Poziv na stručni skup o utjecaju projekta E-škola

poruka: 13
|
čitano: 1.456
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Poziv na stručni skup o utjecaju projekta E-škola ".
17 godina
odjavljen

Ovo je kandidat za najgluplji skup godine!

Freak Show Inc.

4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Teme su... Genijalne.

Jel dijele kapice od alu folije na ulazu?

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Poziv na stručni skup o utjecaju projekta E-šk
Sum_of_all_fears kaže...

Teme su... Genijalne.

Jel dijele kapice od alu folije na ulazu?

A pazi ti to - svu tu tehnologiju djeca imaju kod kuće. Ali ajmo napraviti skup na temu kako će se to odraziti na njihovo zdravlje u školi. Pa da se usereš...

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan

Nije problem taj skup i kao tema se svakako treba diskutirati, ako ništa drugo, u svrhu raskrinkavanja nekakvih mitova i nedoumica ljudi. Nadam se samo da će oni koji prezentiraju svoju temu raditi na način da će se oslanjati na gotove znanstvene studije, a ne poticati sumnju i nepovjerenje.

No, ono što JEST problem je što se već godinama potiče i sufinancira ulaganje u tehnologiju koja će se tek sada ići kroz diskusiju procjenjivati je li, i koliko je štetna za zdravlje pojedinca. Hrpa novaca je već ubačena u tu priču, a ovakve javne rasprave su trebale PRETHODITI tome, a ne sada. Ovako se samo još više potiče osjećaj sumnje u tehnologiju kod pojedinca koji nije upoznat sa tehnologijom. To se tako ne radi.

Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it is plugged in ?

0 0 hvala 0
17 godina
m4dm4n kaže...

Nije problem taj skup i kao tema se svakako treba diskutirati, ako ništa drugo, u svrhu raskrinkavanja nekakvih mitova i nedoumica ljudi. Nadam se samo da će oni koji prezentiraju svoju temu raditi na način da će se oslanjati na gotove znanstvene studije, a ne poticati sumnju i nepovjerenje.

No, ono što JEST problem je što se već godinama potiče i sufinancira ulaganje u tehnologiju koja će se tek sada ići kroz diskusiju procjenjivati je li, i koliko je štetna za zdravlje pojedinca. Hrpa novaca je već ubačena u tu priču, a ovakve javne rasprave su trebale PRETHODITI tome, a ne sada. Ovako se samo još više potiče osjećaj sumnje u tehnologiju kod pojedinca koji nije upoznat sa tehnologijom. To se tako ne radi.

Prethoditi čemu? Sjetile se tri babe na sastancima roditelja dići paniku i kreće se s "procjenama"?

Pa nitko u RH nije u stanju realno to analizirati i procijeniti.

17 godina
neaktivan

Apsolutno se slažem, no govorim općenito, PRIJE nego se kreće u posao, rade se procjene. Mi nemamo ni što analizirati ni procjenjivati, postoje svjetski priznate znanstvene studije koje daju rezultate kakve daju, i treba se pozivati na njih. Stvar je zapravo komunikacije, ništa više. Evo, na drugim nekim forumima čitam razne postove oko razdjelnika topline, i teorija zavjere oko njih, pošto isto koriste RF za komunikaciju.

Zato sam i rekao, ako je već sad skup morao biti, nadam se da će se tu sve raščistiti, i odmah staviti točka na I. No, poznavajući naš mentalitet, ne bi me uopće čudilo kad bi se osnovali kompletni prosvjedi po gradovima protiv tehnologije koja uništava našu djecu, i kad bi ovi papci odozgora jednostavno pragmatično rekli, "OK, nema više, vraćamo se na staro, što god to bilo".

Zato se sve treba pravovremeno i jasno iskomunicirati.

Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it is plugged in ?
17 godina
m4dm4n kaže...

Apsolutno se slažem, no govorim općenito, PRIJE nego se kreće u posao, rade se procjene. Mi nemamo ni što analizirati ni procjenjivati, postoje svjetski priznate znanstvene studije koje daju rezultate kakve daju, i treba se pozivati na njih. Stvar je zapravo komunikacije, ništa više. Evo, na drugim nekim forumima čitam razne postove oko razdjelnika topline, i teorija zavjere oko njih, pošto isto koriste RF za komunikaciju.

Zato sam i rekao, ako je već sad skup morao biti, nadam se da će se tu sve raščistiti, i odmah staviti točka na I. No, poznavajući naš mentalitet, ne bi me uopće čudilo kad bi se osnovali kompletni prosvjedi po gradovima protiv tehnologije koja uništava našu djecu, i kad bi ovi papci odozgora jednostavno pragmatično rekli, "OK, nema više, vraćamo se na staro, što god to bilo".

Zato se sve treba pravovremeno i jasno iskomunicirati.

Nemaš kome iskomunicirati, tu je problem. Čim pokreneš nešto kreću ovakve priče.

Zato će vjerojatno i doći na staro.

17 godina
neaktivan

pa ako su i e-topli obroci i e-tjelesni dio takve nastave, sigurno su svi bolesni. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

u principu najbliže istini je Iggy sa komentarom:

"Pa nitko u RH nije u stanju realno to analizirati i procijeniti."

U stvari niti jedan ozbiljan znanstvenik neće sa sigurnošću tvrditi da mreže bazirane na 802.11 standardima nisu štetne za ljude, odnosno djecu. Jednostavno mora proći još 40-50 godina, a tek onda ćemo možda znati pravu istinu. Termin "mit" u ovom kontekstu je vjerojatno proizvod telekom marketingaša, a po forumima se ljudi prepucavaju sa trenutnim stavovima raznih institucija baziranim na trenutnim rezultatima istraživanja uz nepoznat utjecaj lobiranja zainteresiranih strana (telekomi) na spomenute. Jednostavno mi o funkcioniranju ljudskog tijela znamo vrlo malo. Kad smo već kod neionizirajućeg elektromagnetskog zračenja, dio populacije ima niz smetnji ako su izloženi. Krenite sa  wikipediom, pojam je Electromagnetic_hypersensitivity.

A skup vjerojatno služi kao i razna "povjerenstva", s ciljem skidanja odgovornosti sa potencijalno odgovornih :-)

0 0 hvala 0
17 godina
Mao kaže...

A skup vjerojatno služi kao i razna "povjerenstva", s ciljem skidanja odgovornosti sa potencijalno odgovornih :-)

Problem je što isti ti "odgovorni" pi*de kad nemaju WLAN u firmi, o tome da djeci kupuju mobitele koji su u odnosu na WLAN Černobil...

16 godina
Old Iggy kaže...
Mao kaže...

Problem je što isti ti "odgovorni" pi*de kad nemaju WLAN u firmi, o tome da djeci kupuju mobitele koji su u odnosu na WLAN Černobil...

-da. Ali (uvjek nešto kompliciram) ja vidim i jedan malo širi dio, povezan s nedanvom studijom o ne-štetnosti mobitela i sl., kao što BSA ima svoju proljetnu akciju, ovo mi nekako vuče na telekom akciju, koja treba utabati put odašiljačima ili dozvolama. A tad lokalni (sherifi) stupaju na scenu greenpeace akcijama. Ovisi koji lobi inicira, takvi će zaključci biti, znajući stav vlade/ministra tad je to za biz dok druga strana traži zabranu kako bi mjesečna pinka bila višeg iznosa. Znanstvenici su samo nakupina koja to treba blagosloviti a zaključak može biti ne/štetno zračenje... možda ovako, i sam život je štetan, smrtonosan. Bolje da me ubije mobitel nego tramvaj a da pri tomu imam novca i dobar signal. Istovremeno, kad god nismo 100% (može i više) sigurni, trebali bi eliminirati opasnost (klasično-cmoljasti argument, ali škole-vrtići/djeca) ili barem udaljiti od djece. To je pravilo kojeg je bolje pridržati se.

edit: extended.. upravo se jutros, ovih dana ubacuje 'buba u uho' oko rizičnog ponašanja, vezano s premijom osiguranja itd. ŠBBKBB, da se zračenje ubaci u kategoriju štetnih, npr kao cigareta.. nije jasno koji lobi, bit će zanimljivo vidjeti zaključke i otkriti uzork iznenadnog poriva ministra za takvom temom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 11:42 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

edit: extended.. upravo se jutros, ovih dana ubacuje 'buba u uho' oko rizičnog ponašanja, vezano s premijom osiguranja itd. ŠBBKBB, da se zračenje ubaci u kategoriju štetnih, npr kao cigareta.. nije jasno koji lobi, bit će zanimljivo vidjeti zaključke i otkriti uzork iznenadnog poriva ministra za takvom temom.

Kako misliš koji je uzrok? Već će se smisliti neka "agencija", "izrada elaborata", "naknada" i slično.

16 godina
Old Iggy kaže...
..

Kako misliš koji je uzrok? Već će se smisliti neka "agencija", "izrada elaborata", "naknada" i slično.

-da, u žurbi sam ispustio 'slavensku trilogiju', uz dva suprotna tabora, uvjek naš, treći, apsurdistanski koji je sam sebi dovoljan. Odbori, elaborati, ... pokroviteljstva, beskonačnost...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice