MacBookovi s touchsreenom?

poruka: 34
|
čitano: 5.087
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MacBookovi s touchsreenom?".
17 godina
neaktivan

naravno, to je elitno, pa će i mac naravno biti dio te elite... touchscreen, pa da se balave tatine djevojčice i mamini sinovi mogu hvaliti kak sve na dodir rade...

mac je možda tehnika ukomponirana u dizajn... ali sve je to jedna sasvim druga kategorija, a nadam se da nikad neće biti IT Fashion Week... jerbo, računala su tu da se mi njima korisitimo, i da učimo, a ne da se seljakamo...

sramota što je došlo od applea, prvo garaža, trud i rad, a za neku godinicu fashion weekovi... too blame for me...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

valjda 7, 9 i 10 inča, a ne 9, 7 i 10 inča

vidim da ovi macovi nece imati touchpad..touchscreen se cini intuitivnije rjesenje, opet apple radi inovacije, a drugi ce kopirati i imati cjenovno puno prihvatljivije proizvode...sta reci, cekam 11'' do 12''  netbook  (normalne) reze 1024x768 (dosta programa i facebook jednostavno traze minimum ovu rezu) s touchscreen ekranom, procom na razini atoma ili boljim, 2 giga rama, grafickom koja ce vrtit HD bez problema..sve tezine do max 1,5 kg.i onda kupujem ) bolje od toga za laptop mi ne treba...za ozbiljnije stvari tu je desktop pc.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: MacBookovi s touchsreenom?

ne, nisi u pravu freemind...apple je ime i inovacija koja se ocito placa, ne treba te to frustrirati. oni imaju svoje kupce i svoje trziste. ne zaboravi da je apple prvi iz laptopa izbacio opticki drive (pametno), a ocito ce i prvi uvesti touchscreen umjesto touchpada (odlicno). ne kuzim kakve veze ima moda sa ovim detaljima? fashion-wise appleovi laptopi su sigurno i najljepsi, pa je li to lose?

17 godina
neaktivan

uf koliko ste gluposti i netočnosti  napisali oba dvojica, neman volje ni vrimena da vas ispravljam

TouchsCreen macbook već dugi niz godina čekaju ljudi iz glazbe koji su vjerni Appleu a takav uređaj će im postat novi najbolji glazbeni instrument.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
solid_state kaže...

valjda 7, 9 i 10 inča, a ne 9, 7 i 10 inča.

Ne, nego 9,7 i 10 inča. Ovaj zarez u "9,7" ti se zove "decimalni zarez" - pogledaj u nekoj knjizi matematike za osnovnu školu.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
solid_state kaže...

.
i nogom u guzicu je korak naprijed
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2009 15:19 (devil).
17 godina
neaktivan
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan

Jel to neka nova tehnologija touchscreenoova bez slova C? Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
solid_state kaže...

vidim da ovi macovi nece imati touchpad..touchscreen se cini intuitivnije rjesenje, opet apple radi inovacije, a drugi ce kopirati i imati cjenovno puno prihvatljivije proizvode...sta reci, cekam 11'' do 12''  netbook  (normalne) reze 1024x768 (dosta programa i facebook jednostavno traze minimum ovu rezu) s touchscreen ekranom, procom na razini atoma ili boljim, 2 giga rama, grafickom koja ce vrtit HD bez problema..sve tezine do max 1,5 kg.i onda kupujem ) bolje od toga za laptop mi ne treba...za ozbiljnije stvari tu je desktop pc.

ovo što sam podcrtao dovoljno govori samo za sebe...

izbacivanje optičkog pogona napravljeno je u dizajnerske svrhe, od tog dana, apple je većina korisnika prestala poštivati, facebook.com prema bugovoj anketi većina čitatelja ne posjećuje, a uz to, stranice su koje ne donose nikakvu produktivnost, nego čisto gubljenje vremena... jel se netko na facebooku obogatio? duhovno i materijalno? njet!

a što se tiče ozbiljnijih stvari, ne bi li vjerovao, neki ozbiljne stvari se rade i na laptopima, kao naprimjer, zarađuje za kruh... u današnje vrijeme već postoje laptopi za 5000 kuna, a koji mogu ponuditi doista velike perfomanse i koji su "ozbiljni" i čak konkurencija desktop pc-u...

iz tvog komentara vidi se da si da nikad u životu nisi radio, nisi nikad ništa zarađivao, a što se tiče toga da li sam u pravu ili nisam, malo bolje promisli kada budeš bilo koga osuđivao... ovo je forum i tu svatko ima pravo na svoje mišljenje!

ja apple proizvode cijenim, jer se radi o izuzetno kvalitetnim proizvodima, i cijenim ga uglavnom ili isključivo zbog kvalitete. dizajn nije toliko bitan... i najljepše cvijeće uvene...

ne pripadam fanatičnoj hordi macovaca koji uzdišu za svakim proizvodom kojeg apple izbaci!

onaj macbook air je sranje! sranje! i sranje! za te novce, može se kupiti jedno zaista fuckin računalo koje ima ono što svakom korisniku treba! meni treba funckionalnost, a ne moda!

što se tiče touchscreena, to je dobra tehnologija, mada se ne sviđa baš svakome, ali bljuje mi se kada vidim da je apple to napravio, samo zato da bude fancy...
17 godina
neaktivan

Ma ti si pun predrasuda i s tobom se ne da raspravljati o ničemu al definitivno nemoš minorizirat značaj facebooka koja je najraširenija globalna društvena mreža bez obzira šta ti osobno misliš o njoj.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sa mnom se ne da raspravljati o ničemu? pun sam predrasuda? lako tebi optuživati, jer nijednom nisi sa mnom ni o čemu raspravljao... recimo da ti se ne sviđa mliječni jogurt, naravno, zaključimo da imaš predrasude prema njemu! Smijeh

facebook je koristan, ako se želi pronaći ljude koji su negdje nestali iz našeg života! ali kao da se ne mogu pronaći na drugačiji način! ono, toliko nam je stalo do tih ljudi, da ih nismo prije potražili! LOL

ajd, ne nasmijavaj i ne trollaj gdje nije potrebno... glavno da se facebook koristi na radnom mjestu, i da je to nekima najbitniji razlog za posjedovati računalo... samo zbog facebooka! što se mene tiče, mreža koja je korisna samo sa aspekta povezivanja, sa svih drugih ništa posebno!

EDIT: nisam ja kriv što sam pao u ralje dvojice macovaca, ali optuživati da imam predrasude jer mi se appleovi proizvodi ne sviđaju... hahah... evo linka o tome što je predrasuda

evo ti i pejstano:

PREDRASUDA (uvjerenje)
Predrasuda je stvaranje suda unaprijed, donošenje odluke o nekoj osobi ili grupi ljudi bez odgovarajučeg znanja o njima. Mišljenje opterećeno predrasudama je zasnovano na stereotipima. Predrasuda je uvjerenje ili stav.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2009 17:20 (reefreemind).
17 godina
neaktivan
reefreemind kaže...

sa mnom se ne da raspravljati o ničemu? pun sam predrasuda? lako tebi optuživati, jer nijednom nisi sa mnom ni o čemu raspravljao... recimo da ti se ne sviđa mliječni jogurt, naravno, zaključimo da imaš predrasude prema njemu! Smijeh

facebook je koristan, ako se želi pronaći ljude koji su negdje nestali iz našeg života! ali kao da se ne mogu pronaći na drugačiji način! ono, toliko nam je stalo do tih ljudi, da ih nismo prije potražili! LOL

ajd, ne nasmijavaj i ne trollaj gdje nije potrebno... glavno da se facebook koristi na radnom mjestu, i da je to nekima najbitniji razlog za posjedovati računalo... samo zbog facebooka! što se mene tiče, mreža koja je korisna samo sa aspekta povezivanja, sa svih drugih ništa posebno!

EDIT: nisam ja kriv što sam pao u ralje dvojice macovaca, ali optuživati da imam predrasude jer mi se appleovi proizvodi ne sviđaju... hahah... evo linka o tome što je predrasuda

evo ti i pejstano:

PREDRASUDA (uvjerenje)
Predrasuda je stvaranje suda unaprijed, donošenje odluke o nekoj osobi ili grupi ljudi bez odgovarajučeg znanja o njima. Mišljenje opterećeno predrasudama je zasnovano na stereotipima. Predrasuda je uvjerenje ili stav.

Jesi smišan. Pogledaj svoje postove stvorija si sud unaprijed o nepostojećem uređaju o kojem samo pričaju rumor siteovi. I gadiš facebook i 170 miljuna ljudi koji su njegovi korisnici na temelju predrasuda. Govoriš nebuloze o Appleovim proizvodima a svakoj rečenici dokazuju da neznaš o čemu pričaš već da imaš samo fiks ideje i stereotipe o njima. 

Zaključak. Po definiciji predrasude ti si savršeni primjerak.
17 godina
neaktivan

pa chekaj imash macbook i macbook pro i u kombinaciji s OSX-OM predstavljaju vrlo funkcionalno riješenje za rad. Zašto uopche gledaš air? To je za biznis ljude i oni imaju dobar razlog zasto che ga kupit.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...
 Jesi smišan. Pogledaj svoje postove stvorija si sud unaprijed o nepostojećem uređaju o kojem samo pričaju rumor siteovi. I gadiš facebook i 170 miljuna ljudi koji su njegovi korisnici na temelju predrasuda. Govoriš nebuloze o Appleovim proizvodima a svakoj rečenici dokazuju da neznaš o čemu pričaš već da imaš samo fiks ideje i stereotipe o njima. 

jel me ti poznaš? jel znaš tko sam? da nisi ti sad možda stvorio predrasudu o meni, makar ne znaš tko sam! sam si se pokopao, a ja sa ljudima kao ti ne raspravljam...

možemo se mi tu prepucavati, ali neću ti dati to zadovoljstvo...

čitajući ove postove, svatko će se uvjeriti da moji komentari nisu samo fiksne ideje, nego i moje mišljenje, na koje kao korisnik ovog foruma imam pravo...

ukoliko ti smeta moje mišljenje, slobodno ga ne čitaj, nitko ti ne zapovijeda da čitaš...

lijep pozdrav!
17 godina
neaktivan

Sve što znam o tebi znam iz ova tri posta a ona su prepuna gnjeva, histerije i predrasuda, za tebe osobno me boli briga. 

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
reefreemind kaže...
solid_state kaže...

ovo što sam podcrtao dovoljno govori samo za sebe...

izbacivanje optičkog pogona napravljeno je u dizajnerske svrhe, od tog dana, apple je većina korisnika prestala poštivati, facebook.com prema bugovoj anketi većina čitatelja ne posjećuje, a uz to, stranice su koje ne donose nikakvu produktivnost, nego čisto gubljenje vremena... jel se netko na facebooku obogatio? duhovno i materijalno? njet!

a što se tiče ozbiljnijih stvari, ne bi li vjerovao, neki ozbiljne stvari se rade i na laptopima, kao naprimjer, zarađuje za kruh... u današnje vrijeme već postoje laptopi za 5000 kuna, a koji mogu ponuditi doista velike perfomanse i koji su "ozbiljni" i čak konkurencija desktop pc-u...

iz tvog komentara vidi se da si da nikad u životu nisi radio, nisi nikad ništa zarađivao, a što se tiče toga da li sam u pravu ili nisam, malo bolje promisli kada budeš bilo koga osuđivao... ovo je forum i tu svatko ima pravo na svoje mišljenje!

ja apple proizvode cijenim, jer se radi o izuzetno kvalitetnim proizvodima, i cijenim ga uglavnom ili isključivo zbog kvalitete. dizajn nije toliko bitan... i najljepše cvijeće uvene...

ne pripadam fanatičnoj hordi macovaca koji uzdišu za svakim proizvodom kojeg apple izbaci!

onaj macbook air je sranje! sranje! i sranje! za te novce, može se kupiti jedno zaista fuckin računalo koje ima ono što svakom korisniku treba! meni treba funckionalnost, a ne moda!

što se tiče touchscreena, to je dobra tehnologija, mada se ne sviđa baš svakome, ali bljuje mi se kada vidim da je apple to napravio, samo zato da bude fancy...
 Evo ja zaradujem radom na racunalu, iskreno receno kad imam priliku izabrati izabirem najbolje za svoj novac i za aktivnost za koju mi je taj proizvod potreban prema osobnom sudu. Neki proizvodi od Applea mi se svidaju a neki ne, neke posjedujem a neke pak ne.

A ti pljujes po apple-u i bljuje ti se iz kojeg razloga, sto neki tatini sinovi si to mogu priustiti a ti nemozes nego moras furat onaj laptop od 5000 kuna? Sutradan kad uspijes napokon napraviti neki profit prvi ces uzeti MacAir i odjelo Armani ili Boss, jer zapravo oni sto ti mrzis i sto ti masu pred ocima s ovin "fancy" stvarima su zapravo ti, prije nego sto su nasli nacina zaraditi novac, iste seljacine koji su se jos dojucer kunili kako oni nebi nikad, nece nikad, mrze....
 Nitko te nije ni pitao za misljenje o ovom proizvodu, al se naravno uvijek nade neki pametnjakovic tipa ti, koji ce prosrat nesto o onome o cemu nema pojma, "cooler" jos ubacis rijec "Fuckin",  sad si  jos i englez, osim sto si prava faca.
Zlo i Naopako
17 godina
protjeran
dgigibao kaže...

Ma ti si pun predrasuda i s tobom se ne da raspravljati o ničemu al definitivno nemoš minorizirat značaj facebooka koja je najraširenija globalna društvena mreža bez obzira šta ti osobno misliš o njoj.

Pa da največa stvar u odabiru ekrana je ta dali će se stranica facebooka dobro prikazati
17 godina
protjeran
pinkskin kaže...
dgigibao kaže...

Pa da največa stvar u odabiru ekrana je ta dali će se stranica facebooka dobro prikazati
 Za neke ljude oko nas i to je znacajan napredak...
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...
dgigibao kaže...

ovo je bila duboka misao LOL
17 godina
neaktivan

(rezolucija je najbitnija za facebook, zaista! Smijeh)

a ti solid_state, to što ne podnosiš tuđa mišljenja, tvoj problem!

@bestia, nit se ja odijevam pa armani i boss modi, nit bih otrčao u trgovinu po najskuplje komponente, niti po neki macbook air! a znaš zašto? zato što za razliku od nekih ljudi, imam princip! a to što tebi smeta kako se izražavam, to samo ide u prilog tvojoj minornosti!

i tebi također lijep pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2009 23:35 (reefreemind).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

@ freemind

opticki pogon je danas nepotreban. pisem sa acer aspire one, meni opticki pogon u 90 % slucajeva ne treba (imam usb cd player u autu), a za onih 10% (posao) fala bogu koristim stolno računalo (a postoji i externi usb "zapisivač"). ima ljudi kojima treba ali oni su u debeloj manjini i rekao bih pomalo i informaticki zaostali, posto se danas jeftino mogu nabaviti i stickovi od 16 giga a opticaju je i brzi adsl. iznimki, kao sto sam rekao ima. suprotno tvojoj predodzbi facebook je jako popularan, bez obzira koliko on bio koristan. korisnost se ne mjeri  time sto si napisao, cinjenica je da mnogima netbook-i sluze najvise zbog facebooka i citanja mailova, sta god ti mislio. reza od 600 pixela po vertikali za facebook je premala, kod listanja fotografija. moze se, naravno, ali bilo bi bolje 768 navise.

radio sam za "Bug", pa se moze reci da nisam nista radio :-))) usput, da ne bi netko mislio da imam nesto protiv Buga, mislim da dobro placaju autore, i da su najbolji casopis u Hrvatskoj. U Hrvatskoj. ) i casopis. casopis.... nadam se da se kuzimo :-)

dalje, nikoga ne osudjujem, shvati ovo kao debatu i razmjenu misljenja, a ne kao napad na tebe kao osobu.

za ocjenu oko apple-a se slazem , samo sam konstatirao da apple svog konja za trku ima u inovacijama i dizajnu. i imaju svoje trziste, sta god mislili o neagresivnoj politici cijena.

zelim samo pobiti tvoje razmisljanje kako apple izbacuje touchscreen zbog fancynessa....nista drugo. nikad u zivotu kupio apple-a. ali bi, da kenjam novce. s oprostenjem na izrazu )

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2009 2:46 (solid_state).
16 godina
protjeran
dgigibao kaže...
reefreemind kaže...

evo ti i pejstano:

PREDRASUDA (uvjerenje)

ajde neko razuman :-)

16 godina
protjeran

da dodam, nije u pitanju samo facebook (pozdrav jednoj ukrajinki koja mi dolazi u posjetPoljubac), preko kojeg ljudi dolaze i do posla i do (neki puta i vaznih poznanstava), tu je jos gro programa koji traze minimum 768 rezu. kao google maps, mnogi graficki programi, web siteovi sa f grafikom fixne (vece od ove) reze i sl. i tako dalje i tako blize.

dakle ne bih rekao freemind da sam ja taj koji ima nesto protiv necijeg misljenja, vec je situacija upravo obrnuta. to bi bilo kao da pljujem po ferariju samo zato jer ga ne mogu imat. loughing out loud.

17 godina
neaktivan
solid_state kaže...

@ freemind

opticki pogon je danas nepotreban. pisem sa acer aspire one, meni opticki pogon u 90 % slucajeva ne treba (imam usb cd player u autu), a za onih 10% (posao) fala bogu koristim stolno računalo (a postoji i externi usb "zapisivač"). ima ljudi kojima treba ali oni su u debeloj manjini i rekao bih pomalo i informaticki zaostali, posto se danas jeftino mogu nabaviti i stickovi od 16 giga a opticaju je i brzi adsl.

zelim samo pobiti tvoje razmisljanje kako apple izbacuje touchscreen zbog fancynessa....nista drugo. nikad u zivotu kupio apple-a. ali bi, da kenjam novce. s oprostenjem na izrazu )

čuj, industrija što se tiče optičkih medija ni dan danas ne jenjava, još uvijek je u punom zamahu, a poneki od nas ili su stalno u pokreti ili nemaju mogućnosti za posjedovati više računala. prijenosnik malo višeg cjenovnog razreda, oko nekih 5000 kuna može bez problema zamijeniti stolno računalo. ti na svome aceru ne možeš pogledati Bug DVD. ja na svome prijenosniku mogu, mada sam informatički zaostao. u čemu je razlika?  samo u tome što kome treba! meni treba punokrvni prijenosnik, a tebi netbook. sve je stvar odabira. i o tome se ne može raspravljati.

apple ima svoje trikove u rukavu. kao što već rekoh, kvalitetni proizvodi, ali neke stvari mi se ne sviđaju. prvensteno što se on oduvijek fashionizirao.

lijep pozdrav
16 godina
protjeran

posto mi je iz nekog nejasnog razloga korisnicki racun blokiran, odgovaram ti pod novim nickom. cuj, meni i acer od 2000 kn (koliko sam ga platio) zamjenjuje stolno računalo u 90% stvari (ti laptopi od 5000 kuna nemaje prednosti u odnosu na aspire one, osim u tome da možeš zavrtiti nešto novije igrice, ali u uredskom smislu jednako su upotrebljivi). Bugov DVD nisam pogledao godinama, sav software koji me zanima nalazim na netu, a shareware mi stvarno nista ne znaci. isto tako, papirnata izdanja bitno zaostaju za onima na netu, tako da recenziju koju vidim danas na netu u Bugu vidim tek u slijedecem izdanju, i to prepisanu sa neta. apsolutno vise vjerujem opsirnim i strucnim recenzijama sa renomiranih siteova na webu nego Bugu, mislim da ces se slozit sa mnom.

dakle ipak smo dosli do toga da apple nije samo stvar mode kako si prvotno bio rekao. eto....ajde i tebi pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2009 21:09 (Mitar Mirić).
17 godina
neaktivan

Apple na našem tržištu ima jedan velik minus a to je njegova velika cijena naspram cijena u SAD-u.

Vjerovatno bi puno ljudi koristilo Mac računala kad bi bila povoljnija.

Jel tko zna zašto je to tako?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2009 22:22 (dipsi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma nisam niti rekao da je stvar samo mode, ali čovječe, on je stvorio neku svoju modu... a to nije nešto što spada u IT... Osmijeh

ali dobro, ajde, sve je u redu...

evo smajla...Osmijeh

16 godina
protjeran

nije da zelim biti svakom loncu poklopac ali ne vidim problem u tome sto je apple stvorio nekakvu svoju modu kao sto kaze kolega, dizajn im je vrhunski, izuzev nekih promasaja u proslosti, kao iMac i slicno...ali npr. macbook air ima odlican dizajn. samo fora je u tome sto su ostale tvrtke pocele nudit priblizno dobar dizajn prijenosnika ali uz znatno manju cijenu. e onda dolazim na ovaj zakljucak od dipsija. ali opet mi razum govori da cim apple ima takve cijene, znaci da ima i trziste za takve cijene. logicno, zar ne?

danas se stvarno moze naci "magic spot" prijenosnik za cca 5500 kn, koji em je lagan i oku ugodnog dizajna, em ima dual core (pa i core 2 duo) proc, ekran dovoljno velik a dovoljno mali (da stane i na manje stolove i sl.), da ima dovoljnotrajanje baterije (iz mojih iskustava minimum bi trebao biti 2,5 sata a pozeljno je i preko 3,5, dovoljno memorije i DOVOLJNU rezu te dovoljno jaku graficku (budimo realni, cesto i lapovi od 10 soma kuna nemaju grafu za igranje novijih igara, tako da je to irelevantno, a takve grafe i podosta zagrijavaju lap, i pitanje je svrhovitosti igranja tih novijih igara na lapu  kad se zna i to da i tastatura nije na razini velicine punokrvne, niti je tu mis na razini pravoga (neces nosit glomazni mis svuda niti se ima mjesta za manevre s takvim misevima na mjestima na kojima se najcesce koristi lap...dakle laptop se ne kupuje za igre, za to postoji desktop pc.

u tom duhu se slazem da ne treba bacati pare na daleeeko skuplji apple s istim komponentama i karakteristikama, ali samo u tom duhu, nisam zavidan apple-u ni malo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2009 15:33 (Mitar Mirić).
17 godina
neaktivan
reefreemind kaže...

ma nisam niti rekao da je stvar samo mode, ali čovječe, on je stvorio neku svoju modu... a to nije nešto što spada u IT... Osmijeh

da je po tebi još bi radili na crnim ekranima sa zelenim slovima
16 godina
dipsi kaže...

Apple na našem tržištu ima jedan velik minus a to je njegova velika cijena naspram cijena u SAD-u.

Vjerovatno bi puno ljudi koristilo Mac računala kad bi bila povoljnija.

Jel tko zna zašto je to tako?

Razlika u cijeni između Amerike i nas nije ništa čudno (ni specifično za Apple). Pogledaj cijene Apple-a u Njemačkoj pa ćeš vidjeti da su veće 15-20% od cijene u Americi. Kod nas su marže vjerojatno nešto veće, a i uvjeti na tržištu drugačiji, i tu je negdje ta razlika od 10% u odnosu na Euro-cijene.

Inače, većina ljudi se žali na 'skupoću' Apple-ovih kompjutera, a zaboravljaju da se npr. iMac strojevi sastavljaju od dijelovi za notebook, ili da je MacPro serverski stroj (te kao takav neusporediv sa home-made konfigurcijom koja uključuje jeftinu ploču, 'obični' Itel CoreDuo procesor i sl.) sa Xeon-om i ECC memorijom i da istovjetna PC-konfiguracija nije jeftinija više od 10-ak% (ako i toliko).

Osim toga, cijena nije glavni razlog kupovine (ili nekupovine) nego i potrebe i mogućnosti, ako na Mac-u nemaš odgovarajući program (ili više njih) u kojem radiš, nećeš ga kupiti ni ako imaš viška novaca.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice