Najam računalne snage iz Googlea

poruka: 41
|
čitano: 7.292
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najam računalne snage iz Googlea".
15 godina
neaktivan
Re: Najam računalne snage iz Googlea
UkradenNick kaže...

ja nekažem niš osim da to ni mačji kašalj  {#}

Pa neće to raditi "Štefica iz kancelarije", nego netko tko se time bavi. Mislim zaključak ti je pregenijalan, "da bi koristio renderer prvo moraš instalirati renderer i znati nešto o renderiranju". :D

Pazi sada ovo, nije ni programiranje mačji kašalj. Pa otvori podforum "programiranje" i vidi koliko se ljudi time bavi.

NHF...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 12:18 (rustweaver).
16 godina
neaktivan

E sad, matematika kaže 1,16USD po satu x 24h x 365 dana = 10.161 USD godišnje. Čak i za povremene zadatke, ja bih sigurno prije kupio svoj server s 8 jezgri i 32GB RAM-a. Mislim, jasno je da nitko neće koristiti uslugu 365 dana u godini, no baš zbog toga jer je usluga za najam, a "hardware" se distribuira prema potrebama, cijena bi trebala biti puno, puno niža. Svi ponuđači mogu efikasno balansirati vlastitu infrastrukturu prema potrebama i na taj način izuzetno efikasno optimizirati troškove, zato još manje imam simpatija prema ponuđenim cijenama.

Priča bi naravno imala puno više smisla kad bi se nudila usluga s puno više jezgri. To bi onda bilo nešto što ne bi opravdalo investiciju u vlastiti "mrcina" server.

2 0 hvala 0
14 godina
rustweaver kaže...
UkradenNick kaže...

ja nekažem niš osim da to ni mačji kašalj   {#}

Pa neće to raditi "Štefica iz kancelarije", nego netko tko se time bavi. Mislim zaključak ti je pregenijalan, "da bi koristio renderer prvo moraš instalirati renderer i znati nešto o renderiranju". :D

Pazi sada ovo, nije ni programiranje mačji kašalj. Pa otvori podforum "programiranje" i vidi koliko se ljudi time bavi.

NHF...

ništa nije mačji kašalj, da al opet ja nisam reko ni da se može lako ni da se nemože neg da baš nije jednostavno ovaj trošak onaj itd u globalu možda možda bi se isplatilo ak se radi renerdinga pun pun  k

gramatika bljak
17 godina
neaktivan
UkradenNick kaže...

ništa nije mačji kašalj, da al opet ja nisam reko ni da se može lako ni da se nemože neg da baš nije jednostavno ovaj trošak onaj itd u globalu možda možda bi se isplatilo ak se radi renerdinga pun pun  k

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
15 godina
neaktivan
UkradenNick kaže...

u globalu možda možda bi se isplatilo ak se radi renerdinga pun pun  k

Možeš renderirati na svom računalu (dugo renderiranje, zanemarivo malo/ništa vremena se gubi na postavljanje, financijski najjeftinije)

Možeš kupiti vlastitu render farmu (kratko renderiranje, puno vremena se gubi na početno postavljanje sustava, financijski ogroman trošak)

Možeš složiti improviziranu render farmu koristeći nečiji cloud servis (kratko renderiranje, vrijeme postavljanja je kratko, financijski jeftino)

Pa ti biraj...

17 godina
rustweaver kaže...
UkradenNick kaže...
trebaš imat instalirano neko bazni os i rendere za izračune, šta misliš kak render farme rade{#}

A lol, sad te kontam. Ti misliš da ja nemam pojma o čemu pričam, i da nikada nisam postavljao mrežni renderer. Zanimljivo... {#}

Cinise da bas i nisi skontao, to sto si ti sebi klikao na dva stroja distributed rend valjda si svjestan da obadva ili koliko vec strojeva moraju imati barem render node instalacije rendera i programa? Interesiraj se malo na profesionalnim renderfarmama pa vidi kako tece komunikacija izmedju tebe i operatera tamo koji podesava plug inove, kontrolira tvoje mape i javlja gdje i dali stvar puca. http://www.rebusfarm.net/en/ Sumnjam da bi google to radio i time se bavio. Primjeti da oni tamo imaju i izvjeseno koje engine mogu koristiti, poput maxwella, frya, vraya, mraya, itd.. Dakle nemos samo doc guglu iskesirat pare za najam procesora i rec, ajsad, ocu triderend.
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Interesiraj se malo na profesionalnim renderfarmama pa vidi kako tece komunikacija izmedju tebe i operatera tamo koji podesava plug inove, kontrolira tvoje mape i javlja gdje i dali stvar puca.

Sada stani malo, ti pričaš o profesionalnoj render farmi, a ja o vlastitoj sklepanoj.

overhaul kaže...
Sumnjam da bi google to radio i time se bavio. Primjeti da oni tamo imaju i izvjeseno koje engine mogu koristiti, poput maxwella, frya, vraya, mraya, itd.. Dakle nemos samo doc guglu iskesirat pare za najam procesora i rec, ajsad, ocu triderend.

Neće ti Google ništa raditi, oni nisu u poslu render farmi. Google tebi daje računalo sa određenim resursima i SSH pristup, što ćeš ti sa tim resursima tvoja je stvar, ali u svakom slučaju sve moraš postaviti sâm.

Svakako da se podrazumjeva da bi sve *sâm* namjestio, instalirao sav potreban software i onda dodjeljivao posao u takvu "render farmu". Google ti daje samo pristup određenim računalnim resursima (i ograničenu tehničku podršku), zar je tebi i UkradenNick-u tako teško shvatiti činjenicu da postoje ljudi koji su si to u stanju sve sami namjestiti? Mislim doista, UkradenNick počeo navoditi kako ti treba OS, pa render software, pa ovo pa ono, i nije mi jasno zayebava li se... Što, zar je to toliki problem podesiti? Možda on očekuje sve na pladnju i prazan sustav mu je beskoristan, ali ne znači da je i meni. Znaš kako kažu "pretpostavka je majka svih zayeba".

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 17:59 (rustweaver).
17 godina
Ajd da pojednostavnim: Platio sam svojedobno jer je bila frka za zavrsiti na vrijeme posao od 5000 frameova rebusfarmi. Kostalo je 1300 eura. Dakle, znam iz prve ruke sto sam trebao pripremiti, kako su mi stizali izvjestaji na mob i kako sam se vracao mijenjati Postavke u rendu i prepassu da bi njihovih 1000 cpu jezgri izdevetalo job. Oni su najjeftiniji i najbolje su upuceni u Iskljucivo 3d rendering, pa nije bilo jednostavno, iako dolazi i soft koji se integrira kao rend engine u tvoj 3d prog. Dakle, ti ovako napamet tvrdis da je google sa nepoznatim brojem jezgri, procesorskom snagom na raspolaganu, Brzini interkonekcija, memoriji, koji nema pojma o tvojem 3d programu, Rendanju ni postavkama mapa i gi parametara, super dil? Probao oboje i stojis iza tvrdnje? Citat sa googla: Currently, Ubuntu Linux and CentOS are the only operating systems offered for your instances. Pogledaj moj komp, pa zakljuci zasto sam onda to gomilao kod kuce. Ne kazem da se u buducnosti Generalist cloud computing nece moci elegantno koristiti, ali sad... Ovo su komentari na nivou kako bi super Bilo sa tim cloudom igrati metro ili krajzis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 18:14 (overhaul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Ajd da pojednostavnim: Platio sam svojedobno jer je bila frka za zavrsiti na vrijeme posao od 5000 frameova rebusfarmi. Kostalo je 1300 eura. Dakle, znam iz prve ruke sto sam trebao pripremiti, kako su mi stizali izvjestaji na mob i kako sam se vracao mijenjati Postavke u rendu i prepassu da bi njihovih 1000 cpu jezgri izdevetalo job. Oni su najjeftiniji i najbolje su upuceni u Iskljucivo 3d rendering, pa nije bilo jednostavno, iako dolazi i soft koji se integrira kao rend engine u tvoj 3d prog.

Renderiranje nije malen posao, za očekivati je da će uvijek nešto zapinjati. Uostalom ti si otišao u profi vode, ja pričam o uporabi u privatne svrhe, a ti si se postavio kao da ja pokušavam nadmašiti Pixar.

overhaul kaže...
Dakle, ti ovako napamet tvrdis da je google sa nepoznatim brojem jezgri, procesorskom snagom na raspolaganu, Brzini interkonekcija, memoriji, koji nema pojma o tvojem 3d programu, Rendanju ni postavkama mapa i gi parametara, super dil?

Ja vidim kako bi to meni bio dobar deal, ako tebi nije - nije. Kakve stroj informacije o postavkama renderiranja mora imati? Što jedan linux mora znati o Global Illuminationu? Opet zaboravljaš. Google nije u poslu render farmi. Dobivaš goli stroj (virtualnu mašinu), s njime radiš sve što bi i sa normalnim strojem.

overhaul kaže...
Ovo su komentari na nivou kako bi super Bilo sa tim cloudom igrati metro ili krajzis.

Ni blizu.

Nisam ja ni prvi koji se toga dosjetio. Možeš po netu naći brojne primjere gdje su ljudi koristili Amazonov EC2 u takve svrhe, a vidi i ovo:

http://www.cloudfuzion.com/solutions.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 18:58 (rustweaver).
14 godina
rustweaver kaže...
UkradenNick kaže...

u globalu možda možda bi se isplatilo ak se radi renerdinga pun pun  k

Možeš renderirati na svom računalu (dugo renderiranje, zanemarivo malo/ništa vremena se gubi na postavljanje, financijski najjeftinije)

Možeš kupiti vlastitu render farmu (kratko renderiranje, puno vremena se gubi na početno postavljanje sustava, financijski ogroman trošak)

Možeš složiti improviziranu render farmu koristeći nečiji cloud servis (kratko renderiranje, vrijeme postavljanja je kratko, financijski jeftino)

Pa ti biraj...

znam

generalno malo frejmova sam možeš bez beda a veče količine su več malo teže

a ostalima lol neda mi se prepucavat po forumima {#}

gramatika bljak
17 godina
neaktivan
TheName07 kaže...

E sad, matematika kaže 1,16USD po satu x 24h x 365 dana = 10.161 USD godišnje. Čak i za povremene zadatke, ja bih sigurno prije kupio svoj server s 8 jezgri i 32GB RAM-a. Mislim, jasno je da nitko neće koristiti uslugu 365 dana u godini, no baš zbog toga jer je usluga za najam, a "hardware" se distribuira prema potrebama, cijena bi trebala biti puno, puno niža. Svi ponuđači mogu efikasno balansirati vlastitu infrastrukturu prema potrebama i na taj način izuzetno efikasno optimizirati troškove, zato još manje imam simpatija prema ponuđenim cijenama.

Priča bi naravno imala puno više smisla kad bi se nudila usluga s puno više jezgri. To bi onda bilo nešto što ne bi opravdalo investiciju u vlastiti "mrcina" server.

Pa ovo nije ni zamišljeno da posve eliminira korištenje vlastitog hardvera. Postoje slučajevi u kojima je najam računalnog hardvera daleko bolja insvesticija. Evo ti dva primjera:

1. Recimo da radiš na određenom softveru, za kojeg ne znaš procjeniti hardverske zahtjeve. To je pogotovo slučaj kada nudiš online usluge, vrtiš nekakvu bazu, i sl. Kupnja stroja "na slijepo" ti može biti zajeb. Ako kupiš preslab stroj - softver će ti se gušiti, ako kupiš prejak stroj - bacit ćeš lovu na neiskorištene resurse/snagu.
    Najam računalne snage je u ovom slučaju idealan, jer ćeš za relativno malo lovu dobiti uvid u ponašanje svog softvera i samim tim znati napraviti procjenu hardvera koji ti treba.
  2. Ponekad se zna dogoditi da imaš potrebu za povećanom obradom (nekakvih) podataka, na primjer jednom ili par puta godišnje. Kupnja dodatnog ili jačeg hardvera za povremeno korištenje je neisplativo. No najam hardverskih resursa je u tim slučajevima itekako isplativije rješenje, pogotovo kada te rokovi stisnu.
The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice