Vanzemaljci mogu biti:
a) tehnološki jači divljaci koji će nas masakrirati
b) slabiji divljaci koje ćemo mi masakrirati
c) slabiji naprednjaci ('duhovno' napredni) koje ćemo mi masakrirati
d) jači naprednjaci koji će nas preventivno eutanazirati
e) jači naprednjaci koji će nas benevolentno uputiti u svoje tajne nakon čega ćemo postati jači, pa ih masakrirati
Moram priznati da ne vidim opciju koja završava hepiendom. Bar ne dok se mi još međusobno ubijamo zbog crtanja karikatura.
Kada bi znali da smo mi miroljubiva vrsta onda bi postojala i mogućnost f) da sretnemo iste takve i sve prođe u redu. Ovako znamo da će pri tom susretu bar jedna strana biti blesavo agresivna i to ni u kom slučaju ne može završiti dobro.
Sad si me podsjetio na jednu epizodu "Stargatea - ep 2010"
Oni su u sadasnosti naisli na jednu vrstu koja je dobročudna i spremna dijeliti tehnologiju, a epizoda pokazuje mislim 10- ili 15 godina u budučnosti (tu negdje) pokazuje kako izgleda zemlja nakon suradnje sa Ascenima.
U budučnosti su zemljani dobili lijek protiv starenja i protiv raznih boljesti kao i virusi a ekipa SG-1 tocnije Carter otkriva da cjepivo uzrokuje neplodnost. Da su oni zapravo već istrijebili zemljane samo moraju ćekati da zemljani nestanu. Priča završava tako da sg-1 ekipa uspije poslati poruku u prošlost i spriječiti suradnju sa Ascenima :)