Windowsi bez Starta?

poruka: 81
|
čitano: 10.147
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi bez Starta?".
16 godina
Re: Windowsi bez Starta?
Zura kaže...

OT:

otkatko sam prešao na w7, rijetko koristim start izbornik za navigaciju po instaliranim programima. Koristim ga u 98% slučajeva za pristup search polju i najčešće pristupanim programima. Tako da mi je trenutna implementacija odlična, a ako su uspjeli iznaći još efikasniji način .. baš me zanima da to vidim.

E tako i ja, taj search spašava cijelu situaciju jer zbilja brzo mi pronađe većinu programa. Ali je problem kada sam skinuo novi program i neznam mu ime e onda bude veselo ga tražiti di se nalazi heh{#}

Zato bi i volio da imam listu svih programa kao ikone na jednom mjestu, koje mogu u foldere i slično grupirati. Ako se ne varam to su na osx-u i bili iskopirali sučelje iOS-a sa tim featureom, tako da ne vidim da ne bi bilo loše i na winsima tako nešto da se dodatno ubaci.

Stoja
16 godina
neaktivan
Windowsi bez Starta?

Meni je dobro i na 7 ultimate ne žuri mi se nikuda

neće oni meni micati nešto što sam ne bih maknuo, a linux nema start više? da zato ga i koristi 1 posto korisnika što je tako dobar zdravo

bug caruje, um klade valja

1 3 hvala 0
17 godina
knight kaže...
Salu na stranu, ne kontam kako koristis onda? Ili gomila shortcuta u ogranicenom taskbaru ili (jos gore) gomila shortcuta na desktopu. Neko "third-party" rjesenje nije tema, jer govorimo sadasnjim i buducim mogucnostima windowsa.

Pa ni ne treba ti third-party bilo što - u startu (hehe :) stisneš CTRL+ALT+DEL i sve ti je dostupno. A ako si baš faker, onda imaš WIN+E, WIN+R i tak...

Gledam te!
15 godina
Oldy kaže...

da zato ga i koristi 1 posto korisnika što je tako dobar zdravo

To što ga koristi malen broj korisnika ne znači da je loš. Za razliku od windowsa, na linuxu imaš "izbor" u vezi svega pa tako i sučelja. Na windowsu si osuđen na windows explorer, dok na linuxu imaš mnogo različitih opcija. Usput jesi li ikad probao nekuverziju linuxa pa da možeš tvrditi da je loš. Pogledaj malo:

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
13 godina

Rekao si svoje mišljene Ok!, ali se nikako ne slažem sa tobom, kao prvo mogao bi ponekad upotrjebiti zarez, tri puta sam čitao tvoj post da shvatim o čemu se radi.
Start je Windows-ov, kod Linuxa se to drugačije zove, valjda, naravno da ti je na Ultimate dobro jer pokriva 3 puta više nego što ti treba, svi vrte Ultimate, a dovoljan im je i Home Basic, ali može se kad je piratstva.

XP je još vodeći a ima mu više od 10 godina, šta misliš da će svi odmah preći na Windows 8?, niko te ne tjera na to.

17 godina
Windowsi bez Starta?
Lagano mi se čini da će osmica za sedmicu biti ono što je vista bila za XP...
Ništa, čekamo devetku!

Šalim se naravno, ali ne sjećam se kada je bilo ovoliko negativnih komentara prije izlaska novog MS-ovog OS-a.
Možda jedino kad su pokušali progurati onaj poluproizvod ME...

Metro sučelje mi nije leglo niti na mobitelu (Omnia 7), teško da će i na 24'' monitoru. Sad najavljuju micanje Starta, sve će biti u oblaku (koncept kojeg se užasavam - imam jedan komp i živim u jednom stanu, nemam nikakve potrebe za dijeljenjem ičega!), itd, itd...

Moje predviđanje - jedan veliki FLOP!
Do NOT feed the troll!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Windowsi bez Starta?

Neznam ako je netko prije spomenuo ali glupi sugavi microsoft sta nemozete smislit nesto svoje nego krast ideje od linuxa i prodavat ih koje su open source.

Gnome 3 i unity shell imaju taj nacin rada sta su oni normalni...

Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
iggy kaže...

Totalno neutemeljeno s obzirom da se radi o beti. Šta bi sad trebao imat milijardu shortcutova na desktopu ili kopati po folderima da pokrenem neku aplikaciju {#}

Pa neki launchbar u stilu Androida/iosa. Baš to bi i želio, da na desktopu imam pristup svim appovima, a ne da ih tražim po program files, ili po startapu di se nalaze. I još po mogućnosti da ih sa tog istog mjesta možeš brisati na isti način kao na androidu funkcionira, šutneš ikonu u smeće i otvara se uninstaller. 

Pa očito da planiraju normalni launchpad kao na Lion-u:

jer čim čuješ ovo da će se moći pozivati i pokazivanjem miša u neki od kuteva destkop-a, to je baš to, sve sjeda opisom taman kao da opisuju lunahcpad, jer je to jedan od alternativnih načina pokretanja na Lion-u ako to nisi isključio u postavkama (ako nemaš trackpad gdje koristiš lijepe touch geste nego moraš mišem to, onda ti je laše zabiti miša u neki kut nego pogađati ikonicu u dock-u, mjerenja pokazuju da je to najbrži mogući način ako ne koristiš trackpad).

A svakako bi na desktop računalima trebalo omogučiti rad sa više zaslona, full screen aplikacijam itd., uz jednostavno baratanje svim tim multitaskingom u više desktopa, nešto kao mission control. Tu se stvarno nema što više izmisliti, nešto takvo neka naprave i radit će super:

(kako uopće može jednostavnije od ovoga?!) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 14:28 (Risko).
15 godina
neaktivan
Windowsi bez Starta?

Naravno da neće izbaciti Start, kakve su to samo gluposti kojima se netko zanima. Pa zar mislite da je 100% korisnika Windowsa neka generička sredovječna žena koja samo želi pročitati poštu, progooglati nešto i prebaciti slike s mobitela na komp ?

A što je s milijunima programera, dizajnera, DB administratora, sistemaša, analitičara, brojnih poslovnih ljudi koji na [Start] klikću cca 968 puta dnevno ?

Start neće biti maknut, nego će možda biti po defaultu skriven - ILI - će napraviti nešto još funkcionalnije, zajedno sa svim mogućnostima postojećeg Starta.

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lacko kaže...

Neznam ako je netko prije spomenuo ali glupi sugavi microsoft sta nemozete smislit nesto svoje nego krast ideje od linuxa i prodavat ih koje su open source.

auuu, prešutjeti ćemo preko onog da u Gnome3 možeš pomaknuti prozor lijevo tj. desno na ekran te će on preuzeti dužinu od 50%, isto kao što će ga pomicanjem na vrh ekrana maksimizirati. A pomicanjem natrag prozor će se vratiti u prvotni oblik. Onako, identično Windowsima 7.

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
15 godina
Lacko kaže...

Svatko krade od svakoga. I to je sasvim normalno. Da nema toga sigurno sučelja ne bi bila na ovoj razini kao danas.

zoran123456 kaže...

Naravno da neće izbaciti Start, kakve su to samo gluposti kojima se netko zanima. Pa zar mislite da je 100% korisnika Windowsa neka generička sredovječna žena koja samo želi pročitati poštu, progooglati nešto i prebaciti slike s mobitela na komp ?

A što je s milijunima programera, dizajnera, DB administratora, sistemaša, analitičara, brojnih poslovnih ljudi koji na [Start] klikću cca 968 puta dnevno ?

Start neće biti maknut, nego će možda biti po defaultu skriven - ILI - će napraviti nešto još funkcionalnije, zajedno sa svim mogućnostima postojećeg Starta.

To bi bilo odlično. Samo ako bude nešto što zahtjeva navikavanje, ljudi će to odmah odbaciti kao loše i nevaljalo, kao što je bio i slučaj sa ribbonima. Meni je samo bitno da bude funkcionalno, a ako ću neko vrijeme morati provesti navikavajući se, onda još bolje.

16 godina
neaktivan
Windowsi bez Starta?

A jbte vidim da sam izazvao linuxaše, ne znam što uopće radite na windows temi? ajmo crta, ne idem ni ja na linux teme boli me kita za njega

da dobro mi je na konačnoj verziji iliti ultimateu, i što meni treba to ili home basic sam odlučujem više sam nego duplo punoljetan :p

2 1 hvala 0
16 godina
zoran123456 kaže...

auuu, prešutjeti ćemo preko onog da u Gnome3 možeš pomaknuti prozor lijevo tj. desno na ekran te će on preuzeti dužinu od 50%, isto kao što će ga pomicanjem na vrh ekrana maksimizirati. A pomicanjem natrag prozor će se vratiti u prvotni oblik. Onako, identično Windowsima 7.

A vidiš to nisam znao da je isto pokupljeno...ali definitvno genijalna stvar koja drastično pomaže u radu. Jednostavno poludim kada sjednem za xp i ja povučem prozor gore a on samo ostane gore... XD

Stoja
15 godina
protjeran
hocete lagan pristup search baru, uninstalaciju aplikacije samo trpanjem u recycle bin, necete win registar.. vi bi zapravo mac osx!
I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.
15 godina
Oldy kaže...

A jbte vidim da sam izazvao linuxaše, ne znam što uopće radite na windows temi? ajmo crta, ne idem ni ja na linux teme boli me kita za njega

Ovo je tema u kojoj se komentira sučelje windowsa i naravno da to uključuje uspoređivanje sa sučeljima drugih OS-va. Zar mi ne smijemo usporediti sučelje windowsa sa sučeljem GNU/linuxa ili MacOS-a.

Oldy kaže...

da dobro mi je na konačnoj verziji iliti ultimateu, i što meni treba to ili home basic sam odlučujem više sam nego duplo punoljetan :p

Prvo, ti vjerojatno ne znaš niti nabrojati osnovne razlike između verzija niti znaš zašto ti je uopće potrebna verzija ultimate. Pretpostavljam da je nisi kupovao pa ti je onda lako govoriti.

Drugi, ti sigurno nisi punoljetan, već naprotiv mislim da nemaš više od 12-13 godina po tvome izražavanju.

13 godina
Oldy kaže...

A jbte vidim da sam izazvao linuxaše, ne znam što uopće radite na windows temi? ajmo crta

Ja nemam veze sa Linuxom, jedina verzija je bila BackTrack za probijanje WEP-a. {#}

Koristim Windows i kućni i Server, radim u C#-u i ASP.NET-u, baza mi je SQL Server, hostam na IIS.

Izvini možda ti treba verzija Ultimate, ali nisam govorio konkretno tebi, inače narodnim masama, svi vrte Ultimate piratluke, a onda se žale kad im nešto bude OS-u.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 21:48 (royalhero).
16 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
Oldy kaže...

Ovo je tema u kojoj se komentira sučelje windowsa i naravno da to uključuje uspoređivanje sa sučeljima drugih OS-va. Zar mi ne smijemo usporediti sučelje windowsa sa sučeljem GNU/linuxa ili MacOS-a.

Oldy kaže...

Prvo, ti vjerojatno ne znaš niti nabrojati osnovne razlike između verzija niti znaš zašto ti je uopće potrebna verzija ultimate. Pretpostavljam da je nisi kupovao pa ti je onda lako govoriti.

Drugi, ti sigurno nisi punoljetan, već naprotiv mislim da nemaš više od 12-13 godina po tvome izražavanju.

Hoćeš da ti dam broj pa me nazovi pa vidi koliko imam godina? imam ravno 40! Ja ne znam razlike? dok sam lupao po kompovima osamdesetih ti si bio znaš gdje? a sada se vrati na temu :p

16 godina
knight kaže...

Znaci koristis kompjuter uglavnom za solitaire? {#}

Pa ima pravo da ga koristi za što hoće.. Ako ima Laptop može ga koristiti i kao tacnu za kafu :)))

A što se tiče start dugmeta ja se već navikao. Trebalo mi je jedno 5 dana dok se ne priviknem na WDP, ali sve u svemu bće to na kraju sve ok. Win tipku koristim kada izlazim iz Desktop moda u Metro mod (čitaj: kada jedan od programa koji mi treba nije 'zakovan' na taskbar, a to se dešava jednom u sedam dana, i naravno koristim ju kada mi je dosadano i hoću da geldam Weather kako mi se snijeg ili kiša 'sljevaju' niz monitor.

A što se tiče izmišljanja tople vode.. odano se zna: Provjerenu i dobitnu kombinaciju nikada ne mijenjaj (to dobro znaju u Coca Coli kada je jednom bio u pitanju njihov logo).. tako da ne znam šta ova gospoda misli u Microsoftu.. ali vjerujem da sigurno neće džaba primati plaću u onim silnim uredima ;))

14 godina
protjeran
Windowsi bez Starta?

Opensource zajednica je i dalje glavni generator ideja za komercijalne OS-eve.

Ali dobro, to je oduvijek tako bilo.

Biti ili mniti svemiropolisno

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windowsi bez Starta?

šteta, nekak je to bilo kao sloboda...

BTW Bug ovo neće objavit, znam da je offtopic, ali meni je uljepšalo dan pa pogledajte OVO.

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Istina, bas sam htio napisati da popularni Gnome3 vrti ideju sa hotspotovima vec odavno, i funkcionira odlicno sa jednim, dva, tri i pedeset monitora.

Vjerojatno je neki DM prije Gnomea to imao...

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
17 godina
neaktivan
royalhero kaže...
Zura kaže... 

Otkako su aplikacije počele koristiti registri sva sila problema i nestabilnosti OS-a se izrodila iz toga.

Nadam se da će ponovo doći dan na winsima kad ću moći bezbrižno izbrisat folder s instaliranom aplikacijom.

CONFIG.SYS, AUTOEXEC.BAT, WIN.INI, SYSTEM.INI, PROGMAN.INI, WINFILE.INI I CONTORL.INI

Eh ta vremena...

Hm, da, lako je bilo popravit startup i slicne probleme koji bi zadesili Windowse. A sjecam se i ubrzavanja boot-a GUI-a ako si obrisao prazne redove izmedju sectiona u win.ini.

Ali, da ne bude zabune - System Registry je postojao i tada, samo sto ga je Win95 "popularizirao" zbog poplave registry editora, optimizera, cleanera i slicnog.  No, bez brige - i u win 3.x vrijeme aplikacije su se instalirale i svoje parametre zapisivale u registry. Bio je to elementarni preduvjet da bi uopce radio OLE (Object Linking & Embedding).

14 godina
neaktivan
Windowsi bez Starta?

zato ću si ja napravit sličicu starta i zaljepit na ekran

boxxy (^_^)v

6 0 hvala 0
17 godina
Windowsi bez Starta?

R.I.P. START (1995-2012)

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windowsi bez Starta?

Glupo što je maknut klasični start iz Windows 7, po meni hrpa stvari natrpana u novi start potpuno nepotrebna. Ako makneju potpuno start u Windows 8, onda samo palac dolje za novi OS. Jedino ako bude moguče birati Metro ili klasični izgled i na metrou nebude start izbornika.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 18:32 (dafija89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Start micu i Metro guraju na da bi ljude naviknuli na izgled koji planiraju progurat na tabletu.
Lakse je prodat tablet ako ima poznato sucelje i to je jedini razlog zbog kojeg novi Windozi imaju tablet look.
Posto par miljardi ljudi koristi Windoze racunaju da imaju pristup ogromnom broju potencijalnih kupaca.
Bilo bi dobro da pocnu radit svoje tablete a ne da se oslanjaju na druge, nije da nemaju novaca za investirat. Tak i tak ne moraju bas nista radit, korejanci im nastancaju procesore i displeje a kinezi sastave.
14 godina
neaktivan

@ Stoja

Da, al ako bi nesto imalo nalikovalo na os x odmah bi Apple zaposlio odvjetnike...

Koma
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 19:34 (Koma_Zd).
16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Start micu i Metro guraju na da bi ljude naviknuli na izgled koji planiraju progurat na tabletu.
Lakse je prodat tablet ako ima poznato sucelje i to je jedini razlog zbog kojeg novi Windozi imaju tablet look.
Posto par miljardi ljudi koristi Windoze racunaju da imaju pristup ogromnom broju potencijalnih kupaca.
Bilo bi dobro da pocnu radit svoje tablete a ne da se oslanjaju na druge, nije da nemaju novaca za investirat. Tak i tak ne moraju bas nista radit, korejanci im nastancaju procesore i displeje a kinezi sastave.

"Posjeduju" Nokiu, ona će za njih štancat vrhunske mobitele i vjerojatno tablete. Nema nikakve potrebe da sami to rade.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
16 godina
Bypass kaže...

Opensource i ideje? Opensource jedva uspijeva poloviti 50% onog što komercijala izbacuje van, a ono što dobro rješava su specifični mikro zahtjevi za točno specifičnom potrebom, tipa mikro linuxa ili codeca od kojih svi OS-evi imaju koristi.

A kako su krenuli Ubuntui i vindovzi mislim da ćemo vrlo skoro imati Stevin Apple OS svugdje, samo kaj će imati drugačije nazive.

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
16 godina
neaktivan
genije_čudo_prirode kaže...
Bypass kaže...

Opensource i ideje? Opensource jedva uspijeva poloviti 50% onog što komercijala izbacuje van, a ono što dobro rješava su specifični mikro zahtjevi za točno specifičnom potrebom, tipa mikro linuxa ili codeca od kojih svi OS-evi imaju koristi.

A kako su krenuli Ubuntui i vindovzi mislim da ćemo vrlo skoro imati Stevin Apple OS svugdje, samo kaj će imati drugačije nazive.

Big LOL!

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice