Zašto je Microsoft ubio Start?

poruka: 163
|
čitano: 21.767
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto je Microsoft ubio Start?".
14 godina
neaktivan

Meni se čini da ovdje većina ljudi priča gluposti napamet bez da su stvar uopće probali. Pritiskom tipke WIN i tipkanjem imena programa rezultati se dobivaju TRENUTNO, što često nije bio slučaj kod searcha sa klasičnim startom koji je bio dosta spor nekad. A ako vam baš treba popis svih appova stisnite WIN+Q.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Zašto je Microsoft ubio Start?
paradajz kaže...

Meni se čini da ovdje većina ljudi priča gluposti napamet bez da su stvar uopće probali. Pritiskom tipke WIN i tipkanjem imena programa rezultati se dobivaju TRENUTNO, što često nije bio slučaj kod searcha sa klasičnim startom koji je bio dosta spor nekad. A ako vam baš treba popis svih appova stisnite WIN+Q.

Koliko ja vidim po postovima i glupostima u njima ,99% plačljivaca ovdje nije uopće ni probalo Windows 8 ,nego su samo čitali o njemu i gledali videa na YT.

Od 1% koji su probali ,99% je odustalo nakon pola sata ,samo zato jel nema Starta. 'Nuf said.

Ali ,s druge strane ,kad Sinatra nešto hvali ,bolje bježat od toga ko vrag od tamjana!! {#}{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 11:39 (kizo2703).
15 godina
paradajz kaže...

Ljudima je problem koristit tipkovnicu za rad s računalom, zbog toga svi i plaču za startom.

16 godina
kizo2703 kaže...
paradajz kaže...

Koliko ja vidim po postovima i glupostima u njima ,99% plačljivaca ovdje nije uopće ni probalo Windows 8 ,nego su samo čitali o njemu i gledali videa na YT.

Od 1% koji su probali ,99% je odustalo nakon pola sata ,samo zato jel nema Starta. 'Nuf said.

Tako je i Vista upropaštena zbog tih koji sistem nisu ni probali ali su ga itekako pljuvali na svakom koraku.

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.
15 godina
protjeran

I opet neki počeli bacati hejt na microsoft jer je "izbacio" start -.-

Nije ga ni izbacio ni ubio, on je jos tu samo u drugacijem obliku, sad vise nisu male ikonice odredenog foldera i pored toga ime - nego velika pločica sa imenom, što meni puno bolje izgleda.

A i bolje radi.

Ponašate se ko da ste svi neke babe koje rade na šalteru i koje vec godinama rade na winXP-u pa sad psuju sve po spisku jer moraju naučiti drugačije raditi i nema više gumba START. -.-

A ima i gore onih kojima se ne sviđa promjena iz Windows Explorer u File Explorer, Bože Petraaa.

Ovako puno logičnije zvuči.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
Moj PC  
4 3 hvala 0
15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Ma daj, svi se ponašaju ko neke stare babe koje mrze promjene -.-

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 11:45 (EZY-E).
17 godina

Za sve kojima fali Start. Garant je neki registry hack u pitanju :)  http://www.theverge.com/2012/3/6/2848443/windows-8-start-button-start-menu-how-to

17 godina

Ne shvatate, Windows je vizuelni operativni sistem. Dakle, sve bitne radnje treba biti moguce uraditi KLIKANJEM na vidljive kontrole. Kratice su super, ali one su ALTERNATIVA.

Nekada mi je brze uraditi nesto kraticom (ako mi je npr. prst blizu tipke Win), a nekada misem. I trebalo bi da postoji i jedna i druga mogucnost. Ne znam zasto je to komplikovano shvatiti?

I ne zelim koristiti crnu magiju i dovoditi mis na tacno odredjene koordinate naslijepo, kako bi nesto odjednom postalo vidljivo.

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Cekpi, vjerujem da mnogi nisu probali ali ja recimo jesam.

Ne kažem da sve ne valja samo Metro mi se ne sviđa.

Sigurno je da ima mnogo dobrih stvari, tabovi na exporeru, copy/move, VHD iso  mount itd itd ali neintuitivnost i nelogičnost sučelja kojim korisnik komunicira sa OS-om mi se gadi.

Reci mi koliko ti treba da ugasiš računalo bez kratica, koliko klikova?

ako baš trebam gasit onda mi treba jedan dvoklik......s druge strane windows 8 je zamišljen da bude "always on" tj da ga se u kombinaciji sa sleepom nema više potrebe klasično gasit

zoran123456 kaže...
cekpi kaže...

pola vas nije ni probalo win 8 al bitno da kokodačete kako nema pretrage, kako je nepregledno, kako vas usporava u radu......(da ne velim da neki ni elementarne kratice na tastaturi ne znaju......)

mislim da je stvar u tome da se barem polovici korisnika novo sučelje NE SVIĐA. Čemu onda inzistirati na tom novom dizajnu ako ljudima nije po volji ? Za koga M$ svoj softver radi ?

polovici? dvadesetak korisnika bug foruma (od kojih dobar dio njih nije ni probao win 8) ne čini polovicu korisnika.......no s druge strane, čemu inzistirati na novom dizajnu ako nam je pred dvadeset godina ovo bilo čist dovoljno: 

c:\_

vlad0 kaže...
cekpi kaže...

pola vas nije ni probalo win 8 al bitno da kokodačete kako nema pretrage, kako je nepregledno, kako vas usporava u radu......(da ne velim da neki ni elementarne kratice na tastaturi ne znaju......)

Ma sve OK cekpi, ali ja doista ne vidim kako oni misle ovo prodavati u poslovnom okruženju jer niti jedan normalan IT odjel neće uvesti ovakvo nešto... Nikada (pa ni onda vjerojatno). Zamisli pružati podršku svojim in house korisnicima koji rade na ovakvom nečemu? Kata-mada-fakin'-strofa, tj. ne bi baš išlo.

U biti predviđam sličan scenarij kao i u XP / Vista slučaju = MS će 8-icu gurati svim silama, a pro-IT svijet će se svim silama opirati.

u predviđanja neću ulazit (da se time bavim onda bi najvjerojatnije radio na TV-u u nekim opskurnim noćnim satima i vrtil špil karata po rukama)

s druge strane gledam ono kaj imam i kako se to može iskoristit, konkretno naša draga ŠteficaTM radi di radi i budimo realni njoj treba za rad office paket (i to redom outlook, word, excel), internet i dvije lob aplikacije....i zašto joj ne bi onda tih par stvari nakalemili odmah na start ekran i čim se ulogira odmah vidi koliko ima nepročitanih poruka, što treba sve odradit i takve neke điđe.......

ps-(nažalost/nasreću) živimo u takvom svijetu di se više ne dočeka penzija u firmi u kojoj si se prvi put zaposlio, di se zaposlenici moraju konstantno educirat i pratit tehnologiju i di nitko nije nezamjenjiv (a to pogotovo vrijedi za information workere)

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 11:55 (cekpi).
14 godina
neaktivan

Osobno mislim da je Metro sučelje idealno za poslovno okruženje i da će se spomenute Štefice i Barice na njemu snaći kao riba u vodi.

IT napravi distribucijski image sa zaključanim Metro sučeljem i stavi na njega aplikacije koje su potrebne djelatnicima za rad.

Isto tako mislim da bi Microsoft trebao forsirati full screen aplikacije i zaključana sučelja, odnosno raspored ikona, te automatsko snimanje verzija radnih dokumenata svakih 10 minuta i backup koša za smeće.

IT odjeli bi se tad preporodili jer više ne bi bilo "slučajno sam stisnula", "slučajno sam obrisala" ili "nestale su škarice".

Također smatram da Microsoft hitno treba poraditi na univerzalnom pregledniku gotovo svih dostupnih formata. Nikakvo editiranje, ali obavezan pregled i printanje, uključujući PDF, DWG, CDR, AI, PSD i brojnih drugih koje djelatnici dobivaju na mail, ali ih ne mogu otvoriti bez gomile instaliranih samostojećih preglednika.

13 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Već sam se naviknuo na novi start, dok izađu službeni win8 većću i zaboraviti kako je stari izgledao. Živjela evolucija...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Podržavam Microsoft. Kad su uvodili ribbon, bili su previše strpljivi i išli aplikaciju po aplikaciju,

Je, kukanja su bila ogromna sa uvodenjem ribona pogotovo od strane ljutitih korisnika Word 2000

Ali, budimo iskreni. Ovo je malo zesci fail sa totalnim izbacivanjem Starta. Sada morate klikati duplo vise da bi ste dosli do neku radnju. Na primjer Shut Down

Izbacivanje Starta, uvodenje ribona u Windows Explorer..... sve ce se ovo odraziti na svijest n00bova koji su jedva naucili(?) da koriste Windows Search i sve divote indeksiranja.

Meni, kao Kompjuterasa Starog Kova©,   to ne smeta. Samo malo osjcema nelagodu kada imam saznanja da mi je neka aplikacija otisla u  deep sleep umjesto da je terminirana kada je iskljucim.

Otkud da ja znam da me ne spijuniraju na taj nacin ........ {#}

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
14 godina

ja ne mogu bez starta, prelazio sam na win 8 2 puta, i nakon 2-3 sata opet nazad na win7, jednostavno osjecam kao da nesto ogromno fali na win8 kad nema starta, imam osjecaj kao da sam na tablet prikopcao mis i tastaturu

noćas mi se LUDUJE, noćas NEMA sna, noćas čašu TORRESA ispijmo do dna!

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

i nakon 2-3 sata opet nazad na win7

This explains a lot!

Senaid
17 godina
Indestructible kaže...

ja ne mogu bez starta, prelazio sam na win 8 2 puta, i nakon 2-3 sata opet nazad na win7, jednostavno osjecam kao da nesto ogromno fali na win8 kad nema starta, imam osjecaj kao da sam na tablet prikopcao mis i tastaturu

Nemam Win 8 instaliran da provjerim.. no jesi li isprobao http://www.theverge.com/2012/3/6/2848443/windows-8-start-button-start-menu-how-to

15 godina

Što se ribbona tiče, ja ih podržavam. Doduše ne radim previše u office paketu ali zato mi posve odgovaraju u autocad-u.

Inače prihvaćam bez problema promjene i novosti ali ovo sa metro sučeljem je loše. Netko je rekao da ne želi ciljati neoznačene piksele da bi mu se pokazali do tad nevidljivi izbornici i posve je u pravu. Ovo je teži dizajnerski fail ako ne i glupost. Nema smisla desktop korisnike prisiljavati da mišem simuliraju pokrete koji su prirodniji za tablet.

Moglo se to rješiti puno kvalitetnije a ne forsirati nekakav hipsterski tablet look u desktop okruženju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
knight kaže...

Ne shvatate, Windows je vizuelni operativni sistem. Dakle, sve bitne radnje treba biti moguce uraditi KLIKANJEM na vidljive kontrole. Kratice su super, ali one su ALTERNATIVA.

Nekada mi je brze uraditi nesto kraticom (ako mi je npr. prst blizu tipke Win), a nekada misem. I trebalo bi da postoji i jedna i druga mogucnost. Ne znam zasto je to komplikovano shvatiti?

I ne zelim koristiti crnu magiju i dovoditi mis na tacno odredjene koordinate naslijepo, kako bi nesto odjednom postalo vidljivo.

Pa možeš sve napravit sa mišem, i nije to nikakva crna magija, makneš miš na mjesto gdje je bio start orb klikneš i gle čuda otvori se start.

16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
knight kaže...

Pa možeš sve napravit sa mišem, i nije to nikakva crna magija, makneš miš na mjesto gdje je bio start orb klikneš i gle čuda otvori se start.

a kak da to znaju oni koji nikad nisu ni probali win8 {#}

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
16 godina
neaktivan

Baš me briga, i tako ne koristim Start. Imam Win+R i tako pokrecem sve programe. A one koje svaki dan koristim VS2008, Vs2010 i MSSQL Server Managment Studio) imam dockane ....

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Kmečite ko razmažena derišta, a za 2 godine će vam win 8 biti najbolji OS u galaksiji.

Troll? Ili možda nisam?

8 2 hvala 1
13 godina
neaktivan

Kako glupi komentari. Cini mi se da su svi ovi pljuvaci linuxasi i sl. Uglavnom mrzitelji Microsofta. Cak ima i likova koji hvale gnome i govore da je bolji od Win8{#}

Najvise na win7 koristim start. Skoro sve pokrecem preko njega. Na desktopu imam samo red ikona (dokumenti, my computer, kanta i jos par shortcuta).

Sta je problem sa Win8? Udjes, kliknes na desktop i eto te u poznatom okruzenju toliko hvaljene sedmice.

Gasenje?   Dok si na desktopu klines Alt+F4 i shut down. Jeli to nesto komplikovano?

Na kraju, vec imaju barem dva rijesenja za vracanje starta. Lee-soft-ov vistart i http://www.stardock.com/products/start8/

1 7 hvala 0
15 godina
cekpi kaže...
sirka666 kaže...
knight kaže...

a kak da to znaju oni koji nikad nisu ni probali win8 {#}

jel w8 rp košta 1000 dolara ili šta? zar ga nije već instalirala svaka šuša i njegova baba?

probajte ga koristiti na više monitora pa javite iskustva...

16 godina
Sinatra kaže...

Osobno mislim da je Metro sučelje idealno za poslovno okruženje i da će se spomenute Štefice i Barice na njemu snaći kao riba u vodi.

IT napravi distribucijski image sa zaključanim Metro sučeljem i stavi na njega aplikacije koje su potrebne djelatnicima za rad.

Isto tako mislim da bi Microsoft trebao forsirati full screen aplikacije i zaključana sučelja, odnosno raspored ikona, te automatsko snimanje verzija radnih dokumenata svakih 10 minuta i backup koša za smeće.

IT odjeli bi se tad preporodili jer više ne bi bilo "slučajno sam stisnula", "slučajno sam obrisala" ili "nestale su škarice".

Također smatram da Microsoft hitno treba poraditi na univerzalnom pregledniku gotovo svih dostupnih formata. Nikakvo editiranje, ali obavezan pregled i printanje, uključujući PDF, DWG, CDR, AI, PSD i brojnih drugih koje djelatnici dobivaju na mail, ali ih ne mogu otvoriti bez gomile instaliranih samostojećih preglednika.

Najbolje je da instaliraju Linux. Nakon windowsa i instalacije linuxa na korisnička računala, preporodio sam se. Linux po defaultu ima gotovo sve preglednike. Windowsi su kod mene passe. Neizmjerno je lakše korisnika naučiti na Linux nego na nove windowse. Zanimljivo je koliko se ljudi ko pijan plota drži windowsa, a imaju alternativu koja je em bolja em jeftinija.

LP

13 godina
neaktivan

Zasto jednostvano ne stave opciju Show Start Menu?

HUGE RESPECT: woodgamesfx, captain_soap_McTawish, rustweaver, royalhero, tracerCPP,Indestructible
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Novi metro mi je ok ideja, ali na laptopu je očajan. Nema one podrške za geste i touch ili multitouch korištenje na touchpadu kao što su obećavali.

Ako to srede onda odlično, ovako mi je živa tlaka. Kao i ribbon u exploreru gdje samo zauzima mjesto (a u office i nekim drugim programimane mogu bez njega).

U ostalim stvarima nit smrdi niti miriše - vidim poboljšanja, ali ne najavljenu revoluciju.

A ako neslavno propadne veselit ćemo se novom spasitelju win9, kao što smo čekali win7 nakon Viste{#}

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Kako glupi komentari. Cini mi se da su svi ovi pljuvaci linuxasi i sl. Uglavnom mrzitelji Microsofta. Cak ima i likova koji hvale gnome i govore da je bolji od Win8{#}

Najvise na win7 koristim start. Skoro sve pokrecem preko njega. Na desktopu imam samo red ikona (dokumenti, my computer, kanta i jos par shortcuta).

Sta je problem sa Win8? Udjes, kliknes na desktop i eto te u poznatom okruzenju toliko hvaljene sedmice.

Gasenje?   Dok si na desktopu klines Alt+F4 i shut down. Jeli to nesto komplikovano?

Na kraju, vec imaju barem dva rijesenja za vracanje starta. Lee-soft-ov vistart i http://www.stardock.com/products/start8/

Sada su linuxaši krivi što je microsoft napravio sučelje za tablete na desktop pc-u?

Da gnome je bolji od ovih kockica na windowsu 8 jer je gnome prilagođen korištenju na osobnom računalu, a ne na tabletu, isto kao što je bolji i kde, lxde, openbox i kao što je bolje sučelje starijih windowsa.

Razumjem da se ms želi progurati na tržište tableta i smartphonea pa želi da windowsi na svakoj platformi izgledaju slično ali zaglupljivanje sučelja i otežavanje njegovog korištenja tipkovnicom i mišem nije način.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 13:23 (Hydralisk).
13 godina
protjeran

Mislim da ovdje ima jedno 10ak ljudi koji su ocito programirali WIN8 za Microsoft. Jer ne vidim razloga da "brane" Microsoft ko ludi ako ih bilo tko kritizira.

Dapace, ako kritizirate MS onda ste ili Linux fan, ili pak MacOS fan. Nema druge. Jer nitko normalan ne bi kritizirao WIN8. Pa zasto ga kritizirati?

Radi toga sto je i vise no ocito namjenjen touch screenovima vise nego radu na tipkovnici i mišu iskljucivo? Nije?

Onda mi objasnite one dijelove gdje moram doci sa misom u odredjene kurove i cekati 1-2 sec, dok isti na touch screenu rade po principu pritiska na ekran.

Ukratko, Metro je teze sranje. Barem meni. I pravo da to kazem i napisem mi nitko ne moze oduzeti.

To nije idealno sucelje za desktop racunalo. Niti je ikad bilo, niti ce ikad biti. Nemam nista protiv ribbona, dapace. Nisam cak nikada ni imao, jer ne "bojim" se novih stvari. Dapace, iste obicno sa uzbudjenjem docekam da vidim kako funkcioniraju, jer koristenje stalno jedno te istoga mi je odavno dosadilo.

No takvu srecu nisam docekao sa Metrom. Dapace. Koristim vec neko vrijeme WIN8 i gade mi se radi Metroa i shugavih plocica. Imam osjecaj da su isti napravljeni za totalne idiote + tablete. A ocito nisam jedini.

Nekome se svidja, sto je opet ok. Necu kritizirati covjeka ako mu se ova novotarija svidja. Svatko valjda ima pravo na svoje misljenje. Osim nas kriticara. Mi smo ili MS hejteri, ili pak Linuxasi. Ovo me podsjeca na index.hr i rasprave koje se vode tamo. Ako si za SDP, komunjara si. Ako si za HDZ, onda su valjda ustasha. Nisam ocekivao takve rasprave na bug.hr-u, ali eto...

Mene Metro iritira dodatno jer cu na istome nazalost morat raditi. Zelim novi Visual Studio, zelim raditi u istome. I morat cu. Kao i Metro aplikacije i ine gluparije.

No da necu vjecito pljuvati po Metrou... Necu vraga. Najdebilnije sucelje ikad napravljeno. Barem kad je PC u pitanju. Za tablete vjerujem da ce biti odlicno. No moj monitor, moja tipkovnica + moj mis nisu i nikad nece biti tablet. Niti zelim touch screen monitor pa da vucem ruku preko cijelog stola da bih dirao po ekranu. Ukoliko je MS na ovaj nacin zamislio rad svojih korisnika, onda su stvarno totalni idioti.

9 2 hvala 1
16 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Čini mi se da 90% korisnika ovdje ni nema pojma da tipkovničke kratice (na bilo kojim Windowsima) uopće postoje.

TD si dobio samo zbog flameanja. {#}

jumboY kaže...
Onda mi objasnite one dijelove gdje moram doci sa misom u odredjene kurove i cekati 1-2 sec, dok isti na touch screenu rade po principu pritiska na ekran.

Ukratko, Metro je teze sranje. Barem meni. I pravo da to kazem i napisem mi nitko ne moze oduzeti.

Imaš ti pravo na mišljenje ,ali za boldano - sereš ko foka ,pošto je odziv trenutan!

I meni Start screen ide na živce ,pa šta? Imam taskbar i desktop za ono kaj mi najviše treba. Za sve ostalo ,tu je Metro. {#}

Lazarus Long kaže...
Samo malo osjcema nelagodu kada imam saznanja da mi je neka aplikacija otisla u deep sleep umjesto da je terminirana kada je iskljucim.

Otkud da ja znam da me ne spijuniraju na taj nacin ........ {#}

Hmm - Task Manager? Ili još bolje ,ovo:

Stari ,dobri ,desni klik?! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 15:18 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Aldo kaže...

Za sve kojima fali Start. Garant je neki registry hack u pitanju :)  http://www.theverge.com/2012/3/6/2848443/windows-8-start-button-start-menu-how-to

U W8RP je izbačena većina ključeva, fajlova i svega onoga što bi moglo pomoći da se start dugme vrati a u finalnom proizvodu će sve biti uklonjeno.

Jedino neki third party softver možda bude simulirao start meni (classic shell).

Inače navikao sam se na Metro sučelje (ionako samo kliknem na Desktop i to je to). Možda da je MS stavio izbor pa kada se W8 instalira na računalo koje nema touch screen ili nije tablet može odabrati default pogled Desktop a za ove druge Metro.

World Championships: 7, GP started: 296, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,534
15 godina
Paolo2612 kaže...

A ako neslavno propadne veselit ćemo se novom spasitelju win9, kao što smo čekali win7 nakon Viste{#}

Kao što je sedma bila poboljšana Vista tako će devetka biti poboljšana osma, OS za touch screen i za noobove kojeg prodaju "kao normalne windowse".

F1-IVO kaže...

Možda da je MS stavio izbor pa kada se W8 instalira na računalo koje nema touch screen ili nije tablet može odabrati default pogled Desktop a za ove druge Metro.

To bi bilo logično. Svima. Ali, nekome na čelu M$-a je jednostavan odgovor na pitanje: "Zašto ne bi OS za smartphone, tablet i PC izgledao isto?"

MIKROBLOG: Ima li nešto gore za čuti od Francuza kako psuje na eng oponašajući afroamerikance? Referenca - FPS MP
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 15:34 (KIKI3ooo).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice