Ja ne znam tko normalan želi dat 5k kuna za mobitel.
5 milja kn :o
Pa za te pare radije uzmem HTC One X koji više nudi: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4320&idPhone2=4578
Ako netko voli tehniku i takve stvari a moze si priustit zasto ne ja isto nemogu razumit kako netko moze dat 600 kn za torbu ali eto
Jedva čekam otići do T-mobilea to isprobati, baš me zanima dal nije Lumia 900 malo preglomazna?
"mogućnošću da zapiše i sažme sedam piksela informacije u jedan savršeni piksel s najboljom zamislivom oštrinom"
sedam piksela različite boje sažme u jedan jednobojni najoštriji piksel ikad? savršeno.
cijena je još savršenija. moraš biti vertu tudum da to platiš 5500 kn a znaš da neće podržavati buduće windowse i buduće aplikacije.
"mogućnošću da zapiše i sažme sedam piksela informacije u jedan savršeni piksel s najboljom zamislivom oštrinom"
sedam piksela različite boje sažme u jedan jednobojni najoštriji piksel ikad? savršeno.
cijena je još savršenija. moraš biti vertu tudum da to platiš 5500 kn a znaš da neće podržavati buduće windowse i buduće aplikacije.
Ako ne kuzis onda ne komentiraj. Nokia pure view kamera je miljama ispred konkurencije. Nekome to znaci puno vise od toga da li ce igrati koju glupu igricu za godinu dana.
Različite boje? Piksel do piksela je totalno različit?
S ovim za cijenu se slažem, preskupo, ali taj mobitel nema veze s windowsima, on je na symbianu.
kad bi bar novinarstvo bilo malo realnije, hladnije, činjeničnije... uz navođenje mana i neku komparaciju sa postojećom ponudom
izjave poput "čudesno" "naj..." više spadaju u "promo"
da... bio bi spreman i plaćati isto. šteta što je lakše zaraditi od sponzora nego od čitatelja :(
eh :)
Ako ne kuzis onda ne komentiraj. Nokia pure view kamera je miljama ispred konkurencije. Nekome to znaci puno vise od toga da li ce igrati koju glupu igricu za godinu dana.
a šta treba kužiti u običnom downsizeu slike sa više na nižu rezoluciju? jel to košta 5500 kuna?? ovo je telefon za nokia vertu kicoše, samo što više ne izgleda tako kičasto.
S ovim za cijenu se slažem, preskupo, ali taj mobitel nema veze s windowsima, on je na symbianu.
totalno različit ili za jednu nijansu tako je svejedno. malo sam se s*ebo za windowse. još gore ako radi na symbianu.
a šta treba kužiti u običnom downsizeu slike sa više na nižu rezoluciju? jel to košta 5500 kuna?? ovo je telefon za nokia vertu kicoše, samo što više ne izgleda tako kičasto.
totalno različit ili za jednu nijansu tako je svejedno. malo sam se s*ebo za windowse. još gore ako radi na symbianu.
A što ti znaš bubnuti pa to nije noramlano. Tebi i meni 808 vjerovatno nisu potrebe dok nekim ljudima jesu. Pročitaj malo recenzije i usporedbe sa SLR-ovima.
Malo se raspitaj o tehnologiji i dotičnom uređaju.
Da je ova kamera na Ismećusranjuqurcu, vjerovatno bi ti bila najbolja na svitu i šire.
ten**e.
EDIT: Evo malu tu pročitaj.
Vi se svi žalite za 5k kn za nokiu,pogledajte samo koliko košta iPhone pa onda nešto recite.
Vi se svi žalite za 5k kn za nokiu,pogledajte samo koliko košta iPhone pa onda nešto recite.
iphone toliko i vrijedi. ovo ne.
Mene zanima tko će dati 2249kn za Lumiu 610?
A u oglasniku za 1400kn možeš bez problema naći Lumiu 710.
Vjerovatno samo tehnologija kamere vridi više nego smećefon.
Ja mislio Lumia 610 će biti nekih 1000-1200kn nova kad eto iznenađenja-2250kn.
Mislim stvarno,kakav lopovluk.
Ja mislio Lumia 610 će biti nekih 1000-1200kn nova kad eto iznenađenja-2250kn.
Mislim stvarno,kakav lopovluk.
Teška glupost! Nokia još malo planira živjeti na staroj slavi pa si napuhuju cijene mobitela.
Dokaz tome je činjenica da im Lumie 710 i 800 ne kotiraju baš visoko po oglasnicima. Ako je usporedimo s 710 i cijenom po kojoj se može nabaviti, 610 ne vrijedi ni 1000kn.
Citajuci ovaj clanak ostao sam paf, ovo je vjerovatno naj gori clanak koji sam ikad procitao vezano uz bilo sto, prvo sam mislio oznacit dio teksta i rcei pa jel se vi to salite ili mislite da smo mi citatelji mutavi ali kako sam citao dalje shvatio sam da je cijeli tekst u istom tonu pa sam odlucio istaknuti najsvjetlije elemente dakle:
...nek netko pametan pojasni koji k. bi ovo trebalo znacit tj. reći citatelju,
''Nokia Lumia 900 donosi vrlo brzu povezivost i SUPERIORNI DOZIVLJAJ MULTIMEDIJE dok Nokia Lumia 610 predstavlja Windows Phone novoj generaciji korisnika pametnih telefona, nudeći nešto POTPUNO DRUKCIJE(WTF) nego što su jednolični telefoni koji danas pune police u trgovinama'' - ovo bi trebalo kao zvucati strucno
...dalje:
''(4,3 inča, ClearBlack Amoled zaslon, 800x480, 1,4 GHz procesor, 16 GB memorije, podržava DC-HSPA...), a ono što je trenutno najzanimljivije je cijena - početna iznosi 4.999 kn '' - pa jesu li oni glupi ili misle da smo mi, ....1,4 Ghz procesor je za muzej uzeci u obzir da samsung vec ima quad core procesore za svoje top modele - sramota, i na kraju cjena !!! i to ste istaknuli kao pozitivnu osobinu, okrenite se oko sebe - zivimo u hrvatskoj (napisat cu malim slovom iz nepostovanja prema ovoj drzavi) tj. prezivljavamo u hrvatskoj, ova cjena bi bila ok za VB gdje je funta,
...dalje:
''Sve dosadašnje Lumie (ukupno četiri modela) moći će se u vrijeme izlaska WP8 nadograditi na WP7.8 koji će im dati sučelje i SVE DRUGE OSOBINE WP8, koje nisu izravno vezane za hardverska ograničenja - ovo je za apsolutne trolove, sta im znaci sve druge osobine - kad je vrlo jasno da ce se samo izgled wp 7.5 promijenit sa updateom na 7.8 - mazanje ociju ovcama,,,
...i najbolje od svega:
''Prezentaciju je vodio fotograf Mario Poje, koji je rekao: „Prvi pozitivan dojam o uređaju daje VEĆ KUĆIŠTE OD HRAPAVE PLASTIKE KOJE JAMČI DA VAM NOKIA 808 PUREVIEW NEĆE SKLIZNUTI IZ RUKE hah,,, Isuse Boze pa tko je taj covjek, pokazao je strucnost u svakom slucaju, zar nebi ta konferencija trebala predstavit takav mobitel na nacim da ga kupci dozive kao nesto bolje od konkurencije, nesto ozbiljnije i naprednije a tip kaze ovo gore sto je rekao, sta je sa predstavljanjem jedisntvenih mogucnosti i prednosti te specifikacija, kakve veze uopce ovaj tip ima sa bilo cime
...svasta
Košta 4600kn najjeftiniji model.
Nisam ni čitao članak, sve što sam pogledao bile su cijene.
Sudeći po onome što si citirao, ovaj članak je definitivno VRH novinarstva.

Gore ti piše, mediji lakše zarade od sponzora nego od čitatelja. Mediji podmazuju usporeni razvoj i pomažu prihvaćanje prosječnosti koju plasiraju sponzori.
Bug bi plaćao i 50kn mjesečno da objektivno informira, npr. kupite na njuškalu bolji mobitel za manje novca... Mislim ipak da se ni sa 50kn ne bi uspjeli pokriti :(
Košta 4600kn najjeftiniji model.
Tako je, a na ne prevelikoj pretplati se može nabaviti i za 1000kn. Najjače mi je kada ljudi počinju spominjati cijenu iPhonea od 7-8k kn, mislim wtf?!? A u tarifama je jeftiniji od konkurentskih top modela, jedino u Vipa bolesnici nabili nenormalne cijene za slobodne uređaje (64GB model u Vipa 8999, a u T-mobile 6499).
Uostalom, kakve veze iP ima s ovim člankom.
P.S. Nikad nisam imao iP, koristim android tako da nisam nikakav fanboy.
A tek ovo.
Ocito ne kuzis. Usporedi fotografije napravljene pure view kamerama i kamerama ostalih mobitela slicne cijene pa ce ti biti jasno.
Ocito ne kuzis. Usporedi fotografije napravljene pure view kamerama i kamerama ostalih mobitela slicne cijene pa ce ti biti jasno.
Smeće od moba s odličnom kamerom, ili DSLR + odličan mob s prosječnom kamerom?
WP8 kuca na vrata, a nama stižu zastarjeli uređaji po Arapskim cijenama.
Nema šta, ova država je u banani, trgovci su živoderi,a mi glupe ovce.
Smeće od moba s odličnom kamerom, ili DSLR + odličan mob s prosječnom kamerom?
Prvo, ovaj mobitel nije smece.
Drugo, usporedjujes jednu stvar sa dvije puno skuplje.
Prosječnog kupca će zadovoljiti kamera nekog top modela smartphonea poput iPhonea 4S, One X ili galaxy S3 za povremeno slikanje, a uz to će dobiti OS koji ima bolju budućnost i općenito jači uređaj za čak manju cijenu, a sam uređaj će imati prihvatljivije dimenzije bez grbe iza.
iPhone 4S otključan na sve mreže u dućanu košta 4700kn.
Oni koji se profesionalnije bave fotografijom ionako uvijek imaju uz sebe digitalac koji je i jeftiniji, ali i bolji od kamere Nokie 808.
Svaka čast Nokiji na odlično razvijenoj i kvalitetnijoj kameri, ali sama kamera ne vrijedi toliko koliko su je oni procijenili.
Još da ima na sebi WP8 i snažniji procesor i grafiku, nekako bi i bilo prihvatljivo, ali ovo baš i ne.

govno od kamere na govnu od 4s prilikom slikanja sjebe sliku pa ju nije moguće normalnim alatima rotirat