Sony nokautirao Microsoft

poruka: 149
|
čitano: 31.725
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony nokautirao Microsoft".
15 godina
Re: Sony nokautirao Microsoft
skank666 kaže...
Romano kaže...

Stvar je u tome sto igre koje si kupio za PS4 mozes prodati na forumu,dati prijatelju da odigra,posuditi nekome,a na Xboxu to nista ne mozes. Jednom kad kupis samo ti mozes koristiti na toj konzoli.Znaci bit ces uvijek prisiljen da izbuljis preko 500 kuna za pojedinacne igre,a ne mozes ih prodati. Sony ne naplacuje multiplayer nego imas PS pretplatu koja kosta 250 kn godisnje i dobijas igre gratis da igras,neka vrsta posudjivanja dok traje pretplata.

odakle sad da ne možeš posuđivat igre?

možeš, ali onaj kome je posudiš će je morati ponovno aktivirati na svojoj konzoli i platiti valjda određeni novac za to. Uglavnom nešto slično tomu, bar sam ja tako skužio.Nije kao kod PS4 da možeš normalno razmjenjivati i posuđivati igre bez aktivacije i naknade.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 11:29 (antimadridista).
13 godina
odjavljen

jos jedna stvar
PS4 nije regijski zakljucan (Xbox one je)

Kamera nije ukljucena sto je po meni super (jer bi onda bio 60$ skuplji)
Zasto bi ja placo na xbox-u Kinect ,ako ga ne mislim koristit ?

Dobije se i HDMI kabel i Headset uz svaki PS4 bez nadoplate

http://revohd.blogspot.com/
Moj PC  
21 0 hvala 0
15 godina

Uz sve navedene prednosti PS4 je i hardwerski jaci ako sam dobro razumio?!

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
14 0 hvala 0
17 godina
Romano kaže...

Stvar je u tome sto igre koje si kupio za PS4 mozes prodati na forumu,dati prijatelju da odigra,posuditi nekome,a na Xboxu to nista ne mozes. Jednom kad kupis samo ti mozes koristiti na toj konzoli.Znaci bit ces uvijek prisiljen da izbuljis preko 500 kuna za pojedinacne igre,a ne mozes ih prodati. Sony ne naplacuje multiplayer nego imas PS pretplatu koja kosta 250 kn godisnje i dobijas igre gratis da igras,neka vrsta posudjivanja dok traje pretplata.

Kako ne možeš?. Recimo ako ja želim koristiti tvoju igru morat ću platiti nekih 50 kn za online pass a s obzirom da se igra instalira na tvrdi disk možemo zajedno nas dvojca, trojca ili petorica kupit jednu igru i samo platiti dodatno i svi igramo jednu igru? Kaj ima loše u tome?

16 godina
odjavljen

tako sam i ja shvatio... :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
Bera kaže...

Sramota je naplaćivati multiplayer u 21. st.

Plačaš onaj PS+ što sam čuo da je super. Dobivaš free igre i tako.

I ljudima vani to ne smeta.

Samo nama na Balkanu jer smo tu svi jadni. Vidi plaće van Balkana.

Igra svugdje koštaju 60 dolara. A plaće su vani 3 puta više što znači da je kod nas sve 3 puta skuplje.

Sony je samo bolje reklamirao stvari. Na kraju ispadneš na isto više manje.

17 godina
neaktivan
movie kaže...
martin kaže...

Što se tiče cijene, svaki Xbox One dolazi sa Kinectom, a PS4 ne dolazi sa Eye kamerom koja košta dodatnih $60. Vjerujem da je Microsoft znao da će Sony postaviti cijenu od $399, ali je ipak bio spreman riskirati jer je htjeo Kinect pored svakog Xboxa.

Zašto mi u startu nametati nešto što nikada neću koristiti i to još moram platiti dodatnih 100$?  No ako ti treba pa za PS4 kupiš dodatno kameru opet si prošao jeftinije 40$... kako god okreneš microsoft će se naći u problemima a to najbolje zna sony koji je s prošlom generacijom imao najskuplju konzolu i znaju koliko su se morali prosrati kako bi spasili stvar. Dva puta istu grešku jednostavno nisu mogli ponoviti..

Pretpostavljam da Microsoft želi da se Kinetic što više koristi - u igrama, u korisničkom sučelju (upravljanje glasom i gestama) i u aplikacijama (skype). Ako bi bio opcija onda ne bi imao šanse da saživi, ovako možda ima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 11:53 (martin).
16 godina

bez obzira na sve prodavat će se podjednako ... MS do studenog može još svašta napravit ... fanovi sony kupat će sony a fanovi xboxa xbox ... čak znam ekipu koja je toliko zaluđena tima igricama da obično kupe oba!

13 godina
odjavljen
tigerija kaže...
Bera kaže...

Sramota je naplaćivati multiplayer u 21. st.

Plačaš onaj PS+ što sam čuo da je super. Dobivaš free igre i tako.

I ljudima vani to ne smeta.

Samo nama na Balkanu jer smo tu svi jadni. Vidi plaće van Balkana.

Igra svugdje koštaju 60 dolara. A plaće su vani 3 puta više što znači da je kod nas sve 3 puta skuplje.

Sony je samo bolje reklamirao stvari. Na kraju ispadneš na isto više manje.

i po meni je to sramota ,ali evo uzeli su si slobodu da to naprave jer Xbox ima isto

Memphis kaže...

bez obzira na sve prodavat će se podjednako ... MS do studenog može još svašta napravit ... fanovi sony kupat će sony a fanovi xboxa xbox ... čak znam ekipu koja je toliko zaluđena tima igricama da obično kupe oba!

Pa cuj ne znam bas
PS3 se poceo prodavat godinu kasnije nego Xbox360 sa vecom (apsurdnom cijenom) i do 2008 (dolazak MGS 4) bio je mrtav
i ipak do danas je uspio prodat vise konzola nego MS

Ove godine imaju krecu u isto vrijeme i imaju veliku prednost sto se tice cijene

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 12:01 (Arnold Layne).
17 godina
neaktivan

Mislim da ste malo pretjerali sa naslovom.

Bitno je ovdje prepoznati dva različita koncepta. Sony ima klasičnu konzolu na kakve smo navikli do danas.

To prati cijenom i mogućnostima.

Microsoft pak nudi all in one uređaj koji je primarno igrača konzola ali ima i brdo drugih mogućnosti. A vjerojatno će sve više povezivati windows mobile i desktop sa njime.

Npr. ako plaćate xbox live dobiti ćete mogućnost gledanja(snimanja, naknadnog gledanja itd) bilo koje npr. NBA utakmice, NFL i slično. Onog sadržaja koji se inače u SAD-u plaća. 

Tu su i drugi sadržaji, internet, skype telefonski pozivi itd. Zbog toga svega postoje i ona regionalna ograničenja a sigurno će i različiti sadržaj nuditi u različitim regijama.

Što se tiče Kinect-a on je integriran jer se preko pokreta i glasa upravlja sa apsolutno svime.

No, to sve ne znači da ona ograničenja koja su uveli(prvenstveno mislim na licenciranje igara) nisu totalni promašaj, barem po meni. No očito smatraju da im to, na tržištu za koje je xbox one namijenjen, neće stvarati probleme.

Po mome mišljenju Sony će dominirati Azijom i većim dijelom Europe a Microsoft SAD-om.

http://www.rabbits-clan.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 12:04 (Andeo).

4 13 hvala 0
16 godina
Joe Cooker kaže...

koliko sam ja vidio jednake su jačine ... samo što PS ima bluetooth a Xbox ne

17 godina
neaktivan

I tu su ih natukli. Jao, jao MS...

Win8, WP, sad i Xbox...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

16 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
Memphis kaže...
Joe Cooker kaže...

koliko sam ja vidio jednake su jačine ... samo što PS ima bluetooth a Xbox ne

razlika je u memorijskoj propusnosti
GDDR5 vs DDR3

13 godina
odjavljen
Andeo kaže...

Bitno je ovdje prepoznati dva različita koncepta. Sony ima klasičnu konzolu na kakve smo navikli do danas.

Microsoft pak nudi all in one uređaj koji je primarno igrača konzola ali ima i brdo drugih mogućnosti. A vjerojatno će sve više povezivati windows mobile i desktop sa njime.

Npr. ako plaćate xbox live dobiti ćete mogućnost gledanja(snimanja, naknadnog gledanja itd) bilo koje npr. NBA utakmice, NFL i slično. Onog sadržaja koji se inače u SAD-u plaća.

Tu su i drugi sadržaji, internte, skype telefonski pozivi itd.

Što se tiče Kinect-a on je integriran jer se preko pokreta i glasa upravlja sa apsolutno svime.

No, to sve ne znači da ona ograničenja koja su uveli(prvenstveno mislim na licenciranje igara) nisu totalni promašaj, barem po meni. No očito smatraju da im to, na tržištu za koje je xbox one namijenjen, neće stvarati probleme.

Po mome mišljenju Sony će dominirati Azijom i većim dijelom Europe a Microsoft SAD-om.

Uzmi primjer da ta tv funkcija dođe kod nas i oni sklope partnerstvo sa T-como recimo

Jos uvijek ti treba MaxTv(jer se on steka u XboxOne) i morat ces ga placat ,a placat ces i xbox live

tak da ne znam kaj si mislio rec sa ovim boldanim jer ces taj isti sadrzaj morat platit kao i da nemas xbox one

16 godina
Arnold Layne kaže...
tigerija kaže...
Memphis kaže...

Pa cuj ne znam bas
PS3 se poceo prodavat godinu kasnije nego Xbox360 sa vecom (apsurdnom cijenom) i do 2008 (dolazak MGS 4) bio je mrtav
i ipak do danas je uspio prodat vise konzola nego MS

Ove godine imaju krecu u isto vrijeme i imaju veliku prednost sto se tice cijene

Na svjetskoj razini u Q1 2013 imaju podjenaki broj prodanih konzola oko 77 milijuna ...

17 godina
martin kaže...

Pretpostavljam da Microsoft želi da se Kinetic što više koristi - u igrama, u korisničkom sučelju (upravljanje glasom i gestama) i u aplikacijama (skype). Ako bi bio opcija onda ne bi imao šanse da saživi, ovako možda ima.

Ovako nema šanse da bih kupio tu konzolu jer me skype i ostale pisdarije uopće ne interesiraju kao ni išta vezanim uz taj nametnuti dio hardvera.. pa sada neka zbrajaju koja im je šteta veća..

13 godina
odjavljen

Na svjetskoj razini u Q1 2013 imaju podjenaki broj prodanih konzola oko 77 milijuna ...

0.1 % vise i uzmi u obzir da je godinu dana manje na trzistu

cak se predviđa da ce ps3 prodajom prešišat Wii

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 12:08 (Arnold Layne).
17 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
Andeo kaže...

Tu su i drugi sadržaji, internte, skype telefonski pozivi itd.

Uzmi primjer da ta tv funkcija dođe kod nas i oni sklope partnerstvo sa T-como recimo

Jos uvijek ti treba MaxTv(jer se on steka u XboxOne) i morat ces ga placat ,a placat ces i xbox live

tak da ne znam kaj si mislio rec sa ovim boldanim jer ces taj isti sadrzaj morat platit kao i da nemas xbox one

Ako pročitaš sa razumijevanjem, nisam pričao o konzoli za naše tržište nego općenito o tome na što Microsoft cilja. Zato sam i napisao na kraju da je SAD jedino tržište gdje će xbox imati neku prednost(opet kažem, to je moje razmišljanje). To što si ti boldao se odnosi na njihovo tržište, da oni ionako plačaju svašta tako da im ovo neće biti neki problem.

A ja i dalje stojim kod onoga što sam gore napisao a to je da ako gledamo realno xbox nije najbolji uređaj za naše tržište( ali mislim da nije niti namijenjen njemu, barem zasada; pročitaj regije). Tako da je dobra stvar što je Playstation jeftiniji i što će se moći igre mijenjati kao i do sada.

Moj gornji post je bio čisto obrazloženje zašto mislim da je xbox bolji(kompletniji, drugačiji, kako god hoćeš) uređaj od playstationa ali Microsoftove gluposti oko licenci, regija i sl. će onemogućiti neki veći prodor izvan SAD-a. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 12:19 (Andeo).
16 godina
Arnold Layne kaže...

0.1 % vise i uzmi u obzir da je godinu dana manje na trzistu

cak se predviđa da ce ps3 prodajom prešišat Wii

pa očekivano je da će se PS više prodavat jer je to prva konzola koja je napravila veliki uspjeh ... MS je ušao 7 godina kasnije i teško da će nadmašit PS!

16 godina
Andeo kaže...

Microsoft pak nudi all in one uređaj koji je primarno igrača konzola ali ima i brdo drugih mogućnosti.

{#} Baš mi se tako ne čini. PS4 puno bolje paše taj opis.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KbWgUO-Rqcw

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 12:20 (sinister_axe).
13 godina
odjavljen
Ako pročitaš sa razumijevanjem, nisam pričao o konzoli za naše tržište nego općenito o tome na što Microsoft cilja. Zato sam i napisao na kraju da je SAD jedino tržište gdje će xbox imati neku prednost(opet kažem, to je moje razmišljanje). To što si ti boldao se odnosi na njihovo tržište, da oni ionako plačaju svašta tako da im ovo neće biti neki problem.

A ja i dalje stojim kod onoga što sam gore napisao a to je da ako gledamo realno xbox nije najbolji uređaj za naše tržište( ali mislim da nije niti namijenjen njemu, barem zasada; pročitaj regije). Tako da je dobra stvar što je Playstation jeftiniji i što će se moći igre mijenjati kao i do sada.

Moj gornji post je bio čisto obrazloženje zašto mislim da je xbox bolji(kompletniji, drugačiji, kako god hoćeš) uređaj od playstationa ali Microsoftove gluposti oko licenci, regija i sl. će onemogućiti neki veći prodor izvan SAD-a. 

Ti nisi citao sa razumjevanje m
naveo sam t-com samo zbog toga da lakse ljudi skuze
tj. da ti jos uvijek treba MaxTV odnosno ono sto ovi Amerikanci koriste uz Xbox one

Sad ovo tu boldano je isto glupo razmisljanje

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 12:27 (Arnold Layne).
15 godina
neaktivan

Dečki nema se tu kaj puno misliti. PS4 je konzola za narednih 5 godina, novi XBox je za mazohiste {#}

PS.

ovo je primjer kako dobra-zdrava konkurencija formira ponudu. Žalosno bi bilo da Sony u narednih pola desetljeća potisne Micorsoft i Nintendo u prošlost, jer pitanje je da li bi bez istih za vratom radio ovako dobre stvari u budućnosti.

Za sada PS4 FTW {#}

http://www.norgems.com

14 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sinister_axe kaže...
Andeo kaže...

Microsoft pak nudi all in one uređaj koji je primarno igrača konzola ali ima i brdo drugih mogućnosti.

{#} Baš mi se tako ne čini.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KbWgUO-Rqcw

Znači konzola, koja dolazi sa igračim kontrolerima, reklamira se na E3 i čiji site ovako izgleda: http://www.xbox.com/en-US/  nije primarno igrača konzola? 

Ako sastavim rečenicu ovako: Xbox je All in one uređaj koji se kupuje prvenstveno zbog igranja. Onda ti je razumljivije?

Nevjerojatno je da ne možeš napisati dva reda razmišljanja a da ti neki klinac ne zalijepi facepalm i youtube video... I što je najbolje nisam napisao neku glupost nego činjenicu.

16 godina
woodgamesfx kaže...

Dečki nema se tu kaj puno misliti. PS4 je konzola za narednih 5 godina, novi XBox je za mazohiste {#}

PS.

ovo je primjer kako dobra-zdrava konkurencija formira ponudu. Žalosno bi bilo da Sony u narednih pola desetljeća potisne Micorsoft i Nintendo u prošlost, jer pitanje je da li bi bez istih za vratom radio ovako dobre stvari u budućnosti.

Za sada PS4 FTW {#}

naravno, bilo bi dobro da još proizvođača uđe u igru iako je bilo namjere ali su odsutali ... kako bi se ponuda još poboljšala ...

15 godina
neaktivan
Andeo kaže...

Znači konzola, koja dolazi sa igračim kontrolerima, reklamira se na E3 i čiji site ovako izgleda: http://www.xbox.com/en-US/  nije primarno igrača konzola? 

Ako sastavim rečenicu ovako: Xbox je All in one uređaj koji se kupuje prvenstveno zbog igranja. Onda ti je razumljivije?

Nemoj se uvrijediti ali meni ovaj novi XBox izgleda kao radio kazetofon s sredine 20 stoljeća {#}

http://www.norgems.com
13 godina
odjavljen

https://twitter.com/yosp/status/344364530333274112

And yes, PS4's HDD is upgradable like PS3

Pogodite kakvo je stanje na Xbox One

Moj PC  
16 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Andeo kaže...

Nemoj se uvrijediti ali meni ovaj novi XBox izgleda kao radio kazetofon s sredine 20 stoljeća {#}

Zašto bih se uvrijedio? Gdje ja spominjem dizajn ili kakve veze imam sa Microsoftom? 

Xbox one nije za naše tržište i ne namjeravam ga kupiti, to tvrdim od prvog posta ali nvm. Današnjoj internet generaciji moraš sve napisati sa rofl, facepalm i ukrasiti sa smajlićima i  onda te mogu pratiti. Btw, to se ne odnosi na tebe, to pišem ovako iz iskustva sa bug foruma.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 12:43 (Andeo).
17 godina

Gledao sve skupa od 18:30 kad je počeo Mirkosoft, do poslje 5 ujutro kad je završio Sony.

Mljac!

Pred nama je stvarno lijepa budućnost kaj se tiče gaminga.

Sony je pružio skoro sve kaj se očekivalo. Šteta zbog plaćanja PSN+ kao preduvjet za online igre. No xbox ima to već 6-8 godina i nikog ne smeta.

Ostalo sve je definitivno na strani Sony-a. Čak i ovaj PSN+ nije na strani Xboxa, već su tu jednaki.

16 godina
Andeo kaže...

Nevjerojatno je da ne možeš napisati dva reda razmišljanja a da ti neki klinac ne zalijepi facepalm i youtube video... I što je najbolje nisam napisao neku glupost nego činjenicu.

Mogu se oni reklamirati kako god hoće. Ono što su pokazali sa Xboxom one nam govori da su se oni miljama daleko odmaknuli od "core gaminga". Brdo gluposti s društveni mrežama, restrikcije igara(!!!), kinect itd. Sve nam to govori da su se oni okrenuli mainstream tržištu i da im više nije cilj biti najbolja igraća konzola, nego nekakav uređaj na kojem će bakice moći gledati serije. 

I ne, očito je da Xbox nije All-in-one uređaj koji se kupuje prvenstveno zbog igranja. Xbox One je HTPC, na kojem moraš plaćati kako bi imao neke banalne internetske funkcionalnosti.

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice