Zašto je Microsoft ubio Start?

poruka: 163
|
čitano: 21.771
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto je Microsoft ubio Start?".
15 godina
neaktivan
Re: Zašto je Microsoft ubio Start?
cekpi kaže...

pola vas nije ni probalo win 8 al bitno da kokodačete kako nema pretrage, kako je nepregledno, kako vas usporava u radu......(da ne velim da neki ni elementarne kratice na tastaturi ne znaju......)

Ma sve OK cekpi, ali ja doista ne vidim kako oni misle ovo prodavati u poslovnom okruženju jer niti jedan normalan IT odjel neće uvesti ovakvo nešto... Nikada (pa ni onda vjerojatno). Zamisli pružati podršku svojim in house korisnicima koji rade na ovakvom nečemu? Kata-mada-fakin'-strofa, tj. ne bi baš išlo.

U biti predviđam sličan scenarij kao i u XP / Vista slučaju = MS će 8-icu gurati svim silama, a pro-IT svijet će se svim silama opirati.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina

Mene je sedmica previse razmazila... Znam ja da postoje kratice tipa Win+E  da otvorim my comp tj file explorer ali lijeva ruka mi sluzi da podbocim glavu dok surfam... A to u metro-e ne mogu... I sad oni hoce da ja tipkam neke kratice... NO!

-BiH-slackspace

0 0 hvala 0
15 godina
Kako ste vi likovi dosadni. Ponavljate se ko papige. Nema ovog, nije ovo ovdje, ovo je za dodirnike itd. Imate xp, vistu ili 7icu pa to koristite, a onima kojima ovo nije katastrofalo ostavite da se s tim igraju. Ili vam je ovo idealan način za nabijanje broja postova na forumi jer uvijek isti pišu, pljuju i ponavljaju se ko papige kad god se pojavi članak o win8
15 godina
protjeran

M$ je maknuo start zato što kad korisnik ide isključiti računalo - mora kliknuti "start", a ne stop.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan

Ma narod se boji promjena ko crnog đavla...

Senaid
17 godina

A šta je tako teško koristiti kratice?

I da, znate da M$ ima onu dobru staru rutinu da im svaki drugi OS dobar, odnosno katastrofa. 7-ica je bila odlična, zar ste očekivali nešto drugo {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Don Kihoty kaže...

M$ je maknuo start zato što kad korisnik ide isključiti računalo - mora kliknuti "start", a ne stop.

pa koliko ja znam u sedmici više ne piše "start" osim kad pređeš mišem preko te tipke. uostalom, mogli su staviti natpis "stop" ako je to problem.

17 godina

Gdje ti vidiš da piše start, to je samo stari naziv iz XP-a.

Od Viste se to zove "windows meni" iz kojeg dalje biraš kao i svaki meni.

Morali su kopirat Mac-a ili Linux koji su imali "File" ili svoju ikonicu po novome

Hot Rodney
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 9:41 (Exploder).
13 godina
neaktivan
Exploder kaže...

U svim verzijama Windowsa, od 95 do 7, "taj meni" se zvao i zove se Start meni!

Senaid
15 godina
protjeran
Ezio kaže...
Don Kihoty kaže...

pa koliko ja znam u sedmici više ne piše "start" osim kad pređeš mišem preko te tipke. uostalom, mogli su staviti natpis "stop" ako je to problem.

Exploder kaže...

Morali su kopirat Mac-a ili Linux koji su imali "File" ili svoju ikonicu po novome

Dakle M$ nije ubio "start" tipku, nego "Win" tipku - zato što je gore znak "Win"?

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Meni se zove "Start"

Vrt trokuta, najsjevernije drvo, 5 stopala južno.
13 godina
neaktivan

Istina da se boje.

Činjenica je da ovom OS-om će pasti i produktivnost, suprotno onome što MS tvrdi.

Neki dan sam pročita da je rad win 8 zamišljen nešto slično kao rad telefona, naime zamišljeno je da je računalo 24 sata spojeno na net, dakle bez gašenja,

možda su zbog toga onako sakrili shutdown.

Izbacivanje opcije Start je veliki nedostatak, što će i MS uvidjeti, a šira zajednica će već pronaći način da tom Metro sučelju doda jednu ikonicu

preko koje će se jednostavno prebaciti u klasični način rada.

Metro je odlična platforma za tablete i tu će MS najviše profitirati, štio se tiče telefona i destopa nema šanse.

Sam OS je prilično dobro ispoliran u odnosu na win 7.

Imam Release verziju u virtualki, ali odustajem od win 8 dok se to ne riješi

17 godina
neaktivan
Razbacuješ se "činjenicama" prije nego je OS otišao u opticaj. Hrabro.
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
13 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Eee, pa treba pljuvati po MS proizvodima, zanemarimo činjenice da to nikada i nisu probali, ali...

Senaid
16 godina
neaktivan

Samo plačete. Ostanite na Windows 7 i to je to kome ne odgovara. Ništa vam ne odgovara.

2 1 hvala 0
17 godina
protjeran

Neka ga je makao, ja ga ionako koristim kada gasim računalo. Za pronači neki program u 7ci ionako se koristi WIN tipka + nekoliko prvih slova applikacije

Programko http://programko.bloger.hr

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Podržavam Microsoft. Kad su uvodili ribbon, bili su previše strpljivi i išli aplikaciju po aplikaciju, mada je ideja stotinu kilometara naprednija od padajućih izbornika i ikonica.

Micanje starta mora biti instantno. Moraju se postaviti kao autoritet. Ako misle da je to najbolje za korisnike, onda nema anketi, intervjua i istaživanja tržišta. Mora tako biti.

Startni izbornik je dinosaur kojeg su već davno trebali zakopati.

Još samo kad bi bili dovoljno hrabri da uvedu QA i obavezno instaliranje aplikacija samo uz autorizaciju s njihovog servera.

5 8 hvala 0
17 godina
royalhero kaže...
Danny_HR kaže...

Eee, pa treba pljuvati po MS proizvodima, zanemarimo činjenice da to nikada i nisu probali, ali...

Imam instaliran dual boot Win8 RP. Na start meni onakav kakav jeste, sa velikim plocicama, mogu se i naviknuti, mada mi je ruzno kada klasicnim kursorom misa idem na plocice. Ali plocice su "zive" i dosta korisne, tako da mi se ta promjena svidja.

Medjutim, nacin dolaska do start menija tako sto idem u lijevi donji ugao ekrana dok se ne pojavi, ili nacin dolaska do settingsa tako sto idem u desni dok se ne  pojavi traka i uopsteno ganjanje kursorom po rubovima ekrana je meni licno BEZ VEZE (iz istog razloga iz kog nikad nisam podnosio "auto hide taskbar" opciju). To je prva zamjerka - dakle trebali su napraviti na neki elegantan nacin da se vidi start dugme (a na meni je hocu li koristiti Win tipku), kao i traku desno ili bilo sta. Ovako konstantno nesto nabadam po ivicama. A drugo, metro aplikacije cak i na mom 20" ekranu (a sada su vecina s vecom dijagonalom) izledaju nepotrebno razvucene, glomazne...kao da sam uvecao ekran mobitela preko cijelog desktopa.

A sam oovratak u klasicni desktop je nekako na silu i on u potpunosti narusava konzistentnost koristenja i "korisnicko iskustvo".

17 godina

Sinatra: Micanje starta mora biti instantno. Moraju se postaviti kao autoritet. Ako misle da je to najbolje za korisnike, onda nema anketi, intervjua i istaživanja tržišta. Mora tako biti.

Nisu svi navikli da se Appleov diktator izivljava na njima. :)

3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

0 3 hvala 0
17 godina
PlayMaker10 kaže...

Samo plačete. Ostanite na Windows 7 i to je to kome ne odgovara. Ništa vam ne odgovara.

Moze li bez ovih bezveznih komentara tipa "kome se ne svidja nek suti"? 

Ja cu koristiti sta hocu i pisati sta hocu.

16 godina
neaktivan
brainiac kaže...

Koristim start bar 20-30puta dnevno. Istina ne da manualno nadjem program vec koristim ugradjeni search/launcher da bi pokrenu aplikacije ili pronasao "nesto".

Nisam probao win8 ali ako su maknuli jednostavnost koju je pruzao jednostavan pritisak na win tipku te utipkavanje pojma/aplikacije koja mi treba ond amogu reci da je ovo jedan veliki fail za win8 s korisnicke strane jer vjerujem da nisam jedini koji je navikao na takav rad u windowsima.

To i dalje postoji, otvoriš start mišem ili win tipkom i počneš tipkati ime.

Tom69 kaže...

Da korisnici žele tipkati, koristili bi Linux. {#}

NE kužim? odavno je linux prestao biti samo za geekove :)  ista stvar je ko i u win8, ideš na activities i  tipkaš ime aplikacije, ali uz to dobiješ popup otvorenih aplikacija za lakše prebacivanje

Exploder kaže...

Totalne debilana.

Pa ja start gumb, pogotovo na 7-ici i Visti koristim bezbroj puta dnevno.

Sve pokrećem iz starta tako da ga otvorim i upišem npr. Firewall i odaberem koji mi treba.

Kako da to radim u Win8

isto ko i u w7, otvoriš start i tipkaš

hobi:moj-android.net
17 godina
neaktivan

Treba 20 GB prostora na sistemskoj particiji za instalaciju RP-a... LOL, znao sam da će me 19,5+19,5+259 GB kombinacija particija jednom koštati :D

Ovako odokativno, metro stil mi izgleda ono, stvarno napeto. No čini mi se da sam OS ispod haube ne nudi ništa revolucionarno kao što je Windows 7 nudio nakon XP-a (Vistu preskačem), više mi se čini da je osmica tu da bude oku ugodniji od sedmice, što je isto nekakav napredak (a i ipak je prošlo već skoro 3 godine od izlaska sedmice).

Ne znam kakva je osmica, ali ja bi od sljedećeg OS-a očekivao da ima super integrirane periferne programe - tipa multimedijalni playeri i browser koji bi ekšueli bili bolji od ekvivalentnih 3rd party programa.

EDIT: ribbon je svakako super. Recimo, na Paint u 7-ici mi je trebalo navikavanja, ali sad mi je 10x bolji od Painta u XP-u recimo. Podržavam bilokakve promjene, ne mogu izdati OS koji je isti kao prijašnji (za to postoji update).

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 10:40 (i_rambo_plache).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

-

Senaid
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 15:45 (royalhero).
15 godina
cez kaže...

Uh što je teško stisnit Win tipku.

17 godina
sirka666 kaže...
cez kaže...

Uh što je teško stisnit Win tipku.

Jeste. Upravo sam bio naslonjen na lijevu ruku dok sam citao ovaj post.

17 godina
neaktivan
royalhero kaže...
i_rambo_plache kaže...

No čini mi se da sam OS ispod haube ne nudi ništa revolucionarno

Dosta toga novog.

A ne znam, gledao sam na Wikipediji malo fičre. Jedino što me zainteresiralo je da napokon može biti cijeli desktop na dva monitora i USB 3.0. Šteta što vjerojatno nijedno neću koristiti u bliskoj budućnosti. Ostale promjene su sve vizualnog karaktera, ispravi me ako griješim.

EDIT: vjerojatno ću si stavit Win 8 kad izađe puna verzija, sad mi se samo ne da bakačit s tim particijama :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 10:53 (i_rambo_plache).
16 godina
odjavljen

koristim 8 na starom laptopu i nisam izgubio nikakvu funkcionalnost, dapace, cak sam i dobio malcice na njoj... odmah vidim dal imam mailove i poruke.

bezveze mi je sto za je za razlicitu vrstu aktivnosti na pc-u potrebna i razlicita okruzenja. metro za "druzenje" i nekakvu multimediju dok je klasicno desktop okruzenje pogodnije za sve ostalo npr rad sa fajlovima i folderima.

vise bi mi imalo smisla sa je sve ili u metro stilu ili u desktopu. a ne ovakvo prebacivanje izmedju sucelja. sim pa tam. :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Zašto se uopće moram navikavat na novo, mislim se u sebi? Ma puna mi je kapa promjena!

Kad kupim tablet sa osmicom onda ću s guštom uživat u metrou. Ležat ću na krevetu i kao najveći gay ću prstima tabat po ekranu i s nogicama radit po zraku.

Ali na svoj kompljuter gdje radim, gdje se igraju igrice sebi radit taj tramak i opet se navikavat, privikavat. Ma nisam lud. Neznam kad ću se i maknit sa sedme.

MIKROBLOG: Ima li nešto gore za čuti od Francuza kako psuje na eng oponašajući afroamerikance? Referenca - FPS MP
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 11:04 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
17 godina

Smijali su mi se kad sam svojevremeno pisao po netu da sam se pod Vistom, i kasnije sa sedmicom usporio u radu u donosu na XP radi Aera i sporijeg odziva sučelja od XP-a. Ali điđa je bila bitnija. Nema veze što moje prste takvo sučelje nije moglo slijediti ni s Core i7 procom i brzom grafom. Glavno da je to sve skupa izgledalo bajno nekome ko istovremeno "radi" na kompu s jednom rukom na mišu, a u drugoj klopa. Ali nema veze, priviknuo sam se na to, a s vremenom sam sve stariji, pa mi usporavanje u radu teško i ne pada {#} . I sad Metro bez Starta kakvog koristim. A ovo s Metro sučeljem, kad tome nadodam i superglupe ribone u nekim aplikacijama, će mi ogaditi Windowse. Da ne pričam o tome koliko me posla čeka s milijun Štefica kojima će to sve skupa trebati objasniti, a i ovako ne stignemo pohvatati sve poslove u radno vrijeme i van njega.

Deckard
Moj PC  
0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice