Evo ja si upravo instalirao Snow leoparda na svoj PC (hackintosh :P) da vidim zašto svi taj Apple hvale.. Moram priznat da nije tako loš OS, po meni ima sve najbolje karakteristike linuxa (brzina, jednostavnost) uz softversku podršku sličnu kao u windowsima (office, adobe). Iznenadila me brzina kojom pokreće aplikacije i programa (firefox radi mnogo bolje nego u windowsima) iako radi na hardwareu koji nije podržan od Applea. Vjerojatno bi na originalnom Macu još bolje radilo.
Osim toga, ima mnoge sitnice koje uljepšavaju rad na kompjutoru kao što je fullscreen u pojedinim aplikacijama, reading mode u safariju, spaces, expose i slično.. Ukoliko ne bude problema s hardwerom (webcamera, grafička, printer - zasad sve radi; XD) koristit ću ovaj OS više od 7edmice..
??? jet ti stvarno neznas da je isti hardwer i na pc-u i u macu ??
doduse nije mac ima graficke od prije par godina :))
ja ga imam instaliranog na 2 lapija (dual boot)
i meni to sve lici na neki djecji os (tj napravljen za racunalno nepismene )
sve neke slikice sad za ovo pa ono
nemozes nista detaljnoga napraviti kad ti treba,neg samo te automatske radnje
kao da imam cheteve ukljucene u os-u (meni se to gadi)
koji nerade kako ja hocu
i nakon par tjedana "prckanja" stanem i kazem si i sta sad (neki iphone filing) ??
instaliranje win linux native aplikacije ?? zast to imam u win7
aj da vidim mozda je brze ,, kad mauna,, photoshop steka malo malo ono ??
maya isti vrag kao i na win/linux
tako da jos uvjek nekuzim zasto ljudi kazu da mogu (i rade) brze na osx-u ??
---firefox brze ide ono LOL (sta to brze ide ???)
ako ti je net oki ice isto i najednom i na drugom
kao da ja kazem uu meni na linuxu firefox skida filmove 2x brze od win
ono LOL
i sta dalje ??
nista jer nemas nista vise raditi u osx-u
apple ima tih nekoliko nativnih aplikacija friziranih do bola na bracu i to je to
ostalo sve x86 port na os'x sa linuxa
nekuzim
jos dati 2x vise love za pravi mac ono za cega ??
da opet moras kupovati te iste aplikacije koje isto rade i na ostala 2 os-a ??
nekuzim
To je tvoje iskustvo, dopusti da ima i onih koji imaju drugacije.
Ili tvoje mora vrijediti za sve?
Ukusi su razliciti sto netko voli, i meni se vremenom sve manje da zezati oko necega i vise volim jednostavnot. Pa ako je to djecji os neka bude....
EDIT: I meni su neke aplikacije stekale na hackintoshu, dok te iste na Mac-u rade odlicno i bez greske, bez stekanja kojeg spominjes.