Kraj anonimnosti u Kini zaključana tema

poruka: 75
|
čitano: 9.887
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj anonimnosti u Kini".
13 godina
neaktivan
Re: Kraj anonimnosti u Kini
brainiac kaže...

Prvo:

Ili si nepismen pa neznas procitati sta sam napisao za tebe ili si samo ono sto sam napisao (odgovor na dio o trollovima i moralu ako ti nije jasno)

Drugo:

Sta ce ti taj zakon staviti omcu oko vrata??? A ti zivis u Kini? Ili si bar proveo iscrpno istrazivanje kako ljudi tamo zive i kako bi zivjeli da nemaju policijsku drzavu vec demokraciju kao i ostali bijeli svijet?

Trece:

iBogati kako smo dosli na pricu o Appletu i o tome kako sam ja megalomanski snob koji trosi lovu na nesto sto nevrijedi jer to ima znak izgrizle jabuke na sebi????

Troll jesam, ali samo kada su to ljudi zaslužili, mada možda ti to nisi zaslužio, ali veliko možda

Pa neće nam staviti omču oko vrata, ali će nam staviti konce na usta, ne smeš ništa reć, ili policija dolazi na vrata

A za apple ne kažem da ne vredi, nego kažem da više košta nego što bi trebalo, iskorištavaju svoje kupce govoreći im bajne stvari...

A za to što si rekao megalomanski snob, to si u pravu, na to sam mislio. Možda nije u redu to što mislim i čini mi se da je pogrešno što to mislim, ali gde god idem, i gde god vidim "megalomanske snobove", ispadne da sam u pravu što ih kritiziram, jer ne misle ni na kakve probleme u svetu, jer jedini svet koji za njih postoji jeste ono čime vladaju, i ono za čime žude.

Retkost je da vidim ljude s parama, a da razmišljaju.

I kako nisam vidio šta rade s njima. Pa šta ti misliš odakle svi ovi Samsungovi i Apple-i, da to rade neki radnici koji imaju natprosečnu platu. Ljudi se ne smeju buniti zbog časti prema poreklu, i još pogotovo zbog te njihove "policijske države"

Ljudi umiru od gladi uokolo, a ti bi hteo samo da još plaćamo porez na radnike koji bi pregledavali šta ko radi po internetu. Neka, meni je i previše tih 25% PDV-a koji idu na političare koji imaju minimalac od 10000kn, a prosek od 20000-30000kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 20:59 (Krtislav1).
16 godina
neaktivan
brainiac kaže...

Kolega daj koji argument. Do sada sve sto si napisao ide u prilog onome sto sam ja rekao.

u tvoj prilog ne ide to što u profilu nemaš ime i prezime, napiši pa da vidimo tko stoji iza svojih riječi

td svima
15 godina

Kao i bilo tko drugi tko se zalaže za to: ime ,prezime ,slika umjesto avatara.

Pa da vas vidimo!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Pa da vas vidimo!!

ah, odlogirao se {#}, ako nema odgovornosti možda ima srama ili možda traži 3rd party ime i prezime?

td svima
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 21:11 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

Po ovome sto procitah tvoja je logika ta da kojim slucajem krasti nije kaznjivo ti bio isao okolo i krao i to bi bilo sasvim ok ili ubijao kad cemo tako. Sta ima veze nema nikakve kazne???

Jesam li ja megalomanski snob sada ili ti?

Ti bi da je sasvim normalno pljuvato po svima ali iza plasta anonimnosti i to je sasvim ok. Takvo razmisljanje nas je dovelo u bananu u kojoj smo danas. Od 100 vijesti 1(jedna) je mozda vjerodostojna i napisana objektivno. Ostalo je sve navlacenje publike na citanje i cisto preseravanje. Mozgovi nam trunu u zutilu a dica nam se odgajaju kao trutovi i tuke kojima je J. Biber bog i uzor SWAG nacin zivota...

Jadni radnici u Kini... Sigurno su im uvjeti losi i sigurno im mogu biti bolji ali sta ti mislis kako bi im bilo da im ta njihova (a tebi mrska) mrska policijska vlast nije osigurala poslove koje sad rade? Mislis da bi njih 1.4 milijarde zivilo od kupusa i mrkve iz dvorista sto uzgoje? I mislis da bih ih bilo 1.4 milijarde da nemaju kontrolu rasta populacije? Sta ti mislis kako bi im bilo da im dodje amerika, oslobodi ih i pokloni demokraciju u kojoj eto mi svi uzivamo????

