Ovo je Lumia 1020

poruka: 136
|
čitano: 22.581
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ovo je Lumia 1020".
12 godina
protjeran
Re: Ovo je Lumia 1020
apoteka kaže...
po zadovoljstvu korisnika wp je uvijek pri vrhu (s ios)

Svih 5. Da sve ostale platforme dobe fuzijsku centralu, oni bi bili zadovoljni ... jer to je fluidno.

apoteka kaže...
apple i samsung trose kamione love na marketing i to na prljav marketing (onaj cirkus s tuzakanjem, vrlo uvjerljivo :)

Apsolutni rekorder po potrošnji love na marketing su Nokia & Microsoft za Lumiu. Prljav marketing? Pa osnovna kampanja im se zvala "Smoked by Lumia" ii slično (vrijeđalački primitivno); pa zatim "scr*wed by Google" (Scroogle); dijelili telefone za javno objavljene switchere / nedostatke konkurentnih platformi...

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
13 godina
protjeran
memulica kaže...

Opet se ovi iz MS Nokie najeli bunike, jer ko još danas kupuje pametni telefon zbog kamere !? {#}

Molim te, reci da se šališ{#}

Mobitel zbog kamere ili ti ga Nokia zbog kamere se je kupovala još od daleke 2010 kada je predstavljen N8, a gdje neće sada... Ima dosta ljudi koji kupuju mobitel zbog dobre kamere, baš kao što ljudi kupuju mobitele za što većim ekranom kako bi mogli ugodnije surfati i igrati igrice...

14 godina
protjeran
Ovo je Lumia 1020

Naravno da ne misle to ali su se uspješno diferencirali od ostatka tržišta koji ti manje više nude isti mobitel. Isto tako danas se jako puno ljudi smatra fotografima i puno ljudi kuži fotografiju zbog sve dostupnijih slr-ova, 4/3 itd. ima i tu nešto novca. I konačno uvijek je dobro biti u nečemu najbolji... o najboljima se priča.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
C0rto kaže...

Apsolutni rekorder po potrošnji love na marketing su Nokia & Microsoft za Lumiu.

Pričaš gluposti, apsolutni rekorder je Samsung za vrijeme olimpijskih igara u Londonu. Isplatilo im se s3 je postao premium proizvod zahvaljujući toj kampanji...

14 godina
neaktivan
Imam Lumiu 820 i WP8 do sada najbolji mobilni OS za mene, imao sam i wp7 i androida i iOS, trenutacno koristim Galaxy Note koji su mi dali na koristenje jer mi je Lumia na servisu(Burn in na ekranu), i razlika je ogromna WP je munja i sve radi perfektno .
Na WP 7.x je bilo stvari koje su me nervirale ali su sve ispravili na WP8, od alarma kad je tel ugasen, bluetootha, vibera,skype, ne gašenja wifija u lock screen, jedino da u nekim od novijih tel nokija stavi najnoviji hardware cisto radi onih sto kupuju tel radi tih džidža midža, iako telefoni lete isa dual core cpu
vlastoručni potpis
17 godina
protjeran
Gasttozz kaže...

Molim te, reci da se šališ{#}

Prodajni rezultati nisu šala.

Glory Glory Man United
12 godina
neaktivan
Ovo je Lumia 1020

Slažem se s jednim od gornjih postova u kojem piše da je tržište najbolji sudac.

http://en.wikipedia.org/wiki/1948_Tucker_Sedan

Evo, na linku imate primjer automobila koji je bio 30 godina ispred svog vremena pa zbog raznoraznih razloga nije uspio na tržištu (doduše bilo je tu i sabotaže od velikih proizvođača) . Danas nije bitno jesi li bolji, već je bitno jesi li poželjniji. Nokia ZASAD i nije najpoželjniji uređaj. Jebiga, tako je kako je.

Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
memulica kaže...

Znam da Nokia ima oduvijek najbolje kamere i ne moraš mi davat linkove, ali zar stvarno misle da će pomest konkurenciju zbog 40 i jednog mpixela!?

Ne misle zbog 41 MP, ali telefon je hardverski odličan (ili možda nije?), kamera perfektna, a i operativni sistem u verziji 8 je više nego dobar, ali opet sam skeptičan da će im ovaj uređaj puno pomoći. Samo skeptičan, ništa više, bilo bi mi drago da naprave neki uspjeh, ali...

16 godina
odjavljen
Ovo je Lumia 1020

odličan mobitel i ako se ne varam razlika u odnosu na 920 je da ima i gigu rama više... odličan mobitel.

sad za onog metrića kojem je 768 tako 2011, ovo je moj osobni doživljaj ali ja razliku između hd i full hd ekrana na mobitelima nisam primjetio. barem ne uspoređujući svoju 920 i SGS4 i htc ONE.

Sad opet za one koji više ne znaju što kenjat pa se koriste brojkom app, sve važnije i one malo važnije postoje... osim instagrama ali to i nije tolika šteta.

offline navigacije, netko kaže da nije našao... rođo, pa di si tražio? u vrtu?

bottom line: kenjajte po multitaskingu, po notifikacijama, i ostalim stvarima koje fakat fale ili su lošije rješene.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Ovo je Lumia 1020

zamisli moja želja je oduvijek bila preć sa 8 mp na 41.....glupost.....sa 12 skoče na 41...koji je smisao u ovom mobitelu....što znače slike od 41 mp..možda ovima što lipače plakate.....8-12 mp u vrh glave

Moj PC  
2 10 hvala 2
13 godina
neaktivan

COrto

Da si pogledao predstavljanje uredjaja kao ja znao bi da je Elop rekao (istinu) kako zuta bijela i crna boja su izabrane kako ne bi izblijedile s godinama.

A ti izgleda prije nego sto TROLAŠ se ni ne informiras.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
13 godina
neaktivan
C0rto kaže...
logik kaže...
nix2811 kaže...
power_user kaže...
nix2811 kaže...
Za mene je jedino mana sto je na Windowsu ....

Slažem se, odličan uređaj koji bi do izražaja došao tek na Androidu(ili iOSu, ali to se neće dogoditi). Ne kažem da su Windowsi loši, ali razmazila nas je količina aplikacija s AppStorea i Playa, a tu je Win zapeo.

Prije Androidu ... medutim vidim da se ne slazu bas samnom ... al nmz ja sam svoje rekao

I da nebi skodilo da dolaze u malo vise boja ... iskreno skoro sve boje pasu na taj dizajn {#} 

Ali su uzeli boje koje ne blijede - bijelu žutu i crnu (iako tu spada i plava al ju nisu stavili).

Sorry kak bijela blijedi? U crno? A crna ne blijedi?? Opće ne kužim, valjda si mislio na neki evergreen dizajn?

Crno-žuta kombinacija semiološki znači opasnost, ekstremnu situaciju i sl  (npr osa, tigar, otrovne žabe / daždevnjaci i sl; rampe i građevinska tehnika itd).

Mislim da je ovo ekstremni pokušaj da u Microsoftu/Nokiji preokrenu situaciju u svoju korist. Tipa sad ili nikad, va banque (sve ili ništa).

A Ballmerovo restrukturiranje u MS potvrđuje ekstremnu situaciju... samo: riba smrdi od glave.

Mda, navodno Nokia boards također ima "emergency meetings".

ontopic:

Gledajući po inovacijama, Nokia je bez sumnje jedan od vodećih proizvođača smartphone uređaja.

{#}{#}{#}

Je, po inovativnom poslovnom modelu tipa "pi$ajmo uz vjetar"... Elopov efekt ("Burning Platforms"), neprocjenjivo!

Sad ozbiljno: ovaj i drugi Nokijini inovativni modeli su doomed, zauzeti će tragično premalo tržišta, jer je N u situaciji da i najbolji model razmaženi konzumenti preventivno zaobilaze. Symbian 808 Pureview je odradio što je mogao, profi-fotografi ga nisu prihvatili, u Nokiji su lagali oko promo fotki, a sad... ispada da Nokia radi opskurne, a ne inovativne uređaje.

Ni grbavi Hipsteri se ne pale na mobitele s grbom, sorry Nokia.Šteta, puno lošiji mob na Androidu bi se kao alva prodavao {#}.

E moj ti, em puno pričaš, em malo kažeš točnoga.

1. Nokia nije lagala oko promo fotki za 808 PureView nego za Lumiju 920 (koja je, kao, isto PureView) što se u tvom linku (namjerno?) ne vidi.

2. 808 PureView se izvrsno prodavao (za Nokijinu situaciju) sve do prije koji mjesec, kad je ugašena proizvodnja. I to bez skoro ikakve reklame (Znam, sad ćeš iskopati reklamu za Lumiju?). Procjenjuje se par milijuna, ali Nokia (ili, bolje, Microsoft) bi najradije da ljudi taj mobitel zaborave i kupe Lumiju. Ali ne ide im. Jučer su stavili reklamu na kojoj piše "First 41-megapixel..." za 1020.

3. O tome kako su ga profesionalni fotografi prihvatili dovoljno govori činjenica da ga je stranica kao DP Review testirala istim tretmanom i kriterijima koje imaju za "ozbiljne" kamere (http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview).

13 godina
protjeran
ATI HD3870 kaže...

zamisli moja želja je oduvijek bila preć sa 8 mp na 41.....glupost.....sa 12 skoče na 41...koji je smisao u ovom mobitelu....što znače slike od 41 mp..možda ovima što lipače plakate.....8-12 mp u vrh glave

Čekaj ti zbilja misliš da mobitel slika fotke u veličini 41mpx {#} Hajde skokni na mob.hr pa si potraži članak o pureview kameri na Nokji 808, pa kada završiš onda se vrati ovdje trolati...

12 godina
protjeran
chemmy kaže...

Pogledo komentare na the Vergeu i večinom su jako pozitivni, neznam zašto su ljudi ovdje tako negativni prema 1020. U vremenima kad su svi mobiteli manje više jedne te iste komponente u drugačijem kućištu ova kamera i mikrofon stvarno iskaču.

Ovaj komentar je izuzetno pozitivan i već je odredio sudbinu 1020:
Verge: Nokia's new PureView ad is amazing, too bad it's faked
Izuzetno "čist marketing" što bi kolega ponosni korisnik apoteke rekao.
(Da, to je 808 a ne 1020 ali se funkcionalno odnosi na isti purvju fićr.)

Doslovno iskaču, i to za preko centimetar! I to sa 15+ dkg, kao da sendvič slažeš.
Kako poderati džep - smoked by Lumia ;-)

iPhone5 vs 1020:
težina 112g:158g (141% iPhone-a)
debljina 7.6mm:10.4mm (137% iPhone-a)

... i još se preporuča dodatna baterija :-)

(edit: kolegi nije jasno što je neuobičajeno kod brojki pa ću boldat kombinaciju čudnih. 13x7cm debljine preko 1cm, a teško preko 15 dkg, ok?)

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 12:59 (C0rto).
14 godina
neaktivan

normalno da ne mislim.....nema tu trolanja.....samo ne vidim ništa bitno čak da ima 70 mp nisam ništa propustio...zadovoljan i sa 8 mp...za mobitel dovoljno..

14 godina
protjeran
Ovo je Lumia 1020

Joj Corto luzeru: ekran 150% površine iphona, ram 200% iphonea, standby tme 150% iphone, talk time 200% iphonea, kamera 500%... you get the point. Kako zabavno je pucat postotke na ovaj način. Svaki high end danas odličan mobitel i svaki ima svoje prednosti i mane zato odmori malo.

9 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ovo je Lumia 1020

Narodna mudrost: "lanac onoliko jak koliko je jaka i njegova najslabija karika"

VS

Nokia ludost: "lanac onoliko jak koliko je jaka i njegova najača karika"

{#}

Glory Glory Man United
Moj PC  
3 4 hvala 0
16 godina
8ax kaže...

1280x768?

Pre 2011 za mene.

Veća rezolucija = veće opterećenje za SoC.

A prilično sam siguran da dvojezgreni Krait na 1.5 GHz (RAZR MAXX) ne može baš potpuno funkcionalno raditi na 1080p.

Zato je i izašao Snapdragon 600

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan
memulica kaže...
chemmy kaže...

Dosta ljudi kupuje telefon zbog kamere, vjerovatno više ljudi kupi mob zbog bolje kamere nego nečeg nevidljivog tipa 200-300 MHz razlike u procesorima. Pogledajte galeriju od ovog majstora šta radi s 808. Klix

Znam da Nokia ima oduvijek najbolje kamere i ne moraš mi davat linkove, ali zar stvarno misle da će pomest konkurenciju zbog 40 i jednog mpixela!?

Nitko ni ne ocekuje da ce pomesti konkurenciju ali ako krenem od sebe, ovaj model mi je veoma privlacan i ako na vagu stavim ovu kameru (nije stvar u megapixelima nego u kvaliteti fotografije, a onaj link dokazuje da je iznad velike vecine kompaktnih fotoaparata), a s druge strane ono sto mi se ne svidja kod WP8, mozda kamera ipak pretegne i ja kupim ovaj mobitel. Ono sto ce me odbiti je cijena jer kad ovaj smartphone stigne do nas ocekujem cijenu iznad 6000kn.

12 godina
protjeran
MdN kaže...

Ni grbavi Hipsteri se ne pale na mobitele s grbom, sorry Nokia.Šteta, puno lošiji mob na Androidu bi se kao alva prodavao {#}.

1. Nokia nije lagala oko promo fotki za 808 PureView nego za Lumiju 920 (koja je, kao, isto PureView) što se u tvom linku (namjerno?) ne vidi.

2. 808 PureView se izvrsno prodavao (za Nokijinu situaciju) sve do prije koji mjesec, kad je ugašena proizvodnja. I to bez skoro ikakve reklame (Znam, sad ćeš iskopati reklamu za Lumiju?). Procjenjuje se par milijuna, ali Nokia (ili, bolje, Microsoft) bi najradije da ljudi taj mobitel zaborave i kupe Lumiju. Ali ne ide im. Jučer su stavili reklamu na kojoj piše "First 41-megapixel..." za 1020.

3. O tome kako su ga profesionalni fotografi prihvatili dovoljno govori činjenica da ga je stranica kao DP Review testirala istim tretmanom i kriterijima koje imaju za "ozbiljne" kamere (http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview).

Kako sam sebi skočiti u usta. Više puta ponavljana LAŽ postaje istina? Samo naprijed, za sad se vrlo uspješno pokazalo:

MdN kaže...

Kaj sad, jel je PureView tehnologija ili nije? Daj se odluči, kad se sakriva Symbian piše se samo o PureView revoluciji i WP. Kad dođe do faila, e to nije to, to je Lumija 920.
Priznam, nisam zapamtio da je riječ (samo) o 920 - ali se to u tekstu vidi, a Verge je uglavnom blagonaklon Nokiji (dok ne pretjeraju) - kao što je čovjek prethodno navodio.

Ono što ti ne navodiš da su se sinergijski paralelno reklamirali modeli a reklama je bila demonstracija za PureView - isti kao i u 1020, i posljedično i je ta (globalna!) "zabuna" odn. opća pretpostavka za PureView reklamni fail.

To što ti ovdje relativiziraš sa nekim "kao" -ne može promijeniti povijest. Kad lažeš, a obraćaš se profesionalnom miljeu, nepovratno gubiš.

MdN kaže...

Da odlično se prodaje, već smo čitali kako se Lumije prodaju u Kini bolje nego iPhone. Hajde majstore, koliko znaš profi fotografa koji koriste Lumiju umjesto "klasičnih" Nikona i sl?

Proguglaj pardon probingaj :-) forume a ne plaćene oglase (vidi Lumiju u Kini): fotografi su se bunili na boje i stabilizaciju slike, tako da je i bez ljutnje na pokušaj reklamne prevare (PureView) zaključak da je kamera (obzirom na kvalitetu) preskupa a i prilično nepraktična.

LAŽ koju sam navodiš - da je ovo prvi 41Mpix - je laž u nizu, i sve pametnome govori.

Nije stvar "Nokijine situacije", zakon velikih brojeva ti kaže kad imaš "najveći" nešto (megapixel trenutno), uvijek ćeš naći kompleksaše problema s libidom koji će kao kompenzaciju kupiti pištolj, pitbulla... ili mobitel s najvećom grbom. Tih par prodanih milijuna (???) je minorno, ako znaš da su dijelili besplatne godišnje pretplate, konzole i štatijaznam sve ne kako bi opstali na tržištu.

Inače, i Asha (također Symbian, možeš promijeniti ime kako želiš) i MeeGo su se odlično prodavali - ali to nije WP.

ponovit ću ti: Ni grbavi hipsteri se ne pale na mobitele s grbom, sorry Nokia. Šteta, puno lošiji mob na Androidu bi se kao alva prodavao {#}

Grbavi mobitel, 20 deka sa dodatnom baterijom, glomazan i debeo preko centimetar. A još i prilično skup.

Što se mog osobnog mišljenja glede PureView tehnologije tiče, vrlo zanimljiva i obećavajuća stvar u razvoju, nažalost su joj Nokia i WP uteg a ne pomoć. Sorry.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 12:26 (C0rto).
12 godina
protjeran
chemmy kaže...

Joj Corto luzeru: ekran 150% površine iphona, ram 200% iphonea, standby tme 150% iphone, talk time 200% iphonea, kamera 500%... you get the point. Kako zabavno je pucat postotke na ovaj način. Svaki high end danas odličan mobitel i svaki ima svoje prednosti i mane zato odmori malo.

Pa stavi televizor u džep. Još veći ekran, bolji zvučnici... zašto stat? Nije li lakše kupiti Viagru ako imaš problema?

Nego, neka mi netko objasni da li bi stvarno netko od vas nosio 20 deka (sa dodatnom baterijom) naokolo, kako bi imao mpix više? Ja mislim da je umjesto gripa obvezna dodatna oprema treba biti dobra torbica za pojas ili nešto slično.

Ovo za potrebu dodatne baterije nadam se ne moram objašnjavati.

16 godina
Ovo je Lumia 1020

6000 kn koliko ovo čudo bude koštalo kod nas previše je za ono što nudi. Nije fer uspoređivati ovaj uređaj sa kompaktima od prije dvije tri godine. Primjerice moderni putni kompakt Olympus SH-25MR od 1000 kn ima GPS, touch zaslon, Multi record u Full HD modu (MR - pri snimanju filma moguće je sasvim normalno slikati fotografije u punoj razlučivosti) Izmjenjive baterije mu koštaju 3-4 eura, a  čini imi se da je sad na tržištu i SH-35MR koji ima zoom u klasi ultra zoom aparata. Kao što je već netko rekao ovo nije model za široke mase, više kao tehnološka demonstracija mogućnosti, a to Nokii baš treba. "Zahvaljujući vrlo dobroj prodaji" ostalih Lumia nisu joj potrebni modeli koje će tržište prihvatiiti u velikom broju. Go for it Nokia!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 12:42 (rmiculini).

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
logik kaže...

COrto

Da si pogledao predstavljanje uredjaja kao ja znao bi da je Elop rekao (istinu)

Elop je počeo govoriti istinu? Nevjerojatno. Ali, nije li to malo prekasno?

Misliš na Elopa koji je prije 2+ godina rekao da je Symbian propala platforma koju će ugasiti (kao i MeeGo) bez obzira kako se prodavao, i onda 2 godine preživljavao na istome, kompenzirajući "ono drugo"?

14 godina
neaktivan
Ovo je Lumia 1020

tako su svi kad je lumia 920 izasla govorili da je debela i teska i da ce kostati kao suho zlato. Mobitel lezi super za drzanje i uopce nije tezak, fotografije su odlicne, brzina. A uzeo sam ga u HR za samo 2500 kn sa dvije godine garancije. Tako da se i ovaj bude mogao naci kod normalni trgovaca sasvim povoljno.

http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ovo je Lumia 1020

Ja jednostavno neznam više o čemu ti pričaš. Prvo počneš iznosit neke postotke pa kad ja to učinim ispada da kompenziram nešto. Onda ti se ipak čini mob pretežak iako je po težini tu negdje s 4s, pa dodaš i masu gripa i spominješ torbe?!?! NHF Hvala što si me podsjetio zašto izbjegavam ovakve teme.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Bez obzira na sve - baš me zanima koliko vas zapravo želi taj uređaj?

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
16 godina
Ovo je Lumia 1020

Eto tko želi može glasat.

Pitanje je:

Kad ne bi bili ograničeni financijama ...

35 Uzeo bih upravo taj model
5 Zadržao bih sadašnjeg
1 Uzeo bih neku drugu Nokiu
5 Uzeo bih neki drugi Android
0 Uzeo bih neki drugi iPhone

1 0 hvala 0
17 godina
Ovo je Lumia 1020

This... is... SPARTA!!! :)

Inače, jedino što očekujem od ove lumije je da 920 pojeftini :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
protjeran
chemmy kaže...

Ja jednostavno neznam više o čemu ti pričaš. Prvo počneš iznosit neke postotke pa kad ja to učinim ispada da kompenziram nešto. Onda ti se ipak čini mob pretežak iako je po težini tu negdje s 4s, pa dodaš i masu gripa i spominješ torbe?!?! NHF Hvala što si me podsjetio zašto izbjegavam ovakve teme.

Pa vidim da ne znaš. Ako je tebi svejedno oš nosit 10 ili 20 dkg u džepu, nego je to "tu negdje"... pa reci nekoj žemski da ti je tu negdje 10 ili 15... ali dosta o tebi, ajmo pričat o tvojih 41 mpix.

(torbica je samo praktični prijedlog za nošenje oružja naokolo, svaki fotograf mora biti spreman, a glupo je nositi 1020 oko vrata)

14 godina
neaktivan
C0rto kaže...
chemmy kaže...

Pa vidim da ne znaš. Ako je tebi svejedno oš nosit 10 ili 20 dkg u džepu, nego je to "tu negdje"... pa reci nekoj žemski da ti je tu negdje 10 ili 15... ali dosta o tebi, ajmo pričat o tvojih 41 mpix.

(torbica je samo praktični prijedlog za nošenje oružja naokolo, svaki fotograf mora biti spreman, a glupo je nositi 1020 oko vrata)

hoces rec da bi veci mob trebao bit isto tezak kao i upola manji?

sto ti pusis, daj malo amo rasputine {#}

ima jedan video drop testa 920, gdje dojence drzi taj mob u ruci...

a bome vidam i djevojke s galaxy note-ima

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice