Tesla Motors najavljuje dolazak Modela 3

poruka: 31
|
čitano: 3.888
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tesla Motors najavljuje dolazak Modela 3".
17 godina
neaktivan

a kud prije kad još niti prva dva nisam kupio?! 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
9 5 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neki dan je i Rimac predstavio svoja dva elektricna auta u Zenevi i ne sjecam se da sam ijedan clanak vidio o tome (mozda i jeste, ali ja to nisam vidio) pa bih molio postovanog autora clanka Sandra Vrbanusa da nam kaze sto je to toliko zanimljivo u ovoj "najavi" (pazite, to je samo najava) i zasto se toliko paznje poklanja tvrtki Tesla kao da su oni jedini proizvodjaci elektricnih automobila.

Unaprijed hvala!

Čista savjest vrijedi tisuću svjedoka.
Moj PC  
4 7 hvala 2
16 godina
Re: Tesla Motors najavljuje dolazak Modela 3
Snaky kaže...

Neki dan je i Rimac predstavio svoja dva elektricna auta u Zenevi i ne sjecam se da sam ijedan clanak vidio o tome (mozda i jeste, ali ja to nisam vidio) pa bih molio postovanog autora clanka Sandra Vrbanusa da nam kaze sto je to toliko zanimljivo u ovoj "najavi" (pazite, to je samo najava) i zasto se toliko paznje poklanja tvrtki Tesla kao da su oni jedini proizvodjaci elektricnih automobila.

Unaprijed hvala!

Ma tko ce opet citati sve one komentare o Rimcu od zapjenjene ekipe.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
10 godina
neaktivan

Rimac pravi ultra sportske automobile za multimilijunase i milijardere. Koga briga za to? Ovo je za normalne ljude članak, okani se Rimca.

6 1 hvala 0
10 godina
protjeran
Snaky kaže...

Unaprijed hvala!

Bilo je i previse clanaka o Rimcu. A tko si ti i zasto guras Rimca, njegov PR? 
Hrvatska pamet uz opljackanu lovu, zna se.

16 godina
neaktivan

Kad rimac napravi takav elektricni auto kao tesla da kosta 200-300 000kn onda ce se o njemu pisat naveliko...dotad ce tesla bit No1 jer ima masovnu produkciju diljem svijeta...nema tu puno filozofije

Moze se rimac hvalit sto ima najbrzi el. auto na svjetu al to nije poenta el. auta

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 20:39 (samsvoj).

6 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
Clarkec kaže...

Rimac pravi ultra sportske automobile za multimilijunase i milijardere. Koga briga za to? Ovo je za normalne ljude članak, okani se Rimca.

Da li ti uopce znas cijenu Tesla automobila? Ako "normalni ljudi", kako ih ti zoves, mogu sebi priustiti ovaj auto onda Hrvati jako dobro zaradjuju. Prije nego izvalis glupost onda se dobro raspitaj prije nego komentiras.

Sto se Rimca tice smatram da je taj dogadjaj u Zenevi ipak zasluzio nekakvu pozornost a ne Tesla automobili za koji ne znam da li je ijedan prodan u Hrvastkoj, a s obzirom na cijenu tesko da ce ijedan citatelj BUG-a to sebi moci i prisutiti.

Jos uvijek cekam na odgovor autora clanka. Unaprijed hvala!

9 godina
Jer E.M. za razliku od malog Rimca nije trazio da ga se ne spominje u HR medijima.
17 godina
neaktivan
Snaky kaže...
Clarkec kaže...

Da li ti uopce znas cijenu Tesla automobila? Ako "normalni ljudi", kako ih ti zoves, mogu sebi priustiti ovaj auto onda Hrvati jako dobro zaradjuju. Prije nego izvalis glupost onda se dobro raspitaj prije nego komentiras.

Sto se Rimca tice smatram da je taj dogadjaj u Zenevi ipak zasluzio nekakvu pozornost a ne Tesla automobili za koji ne znam da li je ijedan prodan u Hrvastkoj, a s obzirom na cijenu tesko da ce ijedan citatelj BUG-a to sebi moci i prisutiti.

Je li ti čuješ sebe?? Pa Rimačev auto košta skoro 15 puta više! Tesla 70K-140K dolara, Rimac 1 000 000 dolara.

U Hrvatskoj je prodano desetak Tesli.

Model 3 će koštati 35K dolara. To će biti ogroman događaj koji cijeli svijet čeka.

Nemam ništa protiv Rimca, dapače, ali ajmo ne izjednačavati stvari koje su na potpuno različitim razinama.

9 godina
Snaky kaže...
Clarkec kaže...

cijena  modela X 120 000$

cijena modela S 71 000$

CIJENA RIMCEVOG AUTA 800 000€

jeli ti jasno zasto se piše o tesli?
koji usput receno ima serijsku proizvodnju,a ne limitiranu od 8 primjeraka

tvoje primjedbe nemaju smisla jer to je kao da usporedujes Pagani i Mercedes

tesla radi auta za siru publiku i nastoji pribliziti elektircno auto obicnom coviku. U zapadnim zemljama model s i nije bas toliki luksuz.

Rimcevo auto je egzotika i nesto o cemu se moze sanjati, skroz ne zanimljivo obicnim ljudima

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 22:29 (sporttest).
16 godina
neaktivan
sporttest ti si mene potpuno krivo razumio. Predstavljanje Rimčevih automobila u Ženevi je jedan lijep događaj za Hrvatsku u kojoj se ti automobili proizvode (više - manje). Potpuno je nebitno gdje se i kome se njegovi automobili prodaju. Tesla automobili su dobili popriličan broj članaka na ovom portalu. Čovjek dobije osjećaj da se ti auti prodaju ko nekadašnji jugići. Hrvatskoj i njezinim građanima bi ipak trebali biti bitniji domaći proizvodi nego nešto što se tamo u Americi proizvodi. To što je Rimčev proizvod skup za domaće stanovništvo je sasvim nebitno. Bitno je da dosta ljudi, što inženjera, što drugih zaposlenih prima redovito plaću. Dok god budemo pljuvali po domaćem proizvodu gospodarstvo će nam biti tu gdje i jest.
9 godina

nisam ovde doša da bi čita o hvalospjevima naseg proizvoda ili tako necem...
dolazim procitat sta ima novo i zanimljivo u tehnologiji
kad zelim citat epopeje o hrvatskom proizvodu i hrvatskim "najboljim" igracima odem na index.hr dnevnik.hr i slicno

17 godina

Prije par tjedana u V. Gorici 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 23:39 (lllnuclearlll).
17 godina

dosta sam ih vidjao u zadnje vrijeme, par komada i na sleperima (ne znam jesu crkli ili su ih samo "prebacivali" negdje).

btw, ovi stovatelji rimca..

ja bi volio vidjeti nesto vise o tom autu umjesto natpisa - ima milijardu konja, kupuju ga samo miilijarderi, ekskluziva, orijentira se na izvoz.. vozi li ikoji igdje po cestama? po cemu je koncept relevantniji u odnosu na muskove konkretne aute u koje mozes sjest, odvozit i tek onda eventualno kenjat po njima?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 23:54 (nixass).
10 godina
protjeran
Snaky kaže...
sporttest ti si mene potpuno krivo razumio. Predstavljanje Rimčevih automobila u Ženevi je jedan lijep događaj za Hrvatsku u kojoj se ti automobili proizvode (više - manje). Potpuno je nebitno gdje se i kome se njegovi automobili prodaju. Tesla automobili su dobili popriličan broj članaka na ovom portalu. Čovjek dobije osjećaj da se ti auti prodaju ko nekadašnji jugići. Hrvatskoj i njezinim građanima bi ipak trebali biti bitniji domaći proizvodi nego nešto što se tamo u Americi proizvodi. To što je Rimčev proizvod skup za domaće stanovništvo je sasvim nebitno. Bitno je da dosta ljudi, što inženjera, što drugih zaposlenih prima redovito plaću. Dok god budemo pljuvali po domaćem proizvodu gospodarstvo će nam biti tu gdje i jest.

Kad posten covjek nesto napravi onda nece biti pljuvacine. Tata Rimac pokrao miljune i dao sinu koji se igra inzinjera. Ne zaboravimo i subvencije od drzave koje je dobio. I sad bi se mi trebali diviti rvatskoj pameti, ma daj, prodaji te neboluze maloj djeci.

14 godina
neaktivan
Ivo Robić kaže...
Snaky kaže...

Kad posten covjek nesto napravi onda nece biti pljuvacine. Tata Rimac pokrao miljune i dao sinu koji se igra inzinjera. Ne zaboravimo i subvencije od drzave koje je dobio. I sad bi se mi trebali diviti rvatskoj pameti, ma daj, prodaji te neboluze maloj djeci.

Nije dobio bas subvencije od drzave ali je iskoristio sve moguce poticaje za zaposljavanje. Ostalo sve što si napisao Ivo se slažem 100%. Za Rimca ne treba više trošiti riječi dok nebude neke vijesti kako je on sve super i sve brdo karamela itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 0:11 (nikbkk).
9 godina
Ivo Robić kaže...

ne volim ni ja te hvalospjeve ka sta sam vec reka ali u krivu si

Mate nije neposten....to sta mu je caca je druga prica.
puno je mladih tatinih sinova koji nisu nista napravili od tog novca

inace nije ima nijednu subvenciju.

zapravo se i MORAMO diviti jer je mate iz ove male drzave uspia uzdrmat najprimitivniju i najNEelasticniju industriju i opasno konkurirat kroz nove tehnologije.

i sve to u par godina,zadrzavsi firmu u HR....zato moras smanjit taj jal i divit mu se

17 godina
neaktivan

Mala ispravka: Model X košta samo 5000$ više od isto opremljenog Modela S.

17 godina
sporttest kaže...
Ivo Robić kaže...

ne volim ni ja te hvalospjeve ka sta sam vec reka ali u krivu si

Mate nije neposten....to sta mu je caca je druga prica.
puno je mladih tatinih sinova koji nisu nista napravili od tog novca

inace nije ima nijednu subvenciju.

zapravo se i MORAMO diviti jer je mate iz ove male drzave uspia uzdrmat najprimitivniju i najNEelasticniju industriju i opasno konkurirat kroz nove tehnologije.

i sve to u par godina,zadrzavsi firmu u HR....zato moras smanjit taj jal i divit mu se

Rimac je u 2013 dobio 400k kn potpore, 2015 oko 1.8 milijuna kuna a za 2014 mi se ne trazi.

Firma je otvorena sa 20k kuna temeljnog kapitala. Na kraju 2014 u financijskom izvjescu pise ukupno aktiva 80 milijuna kuna a firma nije od kad su je osnovali do dana izvjesca zaradila vise od 15 milijuna kuna. 2013 su zaradili 3 milje a 2014 10 milja.

Jedna velika praonica novca koju svake godine drzava subvencionira sve vecim i vecim iznosima.

Mate nije nikoga uzdrma osim mozda par naivaca na bug forumu. Elon Musk je taj koji drma a mali Mate je tatin sin koji je ukradenim novce napravio sve sto ima.

Tema je Tesla i najava auta za mase. Musk kad je ulazio u biznis imao plan napravit elekticne aute mainstream ali je to skup i dugotrajan proces. Poceo je prodajom skupih automobila bogatima kako bi namaknuo lovu za pokretanje ovog kaj su najavili.

Zaduzeni su za nekih 6,9 milijardi dolara ali to se tak radi u modernom svijetu. Trebas novac da zaradis novac. Nadam se da ne budu bankrotirali jer bez njih bi se autoindustrija vukla ko puz jos 20 godina i ne bi sigurno bilo toliko hibrida te ostalih izvedenica elektricnih automobila.

Btw kaj je automobil srednje klase? Je to audi A4 i passat ili je to golf klasa? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 8:19 (NEW_MAN).
15 godina
NEW_MAN kaže...

Rimac je u 2013 dobio 400k kn potpore, 2015 oko 1.8 milijuna kuna a za 2014 mi se ne trazi.

Firma je otvorena sa 20k kuna temeljnog kapitala. Na kraju 2014 u financijskom izvjescu pise ukupno aktiva 80 milijuna kuna a firma nije od kad su je osnovali do dana izvjesca zaradila vise od 15 milijuna kuna. 2013 su zaradili 3 milje a 2014 10 milja.

Jedna velika praonica novca koju svake godine drzava subvencionira sve vecim i vecim iznosima.

Mate nije nikoga uzdrma osim mozda par naivaca na bug forumu. Elon Musk je taj koji drma a mali Mate je tatin sin koji je ukradenim novce napravio sve sto ima.

Tema je Tesla i najava auta za mase. Musk kad je ulazio u biznis imao plan napravit elekticne aute mainstream ali je to skup i dugotrajan proces. Poceo je prodajom skupih automobila bogatima kako bi namaknuo lovu za pokretanje ovog kaj su najavili.

Zaduzeni su za nekih 6,9 milijardi dolara ali to se tak radi u modernom svijetu. Trebas novac da zaradis novac. Nadam se da ne budu bankrotirali jer bez njih bi se autoindustrija vukla ko puz jos 20 godina i ne bi sigurno bilo toliko hibrida te ostalih izvedenica elektricnih automobila.

Btw kaj je automobil srednje klase? Je to audi A4 i passat ili je to golf klasa? 

1. To koliko je dobio potpore je nebitno, to samo znači da je znao iskoristiti ono što država nudi. Ja to vidim kao nešto pohvalno. 
2. Nisu zaradili 15 milijuna kuna, uprihodili su toliko, a s tolikim prihodima i takvim pogonom sigurno nisu zaradili ništa odnosno samo su stvorili gubitke. To ne znači da neće postati profitabilni s vremenom. Ako im je to uopće u interesu. Možda je cilj kapitalizirati sve, povući svu lovu i onda staviti ključ u bravu jer eto projekt je propao, po mogućnosti zbog okruženja ili neke više sile. 
3. 80 milijuna su valjda investicije iz inozemstva, a logika nalaže da investiraju firme koje je on sam osnovao negdje tamo ukradenim novcem kojeg spominješ. S te strane si u pravu - 90%+ se radi o pranju novca. Zapravo su im poslovni rezultati neobično loši obzirom na to koliko se hvale da rade komponente za velike kompanije (koje valjda nemaju svoj R&D na razini Rimca iako u isti ulažu stotine milijuna, neki i milijarde dolara/eura godišnje?!).
4. Nije li ovo tema o Tesli, koji stvarno za razliku od Rimac Automobila ima neki značaj u automobilskoj industriji? (ma koliko mi željeli da je drugačije, Rimac meni više nalikuje na hobistički projekt, ali big-scale jer jednostavno ima financije za to).
5. Passat i A4 jesu srednja klasa, golf je kompakt što bi bila niža-srednja klasa. Za hrvatske prilike VW Polo je srednja klasa :-( klase automobila

Nisam hater, ali budimo realni - Rimac nije tako značajan kao što se nama čini ili bi mi to htjeli, da jest već bi ga neka velika kompanija preuzela. Tema je o Tesli i mislim da svi s veseljem trebamo gledati na dolazak modela 3 koji dugoročno znači dolazak elektro-automobila na tržište za mase, ne toliko iz njihovih pogona koliko od svih ostalih koji će im morati konkurirati. Drugim riječima ono što čini Tesla je puno značajnije čak i za nas koji živimo tek nekoliko km od pogona Rimac Automobila, pa je jasno zašto je ova vijest tu.

17 godina
jozef kaže...
NEW_MAN kaže...

2. Nisu zaradili 15 milijuna kuna, uprihodili su toliko, a s tolikim prihodima i takvim pogonom sigurno nisu zaradili ništa odnosno samo su stvorili gubitke. To ne znači da neće postati profitabilni s vremenom. Ako im je to uopće u interesu. Možda je cilj kapitalizirati sve, povući svu lovu i 

Krivo sam se izrazio. Na 10 milijuna prihoda su u 2014 imali 172k dobiti.

Clanovi odbora imaju firme na Bahamima i Kajmanski otoci ili tako nesto. Ono tipicno offshore pranje novaca.

Bas me zanima kakav bude taj novi auto koji misle pokazat. Kolko bude range i kolko bude cijena. 

15 godina
NEW_MAN kaže...

Bas me zanima kakav bude taj novi auto koji misle pokazat. Kolko bude range i kolko bude cijena. 

Najavljena je cijena od $35k, mislim da će prije biti oko $40k. Range 300-350km, oblik/dimenzije vjerojatno nešto kao Peugeot 5008 (dakle monovolumen srednje veličine).

13 godina
neaktivan
GuitarMaster kaže...
Snaky kaže...
Clarkec kaže...

Je li ti čuješ sebe?? Pa Rimačev auto košta skoro 15 puta više! Tesla 70K-140K dolara, Rimac 1 000 000 dolara.

Model 3 će koštati 35K dolara. To će biti ogroman događaj koji cijeli svijet čeka.

Nemam ništa protiv Rimca, dapače, ali ajmo ne izjednačavati stvari koje su na potpuno različitim razinama.

Kakve veze ima cijena auta sa člankom u Bugu? Jeli to Bugu skuplje napisati članak o Rimcu?

Kakve se laži pišu ovjde o Rimcu, od standardne mrziteljske ekipe. Kao da im je čovjek po**bo sve žensko u rodu. 

Rimac trenutno zapošljava preko 130 ljudi, i stalno traži nove ljude. Uvijek ima otvorenih mijesta. Uz to pravi novu tvornicu. Pa s čim, ako pere pare? Hobi projekt? Takvi se ugase najkasnije za dvije godine. Rimac već posluje već dosta godina. I kad je nije ugasio na startu, dok su morali sve iz nule početi, neće ni sada sigurno. Jedina firma električnih automobila koja posluje pozitivno. Dok ovaj Tesla još uvijek u velikom gubitku, usprkos velikim ulaganjima države u njih (kao i ostale slične, poput Fiskera, koji se vrlo brzo ugasio). Ali kad neki retard dođe sa nekom tablicom koju može bilo ko sklepati u excelu, i misli da je svakom retardu dostupan kompletan finansijski izvještaje neke firme...

A moglo se pisati o nekakvom nepostojećem Faradayu? Usput, o novom Rimčevom Concept S je izašao članak u Top Gearu, uz koji se posprdno spominje najnoviji Bugatti. Možda je Rimac ipak trebao napraviti firmu u svojoj pravoj (matičnoj) državi. Ni kod nas ne fali retarda, ali siguran sam da bi više cijenili svoje (svojeg zemljaka i njegovo postignuće).

17 godina
neaktivan
Bilal kaže...
GuitarMaster kaže...
Snaky kaže...
Clarkec kaže...

Kakve veze ima cijena auta sa člankom u Bugu? Jeli to Bugu skuplje napisati članak o Rimcu?

Kakve se laži pišu ovjde o Rimcu, od standardne mrziteljske ekipe. Kao da im je čovjek po**bo sve žensko u rodu. 

Rimac trenutno zapošljava preko 130 ljudi, i stalno traži nove ljude. Uvijek ima otvorenih mijesta. Uz to pravi novu tvornicu. Pa s čim, ako pere pare? Hobi projekt? Takvi se ugase najkasnije za dvije godine. Rimac već posluje već dosta godina. I kad je nije ugasio na startu, dok su morali sve iz nule početi, neće ni sada sigurno. Jedina firma električnih automobila koja posluje pozitivno. Dok ovaj Tesla još uvijek u velikom gubitku, usprkos velikim ulaganjima države u njih (kao i ostale slične, poput Fiskera, koji se vrlo brzo ugasio). Ali kad neki retard dođe sa nekom tablicom koju može bilo ko sklepati u excelu, i misli da je svakom retardu dostupan kompletan finansijski izvještaje neke firme...

A moglo se pisati o nekakvom nepostojećem Faradayu? Usput, o novom Rimčevom Concept S je izašao članak u Top Gearu, uz koji se posprdno spominje najnoviji Bugatti. Možda je Rimac ipak trebao napraviti firmu u svojoj pravoj (matičnoj) državi. Ni kod nas ne fali retarda, ali siguran sam da bi više cijenili svoje (svojeg zemljaka i njegovo postignuće).

Kakve veze ima? Pa odgovaram čovjeku jer je spominjao cijenu Tesle kao neki argument! A Rimac kao sve ok s cijenom..

Kakve veze ima što je Tesla u gubitku? Naravno da je u gubitku kada svi prihodi idu u R&D (a ne u džepove).

Firma od preko 10 000 ljudi. S preko 100 000 prodanih automobila.

Velika ulaganja države u njih? Sada ili lažeš ili nemaš pojma o čemu pričaš.
Jedino što je država uložila je bilo 400 milijuna dolara pozajmice, koju je Tesla vratila s kamatama i 9 godina prije predviđanja (isteka roka).

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 11:01 (GuitarMaster).
17 godina
neaktivan
jozef kaže...
NEW_MAN kaže...

Najavljena je cijena od $35k, mislim da će prije biti oko $40k. Range 300-350km, oblik/dimenzije vjerojatno nešto kao Peugeot 5008 (dakle monovolumen srednje veličine).

Najosnovniji model će biti $35K, oko 320 km (200 milja), a izgled se ne zna.

Ne znam od kuda ti ovaj opis gore, potpuno je kriv. Kakav monovolumen.

Mislim ok, možeš predviđati, ali to je samo tvoje predviđanje, nije iz nekog izvora.

16 godina

Da monovolumen... a sto sve nece covjek ovdje procitati :)

There are some things so serious you have to laugh at them. -Niels Bohr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mrsmith kaže...

Da monovolumen... a sto sve nece covjek ovdje procitati :)

Da, to je moja pretpostavka. Napisao sam "vjerojatno", a neke informacije daju naslutiti da bi se moglo raditi o takvom automobilu. Ako imaš više informacija podijeli ih s nama!

15 godina
Bilal kaže...

Bug je već pisao o Rimcu i pisati će još. Štoviše, nekoliko novinara Buga ga osobno poznaje. Valjda smiju pisati i o drugima.
Ja ne vidim nikakvih mrzitelja. Oko Rimca nit je sve bijelo niti je sve crno (kao uostalom i oko svega drugoga). Članak je o Tesli, a zahvaljujuć komentarima (pa i ovom mojem) Rimac u prvom planu. Što se mene tiče on ide u pravom smjeru, ali nisam siguran jesu li u pozadini pravi motivi i kako će sve to završiti.
1. Znaš li ti uopće što je pranje novca? :-O
2. Sve što je rečeno o financijama Rimac Automobili (ima Rimac još nekoliko poduzeća) temelji se na podacima financijske agencije i porezne uprave, a ako ti podaci nisu vjerodostojni onda tek nešto "ne štima".
3. Retorički, tj. tema za razmišljanje: mafija također zapošljava desetke tisuće ljudi u svojim poslovima, grade tvornice novcem stečenim kriminalnim putem... daje li im to legitimitet? (offtopic)

13 godina
neaktivan

Nemam ja ništa protiv što se o Tesli piše. I znam da se i o Rimcu pisalo. Samo sam se nadovezao na ovo gore pitanje zašto nije bio članak o novo predstavljenom autu od Rimca...

0 0 hvala 0
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Prije par tjedana u V. Gorici 

I jedan Podravci. Imao sam prilike sjediti unutra, voznju nisam odradil, bil je na punjacu. Steta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 10:46 (ukay1000).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice