Zašto HTC ne skriva novi One?

poruka: 71
|
čitano: 8.601
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto HTC ne skriva novi One?".
16 godina
neaktivan
Re: Zašto HTC ne skriva novi One?
drapa88 kaže...

Malo ste skrenuli s teme, kao i kod ostalih proizvođača ništa novo niti kod HTC-a ove godine, malo jači hardver sitna poboljšanja softvera,

ovaj mob je super za ljude koji imaju malo starije mobitele One x i sl.

S obzirom da se opet stvara hype i oko HTC-ovih uređaja može se reći da je One bio izvrstan mobitel.

Što se tiče nadogradnje sa One na ovaj novi ista situacija kao i sa Iphone 5/5s ili s4/s5 nema potrebe ali ko voli nek izvoli.

Iskreno, ja sam bio oduševljen s One X. Koristio sam ga 3 tjedna i ostao mi je u dobrom sjećanju. Imao je dobar dizajn, finu kameru i zvuk (volim beats audio), ali mana mu je bilo pregrijavanje i kratka baterija (inače mana Tegre3).

One je vrlo dobar mobitel s prosječnom kamerom i jedino zbog čega ga nisam zadržao je manji ekran. Nakon njega sam prešao na G2 koji je zaista odličan mobitel ali nekako nezgrapan i malo mi je glupo ono sa stražnjim tipkama pa sam se skrasio sa S4. Koji također ima dosta mana, ali je nekako u odnosu na sve ove najviše kompletan i ono što ja najviše volim - lagan i tanak. S5 me je razočarao, smatram to nebitnim korekcijama i ne sviđa mi se što je dimenzijama veći i teži od prethodnika. Isto to vrijedi i za ovaj novi One. Mislim da ću preskočiti sve ovogodišnje flagshipove i pričekati 64-bitne Androide. 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
14 godina
Danyel kaže...

Jedna stvar je definitivno točna - brendirani mobiteli su precijenjeni i preskupi. 6000-7000kn za komad plastike, silikona i silicija koji se proizvede i sklopi za par minuta u nekoj kineskoj vukoyebini... Što je previše, previše je. Svi smo zapravo na neki način izmanipulirani i budale. Bacamo novac na preskupe igračke.

Za početak kolega, obzirom sam prvi puta primjetio vašu nazočnost na forumu, a evidentno ste dulje od mene na istom, obično bih se latio Ad1 uzorka, no sada ću samo ukratko argumentirati zborno zbirno!

Da je jedna stvar točna, u redu, ali ovdje je navedeno jedno četri detalja, pa da ste se zadržali makar na jednom pošteno {#}, ovako ostavljate pomalo krivi dojam na ostale forumaše.

Možda se vama i nekom drugom neće svidjeti moja usporedba TOP smartphone-a sa TOP mrcinom jednog Lamborghini-a, ali kada jedna manofaktura, što niti HTC a niti Samsung istina i nisu baš, proizvede auto od preko 2 milje oera, i to u TRI komada ( Lamborghini Veneno ), i zarade minimalno oko osam milja, što reći na kupce tih auta, da su ćuk ćuk, ili da imaju ukusa ( kakav takav, njihovi novci, njihov ukus ) i novca kupiti što novac sve može, da ne spominjem bogate ruse u Londonu, jednu seriju na našim televizijama!

http://www.carbuzz.com/Lamborghini/2014_Lamborghini_Veneno/

Što reći da glavni apartman od oko 500 m2 u hotelu Burj al Arab, košta 50.000.00 USD, što reći na osobu koja da tolike novce za 24 sata, i odsjedne recimo 10 dana, ali, to je jedini hotel sa 7 zvijezdica na svijetu!!

Netko ima i može, i u čemu je sada problem ako ja, ti, on, Pero ili Jože, Steve ili Akira nemamo sredstava za kupnju nečega, tko je kriv?!

A tko izmanipulirana budala, da ne upotrijebim teže riječi, kada se recimo neki dan sam pročitao prodaje zlatni iPhone 5S, optočen dijamantima za nekih milju dolara, pa narode, tko voli neka ga kupi kada može.

Danyel kaže...

Nitko me ne sili.

Čemu odmah ovakvi bijesni odgovori?

Ako si ti takav i tebi je normalno bacati 7000kn na plastičnu igračku, ne moraš odmah napadati i bjesniti na sve oko sebe. Tvoj problem!

Ad1; koega, upravo ste sami sebi dali odgovor, nitko vas ne sili i čemu nepotrbito režanje i ustajanje na zadnje noge sa ovakvim odgovorima, koliko ljudi, toliko osobnih dohodaka, ćudi, raspoloženja, ...

Ad2; po meni, odogovor je realan, na mjestu, i ja bih sam tako nekako slično odgovorio, uz dodatak, "KOGA BRIGA KAKO ĆU JA TROŠITI SVOJE NOVCE I NA ŠTO"!!!!

Ad3; danas osim iPhone-a 5S, koji mob, smartphone, phablet, mini, midi, active, vodo onakav, vodo ovakav, generalno kompletna ponuda danas na tržišti, koji nije plastična igračka manje više?!?!

Jedina stvarna i bitna razlika je, kakav je TVOJ PERSONALITY, kakav FEEDBACK šalješ prema van, prema drugima.

Netko ( jedan moj frend konkretno ) potroši oko 50.00 kuna dnevno na dvije kutije Marlboro crveni, puta 30 dan u mjesecu, u prosjeku i eto ti 1500.00 ćuna mjesečno, četri pet mjeseci i eto ti novi smartphone, meni je to u redu računica, iz preko nekoliko razloga.

I da, ružno je to kazati, ali, je8i ga, u zadnjih godinu dana, nije mi niti jednom platio rundu, ja njemu jesam preko barem pet puta, nije neka stvar, ali je stvar principa, ja ne pušim, on da, on ne pozove na rundu, ali se zna pozvat na rundu, tko je tu lud, ili bijesan, nije bitno, to je, moj problem. 

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan

ATJLučko@

Nikome ne branim da čini što hoće s novcima. Pa i da ih spali ako želi.  Govorio sam da je MENI to malo previše i suludo. Što će tko činiti , nije me briga, može mi biti jedino krivo. Pogotovo ako netko kupuje zlatni mobitel s draguljima a okolo ljudi doslovno skapavaju od gladi i izbacuju ih na ulicu (konkretno, danas su upravo pokušali još jednu samohranu majku s djecom izbaciti na ulicu). I sebe tu ne izuzimam, i za sebe mislim da sam postao rob reklama i upražnjavanja lažnih pobuda koje nam nameću reklame. To je jednostavno tako - u našoj psihi, ljudskoj prirodi. Netko bi rekao - majmunskoj... Kupujemo mnogo toga nepotrebnog. 

Dakle, molim Vas, kolega - moj je odgovor bio na konkretno pitanje kolegi, ne Vama. I baš tako - što vi činite od Vašeg života i s Vašim novcima - Vaš problem. Što se mene tiče, to je bacanje novca. Može se pametnije uložiti taj novac nego kupovati preskupi, precijenjeni uređaj koji je tek mala preinaka postojećeg. To je moj stav i nadam se da se ne ljutite što ga iznosim. Lijep pozdrav.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 22:26 (Danyel).
14 godina
ceco22 kaže...

koliko znam kuckanje je uvela Nokia jos sa Symbian uredjajima -.-

nije na symbian ali jeste na MeeGo odnosno na Nokia N9

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
14 godina
Danyel kaže...

ATJLučko@

Nikome ne branim da čini što hoće s novcima. Pa i da ih spali ako želi. Govorio sam da je MENI to malo previše i suludo. Što će tko činiti , nije me briga, može mi biti jedino krivo. Pogotovo ako netko kupuje zlatni mobitel s draguljima a okolo ljudi doslovno skapavaju od gladi i izbacuju ih na ulicu (konkretno, danas su upravo pokušali još jednu samohranu majku s djecom izbaciti na ulicu). I sebe tu ne izuzimam, i za sebe mislim da sam postao rob reklama i upražnjavanja lažnih pobuda koje nam nameću reklame. To je jednostavno tako - u našoj psihi, ljudskoj prirodi. Netko bi rekao - majmunskoj... Kupujemo mnogo toga nepotrebnog. 

Dakle, molim Vas, kolega - moj je odgovor bio na konkretno pitanje kolegi, ne Vama. I baš tako - što vi činite od Vašeg života i s Vašim novcima - Vaš problem. Što se mene tiče, to je bacanje novca. Može se pametnije uložiti taj novac nego kupovati preskupi, precijenjeni uređaj koji je tek mala preinaka postojećeg. To je moj stav i nadam se da se ne ljutite što ga iznosim. Lijep pozdrav.

Ad1; slažem se, u pravu ste kolega ali sve jedno, danas su na tronu neka sasvim druga stajališta ovog konzumerskog društva poremećenih vrijednosti!

Nisam imao namjeru stvarati situaciju visokih tenzija, samo sam primjetio kako nekome novac nije sredstvo za preživljavanje, gdje bi drugi imali za godinu dana lagodnog života, netko ga skuri u dva dana. Evo najnoviji biser iz arapskih zemalja, ako nemaš novca za super duper auto, e onda nećeš imati niti bilo kakav, pa sada si ti misli kakvo društvo živi u takvim zemljama. 

Ad2; o ovakvim detaljima sam maksimalno senzibilan, ali ako se ne poznaje konkretna situacija, u razglabanje ne ulazim. Zato ću spomenut primjer iz mojeg života, pod mojim nosom, od prije neki dan.

Jedno dijete, po pričanju moje matere, minimalno drugi razred maksimalno četvrti razred, nakon kraja jutarnje smjene je na moju veliku žalost da se izražavam ovako, bauljalo po nogostupu od škole prema autobusnoj postaji i nazad. I to dijete je plakalo cijelo vrijeme, a mene nažalost nije bilo da ga barem priupitam zbog čega plače?! Najvjerojatnije jer nitko nije došao pred njega od njegovih roditelja. Rezime; školarci su došli do njega i odvukli ga prema školi, kuda je to dijete završilo i kako, ne znam, i vjerujem da najvjerojatnije nema za novi mobitel, možda niti što ni za jesti doma, žalosno, ali istinito! {#} {#}

Ad3; tu se baš i ne slažemo kolega, jer pojam kupujemo mnogo toga nepotrebitiog je očitiji u svakodnevnim malim shopinzima, gdje ti kreneš kupiti "kao" osnovne namirnice, ali, uz xyz popusta, lažnih sniženja, uzmeš i preko nekoliko stvari koje inače nebi niti u snu pomislio kupiti, ali evo, sniženje, prilika, i tako to!

Danas je mob potreba, nasušna. Ali, ako si razuman, kupuješ kada to tebi odgovara, nakon nekog konkretnog perioda.

Opet jedan primjer iz mog susjedstva, gdje mi je frend od 1997 godine promijenio a barem 120 mobitela, ali, zbog nekihstvari dva drži kod sebe još odonda, NOKIA 8800 Sirocco i iPhone 4 ili 4S, iz jednostavnog specifičnog razloga, kvalitete i posebice za iPhone, update software-a.

Ja nisam imao u to doba NOKIA 8800 Sirocco toliko love kupiti ju, preko 9000.00 kuna, ali da sam imao, kupio bih ju, čisto iz razloga što bih volio imati takav dragulj iz tog doba u svojim rukama, a što je tu loše željeti nešto, onako malo samozadovoljno?!

Ne vjerujem da 93% populacije kupuje gadgete bespotrebno, najčešće kupuju zai jer se stari pokvario, zastario, dosadio, isplatio, izgubio, ukraden, ... 

Ad4; kužim ja to, ali ja sam baš vas želio citirati i komentirati, bez zamjerke kolega {#} !

Ad5; može se pametnije uložiti taj novac, slažem se, ALI, ponavlajm ALI, kako onda objasniti progresivan uspjeh i razvoj timova za razne aplikacije na raznim OS-ovima, razboj raznih OS-ova uopće, čemu to ulaganje, "kada je bespotrebno" po vama, ili nije {#}?!?!

Nema ovdje ljutnje, apasolutno, čisto razmjena stavova i razmišljanja, koji slažem se ne opravdavaju barem po meni za sada kupnju ovog novog HTC moba, čisto iz razloga što nije toliko superioran starom One, niti je baš ljepši, dizajnerski gledano, kvalitetom otom potom, i od mene lijep pozdrav!

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 0:00 (ATJLučko).
16 godina
neaktivan

ATJLučko@

Hvala Vam na iscrpnim odgovorima i lijepoj diskusiji. Jedna od rijetkih takvih ovdje ... 

{#}

13 godina
neaktivan
Zašto HTC ne skriva novi One?

Mnogi ovdje prigovaraju na one-ovu kameru ali zasto onda ja imam ljepse slike od bilo kog drugog kad slikam nesto iz biljeznice u skoli s tim da svima drugima jos i blic pukne pa nekad izlete sa sata

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Moj PC  
1 4 hvala 0
14 godina
odjavljen
Danyel kaže...

Nitko me ne sili. Čemu odmah ovakvi bijesni odgovori? Ako si ti takav i tebi je normalno bacati 7000kn na plastičnu igračku, ne moraš odmah napadati i bjesniti na sve oko sebe. Tvoj problem.

Ja osobno nisam dao 7000kn za "plastičnu igračku", iskeširao sam ~4500-5000kn za mobitel koji je napravljen od stakla (SXZ) 4 mjeseca nakon što je izašao.

Neznam zašto si stekao dojam da sam bjesan ili što... Samo sam te pitao dali te tko sili, a ako je to problem onda kupuj nebrendirane mobitele za znatno nižu cijenu.

14 godina
odjavljen
ja111 kaže...

Mnogi ovdje prigovaraju na one-ovu kameru ali zasto onda ja imam ljepse slike od bilo kog drugog kad slikam nesto iz biljeznice u skoli s tim da svima drugima jos i blic pukne pa nekad izlete sa sata

Ti sudiš o kvaliteti kamere s tim da slikaš slova iz bilježnice?

'nuff said

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
16 godina
Realno kao i sudit kameru po landscape slikama koje ćeš razvijat na posteru od 3x1 m :) Iako, više je vjerovatno da ćeš s telefonom slikavat nekakve textove nego poster size slike...
ptspclan.com | visit us ^^
16 godina
nsoul kaže...

Ako skrivaju ovakav dizajn, onda ga jako loše skrivaju. A ako je ovo namjerno pušten leak , a prava stvar je dobro skrivena, onda super.

Neki se žale kako nije napredak prema originalnom One, pa nemaju ni S5 ni Z2 nikakav napredak. Isto sitnice ko i One.

Ali barem se s One nadam drugačijoj kameri, jer ako su glasine istinite onda jedva čekam. I ne nije Nokia prva uvela neke stvari u svijetu kamera, kako tvrde određeni tu na forumu koji nikad nisu čuli za Scalado.

Kamera na One je fantastična, unatoč samo 4 MP.

Fotografije u lošijim uvjetima osvjetljenja su super:

Slikano u skoro pa mraku, uz samo malo izvora svjetlosti ispod krova, bez blica ili naknadnog uređivanja:

Slikano direkt prema suncu, a ipak je slika ispala ok, nije baš super ispalo, ali u uvjetima kakvima je slikano, zadovoljan sam:

Druga stvar bezeli sa strane, pa ja ne mogu smislit mobitel bez bezela, frend ima G2 i to je skoro pa katastofa, svako malo dlanom pritisnem nekaj na ekranu, točnije, donji desni dio gdje držim mobitel. HTC logo na dnu, pa ak već postoji onda bi radije da su ostavili tipke na njemu, jer nisam baš fan tipki na ekranu. S druge strane gdje ostali smještaju razne antene i slične gluposti? Ispod ekrana, jer ne smiju biti na gornjem dijelu uređaja zbog zračenja, a i ekran se negdje mora spojit na matičnu, a to se radi na donjem dijelu. Dakle svi imaju taj donji bezel, a One ima još i zvučnik pa izgleda veće. Uglavnom, više mi se sviđa dizajn prošlogodišnjeg modela, jer ovo na leakovima mi izgleda ko korak unatrag, ali vidjet ćemo 25.3.

Slike su ti downkalirane na 333px * 589px barem ova druga što iznosi 0,1 Mpx pa izgelda tako kako izgleda. Ništa gore (bolje) ne izgelda ni na mom BB 9900.

Ovi koji kažu da povećanje pixelaže nije bitno očigledno nikada nisu radili u PS-u (Photoshopu). Uzmi 16 Mpx sa nekog flagshipa i 8MPx takođoer sa nekog flagshipa, i onda u Image - Image Size smanji ovih 16 Mpx na 50% i dobit ćeš 8 Mpx i vidjet ćeš da ćeš dobiti bolju fotografiju jego sa ovog Flagshipa koji koristi 8MPx i koji na testovima daje bolju kvalitetu slike..  Daj mi 100 MPx pa ćeš da vidiš šta se sve sa malo trikova u PS-u da srediti da dobiješ fotografiju od 4 MPx (kakvu ima taj HTC ili koji je već imao te Ultra pIxele) da te glava zaboli.

Sada postuj negdje orginalne te fotografije koje si postavio pa da ti pokažemo šum na onoj slici sa slabim osvjetljenjem, ili još bolje nadji neki sa 8 ili 16 MPx slikaj u tim istim uvijetima, pošalji meni na mail, ja ti vratim obje fotografije pa ćeš da vidiš što možeš sa 4 Mpx a što sa 16 Mpx. O Leći, otvoru blende, bokehu i sl. da i ne govorim.

Ove godine uvjerljivo (moje subjektivno mišljenje) najblji flagship je SXZ2 i on neće biti godinu dana aktuelan jer za 6 mjesec ide Z3. Ostalo manje više su ukusi, fanvoy i sl. Nisam NIKOGA vidio da mu je netko prosup čašu vode, Coca-Colu ili pivu na mobitel ali vjeruj da ću ja prvi skočiti u bazen sa Xperioum Z Ultra.

Netko je rekao da HTC ima svu viziju i svu dobru uigranu ekipu ali gola nema pa nema. Vidi kako se Xperia popravlja. Prvo Z sa katastrofalnim ekranom, pa onda Z1 sa poboljašnim i sada Z2 sa skoro savršenim uređajima, i ne staju... nema čekanja od godinu dana nedo idu dalje.

l.p. svima 

Because anything Korea does, Japan does it better.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice