Ma nek me hvataju! nemaju šta uhvatit sam originalni key mogu uhvatit i ništa drugo!
Napokon da su poceli,nadam se da ce uspijeti izvesti nekako da svi koji imaju nelegalne nemogu na njima raditi.Vec mi je pun k... svih vas i onih inih sto pametuju o windows 7-ici i pisu romane o njoj a nisu spremni plati za istu. Da se razumijemo probao sam 7-icu,skinuo ju dok su ju sluzbeno davali i nakon kojih dva tjedna ju obrisao,i nenamjeravam ju skidati sa nikakvih torrenata ili cega vec dok neodlucim izdvojiti novac i kupiti ju.
Napokon da su poceli,nadam se da ce uspijeti izvesti nekako da svi koji imaju nelegalne nemogu na njima raditi.Vec mi je pun k... svih vas i onih inih sto pametuju o windows 7-ici i pisu romane o njoj a nisu spremni plati za istu. Da se razumijemo probao sam 7-icu,skinuo ju dok su ju sluzbeno davali i nakon kojih dva tjedna ju obrisao,i nenamjeravam ju skidati sa nikakvih torrenata ili cega vec dok neodlucim izdvojiti novac i kupiti ju.
bravo za tebe... jos da si procita 2 posta u temi -.-'
bravoooo klap klap
Evo upravo sam procitao dva posta vezano uz ovu temu!!! A ono na sto sam ja mislio kada sam napisao prethodnu poruku u ovoj temi,odnosilo se na sve komentare windows 7-ice koje mozemo naci na ovom forumu,to vjerojatno niste razumjeli.Svaki dan kada se spojim na ovaj forum zateknem barem 100 novih poruka vezano za windows 7 ,a koliko njih ima orginalni primjerak(vjerojatno 1%) a koliko primjerak sa torrenta(ocigledno dakle 99%) to prosudite sami. Iako sam upravo dao svoe misljenje,kao milijunas kada uzimas đoker publiku,hehehe.....
juh nek si se ti nagovorio nama svaka ti dala,,,
...tih 70 načina kad bude 700 i više tad će biti i uspjeha MS policije a čak i tad je pod upitnikom.Borba protiv piratstva je vječita borba .
Aktivirati se winsi mogu kako hočeš ako znaš googlati.....i svaka validacija prolazi ,onaj koji govori suprotno u zabludi je .
Ne govorim da bih obranio piratstvo nego samo suštu realnost !
Sta mislis da je njima problem sprijeciti piratstvo Windowsa?
Da M$ to zeli to bi i napravio... samo oni znaju sto rade...
tj bolje imat 90% tržišnog udjela sa 20% piratluka nego "samo" 70% tržišta.....
M$ nije mjenjao offline aktivacijsku metodu još od XP, mijenjao je samo SLIC Tablu (Software License Information Center v.1.0, v.2.0.,v.2.1) u Bios-u kako korisnici ne bi besplatno nadogradili OS. (Free Hack - nešto slično kao Overclock)
M$ je upao u vlastitu zamku pohlepnosti.
M$ je tamo gdje je novac, a novac je kod OEM proizvođača laptopa.
M$ bi mogao uvjetovati da svaki laptop ima svoj "key", ali bi to usporilo masovnu proizvodnju, a OEM proizvođači bi se okrenuli besplatnim OS-u.
Kupci bi kupovali jeftinija računala, a s vremenom bi shvatili da sve ono što rade na winsima mogu i na npr. Ubuntu, Mint...još k tome ne bi morali kupovati Office, kao ni prateće BullS hit (suvišne) programe AntiVirus, AntiSpay.....
Naravno, da bi takav scenarij pridonio popularizaciji besplatnih programa što M$ ne odgovara.
Soft (Loader) mod i Hard (Bios) mod su preživjeli XP i Vistu, preživjeti će i win7.
Ekipa u M$ skida ove aktivacijske alate, ali ih ne može/ (Ne smije) onesposobiti jer će onesposobiti legalne OEM verzije.
Stoga, M$ uz pomoć medijskih saveznika vodi rat protiv piratije vlastitog OS samo u medijima, koristeći se Taktikom Zastrašivanja (virusi, rootkit, spyware...)
Nije problem, jer kad bi počeo provoditi takve antipiratske mjere onda bi korisnici masovno presli na linux ili na neki drugi slobodni.
Očito je da MS se protiv piratizma bori na drugi način, zagusuje torent linkove sjebanim windowsima punim smeca i virusa i onda korisnici bi rađe kupili orginalne nego piratske. Kaj ne.
Stoga, M$ uz pomoć medijskih saveznika vodi rat protiv piratije vlastitog OS samo u medijima, koristeći se Taktikom Zastrašivanja (virusi, rootkit, spyware...)
Ne slazem se... M$ treba samo jednu sekundu pristupa na internet da se javi Velikom Bratu i javi mu tvoj key, pa na temelju tog keya, i svih unosa (serijski maticne, diska, procesora) vidi koliko se puta i na koliko racunala ta licenca instalirala.
Ako moze Google slati svasta, moze i M$...
Samo nece... jer im nije u interesu!
Kao sto je kolega gore rekao, bolje imati 90% trzista sa 25% legalnih kopija, nego 5% trzista... Time sto dopustaju ilegalne kopije, navikavaju ljude na svoje proizvode koje ce vjerovatno poslije legalno koristiti i u uredu i kupiti za svoju firmu. Sa velikim trzistem, vecina proizvodjaca softwarea ce proizvoditi bas za Win platformu, sto ce opet pogodovati vecoj prodaji Windowsa i tako u krug.
Mislim da su oni izvagali sto im je bolje... i mislim da su dobro izvagali...
Ne slazem se... M$ treba samo jednu sekundu pristupa na internet da se javi Velikom Bratu i javi mu tvoj key, pa na temelju tog keya, i svih unosa (serijski maticne, diska, procesora) vidi koliko se puta i na koliko racunala ta licenca instalirala.
Mislim da su oni izvagali sto im je bolje... i mislim da su dobro izvagali...
Ne moraš! He, he, he
OEM verzije winsa imaju isti ključ za istu verziju winsa.
Kod OEM offline aktivacije, bitan je SLIC i Certifikat OEM-a, a ključ određuje verziju winsa.
WAT pri podizanju winsa iz RAM-a (bios ili loader ubaci u ram) učita SLIC i usporedi ga s Certifikatom (instaliran u winsima), ako se ova dva segmenta podudaraju winsi su aktivirani.
WAT još kontrolira ključ, ako je ključ na tkz. bijeloj listi winsi su Genuine.
Može M$ Policija znati koju mbo, bios nadnevak,hdd posjedujem ali im to nije bitno za deaktivaciju winsa.
Bitan je OEM Slic i Certifikat.
Zamisli koliko različitih kombinacija u mbo-u, hdd, bios-u ima.
Samo ti hocu reci da postoji n nacina kako zahebati pirata...
Samo ti hocu reci da postoji n nacina kako zahebati pirata...
Zar misliš da M$ ne bi rado "killnuo" loadere i bios mod????
M$ nema nikakve koristi od piratskih proizvoda, zar ne?
Netko može doma imati piratske winse, a za posao koristiti free OS.
Uzmi u obzir područja s niskim životnim standardom npr. Indija, Pakistan, Filipini, Kina....gdje trgovci piratiziraju winse.
Siguran sam da bi M$ vrlo rado uništio sve "aktivacijske alate".
Mislim da mogu kilnuti sto hoce... Samo ne zele...
Ispod njih je jedino bios... ne?
ROFL
Da, M$ dopušta piratizaciju vlastitog OS jer im je to besplatan marketing i povećava im bez profita tržišni udio.
Loader osim što je enkriptiran, ujedno je i legalan.To je GRUB bootloaderu.
ROFL
Da, M$ dopušta piratizaciju vlastitog OS jer im je to besplatan marketing i povećava im bez profita tržišni udio.
Loader osim što je enkriptiran, ujedno je i legalan.To je GRUB bootloaderu.
Facebook i Twitter u početku (twitter još uvijek ako se ne varam) nisu imali profit i osmišljen način zarade pa svejedno su lijepo funkcionirali.
Monopol i ekskluzive znače moć, a ne bankovni računi. Microsoft bi mogao solidno poslovati i s troduplo manjim brojem korisnika, ali nebi imao toliku prednost zbog rascjepkanosti tržišta i veće konkurencije. A ovako se je u 99% slučajeva de facto izbor.
Borba protiv piratstva je borba protiv vjetrenjača - uzaludna!
Koliko ja znam, M$ je komercijalna tvrtka, i nemaju besplatnu verziju OS-a.
Kao takva osim što ima moć, ima i zaposlenike koje treba plaćati.
Ako se dobro sjećam bilo je otpuštanja u M$, to zasigurno nije humanitarna odluka,
već odluka koja štiti od pada profita .
Hm, možda se varam!?
ms taktički radi ama baš sve,tobože poklone nekoj školi opremu i naravno besplatni windows da bi se kao dijeca učila,pa da bi kao odrasli ljudi kupovali ms proizvode,nije mi jasno zašto se u škole ne uvodi linux na kojem se isto može normalno raditi na računalima a koji su naravno besplatni pa nebi bilo piratstva,ms proizvodi su svemirski skupi ,želiš malo surfati netom,odigrati koju igricu i napraviti neku tablicu i da bi to nogao raditi moraš masno platiti njihove programe,nek pojeftine svoje proizvode pa će i običnom korisniku biti moguće kupiti njihov softver,win 7 dođe 1700 kn,a office 3000 kn i to bi jedan korisnik koji jedva spaj kraj s krajem trebao kupiti
Ma da, kao što je duhanska industrija "sponzorirala" žvakaće u obliku cigareta,
ili što radi WcDonald's u svojim restoranima ima dječje vrtiće i dječje rođendane.
Money, money, money_Must be funny_In the rich man's world
Ako se dobro sjećam bilo je otpuštanja u M$, to zasigurno nije humanitarna odluka,
Hm, možda se varam!?
I što ako se štite od pada profita? To je potpuno normalno.
Svi znaju da Windowsi nebi bili tako rašireni ako se nebi mogli piratizirati. Svi znaju da Microsoft nije Caritas pa da besplatno dijeli da bi bio popularan i raširen. Microsoft je našao zlatnu sredinu - imaju dobar profit i imaju bazu korisnika koja će ih održavati još dugo vremena na vrhu. I zašto bi sada to riskirali?
Borba protiv piratstva je borba protiv vjetrenjača - uzaludna!
Osobno smatram da nije u ovom slucaju, jer to je OS koji je tu gazda i koji moze radit sto hoce bez da itko ista zna, naravno dok god komp ima pristup netu...
Hm, možda se varam!?
Svi znaju da Windowsi nebi bili tako rašireni ako se nebi mogli piratizirati. Svi znaju da Microsoft nije Caritas pa da besplatno dijeli da bi bio popularan i raširen. Microsoft je našao zlatnu sredinu - imaju dobar profit i imaju bazu korisnika koja će ih održavati još dugo vremena na vrhu. I zašto bi sada to riskirali?
da njima je najvažnije da je windows raširen,a kad tad će to komercijalizirati
OK, ali onda čemu priče o tobožnjoj borbi protiv piratije?
Zašto ne ponude neku free verziju OS, koja bi pridonjela još većoj popularizaciji!?
Nije mi jasno, zašto bi M$ "iza čoše" podupirao piratizaciju????
a od kud vi izvlačite te cijene, ne treba svakome ultimate verzija sedmice i offica
enivej
mso home&student dođe oko 650kn i moguće ga je instalirati na tri računala (a sumnjam da baš svi koriste access, infopath i slično) a win7 dođe 900kn (i to home premium x64)
office 2010 starter bi trebao bit free
ms taktički radi ama baš sve,tobože poklone nekoj školi opremu i naravno besplatni windows da bi se kao dijeca učila,pa da bi kao odrasli ljudi kupovali ms proizvode,nije mi jasno zašto se u škole ne uvodi linux na kojem se isto može normalno raditi na računalima a koji su naravno besplatni pa nebi bilo piratstva,ms proizvodi su svemirski skupi ,želiš malo surfati netom,odigrati koju igricu i napraviti neku tablicu i da bi to nogao raditi moraš masno platiti njihove programe,nek pojeftine svoje proizvode pa će i običnom korisniku biti moguće kupiti njihov softver,win 7 dođe 1700 kn,a office 3000 kn i to bi jedan korisnik koji jedva spaj kraj s krajem trebao kupiti
Windows XP je izdan 2001, podrška za XP SP2 ističe 2010. Vista je izdana 2006 i ima službenu podršku do 2012. Ajmo malo računati:
2000kn (ajmo reći da je to cijena svih novih windowsa).
XP
2000kn / 9*12 = 18,51 kn
Vista
2000kn / 6*12 = 27,77 kn
99% ljudi sigurno više od 30kn mjesečno odvoje na neki luksuz (cigarete, izlasci, cuga u kafićima ...), ali glavno je kako svi kukaju kako je to luksuz i da su gladni.
Office imaš u student verziji koja dođe 700kn i može se instalirati na 3 PC-a. Ali naravno svima treba baš onaj on 3000kn...
I nije Microsoft kriv što je nama standard banana i što nas Kra-De-Ze tako dere s divljim porezima