Nećemo te popljuvati, kaj se plašiš. :D Ovo mi zvuči kao kad ljudi kažu da znaju tipkati bez gledanja, ali samo na svojoj tipkovnici. Ako uzmeš 5-10 sati i naučiš pravilan touch typing na standardnoj tipkovnici, trebaš samo osjetiti prstima crtice na F i J i znaš svaku tipkovnicu kao da je tvoja istog trena i tipkaš s 95 % brzine kojom tipkaš na svojoj, naravno, bez ikakvog gledanja ili bacanja pogleda ikud. Slično je s hardverskim tipkovnicama na mobitelima. I one imaju točkice ili crtice na F i J (bar su na mobitelima koje sam ja imao bile) i samo se privikneš na to koliko je velika i tipkaš bez problema bez gledanja drugi dan. A kod tačskrina je sranje što koliko god ti njega gledao ili dirao ne možeš nikad staviti prste nekud i znati u svakom trenu gdje ti je koje slovo, osjetiti prelaze između pojedinih slova itd.
Na tačskrinu eventualno uz swype možeš bez gledanja pisati, ali ako fula jednu riječ a ne gledaš, ode cijela rečenica u potpuno drugom smjeru umjesto da je samo očiti tipfeler. :D Na fizičkoj tipkovnici, ako znaš tipkati kako treba, osjetiš svaki put kad si pritisnuo krivu tipku bez da vidiš što si pritisnuo. Pogotovo na standardnoj PC tipkovnici, na mobitelu malo manje, ali svejedno mislim da sam u cca aka circa 98 % slučajeva osjetio da sam stisnuo negdje između tipki ili neku predaleku tipku, bez gledanja pobrisao i pisao dalje. S tačskrinom ni u kojoj kombinaciji pojma nemaš šta pišeš ako ne gledaš u ekran.
Btw, ljudi, daj skraćujte citate.
Ne plašim se ja ništa, nego sam svjestan kaj se na ovome forumu dogada s onima koji kažu da se može efikasno pisati na touch screen tipkovnici, ukratko proguta ih noć.
A kaj se tiče F i J, znam se ja orijentirati preko njih, zapravo čak po udaljenosti znam gdje se one nalaze u odnosu na onu koju tipkam.
Odavno sam to savladao.
A ovo kaj sam na Berryu sporiji je, pretpostavljam, problem s mojim čevap prstima i bez obzira na vrijeme treniranja, zacementiran sam kaj se tiče efikasnosti.
Svejedno, ja ne tipkam nikad bez gledanja po mobitelu, tak da je meni svejedno, pa onda imam komforniju situaciju na 5" touch screenu.
Samo to.
I nemam ništa protiv fizičkih tipkovnica, ali meni jednostavno na mobitelu ne igraju.
Da sam 20 cm niži i 35 kila mršaviji, onda druga stvar.....