Osvježen Mac Mini

poruka: 62
|
čitano: 15.497
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osvježen Mac Mini".
17 godina
neaktivan
Osvježen Mac Mini
novi mini je 100 dolara skuplji od starog, a dolar je u međuvremenu i skočio za 10-20% .

@grimmy - micro atx i prva računala veličine starog minija su se pojavila cca godinu dana kasnije. Ovaj novi mini je duplo manji i lakši od toga, čisto za info. s tim da je napajanje sad integrirano .
A.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Osvježen Mac Mini
artfull kaže...
novi mini je 100 dolara skuplji od starog, a dolar je u međuvremenu i skočio za 10-20% .

@grimmy - micro atx i prva računala veličine starog minija su se pojavila cca godinu dana kasnije. Ovaj novi mini je duplo manji i lakši od toga, čisto za info. s tim da je napajanje sad integrirano .

on tvrdi da osim applea nitko ne proizvodi tako mala racunala, nije bitno kada, prije ili poslje, njegova tvrdnja je netocna

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...

on tvrdi da osim applea nitko ne proizvodi tako mala racunala, nije bitno kada, prije ili poslje, njegova tvrdnja je netocna

ovako mala mislim ne.

A.
16 godina
protjeran
artfull kaže...
grimyHR kaže...
artfull kaže...

ovako mala mislim ne.

ima i manjih, baziranih na arm arhitekturi

15 godina
neaktivan
Osvježen Mac Mini

Izvedbom ove male bestije nadmasili su sami sebe. Inace sam od onih kojima su performanse bitnije od izgleda i mada kod novog minija njih ne nedostaje, trebao bih biti slijep i ne primijetiti kakvo je djelo Apple skovao - i koje uz sklada dizajn.vristi kvalitetom izvedbe cak i preko slika. Cijena mi se ne cini pretjeranom, kad bih se nasalio rekao bih da  ljudi daju puno vise novaca za slike na zidu koje niti izgledaju tako dobro niti imaju ikakvu f-cijuNamigiva. No to je samo sala.

Kakva zvucna kartica, pa mini ima digitalni izlaz za zvuk i za postizanje audio nirvane samo ga je potrebno toslink kabelom povezati s kvalitetnim AV receiverom ili na vanjski DA konverter. Bez problema ga mozete upariti Logitech Harmony univerzalnim daljinskim upravljacima. Bez brige, ako je prethodna serija imala IR prijemnik, onda ima i ova.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
mapir kaže...

Izvedbom ove male bestije nadmasili su sami sebe. Inace sam od onih kojima su performanse bitnije od izgleda i mada kod novog minija njih ne nedostaje, trebao bih biti slijep i ne primijetiti kakvo je djelo Apple skovao - i koje uz sklada dizajn.vristi kvalitetom izvedbe cak i preko slika. Cijena mi se ne cini pretjeranom, kad bih se nasalio rekao bih da  ljudi daju puno vise novaca za slike na zidu koje niti izgledaju tako dobro niti imaju ikakvu f-cijuNamigiva. No to je samo sala.

Kakva zvucna kartica, pa mini ima digitalni izlaz za zvuk i za postizanje audio nirvane samo ga je potrebno toslink kabelom povezati s kvalitetnim AV receiverom ili na vanjski DA konverter. Bez problema ga mozete upariti Logitech Harmony univerzalnim daljinskim upravljacima. Bez brige, ako je prethodna serija imala IR prijemnik, onda ima i ova.

ja otraga ne vidim standardni digitalni audio izlaz, vidim samo obicni 3.5mm

17 godina
artfull kaže...
grimyHR kaže...
artfull kaže...

ovako mala mislim ne.

Postoje i manja.

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
Osvježen Mac Mini

Tako je. Potreban ti je mali konverter 3.5mm to toslink koji kosta oko 20 kuna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
artfull kaže...
grimyHR kaže...
artfull kaže...

ovako mala mislim ne.

Postoje i manja.

Jel? gdje su? sa optičkim i napajanjem i uopće usporedivih performansi? 

A.
17 godina
n00bina22 kaže...
grimyHR kaže...
Toni93 kaže...
I koliko to sve kosta?rekao sam da ima boljih rijesenja ali su skupa i ogromna.

a ti zivis u 10m^2 pa moras zrtvovati toliko puno funkcionalnosti radi dimenzija?

Evo konfa

Napajanje: http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.56f3621f44504b189b84ba4a93ab195b.napajanje_antec_basiq_bp350p-ec_350w_passive_pfc.aspx

Zvučna kartica: http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.a71b11225c5245e6a974deecc08ce8af.zvucna_kartica_pci-e_creative_labs_x-fi_xtreme_audio.aspx

Kučište:http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.64b989a445f74b499f7401799121ce3a.kuciste_antec_fusion_remote_bez_psu_matx_htpc_enclosure.aspx

DVB-T DVB-S:http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.56419d8cc04d4828b78fdd46ce0bdc26.tv_tuner_interni_pci_asus_ps3-100_hybrid_(dvb-s_dvb-t_analog_tv).aspx

RAM memorija 2gb: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5851

HDD 1TB: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7037

DVd-rw: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7434

GPU: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8190

CPU: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7735

MBO: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7056

OS: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7611

Cijena 6585kn!!!! 300kn više nego što ti izađe mac mini u novoj inačici (tj sada staroj).... Naravno MOŽE I JEFTINIJE i to na način da se traži po trgovinama tj po netu malo više, ili da se biraju malo jeftinija riješenja (recimo zvučna, jeftinije kučište i to sl.... Što se dimenzija tiče..... OK tanak i mal je, ali to ne znači da on ide pod TV, možda bi bio korisniji da ga obijesiš na zid, da se više istakne.

Isto tako što se performansi tiče u MINIja je ugrađeno sve i netbook-a tako da i same performanse su mu slabije....

Mini je zgodan za žene, starije ljude, općenito za ljude koji se ne snalaze s tehnologijom, to uključiš i radi, dobiješ sve programe koji takvima trebaju i to je to. 

17 godina
artfull kaže...
tnakir kaže...
artfull kaže...
grimyHR kaže...
artfull kaže...

ovako mala mislim ne.

Postoje i manja.

Jel? gdje su? sa optičkim i napajanjem i uopće usporedivih performansi? 

Ne. Nazalost napajanje je vanjsko (ima nekakav 18V adapter)

I'm going woo woo
17 godina
artfull kaže...
grimyHR kaže...
artfull kaže...

ovako mala mislim ne.

I što onda što je računalo malo, pa to je nedostatak, a ne prednost. A ima i manjih za manje novaca, ona računala gdje je sve u monitoru pa nemaš na stolu ni malu kutiju ako ti je to baš problem, a monitor moraš imati i iz mini. 

17 godina
neaktivan
Osvježen Mac Mini

Gle mini je savršeno funkcionalno ultrakompaktno računalo. Core2duo na 2.4 ili 2.66, 320 ili 500Gb diska, nVidia 320 M , 8 Gb rama, optički etc u kučištu stranica manjih od 20 cm a debljine 3.6 cm i težine od 1.37 kg. To je sasvim upotrebljivo računalo daleko jače od raznih atoma koji se ugrađuju u ta ultra malena računala.

Uz to dobiješ OSX sa svim što ide i iLife ( iPhoto, iMovie, GarageBand, iWeb ...) dakle sve što ti treba za kućno računalo. Izlazi za zvuk ili tv su tu, kao i n wireless i bluetooth etc. Kome treba tako maleno, bešumno ( 14 dBA at idle )  i ultraštedljivo računalo ( manje od 10 watti at idle, kažu da je to najštedljivije i najekološkije računalo u prodaji ) ovo je odličan izbor. Gledao sam ostala mala računala i uopće nisu tako jeftina tako da je cijena, premda dosta visoka, zapravo opravdana. Nama možda ne, mi nismo ciljana skupina, al ne sumnjam da mnogima 700 dolara nije puno za ovakav komp. Uostalom i sam sam imao 3 minija do sad i dobro su me služila.

A.

0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
mapir kaže...

Tako je. Potreban ti je mali konverter 3.5mm to toslink koji kosta oko 20 kuna.

odlicno...(samo sam sarkastican ako netko ne kuzi...)

15 godina
neaktivan
Osvježen Mac Mini

Nije bit u proizvodnji malog racunala nego skladne cjeline. Ostatku ponude "small form factor" racunala (nagledao sam ih se) uvijek nesto fali. Mozda je neki manji, ali mu fali snage ili je maleni jak, ali izgleda kao vojni utilitarni uredjaj a ne kao nesto sto bi se trebalo staviti doma na stol ili ispod televizije. Apple je bolje od ostalih zaokruzio cjelinu i treba im skinuti kapu za to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
artfull kaže...

Gle mini je savršeno funkcionalno ultrakompaktno računalo. Core2duo na 2.4 ili 2.66, 320 ili 500Gb diska, nVidia 320 M , 8 Gb rama, optički etc u kučištu stranica manjih od 20 cm a debljine 3.6 cm i težine od 1.37 kg. To je sasvim upotrebljivo računalo daleko jače od raznih atoma koji se ugrađuju u ta ultra malena računala.

Uz to dobiješ OSX sa svim što ide i iLife ( iPhoto, iMovie, GarageBand, iWeb ...) dakle sve što ti treba za kućno računalo. Izlazi za zvuk ili tv su tu, kao i n wireless i bluetooth etc. Kome treba tako maleno, bešumno ( 14 dBA at idle )  i ultraštedljivo računalo ( manje od 10 watti at idle, kažu da je to najštedljivije i najekološkije računalo u prodaji ) ovo je odličan izbor. Gledao sam ostala mala računala i uopće nisu tako jeftina tako da je cijena, premda dosta visoka, zapravo opravdana. Nama možda ne, mi nismo ciljana skupina, al ne sumnjam da mnogima 700 dolara nije puno za ovakav komp. Uostalom i sam sam imao 3 minija do sad i dobro su me služila.

ma sve to super, ali nije za htpc, za htpc je bolje rjesenje bilo koje racunalo u htpc kucistu, osim ako netko bas nema nego toliko malo mjesta u sto ne vjerujem

17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Ovaj put se ne bih složio.. na prvi pogled, super računalo, ali ako pogledaš zbog čega je prvi MacMini napravljen (entry Mac od 400 USD) pa do kud je to došlo, 700 USD!?  Ajd barem da su iProc stavili u njega, ali ovako.. lijepo, lijepo, lijepo, ali preskupo za ono što mu je u biti bila svrha od početka..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
16 godina
protjeran
ferovca1 kaže...
Ovaj put se ne bih složio.. na prvi pogled, super računalo, ali ako pogledaš zbog čega je prvi MacMini napravljen (entry Mac od 400 USD) pa do kud je to došlo, 700 USD!?  Ajd barem da su iProc stavili u njega, ali ovako.. lijepo, lijepo, lijepo, ali preskupo za ono što mu je u biti bila svrha od početka..

pa to racunalo i moze sluziti samo kao entry level racunalo ljudima koji trebaju malo prosurfati internetom, povremeno pogledati koji film i pokrenuti word ponekad, a za to je stvarno preskup

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...

ma sve to super, ali nije za htpc, za htpc je bolje rjesenje bilo koje racunalo u htpc kucistu, osim ako netko bas nema nego toliko malo mjesta u sto ne vjerujem

Ma spojiš to na TV i liniju i sa daljincem preko frontrowa milina ... al kao što je ferovac rekao 700 dolara nije malo ... no tko ima viška, zašto ne. Ja sam na miniju prošle gen ( 2.0 c2duo etc ) radio posao neko vrijeme ( CS4 ), da ne govorim da je za kućnu upotrebu savršen. Al kad ga upariš sa kvalitetnim monitorom, zvučnicima i mišem / tipkovnicom kao što je to bilo kod mene onda nema previše govora o nekakvoj isplativosti za prosječnog hrvatskog korisnika. To te ispadne 10 000 kn i više.

A.
17 godina
neaktivan

Najjeftiniji iMac 1200 USD..  Kad se doda tipkovnica, miš i monitor na macmini, cjenovno se dođe na iMac koji je jači stroj od minija.. definitivno su promašili sa cijenom..

@Artfull.. eto, malo si me preduhitrio.. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 17:37 (ferovca1).
15 godina
neaktivan
Osvježen Mac Mini

mozda je bolje kupiti aopen od mini mac-a

aopen aopen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
no tengo dinero kaže...

jedino ako je puno jeftiniji, jer sve boljke mac minia ima i ovaj

15 godina
neaktivan
Alex55 kaže...
no tengo dinero kaže...

Ružan je. I to jako.

Evo sad je bolje

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Osvježen Mac Mini

A-sta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Osvježen Mac Mini
Sve su to jeftine kopije.

To sto pise apple ne znaci da je kvalitetno.nije apple bezveze skup,odlican proizvod i da si ga ikad koristio nebi to rekao
Ljubi svoju zemlju i brani je krvlju svojom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima IR za daljinac.. rastavili ga iFixit..

http://www.ifixit.com/Teardown/Mac-Mini-Mid-2010-Teardown/3094/1

15 godina
protjeran
Osvježen Mac Mini

đizzz, evo stigao mini u nas apcom, fulo sam za 200kn, cijena je ni manje ni više nego 6700kn, srećom jos uvjek se prodaje "stari" mini ali po istoj cijeni (4600kn)...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 12:41 (Lex Luthor).

0 0 hvala 0
17 godina
Lex Luthor kaže...

đizzz, evo stigao mini u nas apcom, fulo sam za 200kn, cijena je ni manje ni više nego 6700kn, srećom jos uvjek se prodaje "stari" mini ali po istoj cijeni (4600kn)...

Sta zelis reci da stari Mac Mini drzi cijenu otkad je dosao kod nas? Pa to je smjesno. Vrijednost polovice komponenti je pala za vise od 30% od onda?

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Lex Luthor kaže...

Sta zelis reci da stari Mac Mini drzi cijenu otkad je dosao kod nas? Pa to je smjesno. Vrijednost polovice komponenti je pala za vise od 30% od onda?

apple uvijek drži istu cijenu, od dana predstavljanja do dana izlaska nasljednika. I kod nas i vani. OT 6700 je waaay to much. Isplati se jedino ga doniti iz van u torbi, obzirom da ga zajedno sa kutijom nije problem staviti u torbu.

A.
17 godina
artfull kaže...
tnakir kaže...
Lex Luthor kaže...

1. apple uvijek drži istu cijenu, od dana predstavljanja do dana izlaska nasljednika. I kod nas i vani.

2. OT 6700 je waaay to much. Isplati se jedino ga doniti iz van u torbi, obzirom da ga zajedno sa kutijom nije problem staviti u torbu.

1. Smijesno

2. Istina

I'm going woo woo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice