Uhićen osnivač KickassTorrentsa

poruka: 121
|
čitano: 21.121
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uhićen osnivač KickassTorrentsa".
9 godina
neaktivan
Re: Uhićen osnivač KickassTorrentsa
NecroKnight kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ne vode se oni nikakvom logikom a ta "izgubljena dobit" je toliko subjektivna i podložna manipulacijama da je to strašno

Šteta, čim sam vidio riječ manipulacija i link na glazbeni video, očekivao sam Žute kišobrane......

Još jednom, šteta.....

Kruha i igala...
12 godina
fer-de-lance kaže...

Mom kumu su jednom poslali opomenu i blokirali mu internet na jedno vrijeme zbog torrenta, čak su poslali i konkretno koji je film bio u pitanju. 

Nakon toga više ništa. 

A i sumnjam da bi kod nas to kažnjavanje baš tak lako išlo kao u Njemačkoj.

Jel ovo za hrvatsku ili negdje drugdje..Gdje je kum?..

Ne znam za slučaj u hr da su nekog zbog torenta dirali..

Jedino je moguće da te za neke komentare po portalima i vjerojatno forumima policija goni, ako te netko prijavi..Postoji već slučajeva..

10 godina
odjavljen

Pricalo se o njemackoj....

11 godina

KAT nisam koristio za igre (imam PS4), ali za filmove je znao poslužiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
rambox kaže...
 A di ti živiš na Marsu ili recimo u Hrvatskoj?Pusti ti zakonsko nabrajanje, pa kod nas se skida kaj god hočeš, osim jasno pedofilije koja je globalno zabranjeni materijal i to se prati.Kažnjava se samo ako recimo negdje prodaješ skinuto recimo mjuzu, ali to treba i dokazat na sudu e to je več druga priča.

Nije dozvoljeno (neovlašteno, odn nisi platio) skidanje "umjetničkih" video, glazbenih i inih sadržaja ni za osobne potrebe i točka.

Već jednom to zapamtite.

Vi time činite povredu autorskih prava, odn. kradete tuđu odn. privatnu stvar.

JA sam napisao tu kompoziciju, JA sam ju registrirao i JA živim od te melodije.

Npr. napisao sam kompoziciju GALEB I JA odn. Moj Galebe.

Ti nisi kupio CD na kojem je ta pjesma, nisi kupio tu kompoziciju putem weba kartičnim ili drugim sredstvima plaćanja. Zabranjeno je neovlašteno presnimavanje, kopiranje, a po novom i skidanje s interneta (ako ju ne platiš.)

Tvoje tzv. "osobne potrebe" zadovolji pisanjem vlastitih kompozicija ili kupi ovu "moju" pa ju slušaj.

Ja npr. živim od toga i nećem da mi deca budu gladna, a ti kradeš kruh mojoj djeci jer nisi kupio moj PROIZVOD.

Za tu kompoziciju Ja dobivam mjesečno 3000 kn jer je to moj proizvod koji ako ju žele puštati moraju plaćati ćevabdžinice, kupleraji, bolnice, kafići, hoteli, radio stanice i organizatori svadbi koji moraju paltiti naknadu za bend koji izvodi određenu glazbu.

Da ti u stan uđe policija sa sudskim nalogom pretresa računala i pronađu ti filmove, glazbu, i ostali materijal zaštićen autorskim pravima za koje nemaš "račun" imaju te pravo sudski goniti, računalo zaplijeniti (koje nakon dokazanog prekršaja ide na dražbu)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 14:58 (Tony Marconi).
13 godina
neaktivan
Tony Marconi kaže...

Da ti u stan uđe policija sa sudskim nalogom pretresa računala i pronađu ti filmove, glazbu, i ostali materijal zaštićen autorskim pravima za koje nemaš "račun" imaju te pravo sudski goniti, računalo zaplijeniti (koje nakon dokazanog prekršaja ide na dražbu)

Meni ne mogu nista :)

Zakonom sam zasticen :)

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
17 godina
Bastardo kaže...
Tony Marconi kaže...

jesi zaduzio pusku? ili to dotepencima ne daju? :D

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
9 godina
neaktivan
Sve kaj je dostupno za skinut i kaj moremo skinut za nas nebi trebalo bit kažnjivo..nismo mi krivi kaj je lako dostupno ..piška im materina
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
boatenga kaže...

Jel ovo za hrvatsku ili negdje drugdje..Gdje je kum?..

Ne znam za slučaj u hr da su nekog zbog torenta dirali..

Jedino je moguće da te za neke komentare po portalima i vjerojatno forumima policija goni, ako te netko prijavi..Postoji već slučajeva..

U Hrvatskoj, poslali su mu opomenu zbog Pirata s Kariba.

Operater je VIP,  Homebox, a ne ADSL, ali svejedno vjerovatno je isto moguće i kod drugih operatera. 

Kruha i igala...
13 godina
neaktivan
nixass kaže...
Bastardo kaže...
Tony Marconi kaže...

jesi zaduzio pusku? ili to dotepencima ne daju? :D

LOL

Zasticen sam ko licki medvjed

Skidam sta hocu i uzivam :)

17 godina
X3M kaže...

mislim da to u Hrvatskoj nije tako.

ZAMP je upravo zato i nastao da se naplati taj tako zvani gubitak skidanjem sadrzaja sa neta

koliko je meni poznato u Hrvatskoj nitko nikada nije dobio prekrsajnu prijavu za skidanje audio video sadrzaja

drugo je distribucija i prodaja takvog sadrzaja

recimo software ne spada pod ZAMP i za posjedovanje ilegalnoga se placaju kazne

ovo je samo "hear say" nisam citao zakone, nego lupam onak iz glave po onome sto vidim i cujem okolo :)

ZAMP je nastao kako bi se regulirala prava vlasnika audio vizuelnih djela i odobravalo korištenje tih djela putem ugovora kroz naknade. Niti jedno audio vizualno djelo nije javno dobro te se ne može koristiti neovlašteno u nikakve svrhe. Bilo osobne, javne ili u svrhu dodatne zarade. Ako si kupio u dućanu CD, to ne znači da ga možeš puštati u svom kafiću ili u nekoj drugoj ustanovi gdje se okupljaju ljudi. Strogo je precizirano kako i na koji način možeš koristiti kupljeni CD. Mislim da je onda suvišno komentirati što smiješ sa skinutim sadržajem s neta i u kakvom si prekršaju. Inače i kod nas su zabilježeni slučajevi gdje su skinuti sadržaji s neta postali predmetom istrage, upozorenja te najave uskraćivanja internet veze ako se nedopuštene radnje nastave. Znam osobno za dva takva slučaja. To što su rijetki, ne znači da ne postoje. Posebno su revni u takvim slučajevima dva davatelja internet usluga u HR, ali nema smisla da ih ovim putem prozivam. Ljudi samo rade svoj posao..

17 godina
Foz-matija kaže...
Sve kaj je dostupno za skinut i kaj moremo skinut za nas nebi trebalo bit kažnjivo..nismo mi krivi kaj je lako dostupno ..piška im materina

Malo ti je kriva logika. Ako je susjed ostavio otkljućanu kuću to ne znaći da možeš ući u nju i odnijeti mu recimo televizor jer nisi ti kriv što ju je zaboravio zaključati. Recimo, u americi najnormalnije u dućanu možeš kupiti antiradar uređaj ali ga ne smiješ posjedovati u autu. Ako te policija uhvati gadno si nahebao.

Svaki dan se s neta uklanja tona nedozvoljenog sadržaja ali i postavlja dvije tone novog, da budem slikovit. Sizifov posao i nemoguće ga je iskorijeniti. No kaznama onima koji skidaju problem se može staviti u granice normale. Već kada spominjem ameriku, sin kada mi je došao gore, prvo na što su ga svi upozorili kada je stavio internet u stan je da pripazi kaj skida s neta jer odmah kucaju na vrata.. kćer kada dođe ovdje si obnovi mjuzu, ne pada joj na pamet da tako nešto skida u americi..

Neće dugo proći da će takvo stanje straha preseliti i na naše prostore...

16 godina
movie kaže...
Foz-matija kaže...

Malo ti je kriva logika. Ako je susjed ostavio otkljućanu kuću to ne znaći da možeš ući u nju i odnijeti mu recimo televizor jer nisi ti kriv što ju je zaboravio zaključati... 

Kriva je tebi logika.

Ako na cesti stoji čovjek koji na štandu ima TV za koji kaze da je besplatan i još mi ga nudi i kaže slobodno uzmi, zasto sam kriv ako ga uzmem?

15 godina
neaktivan

Da nema možda uslugu preko CARNeta? U Hrvatskoj samo CARNet korisnicima šalje upozorenja za skidanje torrenta.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-mrezne-teme/carnet-abuse-sluzba/8786.aspx

http://net.hr/tehnoklik/vijesti-tehnoklik/studenti-pazite-sto-skidate-carnet-vas-promatra/

17 godina
passat kaže...

Kriva je tebi logika.

Ako na cesti stoji čovjek koji na štandu ima TV za koji kaze da je besplatan i još mi ga nudi i kaže slobodno uzmi, zasto sam kriv ako ga uzmem?

Nisi kriv ako ga uzmeš a tv je vlasništvo lika koji ti ga nudi jer lik svoje vlasništvo može pokloniti i prodati. Raditi s njim što hoće. U problem ćeš doći ako se ispostavi da ti nudi tv koji nije njegovo vlasništvo već je ukraden i neovlašteno ti ga poklanja a javi se pravi vlasnik televizora. U ovom slučaju netko ti nudi sadržaj koji nije njegov i kojeg ne može zakonski ponuditi niti prodati jer podliježe zakonu o autorskim i srodnim pravima.. drugim riječima ukraden je i neovlašteno stavljen na internet. Ne znam zašto branite neobranjivo. Tvoje neznanje te ne lišava odgovornosti.

11 godina
neaktivan

legendarna stranica šta jest jest

naravno uz artema!

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ponovno je up

1 0 hvala 1
16 godina
X3M kaže...

Mi placamo ZAMP naknadu, koja je uracunata u svaki proizvod koji kupis a ima mogucnost pohrane podataka

prema tome, dok god ti nisi zaradio, prodao, preprodao distribuirao dalje itd, ne moze ti nitko nista ako skidas audio video sadrzaj, ispravite me ako grijesim :)

-ne. :)

dajl ti zarađuješ je nevažno, možeš biti i gubitaš.. (kao kriterij)

- naravno da NE smiješ distribuirati ništa za što nisi ovlašten, ugovor s vlasnikom (čak ni free stvari). Nisi distributer, to se ne postaje po duhu svetom, nego ugovorom. (kao i radio-tv stanice itd.)

-miješaš osobno, za kranjeg korisnika..

movie kaže...
X3M kaže...

Mi placamo ZAMP naknadu, koja je uracunata u svaki proizvod koji kupis a ima mogucnost pohrane podataka

prema tome, dok god ti nisi zaradio, prodao, preprodao distribuirao dalje itd, ne moze ti nitko nista ako skidas audio video sadrzaj, ispravite me ako grijesim :)

Griješiš. Svako neovlašteno skidanje audiovizualnog djela bez pristanka vlasnika istog smatra se prekršajem te podlijeze zakonskim sankcijama.

- ne baš.. :))

-ne, nema neovlaštenog skidanja, pogotovo što se u audivizualnom materijalu to smatra konzumacija (čuješ glazbu..), dok se soft npr mora downloadati (snimiti).. ali nećemo preširoko.

-problem (tema) torrenta je distribucija (a uz to ide i crack, pa se nazove piraterija..)

movie kaže...
Foz-matija kaže...

Malo ti je kriva logika. Ako je susjed ostavio otkljućanu kuću to ne znaći da možeš ući u nju i odnijeti mu recimo televizor jer nisi ti kriv što ju je zaboravio zaključati. ..

- ni to.. :)

-zato postoji stavka zakona, krađa, postoji i provlana krađa.. već samim postojanjem, jasnija ti je razlika? U slučaju konzumacija AV ili soft, to je korištenje, dozvoljeno, nema krađe zbog specifičnosti robe (nematerijalne) osim ako neko ukrade HDD s planovima, patent i sl.. no provala, kao hack-crack .. penetracija, zaobilaženje zaštite .. e to je kažnjivo (kao i copyright i sl. autorska prava). Ne treba mješati pa ni u primjerima, materijana prava-robe.. i zakoni su odvojeni, precizirani npr AV je daleko zaštićeniji nego SW ali imaju zajedničku osnovu. U slučaju kršenja autorskog prava ide po sili kaznenog zakona, dok SW vlasnik (ili zastupnik kao BSA) može privatno tužiti.. spor. . .naravno ovisi koje djelo. U slučaju kickassa -torrenta je ista stvar, distribucija. (ne krađa).

vlasnik kod naknade štete, mora nekako štetu dokazati i iznjeti cifru. Nema druge cifre-formule osim nekog broja komada x maloprodajna cijena. Ako je pjesma dolar, ako je album 50-150kn.. puta broj downloada. To što neki (opravdano) kažu da je to nerealno, da.. ali nema druge procjene koja bi bila točnija i matematički dokaziva za odštetni zahtijev na sudu. Jednako bi bilo da netko posječe npr jabuku.. (pold-urod->izgubljena zarada).. + špekulativni profiti nisu stvar naknade suda.

Odvojeno od tog kako naknada štete vlasniku, je sama kazna za djelo, npr vozač ne mora napraviti štetu ali ako napravi prekršaj plaća kaznu, ako pri tome napravi i štetu to su odvojene stvari.. opet, ne miješati ili barem boljim primjerima prikazivati pa i karikiranjima..

pa pošto je to svima još nejasno, a BSA-RIAA.. još to namjerno mute, za korisnika (kranjeg, osobno..) sve dozvoljeno za konzumaciju AV sadržaja, dwonload, snimiti na medij (na koji je btw platio ZAMP) do nekog broja kopija kad se to ne smatra kopija nego umnažanje (za distribuciju). Skiniti cijeli internet, slušajte-gledajte sve filmove-muziku.. i snimite ih. To je LEGALNO. Nije legalno pri tome kršiti druge zakone, kazneni i sl. jer npr niste distributeri, to znači, ja mogu za sebe skinuti pjesmu, slušati, ali ne za druge.. to moraju oni. ISti razlog npr zašto Canonical ubuntu nema predinstalirane neke sitnice, licenca.. korisnik mora sam, pa do tog da MS ne dozvoljava distribuciju npr .net/directxa.. osim pertneru s ugovorom-distributeru. Svatko može pri tome skinuti ISO win installa, snimiti na DVD-USB.. ali ne distribuirati (prodaja za novac ili free je pri tome sporedna tj dali je netko pri tome ostvario zaradu.. nevažno za samo djelo, naravno ako zarađuje tad je pirat pa je to dodatni dokaz-otegona okolnost).

konspiracija. .. čim je u djelu više (tri) osobe, smatra se udruživanje radi.. to je takva definicija, naravno da nije jedan čovjek, tad je konspiracija-zavjera .. samo pitanje koju riječ-termin koristimo u prijevodu. Normalno.

od EU zemalja jedino je u dojču praksa nakon torrentiranja dobiti kaznu za cca 911€ (jednako/usporedivo kao kod nas za RTV pristojbu Hanžek uzme 900kn +80 kn). Sve ostale zemlje osim pokaznih postupaka to ne rade... zapravo niu dojču to ne radi država-sud, nego odvjetnički ured.. a tek ako se s njime ne dogovori ide sud (ili odustanu stranke).

nigdje, pa ni u dojču se ne kažnjava DL ili konzumacija, jer je legalno. Ostala djela koja se počine pri tome su kažnjiva. Odnosno, pronađite bilo koji primjer suprotnog. (i ne stati na čitanju naslova nekog novinarskog članka.. jer su upravo oni izvor ovakvih grešaka u tumačenju).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...

-ne, nema neovlaštenog skidanja, pogotovo što se u audivizualnom materijalu to smatra konzumacija (čuješ glazbu..), dok se soft npr mora downloadati (snimiti).. ali nećemo preširoko.

-problem (tema) torrenta je distribucija (a uz to ide i crack, pa se nazove piraterija..)

Kako nazivaš skidanje filma na vlastiti HDD? To po tebi nije neovlašteno skidanje sadržaja koji je zaštićen zakonom o autorskim i srodnim pravima? Pročitaj kako se u zakonu tretira skidanje takvog sadržaja na vlastiti HDD. Zašto mi je nekoliko frendova bilo upozoreno od strane davatelja internet usluge da odmah prekinu sa skidanjem filma ako ne postoji neovlašteno skidanje po tebi? Zazvonio je telefon, lik se predstavio i rekao da se preko te telefonske linije trenutno skida taj i taj film i da to podliježe određenim prekršajima koji su regulirani pri sklapanju ugovora te se stranka prvi put upozorava a nakon toga slijede zakonom predviđene sankcije? Čudno? 

S druge strane sin i kćer su mi u americi. Tamo je situacija neusporedivo drastičnija. Nikome ne pada na pamet bilo kakvo skidanje filma i glazbe na osobni HDD. Mogu ti ispričati istu priču kao i ovdje u HR kada su nazvali frenda koji je došao u ameriku i naivno već prvi dan nastavio s praksom koja je kod nas normalna. Samo tamo ne zove davatelj usluge nego odmah FBI. Nakon toga nikada više nije skupio hrabrosti da skine bilo kaj s neta a da prije toga nije platio sadržaj kao legalan.

16 godina

ok, opet... nema nedozvoljenog DL, možeš čitav internet skinuti, snimiti. To plaćaš ZAMPom. Treba dokaz ili google ne radi? npr... te se njime građanima omogućava da s legalnog izvora za svoje privatne i osobne potrebe umnažaju autorska djela.. ili .. Ukoliko je Ministarstvo unutarnjih poslova uhitilo dva brata iz Kaštela zbog skidanja filmova s interneta za privatnu upotrebu, ono je prekršilo zakone Republike Hrvatske, ali i tumačenje Ustavnog suda o Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (ZAP)....

i razlikuj to od npr torrenta ako je cilj rasprava-argumeti i sl.. to što je tebe netko nazvao ili nekog u americi... i? što s tim? Naravno da sve smiješ snimiti na bilo koji medij.. treba argumentirati? To pravo imaš od audio kaseta i VHSa.. navamo, platio si (porez, namet).

obrnuto, imaš servis za kupnju npr glazbe, ako je skidanje-snimanje s njega legalno (je, platio si..) imaš isto i free, npr tcom, vip, nešto.. nešto što ti netko može dati, i imaš pravo to skinuti, snimiti, konzumirati za osobne potrebe. To nije npr javno izvođenje. Istu pjesmu ako slušaš u kući ili je puštaš na stadionu jedno je OK, drugo je javno izvođenje. Razlika je u ..? kupnji? downloadu? LOL

gledaj riječi: privatnu upotrebu/osobno/kranji korisnik-konzument .. ne javno, poslovno, komercijalno, ne distribucija itd..

U cijeni koštanja svih elektroničkih medija (CD-a, DVD-a, USB stickova, eksternih hard diskova) ugrađena je i naknada za zaštitu autorskih prava, te se snimanje i reprodukcija za vlastite potrebe ne smatra kaznenim djelom", jasno piše u MUP-ovom priopćenju medijima iz svibnja 2011. godine.

13 godina
neaktivan

Jos se oko toga prepirete? Pffffffffffff ... besposlen pop i jarice krsti ...

Admin, moze lock?

:)

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Bastardo kaže...

Admin, moze lock?

Hehehe, a pogledaj samo onu raspravu o Muskovoj hipotezi....

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/muskova-hipoteza-o-simulaciji-kozmosa/241535.aspx 

Neki se nikad ne predaju....

Ako ništa, bar se budu ispucali za ovu godinu,  a ostatak godine će biti pustoš komentara 

Kruha i igala...
10 godina
odjavljen

Nece, nece, sad ce i iphone 7 ;)

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
Bastardo kaže...

Admin, moze lock?

Hehehe, a pogledaj samo onu raspravu o Muskovoj hipotezi....

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/muskova-hipoteza-o-simulaciji-kozmosa/241535.aspx 

Neki se nikad ne predaju....

Ako ništa, bar se budu ispucali za ovu godinu,  a ostatak godine će biti pustoš komentara 

Da, Musk, digitalni mesija ... i svi znaju njegove strategije, predvidjaju uspjehe ili padove ... jbt svi ovi nasi pametnjakovici bi trebali raditi za bloomberg ...

14 godina
protjeran
movie kaže...

Pročitaj kako se u zakonu tretira skidanje takvog sadržaja na vlastiti HDD.

Ajd ti to pročitaj prije lupetanja po forumu.

movie kaže...
Zašto mi je nekoliko frendova bilo upozoreno od strane davatelja internet usluge da odmah prekinu sa skidanjem filma ako ne postoji neovlašteno skidanje po tebi? Zazvonio je telefon, lik se predstavio i rekao da se preko te telefonske linije trenutno skida taj i taj film i da to podliježe određenim prekršajima koji su regulirani pri sklapanju ugovora te se stranka prvi put upozorava a nakon toga slijede zakonom predviđene sankcije? Čudno?

Da, inače se tako telefonom zove ljude i upozorava... :facepalm:

Daj ne muljaj i ne laži tu po forumu, 500.000 ljudi u HR skida svaki dan sve moguće i nemoguće i nitko ne dobiva upozorenje ali eto baš je tvojih nekoliko prijatelja to dobilo.

17 godina
ihush kaže...

ok, opet... nema nedozvoljenog DL, možeš čitav internet skinuti, snimiti. To plaćaš ZAMPom. Treba dokaz ili google ne radi? npr... te se njime građanima omogućava da s legalnog izvora za svoje privatne i osobne potrebe umnažaju autorska djela.. ili .. Ukoliko je Ministarstvo unutarnjih poslova uhitilo dva brata iz Kaštela zbog skidanja filmova s interneta za privatnu upotrebu, ono je prekršilo zakone Republike Hrvatske, ali i tumačenje Ustavnog suda o Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (ZAP)....

i razlikuj to od npr torrenta ako je cilj rasprava-argumeti i sl.. to što je tebe netko nazvao ili nekog u americi... i? što s tim? Naravno da sve smiješ snimiti na bilo koji medij.. treba argumentirati? To pravo imaš od audio kaseta i VHSa.. navamo, platio si (porez, namet).

obrnuto, imaš servis za kupnju npr glazbe, ako je skidanje-snimanje s njega legalno (je, platio si..) imaš isto i free, npr tcom, vip, nešto.. nešto što ti netko može dati, i imaš pravo to skinuti, snimiti, konzumirati za osobne potrebe. To nije npr javno izvođenje. Istu pjesmu ako slušaš u kući ili je puštaš na stadionu jedno je OK, drugo je javno izvođenje. Razlika je u ..? kupnji? downloadu? LOL

gledaj riječi: privatnu upotrebu/osobno/kranji korisnik-konzument .. ne javno, poslovno, komercijalno, ne distribucija itd..

U cijeni koštanja svih elektroničkih medija (CD-a, DVD-a, USB stickova, eksternih hard diskova) ugrađena je i naknada za zaštitu autorskih prava, te se snimanje i reprodukcija za vlastite potrebe ne smatra kaznenim djelom", jasno piše u MUP-ovom priopćenju medijima iz svibnja 2011. godine.

Bravo! Odličan citat! ".. omogučava da s legalnog izvora za svoje privatne i osobne potrebe umnažaju autorska djela"... samo problem je što ja nisam o tome niti govorio niti to negirao. Isključivo sam govorio o skidanju filmova putem torrenta. Niti u jednom svom postu nisam govorio o snimanju za vlastite potrebe s legalnih izvora niti materijala kojeg si legalno kupio niti je to bio interes mojih postova. Ja cijelo vrijeme idem šumom a ti drumom. Objašnjavaš mi nešto što nije bio moj interes i što mi je posve jasno. Tim više jer sam u toj industriji preko 25 godina. Moj interes je jedino neovlašteno skidanje putem torrenta sadržaja koji podliježe zakonu o autorskim i srodnim pravima. Možeš mi dokazati da je skidanje filma s torrenta legalan izvor skidanja sadržaja koji te interesira i da na to zakonski imaš pravo? Znači, govorio sam samo o tome.

Ne možeš to uspoređivati s ovim o čemu ti govoriš. Skidanje filma koji još službeno nije niti izašao u maloprodaji ne može se smatrati skidanjem za vlastite potrebe. Skinuo si nečije vlasništvo koje je zaštićeno zakonom o autorskim i srodnim pravima bez odobrenja vlasnika tog djela za nula kuna. K tome, taj film se na tom torrentu našao protivno volji vlasnika audiovizuelnog djela. U pravilu taj film se pojavi na torrentu prije službenog izlaska filma čime se nanosi financijska šteta vlasniku tog filma. Mislim da bi to trebalo biti posve jasno?

Nađi mi uporište u zakonu koje kaže da možeš skinuti novi film s torrenta za nula kuna koji se još nije niti pojavio u maloprodaji za vlastite potrebe a na internetu je osvanuo protivno volji vlasnika audiovizuelnog djela?

Poziva li mup li u svome priopćenju iz svibnja 2011 godine da na usb stick koji kupim i u koji je ugrađena naknada za zaštitu autorskih prava, da slobodno na taj usb stick s torrenta skidam najnovije filmove koji se pojave na torrentima protivno volji vlasnika filma bez ikakvih sankcija, potpuno besplatno? Hvala na odgovoru!

I nemoj mi opet mantrati kako imam pravo napraviti sigurnosnu kopiju filma, glazbe ili programa kojeg sam legalno kupio ili skinuo s interneta.. rekao sam više puta da me to ne interesira, već samo ovo o čemu te jasno pitam.

17 godina
bill_jobs kaže...
movie kaže...

Pročitaj kako se u zakonu tretira skidanje takvog sadržaja na vlastiti HDD.

Ajd ti to pročitaj prije lupetanja po forumu.

movie kaže...
Zašto mi je nekoliko frendova bilo upozoreno od strane davatelja internet usluge da odmah prekinu sa skidanjem filma ako ne postoji neovlašteno skidanje po tebi? Zazvonio je telefon, lik se predstavio i rekao da se preko te telefonske linije trenutno skida taj i taj film i da to podliježe određenim prekršajima koji su regulirani pri sklapanju ugovora te se stranka prvi put upozorava a nakon toga slijede zakonom predviđene sankcije? Čudno?

Da, inače se tako telefonom zove ljude i upozorava... :facepalm:

Daj ne muljaj i ne laži tu po forumu, 500.000 ljudi u HR skida svaki dan sve moguće i nemoguće i nitko ne dobiva upozorenje ali eto baš je tvojih nekoliko prijatelja to dobilo.

S obzirom da lupetam daj me ti prosvijetli koje je zakonsko uporište da s torrenta skineš posve legalno i besplatno film na svoj HDD koji se tamo pojavio protivno volji vlasnika audiovizuelnog djela? S obzirom da znaš o čemu pričaš neće ti biti problem naći zakonsko uporište koje ćeš ovdje citirati i nečemu me naučiti te ću na taj način konačno shvatiti da je skidanje filmova s torrenta zakonski prihvatljivo te da zakon stoji na mojoj strani.

Dnevno u Zagrebu preko ulice prođu deseci tisuća ljudi bez ikakvih sankcija. No to ne znači da ponekad policija ne stane na cestu pa kažnjava ljude koji prelaze ulicu mimo propisno označenih mjesta za pješake. Jedno od omiljenih mjesta za kažnjavanje takvih prekršaja je na Savskom mostu. Svjedoci smo da ljudi prelaze semafor na crveno i većinom se ništa ne dogodi a onda šok u Osijeku gdje policajac radi polugu na ruci starijoj osobi koja je prešla semafor na crveno i nije htjela stati. Za koliko si takvih slučajeva čuo prije Osijeka? Ista stvar je i s ovim o čemu sam pričao. Svi skidamo a nadrapa uvijek jedan pojedinac, no to ne znači da se to isto sutra neće dogoditi i tebi kao i meni prelazak zebre na crveno ma kako se to rijetko događalo u Hrvatskoj...

17 godina

Zanimljivo mi je to njihovo izjednačavanje s krađom.

Ako imaš recimo 1000 - 10000 posjeta dnevno možeš imati stranicu s linkovima na piratske filmove koliko god hoćeš, nitko ti neće ništa, dobit ćeš eventualno DMCA zahtjeve za skidanjem od botova i to je to,

ali identična stranica sa milijunima posjeta te odjednom čini lopovom.

Ako ukradem tv da li čekaju da ih ukradem 1000 prije nego što me netko optuži za krađu?

Naravno da ne, ali ovi čekaju da lik zaradi milijune (radeći njihov posao btw) pa kad se skupi dovoljno onda samo uzmu pare od njega..

Kakav business model!

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
movie kaže...

S obzirom da lupetam daj me ti prosvijetli koje je zakonsko uporište da s torrenta skineš posve legalno i besplatno film na svoj HDD koji se tamo pojavio protivno volji vlasnika audiovizuelnog djela? S obzirom da znaš o čemu pričaš neće ti biti problem naći zakonsko uporište koje ćeš ovdje citirati i nečemu me naučiti te ću na taj način konačno shvatiti da je skidanje filmova s torrenta zakonski prihvatljivo te da zakon stoji na mojoj strani. 

Nemoj se truditi objašnjavati.

Pojedinci na forumu nisu dovoljno bogati da bi ih darivao.

16 godina
movie kaže...
ihush kaže...

Kako nazivaš skidanje filma na vlastiti HDD? To po tebi nije neovlašteno skidanje sadržaja koji je zaštićen zakonom o autorskim i srodnim pravima? Pročitaj kako se u zakonu tretira skidanje takvog sadržaja na vlastiti HDD. Zašto mi je nekoliko frendova bilo upozoreno od strane davatelja internet usluge da odmah prekinu sa skidanjem filma ako ne postoji neovlašteno skidanje po tebi? Zazvonio je telefon, lik se predstavio i rekao da se preko te telefonske linije trenutno skida taj i taj film i da to podliježe određenim prekršajima koji su regulirani pri sklapanju ugovora te se stranka prvi put upozorava a nakon toga slijede zakonom predviđene sankcije? Čudno? 

S druge strane sin i kćer su mi u americi. Tamo je situacija neusporedivo drastičnija. Nikome ne pada na pamet bilo kakvo skidanje filma i glazbe na osobni HDD. Mogu ti ispričati istu priču kao i ovdje u HR kada su nazvali frenda koji je došao u ameriku i naivno već prvi dan nastavio s praksom koja je kod nas normalna. Samo tamo ne zove davatelj usluge nego odmah FBI. Nakon toga nikada više nije skupio hrabrosti da skine bilo kaj s neta a da prije toga nije platio sadržaj kao legalan.

-vidi moje crtice, download i torrent.

movie kaže...
ihush kaže...

ok, opet... nema nedozvoljenog DL, možeš čitav internet skinuti, snimiti. ..

..samo problem je što ja nisam o tome niti govorio niti to negirao. Isključivo sam govorio o skidanju filmova putem torrenta. Niti u jednom svom postu nisam govorio o snimanju za vlastite potrebe s legalnih izvora niti materijala kojeg si legalno kupio niti je to bio interes mojih postova. Ja cijelo vrijeme idem šumom a ti drumom...

..

-evo ti gore quote, tak da malo švrljaš oko tvrdnji što tvrdiš..

-ja ti kažem, ponovo, download je ok, upload-distribucija-torrent nije.

-i dio kad spominješ snimanje na hdd..

movie kaže...
bill_jobs kaže...
movie kaže...

..

S obzirom da lupetam daj me ti prosvijetli koje je zakonsko uporište da s torrenta skineš posve legalno i besplatno film na svoj HDD koji se tamo pojavio protivno volji vlasnika audiovizuelnog djela?..

-ok, lupetaš :)

-hdd je medij, nevažno.

-download ok

-torrent not ok.

-ostalo je đabriš, kamuflaža.. i žalosno da netko s toliko godina staža ne zna ni što tvrdi... raspitaj se, razlikuj riječi, nemaju sve isto značenje...

.. tko tvrdi da je download torrentom OK? Znaš da je to nemoguće? Znaš zbog čega? Zbog torrenta (tehnologija), tj distribucija..

- download nije sinonim s torrentom. Ako ispravljaš, pogotovo kad govorimo o zakonima, pazi na svaki zarez, bitan je.

Obrnuto, sad se vadiš torrentom ili sad opet o diskovlju? Medij je sporedan, korisnik može (najlegalnije) snimiti bilo što na bilo koji medij. Jasnije?

Korisnik može sve, pri tome naravno nema pravo kršiti zakone.

Banalizirat ću jer inače izglada ne može:

- imaš vozačku? To znači da smiješ voziti, određenu kategoriju vozila na koju se dozvola odnosi, ne druga vozila, ne preko ograničenja i ostalih propisa, ne tuđe-ukradeno vozilo itd.. Ako vozačku nemaš, svejdno možeš biti vlasnik vozila, plaćati cestarinu i sl. ali ne smiješ voziti. Čak ni da si vozač F1 ili aviona.. Dovoljno banalno za vidjeti razlike?

i da, nisu ljudi krivi za ovakve nesporazume-zbrku u tumačenjima.. iza toga (namjerno) stoji i BSA-RIAA.. plaše ljude peđinim vukom, no nisu iznad zakona. Posljednjih par godina i njihove obzane se korigiraju, bar formalno više ne bi trebalo biti naslov 'u zatvor zbog downloada'... a bilo je i toga. :))

sorry svima, kratio bi ali paličnitač nije prikladan.. ugl skipajte qoute :)

edit: ah ipak edit pa je probavljivije.. :))

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 11:27 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice