Brzi je. Ne 6x ali je sve skupa brze. Sucelje je fluidnije, update librarya je puno brzi. Svakako odlicna igracka.

Brzi je. Ne 6x ali je sve skupa brze. Sucelje je fluidnije, update librarya je puno brzi. Svakako odlicna igracka.
Da, i sam raspbian je življi, naravno, response nije kao na "pravom" PC-u, npr. surfanje netom i scrolanje stranica i dalje ima "razmišljanja" koja na desktopu nemam. No puuuuno brže nego sa starim rPi-em.
Probao sam i OSMC, raspbmc mi se iz nekog razloga nije htio bootati, samo "šareni ekran" koji znači da ne može startati kernel sa SD kartice, OSMC na istoj kartici radi tako da nije do same SD kartice. XBMC, tj. Kodi po novom, sada napokon radi kako treba (po mom dojmu), na starom rPi-u je sučelje radilo OK, osjetilo se i tu "razmišljanje", no startanje videa i seek naprijed, nazad, to je bilo sporo. Na rPi2 je sve ovo trenutno, kliknem na film (držim ih na NAS-u, spaja se na njega preko NFS-a) i odmah starta, naprijed, nazad, sve reagira OK. Ukratko, sada bez problema može biti HTPC.
Samo je malo stidljiv, ne voli se slikat. Naime, nakon bljeska pojedinih valnih duljina isti se ugasi :)
http://www.raspberrypi.org/xenon-death-flash-a-free-physics-lesson/
Super što su ga poboljšali jer mislim da bi dosadio s starim specifikacijama ako bi ih ostavili u novom modelu...
Samo je malo stidljiv, ne voli se slikat. Naime, nakon bljeska pojedinih valnih duljina isti se ugasi :)
http://www.raspberrypi.org/xenon-death-flash-a-free-physics-lesson/
Nije dobro zasticen od EM zracenja, vidjeh to, zanimljivo. :D
Samo sam htio javiti da sam dobio RaspberryPi iz Galaga... došao je za cca tjedan dana od narudžbe...očito ih sada imaju na skladištu...
Ta stvar ja fakat malena :D
Kasnije ću isprobati ovo gašenje na flashu XD
Kasnije ću isprobati ovo gašenje na flashu XD
Pazi da ne zaspe zauvijek...
Vi koji ste instalirali Kodi na Pi2, jel ga vrtite preko openeleca ili preko OSMC-a?
Ima li kakvih drasticnih razlika u brzini?
Kod mene je OSMC i ne znam ako je openelec brzi. Znam da sve radi brze nego sa B+.
Ako mi zena ode na dva dana u hr i budem imal vremena onda isprobam openelec.
Kod mene je OSMC i ne znam ako je openelec brzi. Znam da sve radi brze nego sa B+.
Ako mi zena ode na dva dana u hr i budem imal vremena onda isprobam openelec.
Jel furas onaj origigi skin ili si frknuo nesto drugo?
Meni je origigi skin uzasan po pitanju UI/UX, uopce se ne vidi sto je selektirano (pogotovo navecer, nakon 100 sati buljenja u monitor i bez leca), tako da sam se presaltao na Confluence.
Maknul sam OSMC UI skin jer kca ne vidim na njemu. Stavil sam onaj defaultni koji sam imal na starom.
EDIT:
Mislim da se zove tak kak si napisal.
Super, ma gledao malo danas uputstva i kaze minimum 600mAh a nigdje maximum, pa bolje pitati nego kasnije misliti. Hvala na informaciji
Ne daje 2A nego moze dati 2A. Ono sto koristi 600mA ce i dalje koristiti 600mA a ne da ce mu adapter slati 2A. Fora s jacim adapterima je to da se visak struje iz njih koristi da napaja periferiju po USB portovima na PI-u.
Dakle i 100A adapter bi radio s PI-em.
Stigao jučer sa modmypi, naručen 3.2. dakle 8 dana :)
Još samo da stavim Doom ili Đuku na rasbian :D
I ja naručio 5.02. i jučer stiglo sad samo nabaviti micro SD i probati ....
Koliko te na kaju izaslo sve zajedno s postarinom?
Koliko te na kaju izaslo sve zajedno s postarinom?
Izaslo me 337,95 Kn
Ja isto preko GALAGO i ispao me 351.00 kn preko paypal, kako ste vi svi onda platili 330 kuna !? hm
Ja isto preko GALAGO i ispao me 351.00 kn preko paypal, kako ste vi svi onda platili 330 kuna !? hm
Zajebali su te!
Jesi kliknuo na opciju "get it cheaper" ?
Hm a gdje je to bilo !? Kad Sam ja kupovao nije bilo, a vidim nema ni sada, jedino ako ste svi placali prilikom preuzimanja onda OK jer tako nisam nikad kupovao pa nisam htio riskirati ...
Zajebali su te!
Špelac šta misliš iskemijat od raspberryja?
Hm a gdje je to bilo !? Kad Sam ja kupovao nije bilo, a vidim nema ni sada, jedino ako ste svi placali prilikom preuzimanja onda OK jer tako nisam nikad kupovao pa nisam htio riskirati ...
Ma jok, imas tamo kad narucujes online ...
mozda isto tako ne bi trebalo riskirati s registracijom na toj nesigurnoj(http) stranici?
mozda isto tako ne bi trebalo riskirati s registracijom na toj nesigurnoj(http) stranici?
Bravo, sjedi 5 ...
Tko nema strpljenja, u Primotronicu imaju 2-jku na lageru. Cijena je 387kn (sa uključenim PDV).