitna funkcionalnost?).

No, s druge strane Nexus 5 je stvarno isto po "pročitanom" way to go.

E sad, kolega ima N4 i mogu jedino reći da batterylife i nije neki.

Teško može do 4 sata (ako i toliko) screen ona.

Dok ja na svom 2.5 godine starom S2 i dan danas dobijem preko 3.5 sata.

Tog se bojim s N5.

A opet, iako sam zamrzio ili ohladio odnose prema Samsungu, nestprljivo čekam što će oni izdati (u siječnju?).

A tu je i Mi3 od Xiaomija koji kreće u globalnu prodaju.

Fuck!

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
freddie kaže...
pardon, malo vise od 30 %. ako se pokaze istinitim da ce lg g2 uskoro dobiti kit kat mislim da je odgovor na covjekovo pitanje prilicno jasan:)

Zapravo manje od 30% je.

Pa tako budu li rezultati u grubo 30% manji od ovih dole ja sam zadovoljan:

13 godina
neaktivan
Dkc kaže...
Zapravo manje od 30% je.

Pa tako budu li rezultati u grubo 30% manji od ovih dole ja sam zadovoljan:

E kad bi to bar tako bilo, ja bi bio prezadovoljan..

Što se razgovora tiče, tu ne sumnjam da će biti 10-ak i više sati dostupno, vjerojatno oko 15..

Ali što se tiče web browsinga, nadam se nekih 8 sati da bi trebao izdržati... video playback ide sigurno tako negdje oko 8 sati..

Jedino ako nisu nešto super napravili sa KitKatom pa da baterija traje još dulje.. Jedva čekam testove gsmarene...

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
hrvooje kaže...
Indestructible kaže...

KitKat ce biti dobro optimizovan za uredjaje s 512 mb rama, dok Galaxy Nexus nece dobiti oficijelni update

ne moze se covjek vise ni u Nexus liniju uzdati

Apple je u ovom podrucju svima tata

onaj kojemu to nešto znači lako stavi custom rom.

tom logikom onda proizvodjaci nikako davati oficijelnu podrsku, zasto kad je tu xda 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
13 godina
protjeran
Kordy kaže...

Cijena je puno manja od uređaja sličnih specifikacija, otključan je i uvijek up-to-date što se tiče Androida.

Da, no samo ako ti je zivotni vijek jedne vinske musice. U suprotnom support nije nekakav.

Phill kaže...

Galaxy Nexus nece dobiti update jer koristi chip od Texas Instruments-a, a ista firma je prestala s proizvodnjom ARM chipova i samim time i podrskom. Ukratko: nema drivera - nema nove verzije androida. 
Glupo je, ali nije Google kriv.  

Mislis da vecinu korisnika briga za texas instruments? Ili da je to vazno uopce? Google nije kriv? Nego tko? Vjerojatno MS?

14 godina
neaktivan

Postavljas previse pitanja za nekoga tko, cini se, ima sve odgovore.

Tko je kriv? Google? Je li Google kriv sto TI vise ne izdaje drivere za svoj chip? Bi ih sam trebao pisati? Trositi pare i vrijeme na uredaj star 'samo' dvije godine? Mislim da ne. Odluka je takva kakva je i ni ja niti itko drugi ne bi postupio drugacije na njihovom mjestu.

http://make-everything-ok.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 16:30 (Phill).
13 godina
protjeran
Nexus 5 i Android KitKat

U pravu si. Ispricavam se. Nije google kriv sto njegov mobitel nece dobiti njegov vlastiti upgrade. Kriv je svevisnji i uskrsnji zeko, skupa sa ekipom iz texasa.

6 1 hvala 0
17 godina
Nexus 5 i Android KitKat

Dobro, ako Galaxy Nexus ne dobija radi TI procesora update, zato onda Nexus S nebi dobio 4.4 ako ulazi u taj minimum po specifikacijama?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
H4X0R kaže...

Dobro, ako Galaxy Nexus ne dobija radi TI procesora update, zato onda Nexus S nebi dobio 4.4 ako ulazi u taj minimum po specifikacijama?

Istina, ali Nexus S je dobio 2 velika update-a i nekoliko manjih tako da je to ok, službena podrška mu je sa 4.1 bila zadnja.

Čekam Cyanogenmod da vidimo koliko bolje radi, ako se toliko kunu da će raditi puno bolje na uređajima od 512 MB RAM-a.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
16 godina
H4X0R kaže...

Jer ga je radio Samsung, a tu opet dolazimo do 18 months politike.

A tu je i zloglasni Hummingbird kojeg je Samsung valjda isti dan sa Galaxy S otpisao i prestao ugrađivat.

17 godina
Nexus 5 i Android KitKat

što se tiče ovh '512MB' na čega su se ljudi upecali da će uskrsnuti stari hardware, CM tim poručuje da tu ima još puno zavisnika osim memorije tako da ...

CM team has clarified, “Final note, a lot of folks are reading into the “512mb” item on the release notes. No, this does not mean a sudden resurrection of older hardware, there are dependencies beyond the RAM (and CM has enforced that minimum since ICS).”

inače, najavljen je novi cyanogenmod 10.2 M1 http://www.cyanogenmod.org/blog/cyanogenmod-10-2-m1-release

iPhone:You're holding it wrong. Always!

0 0 hvala 0
13 godina
Nexus 5 i Android KitKat

Otkuda se jefitnije nego kod nas može nabaviti Nexus 5, odnosno koji su povoljni  online shopovi koji isporucuju u HR (ili Austriju)? Može li se iz HR pristupiti Google Device Storeu i kupiti mobitel?

Gledam cijene na Njuškalu i već ga nude za 5800 kn što je pretjerano naspram 400$ za koliko ide na Google Device Store.

0 0 hvala 0
16 godina
Great Scott! kaže...

Otkuda se jefitnije nego kod nas može nabaviti Nexus 5, odnosno koji su povoljni  online shopovi koji isporucuju u HR (ili Austriju)? Može li se iz HR pristupiti Google Device Storeu i kupiti mobitel?

Gledam cijene na Njuškalu i već ga nude za 5800 kn što je pretjerano naspram 400$ za koliko ide na Google Device Store.

ja ciljam na ditech.at ... kad budem u mogucnosti, naruciti da ga dostave tamo, i sjesti za 100kn(povratna) na onaj shopping bus iz zagreba do graza, i pokupiti ga, bus staje u tom velikom shopping centru di se nalazi i ditech poslovnica, tako da je to super...

LINK .... 400€ je trenutno ali mislim da se trebamo jos strpiti pa chekirati druge online shopove.... za nekih cca 3200-3300, sa svime, mislim da se moze 16gb uzeti onda, po toj cijeni jelda...

MuWu
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 15:44 (MujagaWudakhi).
13 godina
Super, hvala ti! Imam rodbinu u Austriji koja mi ga moze preuzeti i donijeti u RH!
16 godina
Great Scott! kaže...
Super, hvala ti! Imam rodbinu u Austriji koja mi ga moze preuzeti i donijeti u RH!

blago tebi! :)

trenutno vidim da ga nema nigdje, al da ga nabavljaju i bit ce na raspolaganju u nekoliko shopova iducih dana...

EDIT: ima ga u nekoliko shopova, pa i u grazu...

MuWu
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 13:16 (MujagaWudakhi).
17 godina
Nexus 5 i Android KitKat

0 0 hvala 0
13 godina
Nexus 5 i Android KitKat

1 0 hvala 0
14 godina
Nexus 5 i Android KitKat

Stiže u Indiju (link) po cijeni (pretvorenoj po Googleu) od 343,7 €.

Zvuči bome dobro! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice