Ugašena Googleova kineska tražilica

poruka: 26
|
čitano: 3.937
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ugašena Googleova kineska tražilica".
17 godina
neaktivan

Ma ko ih šiša.. 

Nek im ugase sve žive usluge...

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ugašena Googleova kineska tražilica

šišat ce oni nas uskoro Namigiva

17 godina

Dobar potez googlea, zašto bi bezveze dopustili da im netko govori kako će oni raditi. Uzmi ili ostavi.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ocekivani rasplet za svakoga tko je pratio storiju ali meni svejedno nerazumljiv, tko zna kakve se sve to igre vrte u pozadini - sve do sad ovima u googlu cenzura nije smetala, dapace suradjivali su naglasavajuci da razumiju kompleksnu Kinesku situaciju ali sad odjednom prakticki preko noci postali su borci za ljudska prava zanemarujuci gadnu lovu koju su tamo okretali - yea right

Puno je prljavih igri u pozadini a prave razloge mi nikad necemo saznati, nama se servira samo jedna strana price

Btw nista u zivotu nije ni crno ni bijelo vec u skladu s kineskom filozofijom YING-YANG

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 12:32 (dado8).
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

oni su previše zatvoreni je da ima je vlast takva ali nemožeš ti ljudima samo tako zabranjivat stvari

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 3 hvala 0
17 godina
P4k1 kaže...

oni su previše zatvoreni je da ima je vlast takva ali nemožeš ti ljudima samo tako zabranjivat stvari

Zasto ne? Pa tebi je u demokraciji zabranjeno raditi milijon stvari.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
P4k1 kaže...

da ali ti nitko ne određuje sta smiješ posječivat a šta ne i nisi zakinut za neke vjesti kojima u kini vlasti upravljaju i daju ti samo ono što se njima sviđa

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
15 godina
neaktivan

Mozda zato sto se trebaju postovati zakoni drzave u kojoj poslujes?

Kao da netko u USA ide prodavat piratski softver u ducanima i jos usto ne placa porez te dolazi IRS i ostala birokracija te ih zatvori.

Bi li i za njih rekao: Sto im ima itko govoriti kako ce raditi.

Samo je jedan problem kod kineza. Imaju najvecu pravu industriju na svijetu, jedini imaju BDP rasta od 10 posto zadnjih 20 godina, nisu vise na margini. NJihovo gospodarstvo je 25% USA BDP-a i oni idu naprijed, a manipulativno kapitalu zapada se to ne svidja. Nece Kina nikad imati najvece znanstvenike jer ljudi nisu individue koji ne razmisljaju kao da si isprogramirani, ali ce biti ono sto je bila do prije 150 godina do pocetka industrijske revolucije. Vodeca svjetska sila.

Nije problem u googleu nego u http://www.chinadaily.com.cn/china/2010-03/20/content_9618252.htm

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 12:33 (JFS3G2).
17 godina
neaktivan

Nije mi jasno zašto se od toga pravi kao neka ogromna vijest... wow, google odlazi iz kine, big deal.

A što se ovog cenzuriranja tiče, kao što sam jednom tu na forumu pročitao, kad to tade kinezi onda je to napad na osobnu slobodu. Kad to rade ameri onda je to iz razloga nacionalne sigurnosti i sasvim u redu. Licemjerja nikad dovoljno na svijetu.

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
P4k1 kaže...
Psiho246 kaže...
P4k1 kaže...

da ali ti nitko ne određuje sta smiješ posječivat a šta ne i nisi zakinut za neke vjesti kojima u kini vlasti upravljaju i daju ti samo ono što se njima sviđa

a jesi ti siguran u ovo sto si upravo napisao? a nisi pomislio da si mozda upravo ti pod utjecajem neke propagande koja formira tvoje lose misljenje o kini?

17 godina
neaktivan
JFS3G2 kaže...

Samo je jedan problem kod kineza. Imaju najvecu pravu industriju na svijetu, jedini imaju BDP rasta od 10 posto zadnjih 20 godina, nisu vise na margini. NJihovo gospodarstvo je 25% USA BDP-a i oni idu naprijed, a manipulativno kapitalu zapada se to ne svidja. Nece Kina nikad imati najvece znanstvenike jer ljudi nisu individue koji ne razmisljaju kao da si isprogramirani, ali ce biti ono sto je bila do prije 150 godina do pocetka industrijske revolucije. Vodeca svjetska sila.

Nije problem u googleu nego u http://www.chinadaily.com.cn/china/2010-03/20/content_9618252.htm

Što ce cijeli svijet stati dok se oni "razvijaju"?

Stvar je u tome da oni samo sustižu razinu gospodarstva kakav je u npr. SAd-u ili Njemačkoj.

O nekoj nadmoći će se moći govoriti teka kada dosegnu istu kvalitetu i stupanj već navedenih zemalja.

Jedina njihova snaga je u jeftinoj radnoj snazi i razini radnčkih prava koja je stoljećima u zaostatku naspram razvijenih zemalja.

Zamisli da svi kineski radnici počnu tražiti 5$ na sat, plaćene prekovremene, bolovanja, zaštitu na radu...

Sve je to moguće zbog represivnog političkog sustava.

17 godina
dado8 kaže...

Ocekivani rasplet za svakoga tko je pratio storiju ali meni svejedno nerazumljiv, tko zna kakve se sve to igre vrte u pozadini - sve do sad ovima u googlu cenzura nije smetala, dapace suradjivali su naglasavajuci da razumiju kompleksnu Kinesku situaciju ali sad odjednom prakticki preko noci postali su borci za ljudska prava zanemarujuci gadnu lovu koju su tamo okretali - yea right

Puno je prljavih igri u pozadini a prave razloge mi nikad necemo saznati, nama se servira samo jedna strana price

Btw nista u zivotu nije ni crno ni bijelo vec u skladu s kineskom filozofijom YING-YANG

google u kini nije imao više od trećine tržišta pretraživača. i sva lova koju je obrnio nije vjerovatno niti jedan postotak onoga što ubere u ostatku svijeta.  kinesko tržište googleu je imalo jako veliki potencijal, al nije generiralo baš puno love, mogli bismo reći da je u povojima. 

ja predpostavljam, naglasak na predpostavljam, da je nekolicina ljudi završila u zatvoru ili je možda čak i lišena života nakon što su vlasti saznali imena s provaljenih google servera. larry i brin ako su željeli zadržati moto "do no evil" jednostavno ovo nisu mogli ignorirati.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
16 godina
neaktivan

Svaka čast kompaniji koja je ostala pri svome, unatoč velikom gubitku tržišta. Ovim potezom Google je još jednom 

dokazao da su vjerovatno najbolja kompanija na zemlji. Čestitke...

1 4 hvala 0
15 godina
protjeran
hrvooje kaže...
dado8 kaže...

google u kini nije imao više od trećine tržišta pretraživača. i sva lova koju je obrnio nije vjerovatno niti jedan postotak onoga što ubere u ostatku svijeta.   kinesko tržište googleu je imalo jako veliki potencijal, al nije generiralo baš puno love, mogli bismo reći da je u povojima.

ja predpostavljam, naglasak na predpostavljam, da je nekolicina ljudi završila u zatvoru ili je možda čak i lišena života nakon što su vlasti saznali imena s provaljenih google servera. larry i brin ako su željeli zadržati moto "do no evil" jednostavno ovo nisu mogli ignorirati.

Ako se ne varam kinesko trziste trazilica je trenutacno procijenjena na cca 400 miljona korisnika i od toga vecina otpada na tamosnjeg trzisnog lidera Baidu-a dok je Google drzao oko 25%

Iako u globalnom smislu ovo mozda i nije neki udar na ukupne prihode opet gubitak nije zanimariv jer u pitanju nisu miljoni vec deseci ako ne i stotine milijona$, jos kad kao sto kazes uzmes u obzir potencijal na tom trzistu jal je sigurno jos vecI

Sa ovom zadnjom recenicom si u potpunosti dokazao da nemas pojma o cemu se tu zapravo radi, larry i brin da ce proljevat suze zbog 2 kineza od njih 1300000000 i nesto sitno?!?

Btw ionako se suska da je u napad prakticki direktno upletena sama Kineska vlast tj vjerojatno cijela stvar ima veze s americkim tajnim sluzbama tj povezanosti Googla s americkim obavjestajnim programom tj poslovima koje nisu pod kontrolom CIA a vode ih agencije s nekoliko stotina zaposlenih i proracunimna koje premasuju nekoliko puta izdvajanje za CIA-u i FBI zajedno. O svemirskoj tehnolgiji i chipovima i software-u koji su dvije tri generacije ispred ovih nasih komercijalnih cuda da ne govorimo

Spike da su yun ki sek i boree kun sun park jednog ljepog popodneva onako cisto iz znatizelje odlucili hakirat google, da kinezi nemaju pojma o cemu je rijec a Google da se bori svim silama za prava potlacenog naroda puse samo budale poput tebe

"Don't be evil" buahaaaCool

radje se pitaj sta Google sve (ne) indeksira i za koga to   Namigiva

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 15:33 (dado8).
17 godina
mlerota kaže...

Svaka čast kompaniji koja je ostala pri svome, unatoč velikom gubitku tržišta. Ovim potezom Google je još jednom 

dokazao da su vjerovatno najbolja kompanija na zemlji. Čestitke...

Lol! xD

- Psiho246
17 godina
protjeran
wyks kaže...
JFS3G2 kaže...

Stvar je u tome da oni samo sustižu razinu gospodarstva kakav je u npr. SAd-u ili Njemačkoj.

O nekoj nadmoći će se moći govoriti teka kada dosegnu istu kvalitetu i stupanj već navedenih zemalja.

Jedina njihova snaga je u jeftinoj radnoj snazi i razini radnčkih prava koja je stoljećima u zaostatku naspram razvijenih zemalja.

Zamisli da svi kineski radnici počnu tražiti 5$ na sat, plaćene prekovremene, bolovanja, zaštitu na radu...

Joj kad se ljudi osjecaju slobodni pisati o necemu kao da su radili godinama u kini. Pa jesi ti bio u kini i vidio kakva je tamo sutacija? Kako mogu traziti 5$ na sat kad im nije standard u tom rangu. Mislis da u Kini nema bolovanja, zastite na radu itd?

Pa u glavi ti se vrte hale sa 500 kineskinja koje sivaju robu za 8 dolara po danu, a mislis da je u HR...recimo u Kamenskom drugacija situacija? Pa nije to Armani i Gucci da se roba radi u modnom studiju. Iste te hlace u HR dodju 50 kuna sa carinom, pdvom, transportom i marzama, sto znaci da u Kini dodju 5 kuna max. Znaci da si ih definitivno moze priusiti - sto znaci da im standard i nije nesto los. Nije to Svedska da je hamburger vani 20 eura.

A sto se tice njihovog "represivnog politickog sustava" - sami su ga birali.

17 godina
metak kaže...
wyks kaže...
JFS3G2 kaže...

Joj kad se ljudi osjecaju slobodni pisati o necemu kao da su radili godinama u kini. Pa jesi ti bio u kini i vidio kakva je tamo sutacija? Kako mogu traziti 5$ na sat kad im nije standard u tom rangu. Mislis da u Kini nema bolovanja, zastite na radu itd?

Pa u glavi ti se vrte hale sa 500 kineskinja koje sivaju robu za 8 dolara po danu, a mislis da je u HR...recimo u Kamenskom drugacija situacija? Pa nije to Armani i Gucci da se roba radi u modnom studiju. Iste te hlace u HR dodju 50 kuna sa carinom, pdvom, transportom i marzama, sto znaci da u Kini dodju 5 kuna max. Znaci da si ih definitivno moze priusiti - sto znaci da im standard i nije nesto los. Nije to Svedska da je hamburger vani 20 eura.

A sto se tice njihovog "represivnog politickog sustava" - sami su ga birali.

Haha, upravo to!

Bravo!

Ovdje ljudi razmisljaju zatvoreno.

Ako kinez dobiva 1$ po satu a kruh mu kosta 10 centi, oni imaju veci standard od nas hrvata koji smo u prosjeku placeni 5$ po satu a kruh nam kosta oko 1.5$/1€.

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Ne mogu vjerovati kakvi "praise Google" komentare vidim ovdje.

Ok, stvarno imaju dobre poteze u svojoj prošlosti, a imati će ih i u budućnosti. Međutim, zube su trebali pokazati prilikom sklapanja ugovora, a ne sada. Nisu došli u Kinu ponuditi "jadnim, siromašnim" Kinezima pretražilicu već su došli zaraditi.

Jbga, možda su shvatili da cenzura i "Don't be evil" slogan ipak ne idu jedno s drugim.

Μολὼν λαβέ! "Daj mi dim da ugasim svijetlo dana, daj mi jedan dim."

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da su kinezi birali svoj politicki sustav - nisu.

Izborili su se za svoju slobodu 1940-ih pod vodstvom Mao Ce Tunga.

Danasnja politicka situacija je slicna kao u Jugoslaviji 1980-ih, dakle politicki vrh, da bi smirio teznje naroda ka demokraciji, namjerno skriva crnu sliku koja je nastala nakon pokolja studenata na Crvenom Trgu Tien An Men.

Upravo zbog toga je i pocela ta prica o cenzuri jer je kineska vlast trazila da se maknu rezultati koje npr. mi vidimo kada upisemo "tien an men" u Google, vidimo tenkove i vojsku koji ubijaju neduzne kineske studente.

Jasno da je vlastima u cilju da se takvi dogadjaji zataskaju i zaista, uspjeva im.

U Kini jako malo ljudi uopce zna za taj događaj.

Koji je interes Googlea i da li je taj potez bio u svrhu promicanja ljudskih prava, vidjet ce se.

http://www.unitedboinc.com/news-sig/Black-1-8vn08w-0.png
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

A shit baš sam svakodnevno koristio kineski google...

Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina
protjeran
ivex'08 kaže...

Da su kinezi birali svoj politicki sustav - nisu.

Izborili su se za svoju slobodu 1940-ih pod vodstvom Mao Ce Tunga.

Danasnja politicka situacija je slicna kao u Jugoslaviji 1980-ih, dakle politicki vrh, da bi smirio teznje naroda ka demokraciji, namjerno skriva crnu sliku koja je nastala nakon pokolja studenata na Crvenom Trgu Tien An Men.

Upravo zbog toga je i pocela ta prica o cenzuri jer je kineska vlast trazila da se maknu rezultati koje npr. mi vidimo kada upisemo "tien an men" u Google, vidimo tenkove i vojsku koji ubijaju neduzne kineske studente.

Jasno da je vlastima u cilju da se takvi dogadjaji zataskaju i zaista, uspjeva im.

U Kini jako malo ljudi uopce zna za taj događaj.

Koji je interes Googlea i da li je taj potez bio u svrhu promicanja ljudskih prava, vidjet ce se.

Vjerujem da u Kini jako malo ljudi zna za taj dogadjaj, receno im je da google.cn odlazi iz Kine jer im se ne svidja hrana.

17 godina
neaktivan

Naravno da znaju o čemu je riječ, pa ne žive u Sjevernoj Koreji. Možda ih boli briga, to je druga stvar.

Μολὼν λαβέ! "Daj mi dim da ugasim svijetlo dana, daj mi jedan dim."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Taj google nit' mi smrdi nit' miriši u zadnje vrijeme. prvo sve c00l s Kinom, ono frendovi i to kad odjednom boom, Google marš iz Kine. Pa ne bih ni Kinezi istjerali eto zato što ima se predsjednik centralnog komitete (ili što li je već kod njih) probudio s "idealnom" zamisli: ajmo izbacit Google. Ima tu još nekih zakulisnih igara. Meni najviše tu smrdi Microsoft i njegov Bing. A poznato je da čika Billy nekako simpatizira Kineze.

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

wyks kaže...

Krivo. Oni nemaju represivni politicki sustav vec jedini moguci, a da ne dodje do kolapsa drustva kao sto se dogodilo u Hrvatskoj.

Kina je 1911. zavrsila s tisculjetnim carstvima te je logicno da dolazi do kaosa kad nestane vladar kao u Jugoslaviji.. Do 1928. su imali mnoge warlordove (http://en.wikipedia.org/wiki/Warlord_era) pa onda gradjanski rat, svjetski rat, gradjanski rat, centralizaciju u kojoj je poginulo 50-70 milijuna ljudi, http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Republic_of_China. Mao Zedongova centralizacija je unistila zemlju, pobila 50-70 milijuna ljudi (vise nego prvi svjetski rat), ali se nakon toga nije pojavila greska kao u Jugoslaviji. Nije dopusteno generalima da upravljaju privredom i partijom kao u Jugoslaviji vec je je Deng Xiaoping zamijenio Maovog generala Hua Guofenga i ucinio najucinkovitiji ekonomski sustav na svijetu. U demokratskim izborima, a nije nikoga ubio! Zelim reci da se predstavnici biraju demokratski, a ne totalitarno kako zeli zapad da vjeruje. I njemu treba dignuti spomenik jer bez njega ne bi bilo jeftinih racunala, jeftine odjece i svijet ne bi imao informacijsku revoluciju te je jednako zasluzan kao i silicijska dolina. On je samo odigrao po pravilima slobodnog trzista, a sad ce kina krenut inovirati. AGI bi se najvjerojatnije trebao pojaviti u nekoj kineskoj silikonskoj dolini, a sjecate se kineske verzije iPada 6 mjeseci prije iPada.

Trg nebeskog mira 1989. je nesto o cemu vecina kinezima nema pojma, a ako ne vjerujte pitajte ih. To zapadna propaganda namece kao izvor svih kineskih zala, a zaboravlja vlastito ubijanja u Africi, Vijetnamu, Balkanu (kojeg je mogla sprijeciti jer su NATO avioni bili 7 minuta udaljeni (da sedam minuta) od sukoba).  Oni znaju i sjecaju se i svijesni sto bi im dovela zapadna demokracija, a u nas vec uspjesno napreduje 20 godina. Kineski izbori nece biti zapadnog stila i dogodit ce se kako oni misle da je najbolje.

Ovaj link prikazuje kinesko predsjednistvo i tu se ne nalaze sarlatani koji su boljim marketingom dosli do pozicije kao da se radi o storysuper nova talent showu. Od njih 9  samo jedan nije dipl.ing. Svi su ostali geolozi, inzinjeri elektronike etc koju su shvatili neke stvari.

Odnosno da je bolje raditi za 2 dolara nego ne raditi, donijeti svu tu tehnologiju i tiho je proucavati, ulagati profit od tog jeftinog rada u gradove, sveucilista (http://www.jiangnan.edu.cn/english/index.html jedno od 30k studenata je bolje od svih hrvatskih, srpskih, slovenskih i bosanskih zajedno), a lova je nebitna jer kineska nacionalna banka ima ogromne rezerve, namjerno snizava jen i BDP ide gore. Tesko da to drustvo mozes nazvati zaostalim i represivnim.  Samo ne zele nacionalizam i njihove ustaše da kolju i pljačkaju u ime virtualnih etnija. 56 etnija je u Kini i to moze funkcionirati zajedno, ali nacionalizam je kao sto vidite u nas donio samo lose. Istina je da nisu svi jednaki kako vi mislite, ali zar je igdje tako. Zar baba s Visa ima jednake uvjete kao inzinjer iz Zagreba. Nema! Inner Mongolia je dobila solarne celije, 50+ nukelarki se gradi i u roku 10 godina ce kina prestati biti ovisna o fosilnim gorivima. Ona to radi sve tiho i bez buke, a ne kao google koji vice cim gmail dobije novu temu. Kina ulaze i u Afriku, a ne kolonizira je kao Areva iz Francuske koja KRADE uran iz Nigerije i skupu obradu u energiju prodaje Austriji, Hrvatskoj i slicnim banana drzavama gdje su pederoliberali rekli da nama ne treba nuklearka da je to zlo bla bla. Kina gradi stadione, skole, bolnice po Africi jer  joj zeli pomoci, trebaju ju kao i Afrika nju, a za razliku od divide et impere zapadnog carstva Kina ima VIZIJU. Za 10 godina ona vise nece biti industrijska nego postindustrijska zemlja, a proizvodnju ce premjestiti u  Afriku gdje imao veze jos od velike kineske mornarice krajem 14 i pocetkom 15 stoljeca. A ti i ta propaganda o represivnom politickom sustavu zadrzite za penzionere i one ljude koji nemaju pristup wikipediji, youtubeu i neutralnoj viziji jedne civilizacije jer to Kina jest. Civilizacija koja se vraca na svoj tron. U demokraciji koja se bira svake 4 godine ne mozes napraviti desetogodisnji plan jer moras svake 4 godine davat rezultate koji su u biti kratkorocni. Ona ce imat svoju demokraciju, ali ne tudju i ne nasilnu. I jos treba uzet jednu cinjenicu u obzir. Kina nikad nije imala kolonije niti je osvajala samo je uzimala harac. (rasprava o Tibetu nije topic ovdje i slobodno molim da je se preskoci) za razliku od USA.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 18:41 (JFS3G2).
17 godina
neaktivan

Po nekakvim vrlo konzervativnim projekcijama za deset do petnaest godina kina će biti veća ekonomska sila od USA. Za tridesetak godina dvostruko veća ( vjerojatno i indija ). Donekle mi je jasan stav kineza jer su jako oprezni i spori ali valdja se tako jedino i mogu otvarati. S druge strane nemogu reći da mi je mrzak potez google a :D

Ukoliko ovo znači i ne androidu u kini neće biti sretni googleovi partneri.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

A shit baš sam svakodnevno koristio kineski google...

Pređi na mađarski, pregledniji je Belji se

Lijep pozdrav ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice