SQL Server dolazi i na Linux

poruka: 152
|
čitano: 17.641
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SQL Server dolazi i na Linux".
16 godina
odjavljen
Re: SQL Server dolazi i na Linux
Entry Point kaže...
I da žele SQL server na linuxu kao i .NET jer se žele priključiti vlaku koji ih je davno ostavio na stanici, a to su embedded devices, produženo na IoT i na kraju cloud koji raste ko lud, a gdje oni teško fejlaju. 

Ajmo sad malo bez zlobe i podbadanja - Windows IoT je super, jednostavan za rad, ima kvadrilijun primjera i izgleda daleko ozbiljnije nego neke trenutno popularne IoT igračke.

Osobno, najdraži mi je SignalR od svega toga. U roku od 2 minute, imaš komunikaciju clienta (IoT uređaj, RPi2 npr.) sa bilo kojom aplikacijom/web aplikacijom. S obzirom da sam nešto jako, jako slično radio u Javi, objektivno, ovo je valjda 500 puta lakše (a Javu znam poprilično dobro, to mi je "drugi jezik"). Još ako uračunaš Multi-device hybrid apps (Cordova), MS nudi jedan zaokružen paket (desktop, web, mobile, IoT) koji ti omogućuje da se ne mičeš od poznatog okruženja (.Net/JS/HTML) i radiš aplikacije koje rade na skoro svemu što ti padne na pamet.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Entry Point kaže...
I da žele SQL server na linuxu kao i .NET jer se žele priključiti vlaku koji ih je davno ostavio na stanici, a to su embedded devices, produženo na IoT i na kraju cloud koji raste ko lud, a gdje oni teško fejlaju. 

Ajmo sad malo bez zlobe i podbadanja - Windows IoT je super, jednostavan za rad, ima kvadrilijun primjera i izgleda daleko ozbiljnije nego neke trenutno popularne IoT igračke.

Copy/paste sa http://ms-iot.github.io/content/en-US/IoTCore.htm

Memory
Headless
256 MB RAM (128 MB free to OS) / 2 GB Storage
Headed
512 MB RAM (256 MB free to OS) / 2 GB Storage

To mi baš i nije "super".

OK, danas razvojne ploče i za malo jače mikrokontrolere (npr. Cortex-M7) dolaze sa 64MB RAM-a, ali ovo je ipak tu mač.

17 godina
neaktivan
Aldo kaže...
 Ne treba se nist cuditi, ASP .Net 5 vec radi na svemu, Azure se od pocetka vrti na Linuxu ako se ne varam. Pitanje je dana kad ce MS mozda napraviti i neku svoju Linux distru. Kroz odredjeno vrijeme ne bi me vise ni cudilo da se prestanu baviti Windowsima. Ako su DOS otkantali, zasto slijepo vjerovati da ce Windowsi biti postedjeni u skoroj buducnosti. 

Azure se vrti na Linuxu??? pa odakle ti vadis takve gluposti?

Yes, I work for Microsoft!
16 godina
odjavljen

Za raspberry, odlično.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
mfrankovic kaže...
Aldo kaže...
 Ne treba se nist cuditi, ASP .Net 5 vec radi na svemu, Azure se od pocetka vrti na Linuxu ako se ne varam. Pitanje je dana kad ce MS mozda napraviti i neku svoju Linux distru. Kroz odredjeno vrijeme ne bi me vise ni cudilo da se prestanu baviti Windowsima. Ako su DOS otkantali, zasto slijepo vjerovati da ce Windowsi biti postedjeni u skoroj buducnosti. 

Ma krivo je skuzio.

Mislio je na SONiC OS za network switcheve, koji je baziran na Debianu.

No s druge strane, tesko je ne primjetiti ironiju.......

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
mfrankovic kaže...
Aldo kaže...

Ma krivo je skuzio.

Nista cudno. Umjesto da kupujemo switcheve od milijun dolara, napravili smo svoj i sada ga dajemo u open source. Al ono. Azure se vrti na Linuxu. :)

11 godina
mfrankovic kaže...

Nista cudno. Umjesto da kupujemo switcheve od milijun dolara, napravili smo svoj i sada ga dajemo u open source. Al ono. Azure se vrti na Linuxu. :)

Linux na azuru je čovjek valjda mislio. Ali azure je ionako opskurna platforma koju nitko ozbiljan ne koristi. Amazon, rackspace i ostali tu dominiraju, azure je nešto na što te nagovore ako ti je kompanija 100% win mašine. 

Samomrzeći hrvat
16 godina
mfrankovic kaže...

Nemojmo se lagati, niste postali dobrice tek tako, ima tu i skrivenih namjera.

Tim potezom uvaljena je kajla Ciscu, jednako kao sto je Linux uvalio Microsoftu kada je omogucio visestruko nize troskove u serverskom segmentu, bez obzira koliko ste se trudili FUD-ati.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
12 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Za raspberry, odlično.

Jej.

Podržane su cigle dvije platforme, od kojih je jedna x86 pa onda računamo da od ARM svijeta zapravo podržavaju samo par procesora od Broadcoma.

Najavljena podrška za Intel Galileo, ali je to nestalo negdje u bespućima povijesnih zbiljnosti. Intel inače izgleda serijski sabotira tu svoju platformu i na ostalim OS-ovima.

Nema podrške za OMAP-e, nema ništa od Freescale-a, ćao đaci.

Ispravak, najavljena je podrška za Freescale i.MX-ove do kraja 2015, ali je u međuvremenu NXP kupio Freescale, pa sada izgleda Microsoft treba 3-4 mjeseca da pronađe stringove u kodu i komentarima u kojima piše "Freescale" i refaktorira to u "NXP", ili štoliveć.

Pi je super za igrati se kod kuće i gledati u klaudu kada je tko upalio svjetlo u špajzi.

Za ostalo opet stižu prekasno i opet će bauljati do kraja godine dok ne shvate gdje su i što zapravo žele prodati i kome.

Šteta.

Ovo su trebali startati još u doba kada je izlazio Win8, ionako su trebali kernel za ARM-ove za WinRT.

12 godina
SQL Server dolazi i na Linux

Što je to "stalmanit"?

Natjeraš desktop Linux da funkcionira (Ubuntu). Ne valja, jer zajednica više nema utjecaja na razvoj!

Daš mu implementaciju standardiziranog programskog jezika (C# - ECMA-334, Mono). Ne valja, Microsoftovo je!

Daš mu mogućnost instaliranja jednog od dosta korištenih SQL servera. Ne valja...!

4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Djuro von Prekoplotovich kaže...
...

Da, u pravu si, efektivno, podržan je samo RPi ali opet dolazimo do boljke linux svijeta - podržano je "sve", a kako treba rade dvije ili tri implementacije i to samo dok se ne posvađaju međusobno i naprave fork četvrte. Dokumentacije i SDKova imaš samo za te dvije-tri. MSov IoT možda radi na samo jednoj platformi, ali radi kako treba.

9 godina
neaktivan
Djuro von Prekoplotovich kaže...

Što je to "stalmanit"?

Natjeraš desktop Linux da funkcionira (Ubuntu). Ne valja, jer zajednica više nema utjecaja na razvoj!

Daš mu implementaciju standardiziranog programskog jezika (C# - ECMA-334, Mono). Ne valja, Microsoftovo je!

Daš mu mogućnost instaliranja jednog od dosta korištenih SQL servera. Ne valja...!

Zapravo Ubuntu je i dalje velikim dijelom samo rekompajlirani Debian. Ne preveliki dio, ali veliki dio.

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
U ostalom, dobar programer ce se lako switchati sa jezika ne jezik, manje vise, u pitanju je samo razlika u sintaksi, logika je ista.
...

Ako se ne prebacis s imperativnog na neki funkcijski jezik.

absolon kaže...
... (OFF TOPIC: Žao mi je Mantlea

što nije zaživo pa da se i linuxaši mogu pristojno igrat.)

Vulkan. Jedni od prvih koji su ga implementirali u igri su Croteam (str. 5 u PDF-u).

Vijest (Croteam's Talos Principle, running on Steam, is available in a beta version that uses the Vulkan API.).

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
syncmaster245b kaže...

...jednako kao sto je Linux uvalio Microsoftu kada je omogucio visestruko nize troskove u serverskom segmentu, bez obzira koliko ste se trudili FUD-ati.

Uopće nije jeftino ako se želi out of the box rješenje. Recimo raditi sa shared hostingom bez cloud linuxa + whm je ludost... mislim, naravno da se može i bez, i svaka čast brkatim i bradatim muškarčinama, ali ja to nebi nikome preporučio bez te konfiguracije. Ponaravno sa današnjom wordpress pomamom pa kad se dobije 60 php requestova u sekundi (ne znaš ni tko je ni što je jer obično koristi php dso kao handler) http daemon loada cpu i cijeli server pati ili ode offline, ovisno o snazi servera. vps ide offline 100% i na duplo manjem broju php requestova i da ima 16 v-jezgri. 

Još da netko hosta samo svoje radove, kao ja, bi možda i mogao, ali pravi public shared bez cloud linuxa + whm je potpuno besmisleno, bez obzira na znanje, a to opet sve košta.

16 godina
Entry Point kaže...

Linux na azuru je čovjek valjda mislio. Ali azure je ionako opskurna platforma koju nitko ozbiljan ne koristi. Amazon, rackspace i ostali tu dominiraju, azure je nešto na što te nagovore ako ti je kompanija 100% win mašine. 

Azure i AWS su tržišni lideri po Gartneru. AWS jest nekoliko koplja ispred Azurea i ukamenjem na tronu, međutim Azure je sve samo ne opskuran.

Da znam da je ponekad malo problematično shvatiti da postoji svijet van switcheva i pametnih tostera.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...

Sqlite, mnogo db, my sql, postgre, cassandra, sybase, eh onaj tamo Oracle ili kako vec s zove, ... Nije da linuxasi nemaju alternativu, sto u sql sto u nosql segmentu.

nije da me briga, nije da sam imalo upućen, ali ipak ne shvacam cemu to sve?

stvar je u korporacijama ne običnim vulgaris korisnicima
Korporacije vrte ili MS SQL ili Oracle
a kad pogledaš cjenik MS-a i Oracle, vidi se da tu MS ima što za popapati

osim toga admini će uživati jer sad kad pokrenu BSD ili RedHat server i MS SQL, zaboraviti će da uopće postoje (za razliku na windows serveru)

17 godina
neaktivan
Entry Point kaže...
mfrankovic kaže...

Nemoj se vise molim te blamirat. Amazon je trenutno bolji jer je tu nesto duze vremena nego Azure, i to samo zahvaljujuci IaaS-u. U svemu drugome je donji. Da imalo pratis cloud razvoj znao bi da je Rackspace odustao od svog "cloud" rjesenja koje je u biti bilo hosting rjesenje. Necu ni reci s kim su sada najveci partner za cloud. A nije Amazon. Ostali? Koji ostali? Google, Oracle, HP i IBM? :D Daj se malo informiraj prije nego sto se ovako izblamiras. Cloud je utrka s dva konja, nema drugih osim Azurea i AWS-a.

17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
mfrankovic kaže...

Nemojmo se lagati, niste postali dobrice tek tako, ima tu i skrivenih namjera.

Tim potezom uvaljena je kajla Ciscu, jednako kao sto je Linux uvalio Microsoftu kada je omogucio visestruko nize troskove u serverskom segmentu, bez obzira koliko ste se trudili FUD-ati.

Sto mislis koje su to skrivene namjere svih korporacija koje posluju radi novca? Da nije mozda zarada? Jos bi volio vidit taj TCO di je Linux za neki end to end scenarij jeftiniji nego MS rjesenja.

11 godina
mfrankovic kaže...

Nemoj se vise molim te blamirat. Amazon je trenutno bolji jer je tu nesto duze vremena nego Azure, i to samo zahvaljujuci IaaS-u. U svemu drugome je donji. Da imalo pratis cloud razvoj znao bi da je Rackspace odustao od svog "cloud" rjesenja koje je u biti bilo hosting rjesenje. Necu ni reci s kim su sada najveci partner za cloud. A nije Amazon. Ostali? Koji ostali? Google, Oracle, HP i IBM? :D Daj se malo informiraj prije nego sto se ovako izblamiras. Cloud je utrka s dva konja, nema drugih osim Azurea i AWS-a.

Ah Frankoviću viteže MS-a i Algebre. MS ima 9% cloud market share-a, IBM 7%, Google 4%. Amazon ima 31%. Nije to utrka s dva konja to je samo amazonova utrka, dok se ostali bore za "mrvice".

Azure se ne može ni mjeriti sa AWS-om. 

Samomrzeći hrvat
17 godina
neaktivan
Entry Point kaže...

Ah Frankoviću viteže MS-a i Algebre. MS ima 9% cloud market share-a, IBM 7%, Google 4%. Amazon ima 31%. Nije to utrka s dva konja to je samo amazonova utrka, dok se ostali bore za "mrvice".

Azure se ne može ni mjeriti sa AWS-om. 

Vec si toliko puta pokazao neupucenost i trolanje, tak oda se s tobom nema smisla natezat. IBM nema cloud uslugu, Google nema cloud uslugu. Osim Amazona i Microsofta niko ni priblizno ne nudi cloud uslugu. Nude mail, nude hosting i to je to. Koliko dublje ces se zakopat s baljezgarijama?

Evo kako su cudo relevantni i IBM i Rackspace i "ostali".

Sliak je preuzeta s LINK.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 11:07 (mfrankovic).
16 godina
mfrankovic kaže...

Sto mislis koje su to skrivene namjere svih korporacija koje posluju radi novca? Da nije mozda zarada? Jos bi volio vidit taj TCO di je Linux za neki end to end scenarij jeftiniji nego MS rjesenja.

I upravo si sazeo sve ono sto ne valja u Microsoftu u jednu recenicu.

mfrankovic kaže...

Jos bi volio vidit taj TCO di je Linux za neki end to end scenarij jeftiniji nego MS rjesenja.

Dovoljno ti je pogledati kroz prozor, jer vjerojatno ti je u vidokrugu neki Konzum ili Plodine.....dva najveca glodara u Hrvatskoj, a oni koriste Linux. A sad razmisli zasto.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 12:33 (syncmaster245b).
16 godina
syncmaster245b kaže...

Dovoljno ti je pogledati kroz prozor, jer vjerojatno ti je u vidokrugu neki Konzum ili Plodine.....dva najveca glodara u Hrvatskoj, a oni koriste Linux. A sad razmisli zasto.

Je, Konzum ima jebene kase. Teta u Konzumu preko puta moje firme svako toliko mora resetirati komp jer non stop nesto ne radi :)

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...
syncmaster245b kaže...

Je, Konzum ima jebene kase. Teta u Konzumu preko puta moje firme svako toliko mora resetirati komp jer non stop nesto ne radi :)

Nisam li ti rekao da odes na tecaj kod Petka?

16 godina
syncmaster245b kaže...

Boli kad se kaka protiv svetinje?

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...
syncmaster245b kaže...

Boli kad se kaka protiv svetinje?

Da ti budem iskren, vise me bole ovi tvoji pokusaji trolanja.

Evo sam sjedim u kancelariji pa mi svejedno neugodno citati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 13:16 (syncmaster245b).
16 godina
syncmaster245b kaže...

Da ti budem iskren, vise me bole ovi tvoji pokusaji trolanja.

Evo sam sjedim u kancelariji pa mi svejedno neugodno citati.

Mene boli koliko energije trosis na propovjedanje o Linuxu i koliko se uvrijedis kad netko kaze nesto protiv istog.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

a sad si i ti zasro totalno stvar...

to kaj im mreža ne radi je sasvim drugi par rukavica

a tetama u dućanu je najlakše objasniti da resetira komp (jer je to najbrže i najbezbolnije rješenje za sustav, neovisno o OSu)

16 godina
Darky kaže...
tnakir kaže...

a sad si i ti zasro totalno stvar...

to kaj im mreža ne radi je sasvim drugi par rukavica

a tetama u dućanu je najlakše objasniti da resetira komp (jer je to najbrže i najbezbolnije rješenje za sustav, neovisno o OSu)

Ma smrzne cijela kasa. S obzirom koliko prasine ima na ispuhu, nije ni cudno sto se smrzne...

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ma smrzne cijela kasa. S obzirom koliko prasine ima na ispuhu, nije ni cudno sto se smrzne...

to ti negativno zračiš, pa kasa krepa..
niš tete nisu krive

sve si ti kriv

17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
syncmaster245b kaže...
mfrankovic kaže...
Aldo kaže...

Ma krivo je skuzio.

Da se bar vrti - radio bi kako spada:P

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice