Preskočit će i Sedmicu

poruka: 131
|
čitano: 18.116
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Preskočit će i Sedmicu".
16 godina
Preskočit će i Sedmicu

Iskreno, ja jedva čekam da Apple službeno "izbaci" OS X i za nas "ostale".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Preskočit će i Sedmicu
funat kaže...

možda je prelazak na Linux gadan, ali na OO definitivno ne treba gledati kao na bauk. I najljeniji službenik bi se navikao prije ili kasnije. A kad bi se navikli - onda bi trebalo uvesti Linux - malo po malo. Prvo u uredu za informatizaciju i srodnim odjelima gdje je veća koncentracija IT-ovaca.

Ljudi konstantno zaboravljaju da NIJE trošak Windowsa samo licenca MS-u, već i sav antivirusni softvare koji se koristi s njim, a koji je nepotreban kod Linuxa.

Morate imati na umu i da je razvoj za UNIX sustave skuplji, da je i Oracle skuplji (ne vrti se MSSQL na Linuxu) itd.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Morate imati na umu i da je razvoj za UNIX sustave skuplji, da je i Oracle skuplji (ne vrti se MSSQL na Linuxu) itd.

Mah - 90% njih piskara meilove i radi prezentacije. Resursima se i tako pristupa web based ERP-ovima. Praktički svaki natječaj koji sam pročitao u zadnjih 5 godina kao imperativ postavlja web/soa platformu. Dakle čak i ako je sustav koji se koristi napisan za MSSQL (recimo Sharepoint based), klijenti mogu biti na Linuxu.

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

@DragonShit : jesi ti uopće probal Sedmicu i XP mode?!

XP unutar Sedmice je brži nego pravi XP, yeah right! Zašto bi poslovni korisnici kojima treba baš XP plaćali prelazak na Sedmicu da bi koristili neku vrstu emulacije-virtualizacije XPa i da je jednako brza kao pravi XP? Ako baš moram imati novi OS i stare programe, radije bi koristio Linux bazirani OS + Wine nego platio novi Windows da bi u njemu pokretao programe u implementaciji starog Windowsa. To bi bilo ironično i besmisleno (za crno-bijele filmove nije potrebno kupiti svaki najnoviji TV u boji). Windows 7 je sam po sebi odličan OS bez dvojbe.

Is it weird that this gave me an orgasm?
16 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

da nisu usrali vistu nebi ovog ni bilo...i ja ostajem na starim Windowsima (XP)

XP 4eva!! Belji se

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

da nisu usrali vistu nebi ovog ni bilo...i ja ostajem na starim Windowsima (XP)

XP 4eva!! Belji se

Ne melji gluposti! Ako su je us*ali, navedi sto su tocno us*ali da i ja znam.

16 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

ma ajde spora ko puz, em sucelje em igre, ima bugova ko u prici, brzi je xp 4000 puta!

EDIT: u viste je samo bolji visual style i donekle sigurnost

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 19:20 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

ma ajde spora ko puz, em sucelje em igre, ima bugova ko u prici, brzi je xp 4000 puta!

Niti je spora (brza je od Xp, da je probas na svojoj konfi, vidio bi sam), bolje sucelje i naprednija obrada grafike, igre rade brze (svakim izdavanjem drivera sve bolje - opet bolje nego na XP), bugova ima manje, a ne vise, Vista je brza.

Post ti ne drzi vodu. Da probas Vistu i koristis je bez predrasuda, ne bi ovo pisao. Uostalom, ovdje pricamo o Win7 (kojeg ces ti preskociti, jer su oni u*rali Vistu).

17 godina
Preskočit će i Sedmicu

Možda ljudi čekaju "oblake".

Microsoft je objavio cijene korištenja Windowsa Azure od jeseni. Microsoft će naplaćivati između 10 i 15 centi po gigabajtu mrežnog prometa, 12 centi po satu korištenja, 15 centi po gigabajtu memorije za pohranu i 10 centi za svakih   10,000 prijenosa podataka u pohrani.

Blue sky thinking leads to Azure cloud pricing

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A kako računaju "sat korištenja"?

17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Hah, kladim se da si to samo čuo negdje. lol

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
naxeem kaže...

Log in -> Log out?

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
naxeem kaže...

Log in -> Log out?

Ti znaš što je Cloud? :P

16 godina
naxeem kaže...
Bukva kaže...
naxeem kaže...

Log in -> Log out?

Ti znaš što je Cloud? :P

LiveID? A, ne znam, nagađam, moraju nekako ubaciti rješenje za taj "sat korištenja".

Every hole is a goal!
16 godina
Danny_HR kaže...

A isto kao i većina vas kada pričate o, kao, većoj sigurnosti Viste i Win7, naspram WinXP. Čuli i pročitali, a u biti nemate pojma.  Izlanuo se

16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

ne nego kad sam instalirao Operativni Sustav Windows Vista Ultimate na sljedeci komp:

ASUS M2V

AMD Sempron 3200+ 1.80 Ghz

2 GB RAM

nVIDIA 8500GT 512 MB

160 GB HDD

znam da konfa nije nesto al je xp radio 100 puta brze od viste Viče

16 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

Ajoj, zasto bas ultimate, kad svu razliku izmedu nje i home premium neces iskoristit. Ultimate trosi puno rama, tu je ta caka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Korky kaže...

A isto kao i većina vas kada pričate o, kao, većoj sigurnosti Viste i Win7, naspram WinXP. Čuli i pročitali, a u biti nemate pojma.  Izlanuo se

Izvini ,ali znaš ti uopće o čemu je tema?! I da ,dosta nas ovdje imamo sva tri sistema i kad pričamo o sigurnosti znamo o čemu pričamo.

Prvo i osnovno o sigurnosti kod Viste i Sedmice ti je to da su napravljeni tako da se programi i driveri više ne instaliraju direktno u sistem kao u XP-u ,nego u korisničke foldere.

Već je to podiglo sigurnost sistema za 50%. A to je samo vrh ledene sante. Malo prouči kaj i kak je ,pa onda nešto reci!

I'm so tired...
16 godina

Znam o čemu je tema, no teme se više nitko ne drži. Prešlo se na prepucavanje "tko je bolji, XP ili Vista/Win7".

Sigurnost je gotovo u potpunosti ista (razumije se, ukoliko uspoređujemo XP SP3). Dakle, i dalje nije idiot proof. Da, i ja imam sva tri OS-a, ali za svakodnevnu uporabu se još uvijek držim dobrog starog XP-a. Nemam šta proučavati kaj i kak je. Tak je kak je, a dovoljno je dobro da se (još uvijek) ne mora prelaziti na Win7.

P.S.

Ne znam od kuda ti da se driveri instaliraju u korisničke foldere (što se toga tiče, moj je prazan). Isti su i dalje naseljeni u Windows\System32\ direktoriju.

P.P.S.

Toliko o proučavanju.

16 godina

Ha ,ko i uvijek kad se krene pričat o tome.

Da je sigurnost u potpunosti ista sa XP SP3?! A dobro ,možda se tebi čini da je ,a po riječima očito da Sedmicu imaš za ukras.

A to je očito kad veliš da ti je user folder prazan.

Dobro ,moja krivica ,zaletil sam se s izjavom za drivere ,ali za sve ostalo :otvori folder options -> View ,tu makni kvačicu sa Protected system files i stavi Show hiden files pa malo pogledaj u folderu AppData kaj sve ima. Normalno ,ako hoćeš!

A sada se vratimo na temu: normalno da po dućanima gdi je samo POS u funkciji ili uredima gdi se upotrebljavaju samo neki officeovi programi ni ne treba Sedmica ,bar za sad. Ali ,projektiranje ,razvoj web aplikacija ,dizajn - tu će Sedmica itekak olakšat i ubrzat posao.

Dobro ,s obzirom na tvoj prvi post na stranici ni ne možemo se složit kad ti čekaš OS X i windowsi su ti nužno zlo.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2009 2:15 (kizo2703).
17 godina

Kaj se prepucavate gdi je bolji xp a gdi sedmica. Ako imaš jači komp brže će ti radit na novijem osu. (iako ima iznimki, negdje brže kopira xp, negdi je dekodira video Vista)

Znači slabiji komp (do 1,5 rama ili tu negdi) = XP 

jači komp (sve jače od ovog gore) = Vista, tj. sada će Sedmica

16 godina

Ma prepucavanja će uvijek bit kad se dođe do uspoređivanja sistema.

To kaj veliš stoji ,ipak je XP izašel kad je prosječni PC imal PIII i 256 mb rama , prvi P IV su tek izlazili iz tvornica ,1 gb rama je koštal cijelo bogastvo ,a stvari kao SATA diskovi i višejezgreni procesori su bili u domeni SF-a.

I za to je bil napravljen. To kaj je još danas u na 60 % (otprilike) PC-a ,nije znak samo da ljudi i firme nemaju para ,ili zato kaj ljudi izbjegavaju Vistu ,nego i da je dobro napravljen ,kaj god ko rekel.

Ali to je sad već zastarjeli sistem ,kojem treba sve više zakrpa da bi se na njemu moglo radit i ne može više držat korak s današnjim hardverom.

A koliko će firmi i privatnih korisnika preći na njega i kad ,sad prvenstveno ovisi o financijskoj situaciji i kraju ove krize.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 20:46 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

to je zato što se 70% današnjih ljudi starijih od 40 godina jedva služi kompom i napokon kad su se navikli na "neki iks-pe sad već programatori su napravili novi vindovs seven", na koji će se priviknuti kada izađe windows 10...., a šefovi su im pak pparanoični jer su uvjereni da ih M$ špijunira preko webcama i da win7 cjelo vrijeme šalje M$-u podatke o tome šta firma radi, i ako tu ima neki takav šef na forumu (a da ovo čita) -- pomiri se s tim nisi nikom zanimljiv, a tvoja firma još manje.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

@Korky

Činjenica da je Windows Vista prvi Microsoftov OS u kojem je prilikom razvoja najveća pozornost posvećena upravo sigurnosti već puno znači. Vista je prisilila programere da imaju na umu sigurnost dok pišu kod. Upravo te sigurnosne promjene su bile uzrok problema oko kompatibilnosti sa starijim softverom.  Time se postigao imunitet na brojne potencijalne ranjivosti koje su još neotkrivene. Čak i ozloglašeni UAC pruža jedan nivo zaštite jer može spriječiti zlonamjerni softver da se instalira bez korisnikovog znanja. Vista nije neprobojna ali je prva napravila skok u odnosu na prijašnje verzije Windowsa što se tiče sigurnosti. Čak je i u Windowsu 7 već bila otkrivena sigurnosna rupa zbog nekompatibilnosti sa kodom uzetim iz Windowsa 3.1. Svi bi htjeli da Microsoft napravi savršeni novi Windows iz početka ali to je gotovo nezamislivo s obzirom da Windows Vista ima ~50 milijuna linija koda! U takvoj je situaciji bolje unaprjeđivati i usavršavati već provjereni i ispeglani kod nego pisati novi. XP je manje siguran jer ga je pregazilo vrijeme (ima već 8 godina!). Idiotima ne bi pomogao ni Windows 10 + Antivirus.

Is it weird that this gave me an orgasm?
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

ne nego kad sam instalirao Operativni Sustav Windows Vista Ultimate na sljedeci komp:

ASUS M2V

AMD Sempron 3200+ 1.80 Ghz

2 GB RAM

nVIDIA 8500GT 512 MB

160 GB HDD

znam da konfa nije nesto al je xp radio 100 puta brze od viste Viče

Erm... to ti je onda čudno?

Instaliraj XP na računalo koje je napravljeno u doba win 3.1 pa se nećeš moći dovoljno načuditi koliko je 3.1 brži.

16 godina
Danny_HR kaže...
        Instaliraj XP na računalo koje je napravljeno u doba win 3.1 pa se nećeš moći dovoljno načuditi koliko je 3.1 brži.

Usporedba ti je, blago rečeno, bez veze.

Razlika između Win XP i Win 3.1 je, hmm, ogromna, što se ne bi baš moglo reći u slučaju usporedbe Viste/Win7 i XP-a.

17 godina
neaktivan
Nisi shvatio poantu.

Ok, stavi XP na računalo iz doba win 98.
Ista stvar.

Poanta je u tome da stare mašine ne mogu raditi dobro na novim operativnim sustavima, logično je da Vista radi sporije na 5 godina starom računalu.
17 godina
Pudge kaže...

E, sad, onima koji govore da je XP majka, pokusajte ovako: instalirajte XP na racunalo sa quadom, pa radite na njemu 1 dan, znat cete o cemu govorim.

Možeš ovo malo pobliže objasniti?

Imam XP na računalu sa Quadom i nemam nikakvih problema (možda ne vidim nešto bitno)

16 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

ja jučer instalira sedmicu...kad sve ok....ja u my computer nije mi ocitalo 2 particiju od 206 GB........onda san reka sebi nikad više...

Odi na google i upiši SEARCH...:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
El Maniachi kaže...

ja jučer instalira sedmicu...kad sve ok....ja u my computer nije mi ocitalo 2 particiju od 206 GB........onda san reka sebi nikad više...

Malo offtopic ali moram.... Mudrac si ti... Trebao si malo progoglat ili pitat na forumu.. ... ponekad ju sakrije (stariji buildovi (7000-7100) pogotovo ako si radio upgrade ili dual boot sa xp...) samo joj je u computer managment - disk managment dodijelit slovo (drive letter) i sve rješeno Smijeh . a možda si je zaboravio formatirati kod instalcije ako je bio clean install - particija ostala RAW i win je ne prikazuju... Smijeh

I've seen things that you people wouldn't believe...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice