Dabogda propali i prebacili Halo i Forzu na PS4. Može i kontroler. Hvala, doviđenja.
21 zemlja je smiješno mala brojka za početni release konzole i riječ je o najuže dostupnom release u povijesti konzola još od SNES-a.
Bilo bi zanimljivo doznati koliko prodaje Xboxa 360 dolazi iz te 21 zemlje u odnosu na ostale zemlje. Znam da Japan nije na tom popisu, a tamo je prodaja bila katastrofalno loša.
21 zemlja je smiješno mala brojka za početni release konzole i riječ je o najuže dostupnom release u povijesti konzola još od SNES-a.
Je li?
PlayStation 3 Euro launch delayed
http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/5319190.stm
Dakle, u Japanu je izišao 11.11.2006, a Europi u ožujku 2007. A ni za Xbox 360 situacija nije bila bolja (https://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_launch).
Ponavljam, 21 zemlja je sasvim lijepa brojka za prvi release i članak na Bug on lineu je novinarsko smeće, koje služi provokaciji i podilaženju masama, jer je tu brojku nazvao "svega nekoliko zemalja".
jeb*s xbox i ps4, stize "$99 gaming console, powered by Android"
Prigodna
Nisam baš neki meme-aš i ovo je moj drugi pokušaj tako da...
Inače ovo o gddr meni osobno ima smisla gddr5 iako je zasnovan na dd3(ne isti) tako da je quad pumped clock i CK i WCK i te miđe-điđe.
Gddr5 ima sporije latencije od ddr3 međutim propusnost je veća,vjerojatno je to prevagnulo kod ps3,razlog zakej xbox#1 koristi dd3 nemam pojma.No barem je statični ram ne dinamički tako da je to veliki plus po meni osobno,static ram je ko kavijar među ramovima brz,pouzdan,nije "zaboravljiv",no zato i skup i slabe gustoće za neko pc rješenje.
i da je svima dostupno nama nebi bilo jer Hr je selo :P .
Super im je ta poslovna politika kojom umjesto privlačenja što većeg broja novih korisnika, oni ih odbijaju...:/
Točno se vidi da su se koncentrirali na najveća/najbogatija tržišta. Sve je u profitu naravno, ali kod Microsofta je ta pohlepnost pre očita.
A ja mislio kako su konzolu napravili kako bi se sirota djeca diljem lijepe naše osjećala sretno i veselo uživajući i odrastajući uz konzolu s pedesetak piratskih igri?
Ne samo da je bandwith 300% manji na xbox1, nego je i GPU klasu slabiji(HD 7770 prema HD 7870 u PS4). Po jučer leakanim specifikacijama(nepotvrđeno zasad) čak i tako slab GPU je dobio downclock sa 800MHz na 500MHz zbog problema sa eSRAMom.
No to i nije toliko presudno, jel. Ono šta je presudno:
-nema used igara
-nema igranja ako se ne možeš skopčati online.(zapravo ne možeš ni proći prvi screen. potvrđeno)
-obveza always ON kinect, zašto? ne želim ni pretpostavljati.
-nema uopće PRODAJE X1 i njegovih igara niti PODRŠKE za bilo koju mogućnost konzole ako nisi u jednoj od one 21 zemlje.(hard IP lock)
To još nije dovoljno i čuvaju se nade?
Phil Spencer(Direktor MS studija) u friškom interviewu:
"Xbox One pre-owned and online policies are "definitive", unlikely to change"
Onako sa strane: Nevjerojatno mi je da kod nas ima ljudi koji pokušavaju relativizirati ovaj fail epskih proporcija, totalni anti-gaming i sve ostalo i još gajiti nade, kad se u USA(podržanoj zemlji) xbox1 pljuje kao ništa do sad,
Dakle brani se xbox u zemlji u kojoj se neće ni prodavati ni funkcionirati.
A cijeli ostali post ti je baziran na 'ako' i 'vjerojatno'.
A vi ste pokopali Xbox One koji izlazi za 5-6 mjeseci i još ga nitko nije u praksi koristio!
Isto kao što ga ti hvališ a takođe ga nisi koristio, samo što tvoje branjenje konzole nema smisla kad se sagledaju činjenice koje sam Microsoft objavljuje. Ajde da je to neko izmislio ali oni sami nameću to sve i ti i dalje stojiš na njihovoj strani. Ti ili neko tvoj 100% radi(te) u Microsoft-u, nema drugog objašnjenja. Zanima me samo šta ćeš reći kad kupiš One, upališ ga a on ti kaže region not recognized, xbox one is not supported in your area according to your IP adress. gledaćeš blu ray filmove na kutiji od 500€?
Meni izgleda da je ovaj čovjek na nečemu!!
Ovakvu izjavu dati... Nadmašio je svakoga, zapravo kada se netko zapita isprva misli da se sali...
Jednostavo normalni čovjek neshvaća ovu izjavu...
http://reboot.hr/community/kupi-prodaj-razmijeni/prodajem-xbox-360-za-9-999-kn/
xbox ce postat stvar proslosti, na zalost sve dobre stvari propadaju, prvo vita pa wii u pa sad xbox
xbox ce postat stvar proslosti, na zalost sve dobre stvari propadaju, prvo vita pa wii u pa sad xbox
Vita i Wii u tek sad dolaze na svoje. Samo da Nintendo smanji cijenu za 50 ojra i bit će ok. Btw. Nintendo je pokazao najviše exclusiva na E3-u i moram priznat da izgledaju zakon.
Vita i Wii u tek sad dolaze na svoje. Samo da Nintendo smanji cijenu za 50 ojra i bit će ok. Btw. Nintendo je pokazao najviše exclusiva na E3-u i moram priznat da izgledaju zakon.
nebi bilo ni lose da sony snizi cijene igara za vitu, dok sam ju imao jedva sam nalazio igre za 15 funti a za xbox/ps3 su skoro sve igre par mjeseci nakon izlaska po 15 funti... jedina stvar koja ce spasit vitu je sonyev potez da prisili devlopere ps4 igara da podrzaju cross play
više manje se u svemu slažem sa martinom... nije samo ddr3 vs.ddr5 nego i to da xbone ima i, ako se ne varam, 32mg srama ili tako nešto :D (za kojeg kažu da ga dosta izvlači) a i cloud gaming nije za bacit, barem ne na papiru... dakle, ideja toga, ako ima još netko da ne zna, je rasteretiti procesor i neke operacije preseliti u oblak (AI, događanja u nekom velikom svijetu npr i tako te sporedne stvari). iskreno mi je žao što MS ne želi moje pare, kutija tj igre mi se sviđaju i iskreno se nadam da će se malo opametit i promijenit taktiku nakon svih ovih rantanja po internetu.
a ako ne, PS4 here i come iako ne baš sretno... :/
Nije ddr3 naspram ddr5, već gddr5.
A cloud ima i PS4 ali ga ne gura na van na velika zvona, jer ni nema smisla. Kad u vecini svijeta to ne valja, a pitanje je da li ce valjati u narednih 4-5 godina.
sami su sebi iskopali grob u koji ih je soni gurnio a igraća zajednica zakopala
http://img819.imageshack.us/img819/125/lgt8a7b.png
Nije ddr3 naspram ddr5, već gddr5.
A cloud ima i PS4 ali ga ne gura na van na velika zvona, jer ni nema smisla. Kad u vecini svijeta to ne valja, a pitanje je da li ce valjati u narednih 4-5 godina.
ne čitaš, cloud je tu da rasterti procesor. neke procerske radnje se sele u oblak a ne igre...
Jedino ti mogu ponovit svoj post.
Cloud ima i Sony, ali se ne treba hvalit sa njime. To su samo ovako usputno spomenuli, jer nisu toliko očajni da im to bude selling point.
je, pardon, nisam čitao do kraja... mislio sam da je samo za streamanje
Ne kužim zašto vam nekakve gluposti tipa tko ima DRM ili tko se treba spojiti na internet odlučuju o tome koju konzolu kupiti? Igranje online je višestruko zanimljivije od igranja offline, prema tome Internet je "must have", bez njega je sve dosadno. Što se tiče DRM-a nisam nikad kupio rabljenu igru niti je prodao, a vjerujem da niti 90% vas također. Ako vas muče piratske igre to je druga stvar, ali onda nemojte skrivati stvari pod "posuđivanje" i "prodavanje". Isto tako 100 eura kod stvari vrijedne 400-500 eura neće biti ono što će prevaliti na jednu ili drugu stranu. Niti sam još nisam siguran hoću li kupiti Xbox One ili PS4 (jedno sigurno hoću), ali bi bilo dobro da se tema drži pravih stvari, a to je kvaliteta grafike, online ugođaj (kako radi Xbox Live, a kako PS Live ili kako se već zove), koliko košta godišnja pretplata za jedan ili drugi, što je s ostalim uslugama (TV, muzika) itd.
Ne kužim zašto vam nekakve gluposti tipa tko ima DRM ili tko se treba spojiti na internet odlučuju o tome koju konzolu kupiti? Igranje online je višestruko zanimljivije od igranja offline, prema tome Internet je "must have", bez njega je sve dosadno. Što se tiče DRM-a nisam nikad kupio rabljenu igru niti je prodao, a vjerujem da niti 90% vas također. Ako vas muče piratske igre to je druga stvar, ali onda nemojte skrivati stvari pod "posuđivanje" i "prodavanje". Isto tako 100 eura kod stvari vrijedne 400-500 eura neće biti ono što će prevaliti na jednu ili drugu stranu. Niti sam još nisam siguran hoću li kupiti Xbox One ili PS4 (jedno sigurno hoću), ali bi bilo dobro da se tema drži pravih stvari, a to je kvaliteta grafike, online ugođaj (kako radi Xbox Live, a kako PS Live ili kako se već zove), koliko košta godišnja pretplata za jedan ili drugi, što je s ostalim uslugama (TV, muzika) itd.
Igre za PS3 sam uglavnom kupovao polovne. Bolje dati 150kn za igru nego 500kn. No u dosta manjem broju sam kupovao online kad bi uletjela nekakva akcija. Tako da mene taj DRM smeta. A smetat ce i svakoga tko kupuje vise od dvije igre godisnje. I smeta me always online 'feature', jer evo sad na ljeto cu sa sobom ponijeti ps3, a nema neta tamo gdje idem. Niti zelim net. Zelim odmor uz poneku igru i zahebanciju sa ekipom.
PSN je, a ne PS Live. I poprilicno se jasno vidi da nisi koristio isti :)
Igre za PS3 sam uglavnom kupovao polovne. Bolje dati 150kn za igru nego 500kn. No u dosta manjem broju sam kupovao online kad bi uletjela nekakva akcija. Tako da mene taj DRM smeta. A smetat ce i svakoga tko kupuje vise od dvije igre godisnje. I smeta me always online 'feature', jer evo sad na ljeto cu sa sobom ponijeti ps3, a nema neta tamo gdje idem. Niti zelim net. Zelim odmor uz poneku igru i zahebanciju sa ekipom.
PSN je, a ne PS Live. I poprilicno se jasno vidi da nisi koristio isti :)
Nisam, imam Xbox, a ne PS3.
Jednom nekad, pred kraj ovog desetljeća, ovaj Microsoftov marketinški čin, samo lansiranje XBox One-a će biti proglašeno epic fail-om decenije, u svakom pogledu.
Ja ne znam koji je njima vrag, pa kako ne kuže da s ovakvim komentarima odbijaju ljude i koji bi kupili xbox1.
Hoću li moći igrati ako konzolu ponesem u nepodržanu zemlju. Ne, ali moći ćeš kad se vratiš kući. Savjet je da kupimo i xbox 360 pa njega nosimo, divno...
http://www.theverge.com/2013/6/14/4429218/xbox-one-may-not-work-in-unsupported-countries
Ja ne znam koji je njima vrag, pa kako ne kuže da s ovakvim komentarima odbijaju ljude i koji bi kupili xbox1.
Hoću li moći igrati ako konzolu ponesem u nepodržanu zemlju. Ne, ali moći ćeš kad se vratiš kući. Savjet je da kupimo i xbox 360 pa njega nosimo, divno...
http://www.theverge.com/2013/6/14/4429218/xbox-one-may-not-work-in-unsupported-countries
Zar nije i danas neki problem s Microsoft Live? Sad se više ne sjećam, ali znam da sam na početku morao kupovati bonove u glumiti da sam u Americi dok sam produžavao status. Sad znam da radi i na hrvatsku kreditnu jer sam neki dan kupio ponovno godišnju pretplatu.
Zar nije i danas neki problem s Microsoft Live? Sad se više ne sjećam, ali znam da sam na početku morao kupovati bonove u glumiti da sam u Americi dok sam produžavao status. Sad znam da radi i na hrvatsku kreditnu jer sam neki dan kupio ponovno godišnju pretplatu.
Ali xbox 360 si mogao offline koristiti bilo gdje, one ne možeš. Znači nije važno želiš li se spojiti online, svaka 24 sata si nužan imati konekciju da bi konzola radila. Bez interneta ili u državi koja nije podržana imaš samo ciglu.