Mobiteli potencijalno kancerogeni zaključana tema

poruka: 95
|
čitano: 16.607
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mobiteli potencijalno kancerogeni".
14 godina
neaktivan
Re: Mobiteli potencijalno kancerogeni
tnakir kaže...

Djelomicno se slazem sa tobom u tome. Iako ja na sve to gledam malo drugacije. Po meni genetske predispozicije imaju najvise utjecaja jesi li podlozan tumoru ili ne. Ja jesam jer vucem iz oba dva dijela obitelji "tumorske" gene.

To i jeste "dokazano" kao najveci uzrok. Ovi vanjski utjecaji samo ubrzavaju proces. Oprilike bi to znacilo da tumor vec imas a pitanje je hoce li ti se aktivirati za zivota. Produljenje ljudskog vijeka tako ispada jednim od najvecih uzrocnika tumora.

17 godina
eevek kaže...

Ukratko...jedna normalna, pa čak i mentalno ograničena osoba, može na prvi pogled shvatiti da uvlačiti dim nije nešto najpametnije, dok za korištenje mobilnog telefona baš i ne bi trebala imati na umu da može stvoriti probleme, osim za novčanik eventualno.

Jesi siguran? Kako onda objašnjavaš da tisuće znanstvenika 50 godina nisu bile u stanju dokazati

da je pušenje štetno, kad je to jasno i mentalno ograničenoj osobi?

Ja se recimo sjećam kolege radioamatera iz 80-tih koji se penjao na Velebit da bi razgovarao

s talijanima na vrlo visokim frekvencijama (mislim da se radilo o otprilike 2.4GHz

frekvencijama). Stanica je imala snagu koja se mjerila u miliwatima (10-20mW, tako nešto),

a usmjerena antena je imala mrtvačku glavu na sebi i upozorenje da se ne smije biti ispred nje

i gledati, prekriženo oko, tako nešto

I evo sad odjednom 30 godina kasnije sasvim je u redu nešto takvoga držati pored glave

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
segregator kaže...
eevek kaže...

Ukratko...jedna normalna, pa čak i mentalno ograničena osoba, može na prvi pogled shvatiti da uvlačiti dim nije nešto najpametnije, dok za korištenje mobilnog telefona baš i ne bi trebala imati na umu da može stvoriti probleme, osim za novčanik eventualno.

Jesi siguran? Kako onda objašnjavaš da tisuće znanstvenika 50 godina nisu bile u stanju dokazati

Ja se recimo sjećam kolege radioamatera iz 80-tih koji se penjao na Velebit da bi razgovarao

s talijanima na vrlo visokim frekvencijama (mislim da se radilo o otprilike 2.4GHz

frekvencijama). Stanica je imala snagu koja se mjerila u miliwatima (10-20mW, tako nešto),

a usmjerena antena je imala mrtvačku glavu na sebi i upozorenje da se ne smije biti ispred nje

I evo sad odjednom 30 godina kasnije sasvim je u redu nešto takvoga držati pored glave

Teško. Na toj frekvenciji i tom snagom nebi se bacio do sljeceg vrha na Velebitu. Prije se radi o watima.

Mentalist je moj idol... I torrente isto
16 godina
segregator kaže...

Za cigarete - ne govorim isključivo o raku. Udisati dim je sve samo ne normalno.

Radiostanica - mislim da imaš krive podatke ;)

Uz sve to, usmjereni valovi su potpuno drugačija priča od mobitela, to ti je jasno valjda

14 godina
protjeran
Mobiteli potencijalno kancerogeni

samo se vi zajebavajte, dok za 20 godina ljudi pocnu umirati od zracenja onda cemo razgovarat

ja svoj mobitel stavim pokraj zvucnika i cijelo vrijeme cujem one zvukove ko da te neko zove makar me niko ne zove (mijenja stanicu il neki kurc)

i sad ako ti cijeli dan u dzepu pokraj jaja taj shit nosis nemoze biti dobro

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 12:34 (spaceninj).

1 0 hvala 0
17 godina
spaceninj kaže...

samo se vi zajebavajte, dok za 20 godina ljudi pocnu umirati od zracenja onda cemo razgovarat

Onda cemo razgovarati za 20 godina. Za sada ljudi ne umiru od zracenja, bar ne onog "mobitelskog".

14 godina
protjeran
tnakir kaže...
spaceninj kaže...

Onda cemo razgovarati za 20 godina. Za sada ljudi ne umiru od zracenja, bar ne onog "mobitelskog".

ne al je broj tumora sve veci i veci

svaki drugi susjed tu u mojem kvartu ima rak ovaj i rak onaj, nije slucajnost

17 godina
spaceninj kaže...
tnakir kaže...
spaceninj kaže...

Prije desetak godina se odredjen broj tumora nije mogao ni dijagnosticirati. A i informacije se danas brze sire nego prije tako da je to sve skupa nabrijano bezveze.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 12:37 (tnakir).
17 godina
tnakir kaže...
spaceninj kaže...
tnakir kaže...
spaceninj kaže...

Prije desetak godina se odredjen broj tumora nije mogao ni dijagnosticirati. A i informacije se danas brze sire nego prije tako da je to sve skupa nabrijano bezveze.

Točno tako...ko ga j..e, sve dok nisam JA taj koji se razboli, onda možemo razgovarati

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
segregator kaže...

Točno tako...ko ga j..e, sve dok nisam JA taj koji se razboli, onda možemo razgovarati

Ako mi je sudjeno onda mi je sudjeno. Ja vjerujem u sudbinu (odnosno da kaos zapravo nije kaos vec beskonacno kompleksan red koji ima smisla) i ako mi je sudbina namjenila tumor - jbg.

17 godina
segregator kaže...

1) Problem je u tome što mi, kao mali ljudi, bivamo (evo, čak i od tebe) stavljeni u situaciju da MI moramo dokazivati da je nešto štetno, a normalan slijed stvari

(za mene, ne znam da li i za tebe) bi bio da PROIZVOĐAČI bilo čega bi trebali biti odgovorni za sigurnost svog proizvoda. Inače dobijemo situaciju u kojoj

2) duhanska industrija pobije u 50 godina (pazi, PEDESET godina je trebalo, a samo zato što su mali ljudi išli protiv kompanija koje imaju brda novca) višestruko

više ljudi nego nacisti u WW2, a konačan rezultat je ipak "pojeo vuk magare"

3) Inače mi je interesantno kako si zanemario sve pozitivne reference i komentare na članak, nagrade koje je čovjek dobio, činjenicu da je znanstveni ekspert

za područje iz kojeg je napisao kontroverzni članak (a koja ti je vrlo važna inače) itd {#}, važno je samo što je neki anonimac stisnuo "dispute" (koji je, da si

čitao malo dalje, kasnije odbijen kao neosnovan)

1) Ne - ponovo posve krivo. Ti si odlučio da vjeruješ da mobitel izaziva rak i sada to pokušavaš "dokazati"... kako? Zatrpavanjem foruma opetovanim tvrdnjama da je to tako? To nisu nikakvi dokazi niti radiš išta korisno. Postoje istraživanja, ona dovršena i ona koja su u tijeku (najveće je kohortna studija COSMOS koja će obuhvatiti desetke i stotine tisuća korisnika i trajat će desetljećima koja se bave baš izučavanjem evtl. štetnosti mobitela.) Od tebe nitko ne traži da bilo što dokazuješ jer, uostalom, to ni ne možeš ni na koji način - niti imaš znanja, sredstava, vremena...

2) Ne razumijem o čemu pričaš plus što su ti podaci pogrešni - duhanska industrija postoji daleko više od 50 godina - nemam pojma što si htio reći. Kohortna Studija britanskih doktora, najbolja i najmasovnija epidemiološka studija ikad napravljena koja je trajala sve donedavna, nam je prije 50 godina u mđuizvještajima dala prve dokaze da je pušenje iznimno štetno. Znanstvenici su desetljećima govorili o štetnosti pušenja i imali su  konkretnu statistiku koja to potvrđuje. To što se zakonodavstvo na to nije osvrtalo nema nikakve veze sa znanstvenom metodom, integritetom i rezultatima studije i bilo čime što se može usporediti s mobitelima. 

Zapravo - koja je tvoja poanta s tim duhanom, odnosno na koji se to način može preslikati na mobitele?

3) Zanemario sam ono što nije bitno kao što bih  zanemario i to što vozi golfa trojku i navija za Debrecen -  jer to nema veze s temom članka. Njegovo istraživanje nije potvrđeno i u znanstvenoj zajednici nije prihvaćeno kao potvrđeno, a članak nije enciklopedijski članak (članak u koji idu tvrdnje oko kojih postoji znansveni konsenzus) već jednostavno jednostrani obračun preko Wikipedije. Javi se na IRB kada imaju otvorene dane pa čuj što o njegovom istraživanju misle ljudi koji se tom granom znanosti bave "zaistač", a ne po forumima. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 15:06 (Drago).
17 godina
tnakir kaže...

i

Ako mi je sudjeno onda mi je sudjeno. Ja vjerujem u sudbinu (odnosno da kaos zapravo nije kaos vec beskonacno kompleksan red koji ima smisla) i ako mi je sudbina namjenila tumor - jbg.

Na "sudbinu" možeš utjecati vlastitim ponašanjem, posebice vezano uz karcinome i tumore. Nepušenje, umjerenost, lagana tjelesna aktivnost, ne pretjerano izlaganje suncu, vjetrenje ureda, kuća i stanova zbog radona - stilom života možeš uvelike smanjiti šanse (za polovicu) da dobiješ nešto od gornjega. 

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...
tnakir kaže...

i

Na "sudbinu" možeš utjecati vlastitim ponašanjem, posebice vezano uz karcinome i tumore. Nepušenje, umjerenost, lagana tjelesna aktivnost, ne pretjerano izlaganje suncu, vjetrenje ureda, kuća i stanova zbog radona - stilom života možeš uvelike smanjiti šanse (za polovicu) da dobiješ nešto od gornjega. 

Pa da umrem star i ruzan? :)

17 godina
BlueMax kaže...

1) Za 10 godina se ne moze dokazati nista. 2)Rast kancerogenih oboljenja konstantno raste a u tome sudjeluje mali milijun utjecaja. Za mnoge stvari trebalo je puno vise vremena da bi se dokazala povezanost. Svako malo izadju dijametralno suprotni rezultati istrazivanja o utjecaju vina na srce, vecina od strane kompetentnih i strucnih osoba. Ako se tu nista definitivno nije uspjelo dokazati u "kratkom" razdoblju od kad se vino pije naivno je ocekivati 1/1 dokaz o stetnosti mobitela i dok ga ne dobijemo zanemarivati upozorenja.

Osim toga i kad dobijes 1/1 dokaz on to nije. 1/1 znaci da ispunjava tvoje uvjete da to prihvatis kao definitivno. Nekome je to vlastito misljenje, nekome konsenzus strucnjaka, nekome svecenikova rijec. Vlastito misljenje je tu najlabavije i najpromjenljivije jer neces lagati sam sebe ko sto ovi iz druge dvije skupine cine. Takodjer, znanstveni egoizam je prepreka razvoju jer imas znanstvenika koji je reputaciju stekao nekim svojim otkricem i on ce ga braniti sve dok 100% nije siguran u suprotno.

Tako nam konsenzusi strucnjaka svako malo plasiraju gluposti tako dobro argumentirane da se uce i u skolama. I onda dodje novi konsenzus koji to pobije i tako u nedogled a ona prva teorija nam je bas uvjerljivo zvucala i velika imena stoje iza nje. Svecenici su tu bar puno doslijedniji, s njima znas na cemu si. Ili si prihvatio da razmisljaju umjesto tebe ili nisi.

1) Krivo. Kohortna Studija britanskih liječnika koja je trajala 50 godina prve je međurezultate koji su potvrđivali štetnost pušenja imala već za 5 godina. (http://en.wikipedia.org/wiki/British_Doctors_Study - "The British doctors study is the generally accepted name of a prospective cohort study which ran from 1951 to 2001, and in 1956 provided convincing statistical proof that tobacco smoking increased the risk of lung cancer."

2) Krivo, ponovo. Negdje raste, a negdje pada. Amerikanci već godinama imaju trend manje incidencije karcinoma općenito, a neki tipovi karcinoma u nekim zemljama i među određenom populacijom su u padu, a negdje u rastu. 

U nas i dosta velikom dijelu svijeta postoji blagi trend porasta sveukupnog broja dijagnosticiranih karcinoma, ali primjer Amerike ili Francuske za pojedine tipove karcinoma govori da se to može promijeniti preventivnim djelovanjem. 

Prestanite spamati temu posve proizvoljnim i krivim podacima. Guglajte prije nego postate. 

This space for rent!
17 godina
segregator kaže...

1) Jesi siguran? Kako onda objašnjavaš da tisuće znanstvenika 50 godina nisu bile u stanju dokazati

1) O čemu ti pričaš? Tko to nije 50 godina bio u stanju dokazati da je pušenje štetno?

Ovaj post ti je totalna glupost od početka do kraja, što se tiče pušenja i što se tiče podataka o frekvencijama i snagama odašiljača.

VHF ide od 30 do 300 MHz, a ne 2,4 GHz, a tnakir ti je dobro rekao za domet s 20 milivata. Moja modelarska stanica na 40 MHz koja ima domet oko 1,5 kilometara u realnim uvjetima zrači snagom 200 do 250 milivata. 

Guglaj prije nego postaš.

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...

1) O čemu ti pričaš? Tko to nije 50 godina bio u stanju dokazati da je pušenje štetno?

Ovaj post ti je totalna glupost od početka do kraja, što se tiče pušenja i što se tiče podataka o frekvencijama i snagama odašiljača.

VHF ide od 30 do 300 MHz, a ne 2,4 GHz, a tnakir ti je dobro rekao za domet s 20 milivata. Moja modelarska stanica na 40 MHz koja ima domet oko 1,5 kilometara u realnim uvjetima zrači snagom 200 do 250 milivata. 

Guglaj prije nego postaš.

http://www.jeffreywigand.com/60minutes.php

O kakvom ti pobogu VHF-u pričaš?

Ja pričam o radioamaterskom opsego od 2.3GHz koji je puno bliže frekvencijama

mobilne telefonije, i zahtijeva manje snage za veći domet sve dok imaš

optičku vidljivost

Da si ti malo googlao, vidio bi npr da čovjek sa samo 5W snage na 2.3GHz se dobaci 534km

http://sm7lcb.shacknet.nu/audio/sm7lcb/2009-05-03/index.htm

(a ako pitaš Olega, sigurno će ti reći da od Zadra do Ancone ima samo 140km zračne linije)

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 15:25 (segregator).
17 godina
segregator kaže...

Da si ti malo googlao, vidio bi npr da čovjek sa samo 5W snage na 2.3GHz se dobaci 534km

Uz koliko pojacanje antene?

5w vs 20mW = 400x veca izlazna snaga?

Domet nije linearan izracenoj snazi

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 15:28 (tnakir).
14 godina
neaktivan
Drago kaže...
BlueMax kaže...

1) Za 10 godina se ne moze dokazati nista. 2)Rast kancerogenih oboljenja konstantno raste a u tome sudjeluje mali milijun utjecaja. Za mnoge stvari trebalo je puno vise vremena da bi se dokazala povezanost. Svako malo izadju dijametralno suprotni rezultati istrazivanja o utjecaju vina na srce, vecina od strane kompetentnih i strucnih osoba. Ako se tu nista definitivno nije uspjelo dokazati u "kratkom" razdoblju od kad se vino pije naivno je ocekivati 1/1 dokaz o stetnosti mobitela i dok ga ne dobijemo zanemarivati upozorenja.

Osim toga i kad dobijes 1/1 dokaz on to nije. 1/1 znaci da ispunjava tvoje uvjete da to prihvatis kao definitivno. Nekome je to vlastito misljenje, nekome konsenzus strucnjaka, nekome svecenikova rijec. Vlastito misljenje je tu najlabavije i najpromjenljivije jer neces lagati sam sebe ko sto ovi iz druge dvije skupine cine. Takodjer, znanstveni egoizam je prepreka razvoju jer imas znanstvenika koji je reputaciju stekao nekim svojim otkricem i on ce ga braniti sve dok 100% nije siguran u suprotno.

Tako nam konsenzusi strucnjaka svako malo plasiraju gluposti tako dobro argumentirane da se uce i u skolama. I onda dodje novi konsenzus koji to pobije i tako u nedogled a ona prva teorija nam je bas uvjerljivo zvucala i velika imena stoje iza nje. Svecenici su tu bar puno doslijedniji, s njima znas na cemu si. Ili si prihvatio da razmisljaju umjesto tebe ili nisi.

1) Krivo. Kohortna Studija britanskih liječnika koja je trajala 50 godina prve je međurezultate koji su potvrđivali štetnost pušenja imala već za 5 godina. (http://en.wikipedia.org/wiki/British_Doctors_Study - "The British doctors study is the generally accepted name of a prospective cohort study which ran from 1951 to 2001, and in 1956 provided convincing statistical proof that tobacco smoking increased the risk of lung cancer."

2) Krivo, ponovo. Negdje raste, a negdje pada. Amerikanci već godinama imaju trend manje incidencije karcinoma općenito, a neki tipovi karcinoma u nekim zemljama i među određenom populacijom su u padu, a negdje u rastu. 

U nas i dosta velikom dijelu svijeta postoji blagi trend porasta sveukupnog broja dijagnosticiranih karcinoma, ali primjer Amerike ili Francuske za pojedine tipove karcinoma govori da se to može promijeniti preventivnim djelovanjem. 

Prestanite spamati temu posve proizvoljnim i krivim podacima. Guglajte prije nego postate. 

Ne nije krivo. Ako ja kazem da broj karcinoma u svijetu raste a ti kazes da nije i to argumentiras time sto u americi i francuskoj opada a u ostatku svijeta raste zaista mi nije jasno o cemu govoris. S obzirom na americki zdravstveni sustav lako moguce da ce opcenito bolest postati ekskluziva srednjeg i viseg sloja jer onima iz nizega ni prehlada nece biti dijagnosticirana jer za bolnicu nemaju love.

Iznosenje misljenja i saznanja o temi o kojoj se govori, makar ta saznanja i misljenja nisu u skladi+u sa tvojima, nije spam.

Edit: osim toga, ti si taj koji cijelo vrijeme inzistiras na dokazima 1/1 i sad ovdje pises o medjurezultatima dobivenima nakon 5 godina. Pa te ja pitam, ako su uspjeli za manje od 10 godina dokazati neku teoriju sta su radili ostalih 40? Da je nesto dokazano za 5 godina daljnje dokazivanje bi bilo gubljenje vremena. Cesto su rezultati ociti i brzo se do tocnih smjernica dodje no dokaz je nesto drugo. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 15:46 (BlueMax).
17 godina
segregator kaže...

http://www.jeffreywigand.com/60minutes.php

1) O kakvom ti pobogu VHF-u pričaš?

Ja pričam o radioamaterskom opsego od 2.3GHz koji je puno bliže frekvencijama

mobilne telefonije, i zahtijeva manje snage za veći domet sve dok imaš

optičku vidljivost

2) Da si ti malo googlao, vidio bi npr da čovjek sa samo 5W snage na 2.3GHz se dobaci 534km

http://sm7lcb.shacknet.nu/audio/sm7lcb/2009-05-03/index.htm

(a ako pitaš Olega, sigurno će ti reći da od Zadra do Ancone ima samo 140km zračne linije)

1) Ja - ni o kakvom. Ti si napisao:

"Ja se recimo sjećam kolege radioamatera iz 80-tih koji se penjao na Velebit da bi razgovarao s talijanima na vrlo visokim frekvencijama (mislim da se radilo o otprilike 2.4 GHz frekvencijama)". -

Dakle, ovo što sad radiš, guglaš da bi se nekako izvukao, trebao si raditi prije nego si postao. Niti jedan podatak ti nije točan jer ne znaš o čemu pišeš. 

2) Ja nigdje na tom linku ne vidim da piše da se itko s 5 milivata snage "dobacio" 534 kilometra. 

Vidim da ti Tnakir objašnjava o čemu se radi.

Vrati se na temu, priznaj da si fulao i idemo dalje...

EDIT: sad sam skužio da si napisao 5 vata, dok si ranije pričao o milivatima. Jedan milivat je tisućiti dio vata.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 15:38 (Drago).
17 godina
BlueMax kaže...

Ne nije krivo. Ako ja kazem da broj karcinoma u svijetu raste a ti kazes da nije i to argumentiras time sto u americi i francuskoj opada a u ostatku svijeta raste zaista mi nije jasno o cemu govoris. S obzirom na americki zdravstveni sustav lako moguce da ce opcenito bolest postati ekskluziva srednjeg i viseg sloja jer onima iz nizega ni prehlada nece biti dijagnosticirana jer za bolnicu nemaju love.

Iznosenje misljenja i saznanja o temi o kojoj se govori, makar ta saznanja i misljenja nisu u skladi+u sa tvojima, nije spam.

Ne opada samo  u Americi i Francuskoj - to su samo dva primjera  - uopće nemaš pojma o čemu govoriš. 

Svatko ima pravo na vlastito  mišljenje, ali nema pravo na "vlastite činjenice". Prouči činjenice prije nego kreneš iznositi svoje mišljenje, odnosno, ne iznosi vlastito mišljenje kao činjenice jer ono to NIJE. 

Tvoji postovi su i OT i spam po svakoj mnogućoj definiciji. 

Vrati se na mobitele, ako tu imaš što reći, ako nemaš, ćao-bao.

This space for rent!
16 godina
Drago kaže...
SasaFrr kaže...

Mislim da je povećanje temperature znanstveno nerelevantna stvar. Možeš se i sunčati i isto tako ugrijati ušnu školjku. Tko istražuje zagrijavanje tkiva izlaganjem EM zračenju troši novce bezveze od onih koji su mu dali na stvar koja je evidentna a u biti u cijeloj priči je samo nuspojava.

Zaspravo je izuzetno relevantno u kontekstu proučavanja zdravstvenih efekata korištenja mobitela. Govori nam da EM zračenje može uzbibati molekule dovoljno da im poveća temperaturu.

U tom slučaju je posve zamislivo i moguće, iako tek treba dokazati, da je u stanju rezonirati s molekulama DNK, a to znači da je moguće i pucanje (oštećenje) lanca DNK, a to pak opet znači da dolazi do potrebe za njihovim popravljanjem. Kako je oštećenje DNK i kasnije pogrešno popravljanje ove molekule uzrok (jedini?) nastanka raka, EM radijacijom izazvano grijanje je indikator moguće kancerogenosti mobitela.

Ok al opet ostaje da je temperatura nusprodukt a pucanje molekula glavna indikacija. Problem EM može biti što njegovo djelovanje u prostoru ne mora biti ravnomjerno kao kod sunca.
Al po meni je najveći problem što sve "relevantne" studije se bave npr učinkom mobitleliranja u području uha u trajanju od jedan sat i onda se takva praksa proglasi znanstveno relevantnom.

Kumulativnim učinicma se ne bavi nitko.

17 godina

Ma bave se svim mogućim učincima. Nedavno je bila vijest o studiji koja je tražila korelaciju između nošenja mobitela u hlačama i demineralizaciji kostiju kraj džepa u kojem nosiš mobitel. Ispalo je da ima korelacije (http://www.businessweek.com/lifestyle/content/healthday/651213.html).

Ja ne znam postoji li trenutno ijedna druga tehnologija koja je pod tolikim povećalom zbog mogućeg utjecaja na zdravlje kao što su mobiteli. 

Da ne bi bilo zabune - ja ne tvrdim da nemaju utjecaj na zdravlje, već jednostavno tvrdim da je davanje kategoričkih tvrdnji da imaju, pa još k tome i povezivanje s nastankom raka bilo čega jednostavno bez ikakvog oslonca u postojećim istraživanjima

This space for rent!
16 godina
Drago kaže...
tnakir kaže...

i

Zaista to nema nikakve veze. Par osoba za koje znam da su ga dobile ne spadaju niti u jednu od tih gluposti koje navodiš ovdje.

Kad sam s jednom medicinskom sestrom pričao o ovome, pa joj spomenuo ovo što si ti napisao - samo se lagano nasmijala, jer svaki dan gleda ljude koji joj dolaze pa zna valjda nešto, bar statistički...

Daleko od toga da dobra kondicija i briga o zdravlju ne pomažu ali...

Prelažem kada nije ništa štetno - da si instaliraš mobitel repetitor na balkon - budu ti platili za to.

17 godina
SasaFrr kaže...

Zaista to nema nikakve veze. Par osoba za koje znam da su ga dobile ne spadaju niti u jednu od tih gluposti koje navodiš ovdje.

Kad sam s jednom medicinskom sestrom pričao o ovome, pa joj spomenuo ovo što si ti napisao - samo se lagano nasmijala, jer svaki dan gleda ljude koji joj dolaze pa zna valjda nešto, bar statistički...

Daleko od toga da dobra kondicija i briga o zdravlju ne pomažu ali...

Prelažem kada nije ništa štetno - da si instaliraš mobitel repetitor na balkon - budu ti platili za to.

Šteta što si počeo trolati, plus ponovo gluposti anegdotskog tipa "znam jednu sestru...". 

BTW - kako smo s mobitela skočili na repetitore - takozvani trolov gambit?

This space for rent!
16 godina

Nadam se da mi frend ne bu zamjerio kaj objavljujem njegove podatke al ono .. ignorancija me nervira.

u Švicarskoj je dozvoljeno 4V/m jakost i 40mW/m2 gustoća

kod nas dozvoljeno oko 17V/m jakost i oko 750mW/m2 gustoća EM polja

Leonardo i Nokturno na Opatovini:

bazna stanica šprica s -3dBm (283mW/m2) na mjestu gdje sjedite, a ispod antene signal je +1dBm!!

kroz frendov prozor doma 270m od VIPnetove bazne stanice

Inače medicinska sestra o kojoj pričam je sestra Ljubica kod mog doktora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 16:37 (SasaFrr).
17 godina

Totalno si OT...

U nas je 16,8 V/m za 935 MHz, međunarodna preporuka je 42 V/m za opću populaciju, u Velikoj Britaniji je čak 116,9 V/m, a  u Švedskoj je po preporuci. 

I - što s time?

This space for rent!
16 godina
Drago kaže...

Totalno si OT...

U nas je 16,8 V/m za 935 MHz, međunarodna preporuka je 42 V/m za opću populaciju, u Velikoj Britaniji je čak 116,9 V/m, a  u Švedskoj je po preporuci. 

I - što s time?

Pretpostavljam da je Švicarskoj ovakav propis radi konfiguracije terena. Mene ustvari muči zašto taj propis uopće postoji?

I zakaj se ljudi zamaraju s mjerenjem takvih stvari kad ne utječu na zdravlje. Isto tako zakaj gasiš svijetlo kad ideš spavati? Žao ti struje?

17 godina
SasaFrr kaže...

Nadam se da mi frend ne bu zamjerio kaj objavljujem njegove podatke al ono .. ignorancija me nervira.

u Švicarskoj je dozvoljeno 4V/m jakost i 40mW/m2 gustoća

kod nas dozvoljeno oko 17V/m jakost i oko 750mW/m2 gustoća EM polja

Leonardo i Nokturno na Opatovini:

bazna stanica šprica s -3dBm (283mW/m2) na mjestu gdje sjedite, a ispod antene signal je +1dBm!!

kroz frendov prozor doma 270m od VIPnetove bazne stanice

Inače medicinska sestra o kojoj pričam je sestra Ljubica kod mog doktora.

Sasa, sto se tice gustoca polja, one opet ovise o frekv. spektru. Pogledaj malo na HAKOM-ovoj stranici. RH ne odstupa previse od zakona EU.

Sto se tice repetitora na zgradi, ja bih prvi potpisao da mi stavi repetitor na zgradu. Svakako bolje nego da stavi na zgradu do. Polje sa repetitora se siri eterom u obliku kisobrana.

17 godina
SasaFrr kaže...

Pretpostavljam da je Švicarskoj ovakav propis radi konfiguracije terena. 1) Mene ustvari muči zašto taj propis uopće postoji?

2) I zakaj se ljudi zamaraju s mjerenjem takvih stvari kad ne utječu na zdravlje. Isto tako zakaj gasiš svijetlo kad ideš spavati? Žao ti struje?

Stvarno si trol - šteta, mislio sam da će biti normalna rasprava. 

1) Mene, pak, zanima, koliko su Švicarci smanjili incidenciju karcinoma i tumora zahvaljujući tom propisu. Možeš li mi dati taj podatak?

2) Zašto misliš da ne utječu na zdravlje?

3) Zašto ti gasiš svjetlo kad ideš spavati - jel' "da te ne ozrači"?

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Mobiteli potencijalno kancerogeni

Nisu mobiteli nuklearke da se ljude boje zračenja.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice