SQL Server dolazi i na Linux

poruka: 152
|
čitano: 17.649
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SQL Server dolazi i na Linux".
17 godina
neaktivan
Re: SQL Server dolazi i na Linux
Djuro von Prekoplotovich kaže...

Što je to "stalmanit"?

Natjeraš desktop Linux da funkcionira (Ubuntu). Ne valja, jer zajednica više nema utjecaja na razvoj!

Daš mu implementaciju standardiziranog programskog jezika (C# - ECMA-334, Mono). Ne valja, Microsoftovo je!

Daš mu mogućnost instaliranja jednog od dosta korištenih SQL servera. Ne valja...!

Imas 1 tocan, 2 kriva.

1. Kad su napravili Unity i kasnije Mir, sve je postalo nekompatibilno, sporo i nestabilno. Tada se Ubuntu/Mint poceo smrzavati. Predjoh na Fedoru. Nitko ne bi bio sretniji od mene da su napravili "Linux da funkcionira". Danas je tome daleko najbliza Fedora koja od negdje verzije 20 radi nevjerovatno stabilno. Dapace - od 17 koristim neprekinuti updating - bez ponovljene instalacije. Dapace - radi mi daleko fluidnije od Windows 10 - iako je na Win10 samo Steam i nista vise. 

2. C# ECMA je ukljucivala samo jezik/sintaksu - nista izvan toga (API) nije bilo slobodno ni pokriveno standardom, pa cak ni kasnijim "community promise"-om od Ballmera. Dakle mamac (i to los). Danas su puno ozbiljniji (Roslyn i ekipa..)

3. SQL Server na Linuxu je zakon - daleko najprakticnija i najlaksa za koristenje od relacijskih baza. Bit cu prvi koji ce je koristit umjesto Oracle-a.

17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
mfrankovic kaže...

Sto mislis koje su to skrivene namjere svih korporacija koje posluju radi novca? Da nije mozda zarada? Jos bi volio vidit taj TCO di je Linux za neki end to end scenarij jeftiniji nego MS rjesenja.

I upravo si sazeo sve ono sto ne valja u Microsoftu u jednu recenicu.

mfrankovic kaže...

Jos bi volio vidit taj TCO di je Linux za neki end to end scenarij jeftiniji nego MS rjesenja.

Dovoljno ti je pogledati kroz prozor, jer vjerojatno ti je u vidokrugu neki Konzum ili Plodine.....dva najveca glodara u Hrvatskoj, a oni koriste Linux. A sad razmisli zasto.

Aha, znaci druge korporacije koje koriste ili prodaju svoj Linux zive od zraka i tu su radi dobrobiti covjecanstva. :) Jel ti znas koliki im je TCO u Konzumu?

Yes, I work for Microsoft!
17 godina
neaktivan
funat kaže...

Da se bar vrti - radio bi kako spada:P

Mos mislit. Baci oko jos jednom na Gartner graf.

16 godina
mfrankovic kaže...

Jel ti znas koliki im je TCO u Konzumu?

Znacajno manji nego sto bi bio sa Microsoft rjesenjem :) Ocito, zar ne? :)

mfrankovic kaže...

Aha, znaci druge korporacije koje koriste ili prodaju svoj Linux zive od zraka i tu su radi dobrobiti covjecanstva. :)

Gle, vi Microsoft decki nikako da shvatite da se Linux ne prodaje, sto je zapravo cudno.

S obzirom koliko ste zakomplicirali vlatiti sustav licenciranja, covjek bi rekao da cete lako uloviti neke stvari van svog univerzuma.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
16 godina

Red hat je free? Vi linux decki nikako dda skuzite da tu nije bitna samo cijena licence.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
16 godina
tnakir kaže...

Red hat je free? Vi linux decki nikako dda skuzite da tu nije bitna samo cijena licence.

Eto njega opet......

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
mfrankovic kaže...

Jel ti znas koliki im je TCO u Konzumu?

Znacajno manji nego sto bi bio sa Microsoft rjesenjem :) Ocito, zar ne? :)

mfrankovic kaže...

Aha, znaci druge korporacije koje koriste ili prodaju svoj Linux zive od zraka i tu su radi dobrobiti covjecanstva. :)

Gle, vi Microsoft decki nikako da shvatite da se Linux ne prodaje, sto je zapravo cudno.

S obzirom koliko ste zakomplicirali vlatiti sustav licenciranja, covjek bi rekao da cete lako uloviti neke stvari van svog univerzuma.

Znaci ne znas i baljezgas napamet. No dobro. Nista novo. Linux se ne prodaje? LOL! Na kojoj ti planeti zivis.

16 godina
mfrankovic kaže...

Znaci ne znas i baljezgas napamet. No dobro. Nista novo. Linux se ne prodaje? LOL! Na kojoj ti planeti zivis.

Ok, a da das nekakav argument umjesto klasicnih floskula?

16 godina

Pa pitam te, red hat je free?

Azure, exchange, office365 su kraljevi u enterpriseu. Da ne spominjem razna erp rijesenja kroz msft tehnologije i slicno

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 19:18 (tnakir).

2 0 hvala 0
16 godina
tnakir kaže...

Pa pitam te, red hat je free?

Da.

Ako ne zelis support, imas Cent OS.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 19:21 (syncmaster245b).
16 godina

Centos i mi vrtimo na n servera, pricam o enterpriseu gdje se redhat fino naplacuje. Annualy ako se ne varam.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
16 godina
tnakir kaže...

Centos i mi vrtimo na n servera, pricam o enterpriseu gdje se redhat fino naplacuje. Annualy ako se ne varam.

Pa mozete komotno prestati placati, ali tada zaboravi na support.

Nece eksplodirati ako prestanete placati ;)

16 godina

Joj kolega Mentalist, pa to ste vi!

...ili ti onaj trenutak kada panično razmišljaš da li koristiš usluge firme u kojoj dotična osoba radi.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
tnakir kaže...

Azure, exchange, office365 su kraljevi u enterpriseu. Da ne spominjem razna erp rijesenja kroz msft tehnologije i slicno

Sad sam tek vidio da si dopisao svoj odgovor.

Pa nitko to ne spori, no isto treba biti fer pa spomenti da Azure svoju popularnost dobrim dijelom moze zahvaliti Linuxu. Negdje sam procitao da cca. 60% virtualki na Azureu su Linux based.

Dodajmo jos i k tome nedavni deal sa Red Hat-om posve jasno govori da, za razliku naseg ovdje "MMB" mfrankovica, Microsoft pod novim vodstvom nije "korporacija koja posluje radi novca"(<----triple face palm na ovu izjavu)

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 20:27 (syncmaster245b).
16 godina

Naravno da posluje radi novca. Nitko nije napisao da rade radi filantropije. Ni ja ne radim pro bono. Hobije radim iz gusta. Iako mi se hobiji i posao cesto preklapaju.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
16 godina
tnakir kaže...

Naravno da posluje radi novca. Nitko nije napisao da rade radi filantropije. Ni ja ne radim pro bono. Hobije radim iz gusta. Iako mi se hobiji i posao cesto preklapaju.

Nisi me shvatio, no nije niti bitno.

Drugi puta.

17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
tnakir kaže...

Sad sam tek vidio da si dopisao svoj odgovor.

Pa nitko to ne spori, no isto treba biti fer pa spomenti da Azure svoju popularnost dobrim dijelom moze zahvaliti Linuxu. Negdje sam procitao da cca. 60% virtualki na Azureu su Linux based.

Dodajmo jos i k tome nedavni deal sa Red Hat-om posve jasno govori da, za razliku naseg ovdje "MMB" mfrankovica, Microsoft pod novim vodstvom nije "korporacija koja posluje radi novca"(<----triple face palm na ovu izjavu)

MMB? Gdje si procitao da se 60% virtualki vrti na Linuxu? Najlakse je napisat glupost i ostat ziv. Za razliku od tebe ja vidim u jedan VM koliko se cega vrti u Azureu ovaj cas i to nije ni blizu 60%. Naravno da korporacije posluju radi zarade i svojih shareholdera. Ne kuzim sta ti je tu nejasno? )05 trolera ovde barata sa izmisljenim informacijama i pretpostavkama na osnovu opskurnih web portala. Mislim, cemu??? Drzite se onoga sto znate i ostavite druge da rade. Ako vam tesko pada da netko mlati lovu umjesto vas, tough luck.

16 godina
mfrankovic kaže...

MMB? Gdje si procitao da se 60% virtualki vrti na Linuxu? Najlakse je napisat glupost i ostat ziv. Za razliku od tebe ja vidim u jedan VM koliko se cega vrti u Azureu ovaj cas i to nije ni blizu 60%. Naravno da korporacije posluju radi zarade i svojih shareholdera. Ne kuzim sta ti je tu nejasno? )05 trolera ovde barata sa izmisljenim informacijama i pretpostavkama na osnovu opskurnih web portala. Mislim, cemu??? Drzite se onoga sto znate i ostavite druge da rade. Ako vam tesko pada da netko mlati lovu umjesto vas, tough luck.

Tko je rekao da virtualke vrte? Govorim o ponudi.

Shodno tome,evo ti jedan link sa jedne opskurne web stranice

https://blogs.microsoft.com/firehose/2016/02/17/more-open-options-and-choices-on-microsoft-azure-announced-including-red-hat-enterprise-linux-in-azure-marketplace/

A sad sad za ozbiljno.

S obzirom da si prijavljen na ovaj forum svojim punim imenom i prezimenom, kao i sa potpisom da radis u Microsoftu, iako Bug.hr ne inzistira na takvim podacima, sve sto ovdje pises, pises kao predstavnik Microsofta.

Tvoji odgovori, koji su prepuni arogancije, drskosti, ad hominem napada, doslovno se reflektiraju na tvrtku koju ovdje predstavljas. Na tvom mjestu ja bih smanjio ton kojim se obracas ovdje ljudima, jer vjerujem takav marketing ne treba nikome, a ponajmanje korporaciji u cije ime nastupas.

Diskutirati se uvijek moze i treba, ali argumentirano. Ukoliko netko grijesi postoje i drugi nacini za upozoriti ga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 23:26 (syncmaster245b).
17 godina
mfrankovic kaže...

MMB? Gdje si procitao da se 60% virtualki vrti na Linuxu? Najlakse je napisat glupost i ostat ziv. 

syncmaster245b 

Shodno tome,evo ti jedan link 

Touche!

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
16 godina
syncmaster245b kaže...

https://blogs.microsoft.com/firehose/2016/02/17/more-open-options-and-choices-on-microsoft-azure-announced-including-red-hat-enterprise-linux-in-azure-marketplace/

Ali lupio si glupost i ostao živ, samo se izvlačiš.

Rekao si da Azure dobrim dijelom može zahvaliti popularnost zahvaljujući Linuxu što nije istina. Prvo jer Azure cilja na poslovne korisnike koji se već nalaze na njihovom stacku (ili je barem to ciljao kada se išlo u popularizaciju Azurea). Drugo, broj aktivnih Linux instanci je oko 20% (odnosno bio tamo jesenas kada sam gledao izvješća o njihovom poslovanju). 20% teško da može pridonijeti popularnosti (naspram 80% nečega drugoga).

Ono što Azure duguje Linuxu je što daleko više zarađuju na Linux virtualkama nego na Winsima (mislim da je zarada negdje 1:1, odnosno bila jesenas kada sam, jel, prošo kroz njihovo izvješće). što je u biti posljedica jer Big Data (Hadoop), Deep Learning i nekih visoko specijaliziranih aplikacija (Redis) koje se vrte na Linux mašinama koje su proždrljivo gladne resursa (a svima znamo da se upravo oni naplaćuju po jedinici vremena u cloud computingu).

Sad da je hoću biti isto tako "pametan" ko i ti onda bih mogao skakati sa - "Ha, gdje ti je sada TCO? Linux je 5x skuplji." Ne nije, već se treba sagledati cijelokupna slika zašto je tako.

A to koliko ima kojih imagea na Azure MP, možeš jednostavno otići tamo i provjeriti link, ne morate se držati na neke članke i ti i Hrvoje jednog drugoga tapšati po leđima ko da ste boga za nešto ulovili nakon što tri puta iskrivite i prilagodite kako vama paše neku izjavu.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
Bukva kaže...

Ali lupio si glupost i ostao živ, samo se izvlačiš.

Rekao si da Azure dobrim dijelom može zahvaliti popularnost zahvaljujući Linuxu što nije istina. Prvo jer Azure cilja na poslovne korisnike koji se već nalaze na njihovom stacku (ili je barem to ciljao kada se išlo u popularizaciju Azurea). Drugo, broj aktivnih Linux instanci je oko 20% (odnosno bio tamo jesenas kada sam gledao izvješća o njihovom poslovanju). 20% teško da može pridonijeti popularnosti (naspram 80% nečega drugoga).

Ono što Azure duguje Linuxu je što daleko više zarađuju na Linux virtualkama nego na Winsima (mislim da je zarada negdje 1:1, odnosno bila jesenas kada sam, jel, prošo kroz njihovo izvješće). što je u biti posljedica jer Big Data (Hadoop), Deep Learning i nekih visoko specijaliziranih aplikacija (Redis) koje se vrte na Linux mašinama koje su proždrljivo gladne resursa (a svima znamo da se upravo oni naplaćuju po jedinici vremena u cloud computingu).

Sad da je hoću biti isto tako "pametan" ko i ti onda bih mogao skakati sa - "Ha, gdje ti je sada TCO? Linux je 5x skuplji." Ne nije, već se treba sagledati cijelokupna slika zašto je tako.

A to koliko ima kojih imagea na Azure MP, možeš jednostavno otići tamo i provjeriti link, ne morate se držati na neke članke i ti i Hrvoje jednog drugoga tapšati po leđima ko da ste boga za nešto ulovili nakon što tri puta iskrivite i prilagodite kako vama paše neku izjavu.

Bas te puca na Don Quixotea.

Izvlacim se iz cega?

Komentirao sam clanak sa Microsoftovog sajta. Iz cega se imam izvlaciti?

Kazes "20% teško da može pridonijeti popularnosti (naspram 80% nečega drugoga)".

Koliko promila ukupnog vremena je Azure imao downtimea, a koliko se pricalo o tome?

Pa vise ljudi je po prvi put culo za Azure zbog par sati downtimea, nego zbog usluga koje nudi. .

17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

A sad sad za ozbiljno.

S obzirom da si prijavljen na ovaj forum svojim punim imenom i prezimenom, kao i sa potpisom da radis u Microsoftu, iako Bug.hr ne inzistira na takvim podacima, sve sto ovdje pises, pises kao predstavnik Microsofta.

Tvoji odgovori, koji su prepuni arogancije, drskosti, ad hominem napada, doslovno se reflektiraju na tvrtku koju ovdje predstavljas. Na tvom mjestu ja bih smanjio ton kojim se obracas ovdje ljudima, jer vjerujem takav marketing ne treba nikome, a ponajmanje korporaciji u cije ime nastupas.

Diskutirati se uvijek moze i treba, ali argumentirano. Ukoliko netko grijesi postoje i drugi nacini za upozoriti ga.

Gotovo sam siguran da si napisao da je preko 60% virtualki koje reda u Azure-u Linux. Nebitno sada. To sto je toliko VM imagea bazirano na Linuxu ne znaci nista. Kao sto ti je netko napisao, boj Linux aktivnih virtualki je oko 1/4.

Ne inzistira Bug, ali ja sam od pocetka foruma uredno prijavljen punim imenom i prezimenom jer se ne bojim svojih rijeci. Ja jesam zaposlen u Microsoftu, ali to sto ja ovdje pisem, moja su stajalista i promisljanja i nemaju veze s sluzbenim stajalistem tvrtke u kojoj radim. Ja nigdje niti sam niti cu napisati da moji stavovi jesu stavovi tvrtke u kojoj radim. To sto tebi vise odgovara tumaciti drugacije nije moj problem.

Majstore, ako ti se ne svidja rasprava u kojoj sam sebe prokazujes kao neznalicu i neinformiranog laika, otidji negdje drugdje. Ako mislis da sam arogantan i drzak, slobodan si ne diskutirati samnom.

Apsolutno svaki puta pokusam argumentirano raspravljati jer drugi nacin je besmislen, ali toliko trolova ovdje obitava da je to cudo jedno. Ekipe koja ne vidi dalje od vi editora i kojoj je svaki potez Microsofta ravan smaku svijeta. Pa sta vas briga sta Microsoft radi i kako nastoji izboriti svoju poziciju na trzistu ako je to sve legalno i jasno? Cemu potreba pisat litanije kako ce sada svijet propast i kako je tek sada SQL prava stvar jer radi na Linuxu? Ili da je Azure opskurna tehnologija. Pa to moze napisati samo totalni amater.

Imas Gartnerov kvadrant za baze (Microsoft je prvi) i za cloud usluge (Microsoft je drugi, svi sotali su ispod crte). Jedan sam stavio, drugi nadji sam. 

Nemam ja ni problem da neko prica protiv MS.a, al onda molim argumente. Ne zanima me cuo sam, portal pise, neko na nekom forumu je rekao i tako dalje. Konkretne cinjenice i situacije.

Dovraga, ako nekom treba pomov oko Azure-a jer je negdje zapeo il misli da nesto en radi kako treba, lako me se moze kontaktirati. Pomogao sam mnogima pa cu i dalje to radit.

I jos jednom, moji stavovi na ovom forumu su moji osobni i ne predstavljaju stav Microsofta. Niti radim kao PR agent, niti u marketingu niti sam dovoljno viskoko pozicioniran.

BTW, ako neko hoce malo ispobat Azure, imam vouchera po $100 i mozete me slobodno pingat u inbox.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 18:12 (mfrankovic).
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Izvlacim se iz cega?

Kazes "20% teško da može pridonijeti popularnosti (naspram 80% nečega drugoga)".

Koliko promila ukupnog vremena je Azure imao downtimea, a koliko se pricalo o tome?

Pa vise ljudi je po prvi put culo za Azure zbog par sati downtimea, nego zbog usluga koje nudi. .

Sorry, ovo sam tek sad vidio. Koji servis ili ukupni downtime? Jesu ovo opet rekla-kazala informacije?

Postotno gledano, znaci Azure Iaas vs. AWS EC2 se razlikuju tek u 3 decimali, znaci svi imaju uptime 99,99x osim Google compute Engine koji ima 99,97% uptime.

Tako da ...

16 godina
mfrankovic kaže...

I jos jednom, moji stavovi na ovom forumu su moji osobni i predstavljaju stav Microsofta.

Majstore, poceo si se gubiti. Ispravi ovo.

mfrankovic kaže...
syncmaster245b kaže...

Izvlacim se iz cega?

Sorry, ovo sam tek sad vidio. Koji servis ili ukupni downtime? Jesu ovo opet rekla-kazala informacije?

Postotno gledano, znaci Azure Iaas vs. AWS EC2 se razlikuju tek u 3 decimali, znaci svi imaju uptime 99,99x osim Google compute Engine koji ima 99,97% uptime.

Tako da ...

Zasto se pravis grbav? Lijepo ti pise i nije problem shvatiti sto sam htio reci.

Ili zelis jos jedan link sa sajta kompanije u kojoj radis?

17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Da, nazalost kad pokusas nekome nesto na lijep nacin objasniti onda se potkradu i greske. Ne trebas ti meni stavljati nikakve linkove s MS stranica. Podaci koje sam ti napisao su isti oni koje AWS koristi u svojim prezentacijama i iz istog izvora. Znaci ovo nisu podaci iz MS prezentacija nego iz AWS prezentacija.

Sto se mene osobno tice, moze se na Azure-u vrtit i OS od mikrovalne. Dok god trosi Azure resurse, super. Da sutra bude 90% Linux VM-ova, odlicno, samo nek rade.

I prije sam znao da si trol i opet se upustam u rasprave s tobom al eto. Djava mi ne da mira, sta bi rekli u Dalmaciji.

BTW, free Azure voucher vrijedi i za tebe ako hoces. Ne srami se trazit i isprobat. Mozda se navuces. ;)

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

....., office365 su kraljevi u enterpriseu.

Daj me nemoj hebati s o365 i da su kraljevi. Gora i smušenija usluga ne postoji na svijetu.  O365 može biti samo kralj faila (da te podsjetim na maestralni update outlooka, to ne može baš svatko).

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

O365 može biti samo kralj faila (da te podsjetim na maestralni update outlooka, to ne može baš svatko).

Sry, al kaj se dogodilo? Mi imamo O365 u firmi i nikakvih problema...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
mario.L_hr kaže...

O365 može biti samo kralj faila (da te podsjetim na maestralni update outlooka, to ne može baš svatko).

Sry, al kaj se dogodilo? Mi imamo O365 u firmi i nikakvih problema...

Ništa strašno. Update Outlooka, ukoliko imaš e-mail account po POP3 protokolu, je višestruko skidao poruke sa servera i brisao iste iako si ostavio zakvačeno da ih se ostavlja na serveru. I bagra se nije sjetila poslati ni obavijest ili dati barem post na administracijskom portalu usluge.

EDIT: Evo ti i tema gdje sam postao rješenje ovog problema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 18:33 (mario.L_hr).
16 godina
odjavljen

A jbga sad, POP3 je relikt prošlosti...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

A jbga sad, POP3 je relikt prošlosti...

I ja sam ali mi koristi (valjda će do penzije) i to nije način kako ozbiljne firme trebaju raditi. Pa mi plaćamo to smeće od usluge.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice