Microsoft poziva na Windows 9 konferenciju

poruka: 38
|
čitano: 5.403
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft poziva na Windows 9 konferenciju".
16 godina
neaktivan

Još petnaest dana nagađanja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"developers, developers, developers" (x5)? no nema se tu što mudrovati: bit će to pomiješana sedmica (koju traže korisnici) i osmica (od koje ne odustaju). ukratko: sviranje q-cu. {#}

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
15 4 hvala 0
11 godina

Ajmo Microsoftovci !!!! 

Napravite dostojnog nasljednika win 7/8,1 OS-a i slušajte "glas naroda" kao i pri izradi Windowsa 7 pa neće biti poteškoća i promašaja vezanih prije svega

za dizajn i brzinu novog OS-a kao što je to bio slučaj sa win 7, win 8/8.1 jesu brzi, čak i malo brži od win 7 ALI integracija metro sučelja na taj način nije se svidjela ogromnoj većini korisnika .....Sretno ...... Osobno puna mi je kapa raznih "okljaštrenih" OS-ova poput androida , Crome OS-a koji jesu munjevito brzi ali su i "munjevito" jednostavni i isprazni za bilo kakvo profesionalno korištenje osim za svakodnevnu upotrebu mail, office, facebook, browsers, .....gdje su - ISTINA upravo - GENIJALNI .......

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 12:24 (W2000).

0 3 hvala 0
17 godina
odjavljen

Windows 8 je fejl, fejl je zato jer im je cijeli koncept pao u vodu, nakon osmice su mislili da ce proizvodjaci masovno pocet radit laptope/monitore koji imaju touch feature, no nista od toga, i dalje prosjecni laptopi i monitori nemaju touch funkciju, tek oni skuplji.

Bitno je da ce prodavati Windows 9 na temelju novog feature-a, classic start menu s tu i tam kojim novim dodatkom, a to je ustvari Windows 7.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 12:55 (Edge).

4 7 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam za suprugu kupio Dell Inspiron 15-7537 (Win 8.1, touch screen, i7, SSD) i ona mi nakon par dana kaze da joj instaliram win 7, da se ne snalazi sa osmicom. Po meni je to fail.

Bit ce zanimljivo vidjeti da li ce nastavit u istom tonu kao i sa osmicom ili ce ponuditi nesto svjeziije.

4 4 hvala 0
16 godina

Samo da maknu taj mrtvi metro iz desktopa,i ne trebaju više ništa dirati.

Moj PC  
8 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Win7 podrzava Symbolic i Hard linkove koji UOPCE NISU podrzani GUIom!? Nisam support primjetio ni kod Win 8.1. A sigurno ima jos dosta i drugih stvari koje nisu podrzane.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Microsoft poziva na Windows 9 konferenciju
Drazen kaže...

Win7 podrzava Symbolic i Hard linkove koji UOPCE NISU podrzani GUIom!? Nisam support primjetio ni kod Win 8.1. A sigurno ima jos dosta i drugih stvari koje nisu podrzane.

pa... API ti je dostupan da sam napravis GUI za to...

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa363866(v=vs.85).aspx

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa363860(v=vs.85).aspx

16 godina
neaktivan

Ne trebaš sam raditi GUI, već je netko to napravio :).
http://schinagl.priv.at/nt/hardlinkshellext/linkshellextension.html

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Technical Preview? Sa win8 smo imali Developer Preview , Consumer Preview i Release Preview. Technical Preview bi trebao biti prije Developer Previewa? ili?
Fejzore na pozdrav kad vidiš komandanta, fejzore u zrak kad vidiš komandanta!!
16 godina
W2000 kaže...

Ajmo Microsoftovci !!!! 

* * * Osobno puna mi je kapa raznih "okljaštrenih" OS-ova poput androida , Crome OS-a koji jesu munjevito brzi ali su i "munjevito" jednostavni i isprazni za bilo kakvo profesionalno korištenje osim za svakodnevnu upotrebu mail, office, facebook, browsers, .....gdje su - ISTINA upravo - GENIJALNI .......

Pa i nisu ti OS-ovi munjevito brzi. Na i7 i SSD ne znam da je išta brže od Windowsa 8.x. Čak se brže pali i od većine televizora. A to što su tabelti i ultrabukovi i nekakvi hybridi sa punokrvnim Windowsom 8 veoma skupi ne znači ni malo da su loši. Tko ih sebi može priuštiti kupit će ih, jednako kao i Apple proizvode. Još sada kada Intel iznaci Core M, očekujem punokrvni Windows i na phabletu nadam se.

Edge kaže...

Windows 8 je fejl, fejl je zato jer im je cijeli koncept pao u vodu, nakon osmice su mislili da ce proizvodjaci masovno pocet radit laptope/monitore koji imaju touch feature, no nista od toga, i dalje prosjecni laptopi i monitori nemaju touch funkciju, tek oni skuplji.

Bitno je da ce prodavati Windows 9 na temelju novog feature-a, classic start menu s tu i tam kojim novim dodatkom, a to je ustvari Windows 7.

Windows 8 nije fail, fail je samo za one koje ne znaju na njem uraditi (da ovo je dobar izreaz: ne znaju na njemu raditi).

I 9 neće sa hybrid classic start menu nije ustvari 7-ca sa istim, nego 8-ca sa istim. Zaboravljaš da osim te šminke u koju ti gledaš 8-ca je u samoj jezgri daleko bolji OS od 7-ce.

Lieutenant commander Data kaže...
Technical Preview? Sa win8 smo imali Developer Preview , Consumer Preview i Release Preview. Technical Preview bi trebao biti prije Developer Previewa? ili?

Prije je to bila aplha, pa rana beta, pa beta 1, beta 2, kandidat za isdavanje (zaboravio sam na engleskom) sada obo gore, ali sada ide mislim samo Technical Preview i ide u gotov proizvod. 

11 godina
neaktivan

isto ne kužim ta pljuvanja po osmici, i kasnije po 8.1 - meni se na ovoj kanti za trećinu brže boota od sedmice, a da je u igri i ssd...

od provg dana stavio classic shell i od tada uđem u metro kad zabunom pritisnem win tipku.

nit je bilo bsod-ova kao na xp-u prije sp-ova niti random rušenja i resetiranja. brži i stabilniji od sedmice uz iste sys zahtjeve.

nepotrebno popljuvan zbog klinaca koji  snimaju 50-godišnje roditelje kako 5 minuta traže kako ugasit komp {#}, a ostali se se pridružili jer kud svi tud i mali mujo.

izgled je drugi par rukava, nekom se sviđaju kocke, nekom aero iz viste/sedmice. meni bi bilo draže gledati u zaobljenost nego oštre rubove, al da ću kenjati kako zbog toga win loše radi - neću

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
23 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
Envy kaže...

Windows 8 nije fail, fail je samo za one koje ne znaju na njem uraditi (da ovo je dobar izreaz: ne znaju na njemu raditi).

I 9 neće sa hybrid classic start menu nije ustvari 7-ca sa istim, nego 8-ca sa istim. Zaboravljaš da osim te šminke u koju ti gledaš 8-ca je u samoj jezgri daleko bolji OS od 7-ce.

Volim ovakve pametnjakovice, popili su svu pamet svijeta. Jel ti je mozda palo na pamet da se nekome jednostavno ne svidja metro sucelje? Da uopce nije stvar u tome kako se koristi?

Taj hybrid classic start su trebali vec ponudit u osmici, neki dodaci to vec omogucuju od samog izlaska win-a 8, jednom Microsoftu koji ima desetke tisuca programe to je poso od 10 min.

I btw. Windows 8 mozda je nesto bolji ispod haube, ali da je sad u tolikoj mjeri da ce prosjecni korisnik osjetiti toliko prosvjetljenje - nije.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
16 godina
neaktivan
Edge kaže...
Envy kaže...

Volim ovakve pametnjakovice, popili su svu pamet svijeta. Jel ti je mozda palo na pamet da se nekome jednostavno ne svidja metro sucelje? Da uopce nije stvar u tome kako se koristi?

Taj hybrid classic start su trebali vec ponudit u osmici, neki dodaci to vec omogucuju od samog izlaska win-a 8, jednom Microsoftu koji ima desetke tisuca programe to je poso od 10 min.

I btw. Windows 8 mozda je nesto bolji ispod haube, ali da je sad u tolikoj mjeri da ce prosjecni korisnik osjetiti toliko prosvjetljenje - nije.

Ni ja ne podnosim metro sučelje, ali ga u windowsu 8.1 sasvim uspješno izbjegavam.

I dobar je os.

15 godina
neaktivan
MMX kaže...

Ja sam za suprugu kupio Dell Inspiron 15-7537 (Win 8.1, touch screen, i7, SSD) i ona mi nakon par dana kaze da joj instaliram win 7, da se ne snalazi sa osmicom. Po meni je to fail.

Bit ce zanimljivo vidjeti da li ce nastavit u istom tonu kao i sa osmicom ili ce ponuditi nesto svjeziije.

Po meni je fail da ti neznaš maknut metro sučelje. Ostalo je sve isto.

----------Jesse,we need to cook 8)
11 godina
neaktivan

Sramotno je koliko neki kukaju zbog metro sučelja. Koristim Windowse 8.1 i od trenutka kada se pojavio dodatni program kojim se preskače metro sučelje i odmah prikazuje dekstop, metro sučelje više nisam vidio. Meni su čini da su ljudi jednostavno lijeni i povodljivi, pa su zbog ovog drugog krenuli pljuvati po Windowsima 8.1 koji rade super brzo i stabilno na 4 godine starom laptopu.

3 0 hvala 0
15 godina

Windows 9 če biti besplatan za win 8  i 8.1 korisnike...ostali če ga morati kupiti{#}

11 godina
neaktivan
W2000 kaže...

win 8/8.1 jesu brzi, čak i malo brži od win 7 ALI integracija metro sučelja na taj način nije se svidjela ogromnoj većini korisnika

Metro sučelje se već odavno može preskočiti. Ja ga već odavno nisam vidio, a Win 8.1 koristim svaki dan.

Edge kaže...

Prodat će ti dorađene Windowse 8.1 jer ti ionako ne znaš kako izgledaju Windowsi 8.1, pa će ti štošta ispod potvršine biti drugačije u odnosu na Windowse 7.

Windowsi 8.1 su fantastični za rad, a mnoge kratice (shortcuts) rade jednako kao i u Windowsima 7, dok su neke nove.

MMX kaže...

Kako se ne snalazi s osmicom ako zna raditi sa sedmicom? Stavi joj start meni i to je to.

zzz kaže...

Samo da maknu taj mrtvi metro iz desktopa,i ne trebaju više ništa dirati.

Haaaaaaaaaaaaloooooo! Metro se makne u sekundi uz pomoć bilo kojeg programa koji to radi. Za to ti ne trebaju Windowsi 9.

Edge kaže...

Ali nema ni pravog razloga za odbijanje osmice.

Ne znam kakvo je to vrijeme došlo da nitko ništa ne želi naučiti? Prije par mjeseci sam čitao na ovom forumu poruke nekog tipa koji je tvrdio da štošta ne postoji u Windowsima 8, pa mu je drugi korisnik strpljivo nabrajao da se sve to ipak može naći u Windowsima 8.

Neki pametnjaković je napisao da su Windowsi 8 isto što i Vista, pa su svi to krenuli ponavljati, mada je to kilometrima daleko od istine.

16 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Windows 9 če biti besplatan za win 8  i 8.1 korisnike...ostali če ga morati kupiti{#}

Trenutno je to samo glasnina.

16 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Još nije potvrđeno. Ali ,samo za one sa ''genuine'' 8 i 8.1.

I ,BTW ,također nepotvrđeno ,ali prije upgradea na 9 ,vlasnici Osmice će morati prvo napraviti update na 8.1. {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 20:09 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

boot na win 8 je dobar naravno.. steta sto sve ostalo nevalja. windowse koji mi izbace "something went wrong" sa smajlijem nikad necu shvatit ozbiljno... fail i to kakav.

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

boot na win 8 je dobar naravno.. steta sto sve ostalo nevalja. windowse koji mi izbace "something went wrong" sa smajlijem nikad necu shvatit ozbiljno... fail i to kakav.

Pa ,svatko s imalo znanja zna kako će očitat BSOD - to što su ti starije verzije ispisale:

''IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL'' ,
''INVALID_SOFTWARE_INTERRUPT''

,ili bilo koji drugi kod ,baš i ne znači puno ,i u principu je isti ku*ac kao i:

ntfs.sys je ''krivac'' ntfs.sys je ''krivac''
Uostalom ,velika većina ''novih'' BSOD-a ti očita uzrok ,bez nepotrebnih kodova.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 21:40 (kizo2703).
17 godina

Win 8 nije toliko loš, ali GUI mu je katastrofa. I to ne samo GUI nego nekonzistentnost iz verzije 8 -> 8.1 -> 8.1 with update. Očigledno je da su shvatili da su gadno zabrijali i svakim updateom pokušavaju to nekako popraviti. Win 8 "ispod haube" stvarno bolje radi, brži je, optimiziraniji, ali uz GUI koji je dizajnirao netko tko nikad nije ozbiljno radio na računalu ima i nekoliko drugih iritantnih featurea (npr. nekompatibilnost sa driverima sa 7-ice,...) Nadam se da će 9-ka biti bolja po tom pitanju

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja bih da oni lijepo u potpunosti izbace desktop te njegove mogućnosti prebace u "metro", one napredne mogućnosti koje se rijetko koriste neka hajdaju i to bi bilo predobro.

Čitav način korištenja windowsa i njegov temeljni izgled koji se temelji na prozorima koje možeš micati se nije mijanjao od prvog windowsa 3.1, vrijeme je za korak naprijed.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8
Moj PC  
0 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Ja bih da oni lijepo u potpunosti izbace desktop te njegove mogućnosti prebace u "metro", one napredne mogućnosti koje se rijetko koriste neka hajdaju i to bi bilo predobro.

Čitav način korištenja windowsa i njegov temeljni izgled koji se temelji na prozorima koje možeš micati se nije mijanjao od prvog windowsa 3.1, vrijeme je za korak naprijed.

Glupost. Nećeš desktop? Imaš RT ,pa izvoli. A znamo dobro kako je ''dobro'' primljen.

Ili ,imaš Android. Čak i za x86 platformu.

Sistem prozora postoji na svim desktop OS-ovima ,i nikome još nije palo na pamet micati ''prozore''.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 22:48 (kizo2703).
15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
EZY-E kaže...

Glupost. Nećeš desktop? Imaš RT ,pa izvoli. A znamo dobro kako je ''dobro'' primljen.

Ili ,imaš Android. Čak i za x86 platformu.

Sistem prozora postoji na svim desktop OS-ovima ,i nikome još nije palo na pamet micati ''prozore''.

Pročitaj ponovo šta sam napisao, nisam rekao da želim totalnu jednostavnost kao RT, nego sve funkcije desktopa u metro looku.

Postoji na svim OS-evima jer se nitko drugi ne usudi predstaviti nešto drugačije i pokušati unaprijediti UI.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8
16 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
 Pročitaj ponovo šta sam napisao, nisam rekao da želim totalnu jednostavnost kao RT, nego sve funkcije desktopa u metro looku.

Postoji na svim OS-evima jer se nitko drugi ne usudi predstaviti nešto drugačije i pokušati unaprijediti UI.

Nego šta si napisal?

''Ja bih da oni lijepo u potpunosti izbace desktop te njegove mogućnosti prebace u "metro", one napredne mogućnosti koje se rijetko koriste neka hajdaju i to bi bilo predobro.''

Ali ,čak i RT ima desktop. {#} A ako ti hoćeš Metro look ,skini si temu!

Ovo je lijepo?! Ovo je lijepo?!
Barem njih ima mali milion.

Ali da to postave kao default? Bljak! I ovo sad je odurno ,više od toga se jednostavno nebi dalo podnjeti!

Ne da se ne usudi ,nego nikome ne treba ''mobitel OS'' na full HD (ili sutra 4K) monitoru! Za to imaš mobitel i tablet.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2014 0:39 (kizo2703).
15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
EZY-E kaže...

Nego šta si napisal?

''Ja bih da oni lijepo u potpunosti izbace desktop te njegove mogućnosti prebace u "metro", one napredne mogućnosti koje se rijetko koriste neka hajdaju i to bi bilo predobro.''

Ali ,čak i RT ima desktop. {#} A ako ti hoćeš Metro look ,skini si temu! Barem njih ima mali milion.

Ali da to postave kao default? Bljak! I ovo sad je odurno ,više od toga se jednostavno nebi dalo podnjeti!

Ne da se ne usudi ,nego nikome ne treba ''mobitel OS'' na full HD (ili sutra 4K) monitoru! Za to imaš mobitel i tablet.

Da, to lijepo izgleda, i bio bi presretan kad bi se win8 desktop mogao tako srediti, sad baš gledam postoji li tako nešto.

16 godina
odjavljen
southy kaže...

Win 8 nije toliko loš, ali GUI mu je katastrofa. I to ne samo GUI nego nekonzistentnost iz verzije 8 -> 8.1 -> 8.1 with update. Očigledno je da su shvatili da su gadno zabrijali i svakim updateom pokušavaju to nekako popraviti. Win 8 "ispod haube" stvarno bolje radi, brži je, optimiziraniji, ali uz GUI koji je dizajnirao netko tko nikad nije ozbiljno radio na računalu ima i nekoliko drugih iritantnih featurea (npr. nekompatibilnost sa driverima sa 7-ice,...) Nadam se da će 9-ka biti bolja po tom pitanju

Zanimljiva konstatacija.

Ne znam kako sam onda ja na svoj laptop instalirao Win7 x64 drivere za Intel GMA4500 na Win 8.1. Slobodno potraži 8.1 verziju...

My name is Legion... For we are many!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice