Ubuntu Phone je konačno tu

poruka: 66
|
čitano: 10.048
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu Phone je konačno tu".
12 godina
Re: Ubuntu Phone je konačno tu
EZY-E kaže...
hrvooje kaže...
Adin kaže...

Jel radi bolje od kitkata?

Sporo i laga. Ne upgrejdati...

17 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Točno to.

Kad se tek najavljivao Ubuntu for phones sline su mi curile, sad mi ne može biti nebitniji.

I to me živcira, imali su tolko dobar hype kojeg nisu iskoristili da bi im šamar dao.

OS je isti. Sline su ti curile na hardver. OS može ići na bilo koji hardver. Kao da plačeš što će Windows 10 ići na Celerona. Pa kupiš jači PC i staviš na njega. Tako da ne brineš, bit će ovaj OS i na hardveru na koji će i dalje sline curit.

ihush kaže...

Nije važno dal je baba (s kolačima) prošla, važnije je dal je crvenkapa (kao mlađa, slađa) tu, dal ja želim babu, kolač ili ...? a što želi Canonical? Kako? Nezanimljivim proizvodom? Tako neće ići...

kupit ćeš ga zato što ćeš kad dođeš s djecom/ženom/rođakom/sam u telekom na pultu će to biti prvo što će ti prodavač ponuditi, ako se tako Canonical dogovori s telekomom. Zato ćeš ga kupit.

skyhawk10 kaže...

MS je zakasnio sa svojim WP-om, a ne da nije ovaj mobilni Linux(iako ni Android nije daleko od toga)... Jednostavno pokraj Androida i iOS-a nitko više nema šanse za neko  ozbiljnije zauzimanje tržišta...

Da, na svijetu je sve izmišljeno. Svi dijelovi kolača su raspodijeljeni u vječnost. Sad slijedi dosada do gutanja planeta od najbliže zvijezde. Koji je rok do kada je sve moralo biti izmišljeno ili do kada imaš pravo izbaciti novi proizvod. Ne razumijem takav način razmišljanja...

EZY-E kaže...

Jel radi bolje od kitkata?

Radi jednako brzo. Baterija traje duže i ima neke fore koje su bolje riješene tipa kružno skrolanje kroz nedavne aplikacije koje je spojeno s tabovima browsera također. Poruke na ekran iako je zaključan, gostinjski account i još neke vizualne điđamiđe. Također zvuk se može smanjiti s iznimkom npr. važnog poziva itd. Zadovoljan sam na vjerovatno best-buy telefonu od kad je smartphonea.

Life is too short to remove USB safely
16 godina
hrvooje kaže...
..

kupit ćeš ga zato što ćeš kad dođeš s djecom/ženom/rođakom/sam u telekom na pultu će to biti prvo što će ti prodavač ponuditi, ako se tako Canonical dogovori s telekomom. Zato ćeš ga kupit.

..

-da Tcom i ostali operateri su inače altruisti, supprotaju FOSS i tako to.. a nemaju istovremeno već odnose/ovisnost s ostatkom faune podmorja (velike ribe s novcem i bitnim stvarima pogotovo telekomima.. da se lupi šaka o stol, tko leti, 'riba' ili Canonical s police??)

-jednako tako, kao svjestan kupac metrosexsual, pitat ću za nokiju i ajfon, tražit nešto s win ili bar androidom (jer ovi nazivi su mi baš za dječicu prigodni, jelly, kity.. i tako to).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
hrvooje kaže...
EZY-E kaže...

Točno to.

Kad se tek najavljivao Ubuntu for phones sline su mi curile, sad mi ne može biti nebitniji.

I to me živcira, imali su tolko dobar hype kojeg nisu iskoristili da bi im šamar dao.

OS je isti. Sline su ti curile na hardver. OS može ići na bilo koji hardver. Kao da plačeš što će Windows 10 ići na Celerona. Pa kupiš jači PC i staviš na njega. Tako da ne brineš, bit će ovaj OS i na hardveru na koji će i dalje sline curit.

Nop, sline su mi curile zbog drugačije interakcije sa sučeljem i one fore da mob utakneš u adapter i imaš pc, sad mi sve to nije tolko zanimljivo.

Sučelje na androidu mogu podesiti na stvarno stotine načina, a mob koji je i ujedno pc me ne pali tolko više.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
..

-da Tcom i ostali operateri su inače altruisti, supprotaju FOSS i tako to.. 

uopće nije bitno FOSS- ne FOSS. to je proizvod kojeg netko prozvodi i na kojem kani na ovaj ili onaj način zaradit. google/canonical kroz reklame, apple/microsoft kroz tantijeme/lecence/patente. 

ja bih ga kupio (kad bude imao malo bolji ekran) samo da Canonical ima više novaca, pa time poboljša i Ubuntu desktop, a time i Linux. 

što se tiče ubuntu edgea, to je bilo kupovanje akcija, platit nešto sada da bi se dobilo za godina, kao nekad kad se kupovao fićo. ja platim da se pravi anti, a kad ivan plati tek će se praviti meni. a i za godinu dana iste specifikacije upola jeftinije, tako da... 

14 godina

Čekam da se pojavi kod naših opertera, ovaj ili neki drugi. Do sada sam isprobao sve mobilne OS-eve pa ću i ovoga.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-gle, možemo satima uz pivo i ćevape.. npr što je sad tema, mob. .. to je HW, pa vidi sad gore spomenute, kao primjerak google koji je HW proizvođač ili usluge?

Ne razmišljaš biznismenski.. google koristi gpl-free kao niži trošak, ali ga ne preprodaje jednako ako što ne prodaju parking, benzin ili pecivo. Samo koriste free.

Što će to npr MSu? Koji zarađuje na licencama.. (google nema licence u primarnoj djelatnosti..), koja je npr najpoznatija firma (od nabrojanih) po npr patentima? Koja je od tih frimi otvorila pogon HWa ili zatvorila? Dakle, MS zarađuje na ubuntuu, androidu, ibm na svima, a goole na reklamama, što planira Canonical? Na kome/čemu? HWu koji nije neka fora? Pa čak je i banalni tamaguchi proizvođaču donio milijune zarade, za ovo se tek ''ako možda.. '' nadaju nečemu. Po osnovi GPLa i FOSSa će zarada biti nula-0 (može i trošak biti nula + volounteri ali obično nije nula). Po čemu ostalom? Reklame? Za to su potrebne brojke, korisnici koje ima google, nema Canonical. itd.

dok nemaš proizvod kao iPhone kojeg korisnici žele (nevažna cijena, jer je status, nevažna funkcionalnost jer je podjednaka itd..) ne možeš očekivati da će te u tim globalnim brojkama itko doživiti. Ostalo su usluge, licence i sl. Pa samo odokativno, kako bi to Canonical trebao zarađivati i time krenuti dalje od još jednog startupa? Po sadašnjem, prognoziram uspjeh ako se pokriju troškovi i neslavno gašenje za par mjeseci. Ako preživi par godina, tad možda nešto...

-da i ja mislim da se vrtimo u krug.
-canonical će vjerojatno na svemu tome po malo pokušati zaraditi,osim naravno na licencama i patentima.

-sada da ponovim nekoliko stvari iz prošle teme:
-canonical nije baš ni startup,ali nije ni glomazna tvrtka.Imaju 400-500 stalnih zaposlenika što ih kvalificira kao srednja tvrtka.
-iza njih je još zajednica hobista i još važnije drugih tvrtki koje daju svoje doprinose zajednici,jedni iz altruizma a drugi jer ih licenca na to tjera(ali su oni korištenjem dobili svoju protuuslugu,sve se lijepo balansiralo).

-i zbog prošle dvije točke ispada da canonicalu ne treba ni veliki profit da izađe na nuli
-Ovaj mobilni Ubuntu Linux će se za nekoliko verzija spojiti sa tradicionalnim desktopom,i to na način da će on biti integralni dio njega.A tradicionalni Ubuntu životari već preko 10 godina.Jedini način je da ekosistem ubuntu toucha potpuno umre.Ali će se spojiti i obadva ekosistema,a ovaj dosadađnji je do sada nekako životario 10 godina.

Naglasak da govorim o životarenju,ne o megahitu.

edt:ipak ima fanfara,pa je došlo do BBC-a:
http://www.bbc.com/news/technology-31148661

-eh da i canonical ipak ima jednog od najbogatijih multimilijardera za šefa...

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 1:48 (g12356).
17 godina
neaktivan

Sad će i index.hr ;) 

Kao plus su driveri od Androida, ne-Java i podrška za html5 na aplikacijama. Minus je što još nema službenog download linka za ostale uređaje/chipsete/procesore barem za sada 

https://developer.ubuntu.com/en/start/ubuntu-for-devices/devices/

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 12:16 (hrvooje).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo malo šira lista.Ali pažljivo proučiti šta na kojem uređaju radi ili ne.Na većini uređaja RIL layer ne radi radi vlasničkih drivera.

https://wiki.ubuntu.com/Touch/Devices

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Treba vidjet što radi, a što ne, al mislim da bi trenutno mogla biti dobra opcija kupnja Nexusa 4 i stavljanje Ubuntu Touch na njega

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aha,developeri zapravo rade ili sa BQ-om ili sa Nexusima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 22:37 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo usporedbe za sličan cjenovni rang na slici ispod.

Usporedba telefona istog cjenovnog ranga Usporedba telefona istog cjenovnog ranga

Evo i link na profil g+ lika koji je bio na predstavljanju i razvija aplikacije za ovaj telefon. Za sada kaže da mu se jako sviđa email aplikacija koja je u beti, a trenutno radi na aplikaciji za podcast

0 0 hvala 1
16 godina
hrvooje kaže...

..

-nekako mi najviše 'strši' bq/ubuntu vs lumia/w8 i razlika u cijeni.

14 godina
ihush kaže...

MS, Dečko koji obećava se probija. I meni je to upalo u oči. Lumia 520 koju koristim je pravi preporod po pitanju baterije. U odnosu na iOS fali im kvalitetna desktop aplikacija. Ovo što imaju za sada je smeće. Nadam se da i dečki iz Canonicala razmišljkaju o istom.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina

nešto za hrvooja.. bez home tipke, izgleda da je to next big thing (ali tek kad to izbaci iBrand). Ubuntić-bq je the lider, trendsetter? Ne, kao ni kod tamaguči UIa neće biti Ubuntu zapamćen, nego jači igrači.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
hrvooje kaže...

..

4.5" vs 4", kamere 8/5 vs 5/0.3. Vjerovatno nema ni bljeskalicu. 

16 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
ihush kaže...
hrvooje kaže...

..

I te tri razlike vrijede 80 eura razlike u cijeni?

16 godina
malina22 kaže...
hrvooje kaže...
ihush kaže...
hrvooje kaže...

..

I te tri razlike vrijede 80 eura razlike u cijeni?

-ja to čitam drugačije, kao sarkazam.. (samo preskačem TU).

Naravno da ne vrijedi, naravno da je (prvi startup) nudio brda i doline, dok je ovaj običan prosjek, ali vidimo da nije nešto konkurentan bar za waporeware... a najbolniji mi je baš WP s dupo nižom cijenom, .. za razliku moglo se ugurati npr 4GB RAM i 32GB storagea, umjesto milimetar tanjeg.. to je moj feeling, al ja nisam biznismen.. Tad bi na ovoj istoj tablici bq bio 'nešto', ovako je ništa.

17 godina
neaktivan

lol, pa ne košta ubuntu, taj telefon toliko košta i s Androidom. Microsoft ima tvornicu mobitela i može određivati cijenu, jadni Canonical nema ništa, osim kuglane u uredu :) 

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ipak se radi o prenamjenjenom android modelu.

A nitko neće taj model kupiti zbog samog mobitela,nego svi koji žele kupiti žele ga kupiti zbog OS-a.

Eh sad,vidjeti ćemo koliko brzo će se rasprodati ta limitirana serija.A drugi model od meizu-a će biti predstavljen slijedeći mjesec.Svi špekuliraju da će se raditi o modelu Meizu MX4 pro,međutim ja se nadam da će se raditi o MX5.Još ponudu dopuniti nekim pravim low end modelom.

A bila bi tragedija da sam os od početka zahtijeva mrcinu sa više od 1gb rama-a.Možda će on upravo letjeti na tom gigabajtu,čekaju se benchmarci.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 21:12 (g12356).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Evo demonstracija fluidnosti pa čak i na ovakvom hardveru:
17 godina
neaktivan

Ovdje isti tester uspoređuje performanse sa LG Nexus 4, što znači da danas low-end uređaj na Ubuntu ima slične performanse kao flagship od prije dvije godine. Zanimljivo je i to danas na njuškalu nema N4 ispod 200€ 

1 0 hvala 0
11 godina

Mislim da ću si ga kupiti kad bude dostupan. Ili njega ili neki malo jači kad izađe. Tek toliko da ga imam 

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Entry Point kaže...

Mislim da ću si ga kupiti kad bude dostupan. Ili njega ili neki malo jači kad izađe. Tek toliko da ga imam 

Moraš pratiti BQ-ov twitter kada će točno biti ti flash saleovi,u Hrvatskoj će biti dostupan odmah čim bude i u ostatku europe.
A valjda će nas netko tu obavijestiti kada bude prvi sale.

15 godina
hrvooje kaže...

Ovdje isti tester uspoređuje performanse sa LG Nexus 4, što znači da danas low-end uređaj na Ubuntu ima slične performanse kao flagship od prije dvije godine. Zanimljivo je i to danas na njuškalu nema N4 ispod 200€ 

Oba su vrlo spori.

Swedish latin super funk.
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

nešto za hrvooja.. bez home tipke, izgleda da je to next big thing (ali tek kad to izbaci iBrand). Ubuntić-bq je the lider, trendsetter? Ne, kao ni kod tamaguči UIa neće biti Ubuntu zapamćen, nego jači igrači.

Postavlja i Canonical trendove, barem se jako trudi ili pokušava. Nije sve vidljivo na prvu, ali izgleda da će iz razvoja telefona, neko dobro izaći i za Ubuntu u OpenStack cloudu kao što je Ubuntu Snappy Core

http://blog.dustinkirkland.com/2014/12/its-a-snap.html

http://www.datacenterknowledge.com/archives/2015/01/30/survey-half-of-private-clouds-are-openstack-clouds/

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 11:06 (hrvooje).
15 godina
neaktivan

Evo,prodaja kreže od sutra u 9 ujutro sa b1-ove stranice:

https://twitter.com/ubuntu/status/565103224265637889

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Sutra će na Twitteru @bqreaders dati link za kupnju 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

eh da i biti će mini quiz za kupce...ako hoćete možemo pomoći oko kviza XD :P
CIjela stvar je takva da Canonical želi prednost dati entuzijastima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 19:11 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, a ja ako ga uzmem dao bih ga ženi, jer mi se ne rastaje od moje Moto g (jeiga, odličan 320ppi ekran) , a njoj je slomljen ekran na Xperiji. 

Kako izvest da ja imam dva telefona a ona jedan sa razbijenim ekranom :) 

Al mislim da ništa od toga, otišla matična na laptopu, a svidio mi se toshibin Chromebook 2. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 21:02 (hrvooje).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice