Kraj anonimnosti u Kini zaključana tema

poruka: 75
|
čitano: 9.883
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj anonimnosti u Kini".
16 godina
Re: Kraj anonimnosti u Kini
mbaksa kaže...
Koliko god zapad bio loš, Kina zbog toga nije ništa bolja.

Tko je to rekao?

mbaksa kaže...
 I ponavljam - štogod da zapad radio, koliko god da je to loše, to nimalo ne opravdava ono što se događa u Kini.

Ma sto se dogadja u Kini? Sve sto znas da se dogadja u Kini znas iz zapadnih medija. Nadam se da ne moram naglasavati kako je zapadu u interesu sto negativnije pisati o Kini

Imas covjeka tu na forumu koji je tamo bio 3 godine! i ti ga diskvalificiras bez argumenata jer se ne slaze s tvojom predodzbom.

mbaksa kaže...
I da se vratimo na ono s čim si počeo, gdje si me optužio da je drugi dio vijesti samo moj subjektivni doživljaj.

Daj predji vise preko toga jer cu pomisliti da ti je to jedini motiv sudjelovanja u raspravi

mbaksa kaže...
Ovaj tvoj komentar pokazuješ da nisi shvatio moj komentar i pokazuje da ne razumiješ kako se putem medija stvara javno mnijenje. Drugim riječima, nemaš baš nikakvog pojma o tome što govori komunikologija, a osjetio si se prozvan tvrditi da je ono što sam napisao "besmisleno i glupo".

Kako ne, ti si najbolji primjer misljenja formiranog iskljucivo putem medija i pritom ignoriras ponudjena iskustva iz prve ruke.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 0:35 (syncmaster245b).
16 godina
moderator
syncmaster245b kaže...
mbaksa kaže...
I da se vratimo na ono s čim si počeo, gdje si me optužio da je drugi dio vijesti samo moj subjektivni doživljaj.

Daj predji vise preko toga jer cu pomisliti da ti je to jedini motiv sudjelovanja u raspravi

Koji je onda konkretno tvoj motiv javljanja na ovu temu bio? A da je on-topic?

16 godina
mbaksa kaže...

Sve ostalo sto sam napisao odmah iza te recenice.

Pojasniti cu jos jednom.

Posve mi je svjedeno kakvi ce zakoni biti u Kini jer se mene ne ticu, no iznimno me smeta jednostran i ultra pojednostavljen pogled na stvar koja beskrajno kompleksnija od jednog zakona.

Dakako da kompletnoj frustraciji pridonosi i nacin na koji se iznose takve vijesti, sto me je i ponukalo da ti prigovorim zbog subjektivnosti. Postalo je pravilo da iz Kine ne moze doci dobra vijest, odnosno cim se spomene Kina, gotovo bez citanja mogu biti siguran da ce biti rijeci ili neljudskim uvjetima u Appleovoj ili Foxconnovoj tvornici, ili ce biti rijec o cenzuri, ili..., dakako da posprdno karikiranje postalo neizostavno.

Zasto nikada ne dodje vijest da je Kineska vlada izgradila novu  tvornicu informaticke opreme u nerazvijenom dijelu zemlje i pritom otvorila 10tak tisuca radnih mjesta? S obzirom kojom brzinom ih grade komotno bi mogao flash ticker sa imenima otvorenih tvornica stajati na vrh BOL-a.

I onda mi ti pricas medijskom formiranju misljenja i kako ja to ne shvacam, kako sam glup i kako trebam ici uciti povijest, a sam nisi u stanju sagledati dvije strane medalje.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 1:12 (syncmaster245b).
16 godina
moderator
syncmaster245b kaže...
mbaksa kaže...

Sve ostalo sto sam napisao odmah iza te recenice.

Sve ostalo što si napisao iza te rečenice je off-topičarenje - umjesto da se baviš problemom anonimnosti i kršenja ljudskih prava u Kini, što je tema članka, ti si se krenuo baviti zapadnim svijetom, Big Brotherom u Londonu... Dakle javio si se kako bi napisao jednu provokativnu rečenicu koja ti je bila izlika za off-topičarenje i na kraju kažeš neka pređem preko te rečenice kojom provociraš.

Jel imaš što on topic za reći o temi?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 1:07 (mbaksa).
16 godina
mbaksa kaže...

Sve ostalo što si napisao iza te rečenice je off-topičarenje - umjesto da se baviš problemom anonimnosti i kršenja ljudskih prava u Kini, što je tema članka, ti si se krenuo baviti zapadnim svijetom, Big Brotherom u Londonu... Dakle javio si se kako bi napisao jednu provokativnu rečenicu koja ti je bila izlika za off-topičarenje i na kraju kažeš neka pređem preko te rečenice kojom provociraš.

Jel imaš što on topic za reći o temi?

Toliko te puca egotrip da me na silu zelis optuziti za offtopic.

Mislim da si vise nemamo nesto novo reci jedan drugome o ovoj temi pa cu se ja lagano povuci.

16 godina
@sync
da li je rusenje ustavnog poretka tazenje ostavka vlade? naoruzaj se transparentima i pravac markov trg. probaj to napraviti u kini?
Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
16 godina
moderator
syncmaster245b kaže...
Pojasniti cu jos jednom.

Posve mi je svjedeno kakvi ce zakoni biti u Kini jer se mene ne ticu,

Što si onda uopće išao čitati vijest?

syncmaster245b kaže...
no iznimno me smeta jednostran i ultra pojednostavljen pogled na stvar koja beskrajno kompleksnija od jednog zakona.

Koja je druga strana kršenja prava ljudi? Kvocaš o subjektivnosti, jednostranosti, beskrajnoj kompleksnosti, a da nisi iznio ni jedan jedini argument u prilog tome.

syncmaster245b kaže...
Postalo je pravilo da iz Kine ne moze doci dobra vijest, odnosno cim se spomene Kina, gotovo bez citanja mogu biti siguran da ce biti rijeci ili neljudskim uvjetima u Appleovoj ili Foxconnovoj tvornici, ili ce biti rijec o cenzuri, ili..., dakako da posprdno karikiranje postalo neizostavno.

Jel ti to doista nas optužuješ da provodimo nekakvu negativnu medijsku kampanju protiv Kine? Bolje ti je da izneseš dokaze za to.

syncmaster245b kaže...
Zasto nikada ne dodje vijest da je Kineska vlada izgradila novu  tvornicu informaticke opreme u nerazvijenom dijelu zemlje i pritom otvorila 10tak tisuca radnih mjesta? S obzirom kojom brzinom ih grade komotno bi mogao flash ticker sa imenima otvorenih tvornica stajati na vrh BOL-a.

Daj linkove za to što si naveo, da vidimo odakle ti to vučeš pa da i mi budemo u toku sa svom tom silnom izgradnjom tvornica u Kini kao što si ti u toku. Bez linkova ispada da samo baljezgaš.

syncmaster245b kaže...
I onda mi ti pricas medijskom formiranju misljenja i kako ja to ne shvacam, kako sam glup i kako trebam ici uciti povijest, a sam nisi u stanju sagledati dvije strane medalje.

Potkrijepi svoje gnjusne optužbe argumentima.

16 godina
neaktivan
Kraj anonimnosti u Kini

Sto ti sunca, odem spavati i da procitam sta se dogadjalo imam sta vidjeti...

Ljudi moji smirite se, nemojmo se vrijedjati, nema razloga.

@mbaksa

Ako imas vremena procitaj sta sam napisao i vidjet ces da nigdje nisam napisao da je Kina zakon i da je najbolja na svijetu, da je sve sjajno i bajno i da ljudi tamo misle kako imaju ultra mocnu vlast.

Naprotiv, ljudi su itekako svijesni kakvu vlast imaju i kakva se cenzura provodi u drzavi. Ali od dva zla izabrali su manje i to je sve sto mogu uciniti.

Zasto pitas se? Kina je drzava od cca 9.5 mil. cetvornih km s populacijom od 1.4 milijadrde stanovnika (mozda i vise) u kojoj je skoro 2000g. vladao kastni sustav.

Do prije 30g. u kini je bilo preko 150 otvorenih oruzanih sukoba diljem zemlje izmedju pokrajina i samih sela unutar neke pokrajine.

Zbog obraza? Zbog kasta? Zbog vlasti? Ne kolega, vec zbog hrane...

Danasnja vlast je tome stala na kraj tako sto je ujedinila zemlju silom i uz obecanje da nece biti gladni. I nisu. Nisu gladni i nefali im krov nad glavom. Nemoj raditi protiv drzave bit ces sit i imati krov nad glavom.

E to je svakodnevnica u Kini.

Nema se privatnosti, zive u skupnim stanovima jer samostalno stanovanje je preskupo i nemogu poslati lovu svojima na selo. O da umalo zaboravih, svi ovi silni milijunski gradovi tvornice nisu postojali nazad 20 godina. Shenzhen je bio ribarska luka s dva mola a danas 90% elektronike u EU dolazi iz njega i Guanzhou-a (Guandong provincija) jos jednog grada 200tinjak km udaljenog od njega koji isto tako nije postojao priej 25 godina, bar ne kao grad.

99% ljudi u tim gradovima su seljaci koji su dosli da zarade za kruh jer nemogu zaraditi tamo gdje zive.(trebas dozivjeti  i vidjeti kako se grado od 15mil. stanovnika pretvori u grad duhova tjekom kineske nove godine da povjerujes)

I da vlasnici tvornica to iskoristavaju, daju im minimalne place jer mogu.I oni se bune, protestuju i vidi vraga nema vojske koja ih tamani. Zasto? Jer protestuju protiv tvornica a ne protiv vlasti.

Svako malo dodje skupina dusebriznika koji kazu kako je vlast protiv naroda i kako je treba svrgnuti. i uvjek se nadje par naivnih, vise njih lijenih i jos vise kretena koji rade za tko zna koga ali ne za taj jadni narod i organiziraju prosvjede.

E tada dodje vojska, uhiti sve, organizatore smakne a ostale mozes vidjeti po ulicama grada jer vise nikada nece moci naci posten posao.

Zasto je to tako?

Policijska drzava je jedini mehanizam sposoban kontrolirati toliku masu ljudi na tolikom prostoru.

(samo usporedbe radi europa je cca10mil km kvadratnih s ni pola toliko stanovnika kao Kina)

Mozete vi mene zvati megalomanom, kretenom, vojaerom (cak sam cini mi se i pedofilom nazvan) ali takva je situacija u Kini.

Nije sjajno, tesko se zivi i tesko se radi ali reci cu vam nesto sto mi je u isto vrijeme slomilo srce u poredbi s nama ovdje i isto tako mi dalo vjeru da zivot moze biti dobar.

Kinezi su nejvjerojatno sretan narod. Nemislim na srecu tipa dobio je na kladionici vec same ljude. Sretni su sa sitnicama, odlaskom u kino, setnja parkom, kad im netko pokloni nesto ma koliko to kostalo. Skromni su, obitelj im je na prvom mjestu i iznad svega cijene vrijeme provedeno s njima.

Njihova vlast im je to obecala prije 30tak godina i ostvarila u velikoj mjeri ono sto je obecala a sve to su trazili zauzvrat je da ih se nepotkopava. Korumpirani su, zive vise manje kao bogovi ali narod nije gladan a bio je.

Mozda jednog dana Kina i dobije slobodu, demokraciju kako god hocete ali moje je misljenje da ce to biti pocetak kraja... svega...

Ako cemo vuci paralele dajte recite jel se itko sjeca sta nam je obecano prije 20 godina, prije 10 godina, prije godinu dana? I sta je od toga ispunjeno? Jesmo li svi siti i imamo krov nad glavom, jel to u nas nema beskucnik i penzica koju kopaju po kontenjerima???

To je demokracija za koju se vi zalazete i sloboda. Sloboda da crknes od gladi i hladnoce na cesti jer ti je drzavu rasprodala bagra bez morala. I ti se bunis svaki dan, anonimno ili javno, i bunis se, i drugi se bune i sta smo dobili???

Vi ste (hrvatska) dobili Milanovica, nesposobnog mlatimudana koji bi o postenju mogao uciti od Ive Sanadera a mi (hrvati u BiH) smo dobili Zeljka Komsica za kojeg nitko nezna tko je glasao za njega, kvislinga koji svaki dan pomaze velikotursku ideju i zatire svaki trag hrvatima u BiH. ( sloboda govora koju toliko propovjedas je dovela do toga da se u Mostaru na starom mostu turistima govori da hrvata nije bilo na prostoru hercegovine do prije 150godina. I nikome nista...)

Otisao sam toliko daleko da vise neznam ni sta sam poceo pisati.

mbaksa znam te kao osobu koja ima dobru logiku i koja sagleda sve cinjenice prije nego kaze nesto i zauzme stav ali ovo sto sam cito da poises daje mi doam da uopce nisi procitao pola stvari sto je receno a komentirao si ih.

@sync

Hvala na potpori ali mozda ni moje misljenje nije ispravno, mozda sam i ja samo proizvod hercegovackog odgoja koji mi govori da ljudi koji nisu sposobni nezasluzuju da obnasaju visoku duznost i odlucuju za vecinu, da takve ljude treba u bunar s kamenom oko noge, da je narod u masam rulja poput ovca i da ih s malo secera u ruci mozes zedne preko vode prevesti.

Tko znam ali u svakom slucaju, hvala.

3 1 hvala 0
16 godina
moderator

@brainiac - kakve veze išta što si napisao ima s temom? U Kini vlast krši ljudska prava kako ne bi pocrkali od gladi?!

16 godina
neaktivan
Kraj anonimnosti u Kini

De molim te ti mi reci kad si tako pametan sta sam ja napisao?

Jel ti imas rijesenje za spas jadnog narodu u Kini od ralja zle vlasti koja ih ugnjetava zakonom o transparentnosti internetske komunikacije u drzavi Kini?

Zakonom koji ce pomoci vlasti da odrzi kontrolu da nezavlada kaos u drzavi koja ima njavecu vojsku na svijetu, nuklearno naoruzanje i sta sve ne. 

Aj idi ti pa im daj demokraciju ali prije toga pogledaj sta je demokracija donijela novo oslobodjenim drzavama Siriji i slicnima (jel se egipat osobodio il se demokraciaj tek uvodi pa se kolju de me podsjeti)

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 10:55 (brainiac).

1 1 hvala 0
16 godina
moderator

Prema tvojoj logici, da nisu donesli taj zakon o zabrani anonimnosti, svi ti silni ljudi koji su na Internetu izražavali slobodno mišljenje prouzročili bi masovno pomiranje kineskog naroda, zar ne?

Na čemu temeljiš takav stav? Radio je netko nekakve analize u kojima se pokazalo da što više među kineskim narodom ima onih koji misle svojom glavom i izražavaju svoje mišljenje na Internetu, da je to u proporcionalnoj vezi s tim koliko ljudi gladuje u Kini? I utvrđena je ta kauzalnost? Da sloboda govora uzrokuje glad?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 11:03 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Zaboga miloga covjece pa citas li ti ono sto pises?

Ili necitas ono sto sam ja napisao?

Gdje sam aj rekao da bez ovog zakona Kina nemoze??? I da ce nastati anarhija i glad bez njega???

Eba ga led citaj. Rekao sam da je to jedan od mehanizama koji osiguravaju da vlas ostane na vlasti i da osigura kakav takav red u drzavi koja je najveca vojna sila na svijetu... Nista vise. Jer ako tamo zavlada nered i "uvodjenje" demokracije onda je cili svit najebo...

Jesam li rekao da je to super sto vlast tamo radi? NE.

Jesam li rekao da taj zakon u pitanju bi trebao biti donesen u cijelom svijetu? DA

Zasto?

Jer bi ti citao prije nego sto napises (ispalis) nesto bezveze jer neznas tko sve cita i kojem psihopatu se obracas.

I da. Ucinio bi podatke javnima na nacin da bih postavio infopult u svaku policijsku postaju i da svtko moze doci i nakon sto umetne osobnu i potvrdi se njegov identitet da moze saznati tko je mbaksa i otici ga naci te mu objasniti sve osobno uz salicu kave ili iz rucak od olova, svejedno.

Onda bi nestalo seratora koji iz plasta internetske anonimnosti seru da zavade ljude eto reda radi, da proda novine, da okrenu masu u svoju korist... Ili bi zavrsili u zatvoru ili na dnu bunara...

Iskljuci predrasude prema meni i razmisli.

Jel ti se svidja svijet u kojem zivis?

Drzava u kojoj zivis?

Jel mislis da je apsolutna sloboda way to go?

16 godina
moderator
brainiac kaže...
Rekao sam da je to jedan od mehanizama koji osiguravaju da vlas ostane na vlasti i da osigura kakav takav red u drzavi koja je najveca vojna sila na svijetu... Nista vise. Jer ako tamo zavlada nered i "uvodjenje" demokracije onda je cili svit najebo...

O kakvom konkretno "neredu" pričaš? Kakve argumente imaš o tome da bi došlo do nekog takvog strašnog nereda da se počnu poštivati ljudska prava? Ili da se nije ukinula anonimnost na Internetu - što konkretno bi se dogodilo u Kini? Koje argumente imaš za to tvrditi?

brainiac kaže...
Jesam li rekao da je to super sto vlast tamo radi? NE.

Jesam li rekao da taj zakon u pitanju bi trebao biti donesen u cijelom svijetu? DA

Zasto?

Jer bi ti citao prije nego sto napises (ispalis) nesto bezveze jer neznas tko sve cita i kojem psihopatu se obracas.

Bedaka će uvijek biti. I bedake će većina ljudi ionako ignorirati ili diskreditirati. To što radiš je logička pogreška naziva slippery slope - prouči: http://en.wikipedia.org/wiki/Slippery_slope

Zabrijao si si neke stvari na temelju nikakvih argumenata. Iskonstrurirao si si slijed događaja za koji nemaš nikakvog opravdanja, analiza, dokaza, ničeg.

Također, pričaš o svemu, samo ne o onome što je tema članka! A tema članka je da je vlada zabranila anonimnost samo zato da bi se mogla obračunati sa svojim kritičarima! Nije zabranila anonimnost zato da ljudi ne bi pisali bedastoće po društvenim mrežama, nego zato da bi (opravdane) kritičare svojih postupaka utišali ili znali koji su da ih mogu pozatvarati u zatvore. Razumiješ? Drobiš u ovu temu sve moguće i nemoguće, a uopće se ne dotičeš teme članka!

16 godina
neaktivan
Kraj anonimnosti u Kini

1. Jesam li OT ili ne.

I sam sam rekao u prvom danasnjem postu da sam otisao daleko ali samo da bih odgovorio na tvoje baljezganje o necemu o cem nemas pojma.

Sve prije toga je bio cisti on topic.

2. Linkanje wiki-a.

Ako si ti netko tko vise voli da mu se odgovori serviraju nego da ih sam nadje onda slobodno "linkaj" se do besvjesti.

3. Greska u mojoj logici.

1.4 milijarde ljudi, oko 200 milijuna policije i vojske, nuklearno naoruzanje, policijska drzava u ovom ili onom obliku vec preko 3000 godina. Dodajmo tom mixu malo demokracije i slobode da rade sta ih god boli racku...

Dragi kolega ti se grdno varas ako imas toliko povjerenje da bi prijelaz na demokraciju i vracanje slobode narodu i "ljudskih prava" (izgovora po kojim je se toliko zla i zlocina dogodilo u svijetu) u Kinu prosao mirno.

Ti si moderator i kao takav bi trebao bar se udostojiti i odgovoriti na pitanje.

Nabroj mi zemlje u kojim su ljudska prava i demokracija ostvarene mirnim putem i sta su dobra donijele u odnasu na prijasnje stanje?

A na posebnoj listi mi nabroj drzave u kojima i nije sve proslo tako sjajno.

E kad to napravis onda mi dodji sa svojim slippery slope teoremama i razmisli malo tko je od nas posao putovati na Mjesec jahajuci drvenog konjica pokretanog snagom maste.

1 1 hvala 0
16 godina
moderator

Offtopic za offtopicom znači da nemate ništa pametno za reći ontopic. {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice