Plasma is dead! Sjecam se ovih tvrdnji prije 1-2 godine!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Još učestaliji su bili ti govori tamo prije 3-4 godine, a istina je takva da Panasonic ruši sva svoja očekivanja oko prodaje i da je ponukan tim nedavno predstavio tu VT20 plazmu u 46'' i 42'' kao i novi model GT20 u 42''.
moje je skromno mišljenje da se sa 3d ne treba žuriti a ni sa blu ray playerima,treba vidjeti kako će tržište reagirati i da cijene padnu na normalnu razinu danas je to još preskupo,19 000 kuna za 3d plazmu-previše,a 3d sadržaja je jako malo,kaže se strpljen spašen
U EU je 2000 eura ta ista plazma, a danas je to vrh i što se 2D prikaza tiče je određene beneficije zbog toga što model mora bit 3D idu u korist 2D prikaza.
bit će one po 5 000 kuna,sve što je novo skupo je prvo se moraju snobovi namiriti time plaćaju tehnologiju i razvoj,a mi ostali tehnikalije kupujemo nekoliko puta jeftinije,ja uvijek kupujem elektroničke uređaje kad im je prošlo pola životnog cirkusa,i puno sam uštedio,ne mislim na polovno
Moj Pany P42S20E je super, ma kakvi LCD...
Lijepi moj G20....Sad zasad odlican
Moze li mi netko poslati video na pm da vidim kako izgleda slika na otom panasonic 3d,
Moze li mi netko poslati video na pm da vidim kako izgleda slika na otom panasonic 3d,
lol pa imaš recenzije.
To se moraš osobno uvjerit. 3D je u svakom slučaju daleko bolji nego u kinu.
U kom smislu, svjetliji, bolje boje?
U kom smislu, svjetliji, bolje boje?
Pa sve je bolje, u prvom redu je tu oštrija slika kada se radi o brtzim scenama, pa preko boja i ostaloga sve do toga šta je fleksbilniji od kina kada se radi o kutu gledanja kaoo i udaljenosti od TV-a. Ovo naravno sve govorim o Panasonicu VT20 kao najboljem izdanku TV 3D tehnologije do sada.
Daj reci jel imaš problem sa glavoboljom? i da li uopće ima kakvih problema kod gledanja nekih cca 2 sata ?
Daj reci jel imaš problem sa glavoboljom? i da li uopće ima kakvih problema kod gledanja nekih cca 2 sata ?
To sa glavoboljom kako ko osjeća ali i ko osjeća kaže da ih smeta mnogo manje nego u kinu, sada ako si gleda koji 3D u kinu onda znaš šta moš očekivat.
Ja bih bio zadovoljan sa nekim ViewSonic 3D projektorom (svi noviji DLP jesu 3D ready) i XpanD X102 naočalama. Već za oko 5000 kuna se može dobiti bolje od ovih 20 000 kuna. Ipak, nije isto da li se 3D gleda sa 3-4 metara diagonalom, ili na ovim TV 'igračkama' za prikaz 3D-a. Jer 3D treba gledati sa udaljenosti koja je malo veća od diagonale ekrana. I to je glavni problem 3D televizora (o kome se naravno šuti).
Zato je kombinacija projektora, bijelog zida, DLP-link naočala (koje ne trebaju nikakve infracrvene emitere) i kompjutera, dobitna kombinacija. Kako dobar kompjuter i bijeli zid se lako riješi, ostalo je 4 puta jeftinije od TV opcije...
DLP je za sada jedina tehnologija koja omogućava realan 3D osjećaj, ravan onom u kinu.
A da je 3D na plazmi bolji od onog u kinu (ja mislim na dolbi kino) nije vrijedno komentara. Jedino ako sjedim 1m od televizora i gledam ga kao u kompjuterski monitor. Kako može biti isto gledati u patuljka koji malo izlazi iz kutije, ili vidjeti ga u prirodnoj veličini nekoliko metara ispred sebe?
branko film i treba da se prikazuje na filmskom platnu ,plazma i lcd su samo jeftinije varijante,ako pogledaš blu ray com tamo svi imaju projektore i to je pravo kućno kino a plazma i lcd su puno jeftinija varijanta kućnog kina,zato ja filmove najviše gledam u kinu,osim nekih na divx ili dvd-u,film=projektor
Da, to sam i ja htio reći...
Htio sam samo da ljudi vide razliku u cijeni između ovih "novih" televizora i postojeće 3D projekcijske tehnologije.
Najjeftiniji ViewSonic PJD6211 projektor (na 120 Hz) je oko 3700 kn. Sa malo većim mogućnostima (priključci...) projektori su oko 1000 kuna skuplji.
Ubodeš na izlaz kompjutera sa boljom grafičkom, staviš DLP-link naočale (oko 130$, a bit će i ispod 80) i eto pravog 3D-a.
Mislim da će se mnogi razočarati sa TV sistemom za 3D (ne samo zbog cijene, nego zbog 3D osjećaja).
Moj je cilj dvodimenzionalne filmove pretvoriti u 3D, i već sam zadovoljan sa rezultatom. Uz dodatno ručno editiranje, moglo bi se i bolje. 2Dto3D je naziv za moj GPL projekt. Uz torrent i dobro razvijen software za konverziju, cijena 3D-a ne mora biti nedostupna za nas obične smrtnike.