Nakon 3 godine u Kini i prvotnog šoka kad sam vidio uvjete u tvornicama, nakon sto sam proveo praznike kod jedong od tih radnika u njegovom rodnom gradu, nakon sto su mi ti radnici ispricali kako je bilo prije 15 i vise godina shvatis da istina i nije bas tako crno-bijela.

I da, korupcija je tamo tako jako zastupljena da bi cak i Hercegovci mogli uciti od njih (a i sam sam hercegovac pa znam sta pricam). A reci samo da su demokratske zemlje slobodne od korupcije???

Sad odo gledati TV ovo je glupo... A mozda mi se i posreci s zenom... Tko zna blagdani su...

16 godina
neaktivan

Kolega ja sam se registrirao na ovaj forum koristeci svoje puno ime i prezime i mjesto stanovanja. Redakcija ima iste na raspolaganju a isto tako IP s koje sam se logirao posljednjih 4 godine tako da mogu potvrditi gdje zivim i gdje sam zivio.

16 godina
kizo2703 kaže...

Pa da vas vidimo!!

Hmmm, ajmo ovako.

Ako cemo glumiti Herlock Sholmsa, po nekoj logici tvoje ime je Zoran i rodjen si 27.03. Preko IP adrese se moze naci i priblizna lokacija, ako ne vec tocna. Dakle bilo tko sa 10dkg mozga u MUP-u bi te trebao identificirati u roku 30 sekundi.

Da li se osjecas ugrozenim radi toga? Vjerujem da ne.

Da li bi se nesto promijenilo u tvom online ponasanju da moras upotrebljavati stvarno ime? Vjerujem isto tako da ne jer djelujes kao racionalna osoba.

Kreten ce ostati kreten, potpisao se on ili ne, samo na ovaj nacin biti ce ga brze pronaci.

Ne kuzim zbog cega tolika pompa oko necega sto prakticki vec postoji u velikoj vecini zemalja?

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Hmmm, ajmo ovako.

Ako cemo glumiti Herlock Sholmsa, po nekoj logici tvoje ime je Zoran i rodjen si 27.03. Preko IP adrese se moze naci i priblizna lokacija, ako ne vec tocna. Dakle bilo tko sa 10dkg mozga u MUP-u bi te trebao identificirati u roku 30 sekundi.

Da li bi se nesto promijenilo u tvom online ponasanju da moras upotrebljavati stvarno ime? Vjerujem isto tako da ne jer djelujes kao racionalna osoba.

Kreten ce ostati kreten, potpisao se on ili ne, samo na ovaj nacin biti ce ga brze pronaci.

Ne kuzim zbog cega tolika pompa oko necega sto prakticki vec postoji u velikoj vecini zemalja?

nije li potreban opravdani razlog i nalog da policija dobije uvid u osobne informacije?

anonimnost je zdrava IMO jer daje slobodu, s druge strane i nije jer nedostaje odgovornosti, što se mene tiče malo troliranja da se izdržati, bolje i to nego uskratiti ljudima slobodu, na kraju krajeva ozbiljni offenderi prije ili kasnije budu nađeni...

ja sam uvijek za više slobode nego za manje, današnja stanje sloboda zakonska regulativa interneta kod nas a i u zapadnom svijetu potpuno je zadovoljavajuća i daje veliku slobodu sve dok se ne upletu CIAe, KGBi ili ne daj bože tawalsovi gušteri {#}... ne dajmo da nam useru internet

brainiac kaže...

Kolega ja sam se registrirao na ovaj forum koristeci svoje puno ime i prezime i mjesto stanovanja. Redakcija ima iste na raspolaganju a isto tako IP s koje sam se logirao posljednjih 4 godine tako da mogu potvrditi gdje zivim i gdje sam zivio.

brainiac kaže...

Te da svi podaci budu dostupni javnosti.

edit, precrtano i dodano

td svima
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 22:48 ((s)izgoreo).
16 godina
Memphis kaže...

to bu za koju godinu i kod nas!

Mi "to" već odavno imamo.

15 godina
(s)izgoreo kaže...

ah, odlogirao se {#}, ako nema odgovornosti možda ima srama ili možda traži 3rd party ime i prezime?

Moš mislit!

brainiac kaže...

Kolega ja sam se registrirao na ovaj forum koristeci svoje puno ime i prezime i mjesto stanovanja.

Ne vidim ih u profilu. Imaj muda ,prikaži ih ,pa onda pričaj.

syncmaster245b kaže...

Nemoj glumit Sherlocka ,baš ti i nejde. 2703 ne znači ništa. I ne ,ne osjećam se ugroženim ,jel danas se tako i tako sve prati.

Ali ,mi nismo Kina i imamo tu slobodu da nigdje ne moramo davati pravo ime. Kod njih to postaje obaveza. Tu je problem - ti možeš napisati kaj hoćeš ,protiv koga hoćeš i neće ti se dogoditi ništa.

Kinez koji slučajno nešto napiše protiv ''partije'' ili ''države'' završit će u logoru.

''The rules may give the party greater control over mobile phone users, as well as microblogs and websites that have become platforms for people to air dissent, rumor and claims of corruption not tolerated in print media. The party’s image was damaged after online activists exposed officials who maintained extramarital affairs, snapped up property and luxury items and covered up allegations of wrongdoing by family members.''

Pročitajte članak: nije problem u registraciji priključka na internet ,nego o zakonskoj obavezi davanja podataka kod registracije na svaki site ,forum ,blog!!

Slažete se s tim?! Ja ne!

A sad - traženje preko IP adresa: kod nas ,a i u cijelom normalnom svijetu - samo ako je počinjeno krivično djelo (ili je krivično djelo u pokušaju) uz prethodni sudski nalog.

Sve drugo je kršenje privatnosti i (još uvijek) spada pod kazneno djelo (ili barem prekršaj).

Kao nedavno otkriveno HDZ-ovo smeće s praćenjem novinara i državnog odvjetnika.

Šta to postoji?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 21:58 (kizo2703).
16 godina
(s)izgoreo kaže...

nije li potreban opravdani razlog i nalog da policija dobije uvid u osobne informacije?

anonimnost je zdrava IMO jer daje slobodu, s druge strane i nije jer nedostaje odgovornosti, što se mene tiče malo troliranja da se izdržati, bolje i to nego uskratiti ljudima slobodu, na kraju krajeva ozbiljni offenderi prije ili kasnije budu nađeni...

ja sam uvijek za više slobode nego za manje, današnje stanje sloboda na internetu kod nas a i u zapadnom svijetu potpuno je zadovoljavajuće sve dok se ne upletu CIAe, KGBi ili ne daj bože tawalsovi gušteri {#}... ne dajmo da nam useru internet

U policiji se nalaze sve tvoje osobne informacije. Vjerojatno si mislio na nalog za prisluskivanje, ili pracenje.

Neznam, da budem najiskreniji lagano sam u dilemi po tom pitanju, jer oba stajalista imaju vise mana nego vrlina. Dakle opet se svodi na izbor manjeg zla. Moje stajaliste je da identifikacija dostupna samo policiji je na kraju dobra ideja. Na kraju krajeva da i imas teroristicke ili bilo kakve zle namjere opet ces lako zaobici bilo kakvu zabranu ili identifikaciju.

Znas kako se kaze, "Auto se ne zakljucava radi lopova, nego radi postenih ljudi"

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
13 godina
neaktivan
brainiac kaže...

Po ovome sto procitah tvoja je logika ta da kojim slucajem krasti nije kaznjivo ti bio isao okolo i krao i to bi bilo sasvim ok ili ubijao kad cemo tako. Sta ima veze nema nikakve kazne???

Jesam li ja megalomanski snob sada ili ti?

Ti bi da je sasvim normalno pljuvato po svima ali iza plasta anonimnosti i to je sasvim ok. Takvo razmisljanje nas je dovelo u bananu u kojoj smo danas. Od 100 vijesti 1(jedna) je mozda vjerodostojna i napisana objektivno. Ostalo je sve navlacenje publike na citanje i cisto preseravanje. Mozgovi nam trunu u zutilu a dica nam se odgajaju kao trutovi i tuke kojima je J. Biber bog i uzor SWAG nacin zivota...

Jadni radnici u Kini... Sigurno su im uvjeti losi i sigurno im mogu biti bolji ali sta ti mislis kako bi im bilo da im ta njihova (a tebi mrska) mrska policijska vlast nije osigurala poslove koje sad rade? Mislis da bi njih 1.4 milijarde zivilo od kupusa i mrkve iz dvorista sto uzgoje? I mislis da bih ih bilo 1.4 milijarde da nemaju kontrolu rasta populacije? Sta ti mislis kako bi im bilo da im dodje amerika, oslobodi ih i pokloni demokraciju u kojoj eto mi svi uzivamo????

Nakon 3 godine u Kini i prvotnog šoka kad sam vidio uvjete u tvornicama, nakon sto sam proveo praznike kod jedong od tih radnika u njegovom rodnom gradu, nakon sto su mi ti radnici ispricali kako je bilo prije 15 i vise godina shvatis da istina i nije bas tako crno-bijela.

I da, korupcija je tamo tako jako zastupljena da bi cak i Hercegovci mogli uciti od njih (a i sam sam hercegovac pa znam sta pricam). A reci samo da su demokratske zemlje slobodne od korupcije???

Sad odo gledati TV ovo je glupo... A mozda mi se i posreci s zenom... Tko zna blagdani su...

Ne, nisam ništa rekao za krađu, ja krasti ne volim, duša mi tuguje dok skidam pirate, al šta ću kad nema para u kući za taj luksuz? Bude mi žao ljudi što su provodili dane za razvoj, a ja samo tako skinem. Kada uštedim, kupim ponešto tek tolko da ih podržim.

Jedino gore od pljuvanja iza plašta anonimnosti je pljuvanje bez tog plašta javno na ulicama. To što se iza plašta anonimnosti na internetu radi, do je čista glupost i to nikoga ne interesuje, jer jedini način da te neko čuje je da izađeš na ulicu i da se dereš, a to što mi pišemo po netu to je ko gađanje crvenog zida paradajzom.Pljuvanje po ulicama mi slama srce, ove gluposti i mržnje između Srba i Hrvata mi idu na živce (no hvala Bogu to se smiruje), i takve stvari bi se trebale rešavati, a ne tu sada da sad država gleda šta ja tu po netu radim i tražim. Naravno da mnogi anonimnost zloupotrebljavaju, ali opet mnogi je i u dobre svrhe koriste.

Da se mene pita ova demokracija je čista iluzija, pošto korupcija tu demokraciju ladno prepolovi kod nas. Sanaderko pokupi pare i ode, dok jadan narod krepa.

No ovo što si rekao za decu, tu se kompletno slažem sa tobom, i jako me nervira ova današnja generacija, i još razmisli kako je tek meni teško, pošto imam 16 godina.

Nisam se ja ni naživeo još, niti nekakvog životnog iskustva, ali s obzirom kako je društvo krenulo, kontam da bi najbolje bilo da se izoliram, da živim sam ili da se odselim u neku normalnu zemlju (ako postoji), jer ta s*anja neću moći da trpim.

Nedavno sam video jednog tipa u školi, kao oće da bude neki baja ko ovi ameri, pa je valjda po uzoru na ove što nose beats, uzeo slušalice od 60kn koje su još istrugane, te oko vrata u školu. {#}

Nisi ti loš, izvinizbog mojih predrasuda, ali opet se ne slažem s tvojom anti-anonimnosću, no svako ima svoje razloge. Neka ti se posreći ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 21:58 (Krtislav1).
12 godina
brainiac kaže...

@Sale

da procitao sam:

"U Kini je prošao prijedlog zakona po kojem su svi korisnici on-line servisa dužni vlasniku servisa dati svoje prave podatke. Korisnici i dalje mogu djelovati pod pseudonimima (nadimcima, nickovima) prema javnosti, dakle anonimno pisati neki blog - anonimno za sve osim za vlast."

I kao sto rekoh, podrzajem zakon i dodao bih samo to da ti podaci budu dostuni javnosti.

Mozda da ti prvo procitas sta je netko drugi napisao???

@Ovaj drugi

Zakon je savrsen da se "internet" ocisti likova poput tebe (troll) a najvise bolesnika koji nedostatak morala lijece neprikladnim komentarima i huskanjem povodljivih ljudi na sve i svasta...

Sloboda na internetu je divna stvar ali ljudi su davno dokazali da im se bezuvjetna sloboda nesmje dati jer postaju samodestruktivni i jos gore destruktivni prema ostalima. Internet se danas koristi za sve ali najmanje za dobro. Da postoji sistem odgovornosti za ono sto se radi na internetu vjerujem da bi i kolicina korisnog sadrzaja drasticno se povecala a o sigurnosti da i nepricamo...

Znaci ti bis jos na dodao da mozes i ti znati sve o svakome?Sta si neki pedofil koji ?.Sta tebe boli k,kao i mene kako se on zove od kud je,gdje radi i slicno.

16 godina
kizo2703 kaže...

Kinez koji slučajno nešto napiše protiv ''partije'' ili ''države'' završit će u logoru.

''The rules may give the party greater control over mobile phone users, as well as microblogs and websites that have become platforms for people to air dissent, rumor and claims of corruption not tolerated in print media. The party’s image was damaged after online activists exposed officials who maintained extramarital affairs, snapped up property and luxury items and covered up allegations of wrongdoing by family members.''

Ne karikiraj. Protiv partije nista ne mozes"slucajno" napisati.

Jesi li cuo za demokraciju i slobodu govora u San Franciscu, kada su radi Occupy prosvjednika gasili mobilni signal u nekoliko cetvrti kako se ovi ne bi mogli dogovoriti za prosvjed?

Nemoj se zavaravati, govna su i na istoku i na zapadu, samo ova na istoku nisu zamotana u sareni celofan.

15 godina
syncmaster245b kaže...

Nemoj se zavaravati, govna su i na istoku i na zapadu, samo ova na istoku nisu zamotana u sareni celofan.

''Ovdje na zapadu'' još uvijek nitko nije uhapšen i suđen zbog kritike vlasti (barem ne javno) ,za razliku od Kine.

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
syncmaster245b kaže...

''Ovdje na zapadu'' još uvijek nitko nije uhapšen i suđen zbog kritike vlasti (barem ne javno) ,za razliku od Kine.

A zašto ti to tako misliš? Pa ako ti je dete reklo da nije pojelo kutiju s čokoladom dok su joj sakriveni muljavi prsti iza leđa, jel to znači da ih nije pojelo?

15 godina
brainiac kaže...

Ja se slažem sa tvojim idejama, no ne sa načinom na koji ih ti želiš provesti. Meni je sasvim razumljivo zašto si ti protiv ovakvog stanja, no ne možeš zbog toga svakoga prisiliti da se odrekne anonimnosti.

Ono što ti možeš u cijeloj priči je izabrati. Nitko tebe ne tjera da ideš na forume pune trollova ili na forume. Ne sviđa ti se što su na forumima trollovi zaštićeni anonimnošću, onda nemoj ići takve forume.

Iako sam protiv toga da vlasnici web servisa budu prisiljeni tražiti podatke od svojih korisnika, ja ne vidim problema u tome da vlasnici web servisa to rade ako žele. Dakle umjesto da odeš na forum gdje su svi skriveni iza plašta anonimnosti, ti otiđi na forum gdje moraš dati svoje točne osobne podatke vlasniku foruma. 99.99% sam siguran da bi takav forum bio 100% troll-proof.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Ne karikiraj. Protiv partije nista ne mozes"slucajno" napisati.

Jesi li cuo za demokraciju i slobodu govora u San Franciscu, kada su radi Occupy prosvjednika gasili mobilni signal u nekoliko cetvrti kako se ovi ne bi mogli dogovoriti za prosvjed?

slažem se ali na zapadu bar nećeš završiti u logoru, naravno ukoliko nisi taliban, zapad je ipak blaži, u kini ne da bi im pogasili signal već bi svi završili u logoru, u biti na zapadu možeš protiv vlasti pisati što hoćeš i neće ti pasti vlas s glave, možeš se zabrinuti tek kod konkretnih akcija ala occupy

td svima
16 godina
kizo2703 kaže...
syncmaster245b kaže...

Reci to onima iz Occupy wall streeta.

Milsim da bi sad negdje trebali progledati nakon onolikog pepper spreja u ocima.

Ili reci to onom Manningu koji je za iznosenje istine o pocinjenom ratnom zlocinu bacen u zatvor i suocen sa potencijalnom smrtnom kaznom za veleizdaju.

Ili objasni Ankici Lepej zasto je ostala bez posla.....

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 22:13 (syncmaster245b).
16 godina
moderator
syncmaster245b kaže...
Pola clanka je vijest a druga polovica je autorov subjektivan dozivljaj vijesti, sto je potpuno lejm.

Lejm je što ti misliš da svuda u svijetu stvari funkcioniraju kao kod nas, gdje možeš po forumima svašta baljezgati bez ikakvih posljedica - eventualno možeš biti izbačen s foruma. Činjenica je da u Kini ljude zatvaraju zbog kritika vlasti. Stoga druga polovica članka nije autorov subjektivan doživljaj vijesti, nego realni prikaz stanja. Ako što jest "subjektivno", onda je to stil pisanja, što nema veze s istinitosti sadržaja.

Zar ti stvarno ne razumiješ da je stanje u Kini zbilja ozbiljno i da nikakva kritika vlasti nije dozvoljena? I da je slijedom toga ukidanje anonimnosti instrument koji će vlasti omogućiti lakšu represiju?

syncmaster245b kaže...
Demokracija ne znaci da svi smiju serindjati kako im se sprdne.

Promašio si poantu.

syncmaster245b kaže...
Pozivanje na rusenje ustavnog poretka se svuda kaznjava u svijetu (cak i kod nas) sto znaci da po ovom pitanju Kinezi ne rade apsolutno nista drugo st ne rade i zapadne demokracije.

Pričaš bedastoće. Evo pa baš pred tjedan-dva katolička crkva kod nas je napravila udar na ustavni poredak s talibanskim napadom na zdravstveni odgoj. Što im se dogodilo? NIŠTA.

Ja ne kužim u kojem ti svijetu živiš. Pogledaj koji dokumentarac o Kini, pročitaj koji tekst o Kini, a nemoj ovako bezveze pisati gluposti po forumu. Zato što živiš u zemlji gdje nikoga nije briga što tko piše ili govori misliš da je tako svugdje?

syncmaster245b kaže...
Da gorih stvari ima na zapadu mozda najbolji primjer je  London. Cijeli grad je Big Brother a nekako ne vidim da se itko buni sto je 24 sata pod nadzorom?

"Promašio si ceo fudbal", po drugi put. Londončani neće te stvari koristiti za kažnjavanje nepoćudnih, nego za dokazni postupak za kažnjavanje pred sudom onih koji rade loše stvari. To nema nikakve veze s Kinom.

16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Reci to onima iz Occupy wall streeta.

Milsim da bi sad negdje trebali progledati nakon onolikog pepper spreja u ocima.

Ili reci to onom Manningu koji je za iznosenje istine o pocinjenom ratnom zlocinu bacen u zatvor i suocen sa potencijalnom smrtnom kaznom za veleizdaju.

Ili objasni Ankici Lepej zasto je ostala bez posla.....

svaka čast Manningu i kapa mu do poda, ali on je znao da će iznošenjem istine dovesti sebe u položaj u kojem se nalazi jer će odati državnu tajnu, on se svjesno žrtvovao, kad bi postojali sveci slobodnog i otvorenog društva on bi bio jedan od njih... eh, podsjetio si me zašto ne volim licemjerne američke vlade, tim više se treba založiti za anonimnost i slobodno i otvoreno društvo, anonimnost je još uvijek i te kako potrebna

td svima
14 godina
neaktivan
Kraj anonimnosti u Kini

Iskreno bih volio vidjeti da se na forumu pojave prava imena i adrese. Onda bih vjerovatno sastavio jedan popis i u jutarnju rutu fino ubacio mala skretanja sa staze na određene lokacije.

Tako bih se svako jutro mogao dobro israti na prag svih onih koji to zaslužuju.

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
mbaksa kaže...

. Stoga druga polovica članka nije autorov subjektivan doživljaj vijesti, nego realni prikaz stanja. Ako što jest "subjektivno", onda je to stil pisanja, što nema veze s istinitosti sadržaja.

Sve vrvi od realnosti, istinitosti i objektivnosti kada novinar u tekstu koristi konstrukcije " lako pronađe i opandrči pendrekom po guzici".

Pisao si tekst u rubrici vijesti i kao takav ocekujem vijest, a ne tvoje misljenje. Koliko znam, BUG ima rubriku "Osobni stav", upotrijebi je ako imas zelju za opustenijim izrazavanjem. I korisnici foruma moraju paziti da tematski smjeste svoj tekst u prikladan forum, ne vidim zasto nam ne bi pokazao primjerom.

U raspravu se ukljucio covjek koji je zivio 3 godine u Kini prilicno jasno je objasnio situaciju u Kini i skloniji sam njemu povjerovati, nego tebi koji si isto kao i ja samo citao o Kini.

mbaksa kaže...
"Promašio si ceo fudbal", po drugi put. Londončani neće te stvari koristiti za kažnjavanje nepoćudnih, nego za dokazni postupak za kažnjavanje pred sudom onih koji rade loše stvari

Bez ulaska u smislenost ove recenice, reci mi otkuda ti ta informacija?

I usput, probaj mi racionalizirati upotrebu kamera u 9 od 10 srednjih skola u Engleskoj, Skotskoj i Walesu? Od kojih je 200tinjak pronadjeno u WC-ima i svlacionicama???

Pogodio sam ja "fudbal" itekako i ti to dobro znas.

16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

I usput, probaj mi racionalizirati upotrebu kamera u 9 od 10 srednjih skola u Engleskoj, Skotskoj i Walesu? Od kojih je 200tinjak pronadjeno u WC-ima i svlacionicama???

Pogodio sam ja "fudbal" itekako i ti to dobro znas.

Pedofili u vladi? sumnjam, bit će prije droga ili bullyji, nasilje u školama... za davanje pogotka i nepromašivanje fudbala bi bio primjereniji kakav fakultet, tamo su momci i cure politički puno aktivniji... a opet možda se profesori tjelesnog i biologije domunđavaju kako svrgnuti kraljicu ili kamerona ili s učenici planiraju teroristčki napad na kantinu radi povećanih cijena... {#}

td svima
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 23:36 ((s)izgoreo).
16 godina
moderator
syncmaster245b kaže...
Sve vrvi od realnosti, istinitosti i objektivnosti kada novinar u tekstu koristi konstrukcije " lako pronađe i opandrči pendrekom po guzici".

Shvaćaš li ti pojam "stilska figura"?

syncmaster245b kaže...
Pisao si tekst u rubrici vijesti i kao takav ocekujem vijest, a ne tvoje misljenje. Koliko znam, BUG ima rubriku "Osobni stav", upotrijebi je ako imas zelju za opustenijim izrazavanjem. I korisnici foruma moraju paziti da tematski smjeste svoj tekst u prikladan forum, ne vidim zasto nam ne bi pokazao primjerom.

Neki od nas ponekad vole malo začiniti vijesti, da ne budu suhoparne.

syncmaster245b kaže...
U raspravu se ukljucio covjek koji je zivio 3 godine u Kini prilicno jasno je objasnio situaciju u Kini i skloniji sam njemu povjerovati, nego tebi koji si isto kao i ja samo citao o Kini.

Znači, on protiv svih ostalih. I ti staješ na stranu tog jednog, koji je živio u takvoj zemlji, gdje se ništa ne smije reći protiv vlasti, gdje se ništa javno ne smije napisati protiv vlasti - ni online, a kamoli u novinama. U zemlji gdje vlada opaka cenzura. To je tebi logično? Taj čovjek je izvrsno upućen u sve što se događa u Kini i argumentirano pobija sve ono što sva sila stranih medija izvještava? Izvrsno obaviješten dok je boravio u toj Kini u kojoj vlada cenzura na nacionalnoj razini? Jel ti shvaćaš što govoriš?

http://www.slate.com/articles/news_and_politics/explainer/2010/10/is_there_freedom_of_speech_in_china.html

Osvrni se na domovinski rat. Srbi su uvjereni da su upravo oni najveće žrtve tog sukoba. I znači, razgovaraš s jednim Srbinom i onda ti on objasni da uopće nije situacija takva kakvom je ti smatraš, Srbi su bili pod napadom, morali su se braniti, oni su najveće žrtve itd. A koje su informacije dolazile do njega? Samo one koje su mu servirali cenzurirani srpski mediji koji su imali zadatak stvoriti javno mijenje koje je odgovaralo vladajućima. Razumiješ kako to funkcionira?

Prvo nauči kritički razmišljati, onda dobro prouči relevantnu materiju i onda upotrijebi kritičko razmišljanje nad tom materijom. A ne da uzimaš svjedočanstvo jednog čovjeka ko "sveto pismo". Prema tebi svijeli svijet se urotio protiv kineskih vlasti. Daj se malo skockaj.

syncmaster245b kaže...
Bez ulaska u smislenost ove recenice, reci mi otkuda ti ta informacija?

Koja su službena objašnjenja za to i zbog čega imaš  opravdanog razloga sumnjati da nije tako?

I pazi sad stvar - znači, a priori sumnjaš u tako nešto u zemlji u kojoj je poštivanje ljudskih prava na visokoj razini, a a priori odbacuješ nepoštivanje ljudskih prava u Kini, koja je tipični primjer društvenog uređenja u kojima ljudi nemaju velika prava. Što je tebi? Ti si još jedan od teoretičara zavjera?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 23:40 (mbaksa).
16 godina
(s)izgoreo kaže...

Pedofili u vladi? sumnjam, bit će prije droga ili bullyji, nasilje u školama... za davanje pogotka i nepromašivanje fudbala bi bio primjereniji kakav fakultet, tamo su momci i cure politički puno aktivniji... a opet možda se profesori tjelesnog i biologije domunđavaju kako svrgnuti kraljicu ili kamerona ili kako li se zove... {#}

{#}

Ma sve ja to znam, no kvaka je da ce se kamere jednako kao i obveza identificiranja koristiti u sprecavanju krsenja zakona. Zakon je zakon, a vlast je tu da ga provodi. Kako ces se ti ponasati u vlastitoj kuci je  tvoj izbor i nitko ti ga nema pravo nametati zato jer on misli da je ispravnije.

Problem je sto Kina je potpuno izmakla kontroli zapadu, ekonomski i vojno pa je  sad frka i panika. Jedino od oruzja sto je ostalo propaganda i to sudeci prema posljednjem pokusaju (pismo radnice neke tvornice zapakirano u kutiju proizvoda gdje se zali na robovlasnistvo) je isto tako neucinkovito.

16 godina
mbaksa kaže...

I pazi sad stvar - znači, a priori sumnjaš u tako nešto u zemlji u kojoj je poštivanje ljudskih prava na visokoj razini, a a priori odbacuješ nepoštivanje ljudskih prava u Kini, koja je tipični primjer društvenog uređenja u kojima ljudi nemaju velika prava. Što je tebi? Ti si još jedan od teoretičara zavjera?

No no sada, nemoj mi gurati rijeci u usta koja nikada nisam rekao.

Ja nigdje nisam napisao da u Kini samo cvjetaju ciklame. Cak stovise, napisao sam da su Kinezi po tom pitanju "neupakirana govna"

Ono sto me smeta, jesu stvari koje se iznose kao negativne o Kini, a gotovo isti potezi se vuku na zapadu.

Ako vec hoces prozivati, pometi ispred svog praga.

Btw. sto se tice Braniaca

I ja i ti smo citali knjige, novine, gledali dokumentarce o svakom aspektu slijetanja na Mjesec, no ...neznam .....nazovi me cudakom...ono sto bi mi Neil Armstrong rekao bi mi bilo malcice uvjerljivije iz prostog razloga jer je, eto tamo bio.

edit*

Vuci paralele sa domovinskim ratom je besmisleno i glupo iz nekoliko razloga.

1. kada rasprava krene u tom smjeru to nikada, ali bas nikada nece zavrsiti dobro

2. domovinski rat je bio tu, kao i ti, kao i ja i situaciju znamo prve ruke. Dakle u tom slucaju mi smo obojica Neil Armstronzi

3. ovaj razlog sam dvaputa editirao i nakraju sam odlucio ne napisati ga. Ukoliko zelis nastaviti raspravu u tom smjeru, drage volje cu to uciniti na PP

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 0:06 (syncmaster245b).
16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

{#}

Ma sve ja to znam, no kvaka je da ce se kamere jednako kao i obveza identificiranja koristiti u sprecavanju krsenja zakona. Zakon je zakon, a vlast je tu da ga provodi. Kako ces se ti ponasati u vlastitoj kuci je  tvoj izbor i nitko ti ga nema pravo nametati zato jer on misli da je ispravnije.

Problem je sto Kina je potpuno izmakla kontroli zapadu, ekonomski i vojno pa je  sad frka i panika. Jedino od oruzja sto je ostalo propaganda i to sudeci prema posljednjem pokusaju (pismo radnice neke tvornice zapakirano u kutiju proizvoda gdje se zali na robovlasnistvo) je isto tako neucinkovito.

mislim da je kina još od dugog marša izmakla kontroli zapada, a zapad je oduvijek njurgao (ponekad s pravom ponekad ne), eh sada njurganje ovisi između ostalog i o financijskoj situaciji zemlje njurgačice, danas treba imati muda prigovoriti kini....

što se tiče kamera gotovo jednako je kao i s internetom, zapisi na serverima/internetu postoje neovisno o mojim željama (osim tamo gdje imam rijetku mogućnost sam ih obrisati) također u UK postoje i videozapisi javnih prostora, anoniman si dokle god netko te zapise ne pogleda i idetificira osoobu, pitanje je kao i kod interneta, pitanje zloupotrebe i zakonske regulative

td svima
16 godina
(s)izgoreo kaže...
i....

što se tiče kamera gotovo jednako je kao i s internetom, zapisi na serverima/internetu postoje neovisno o mojim željama (osim tamo gdje imam rijetku mogućnost sam ih obrisati) također u UK postoje i videozapisi javnih prostora, anoniman si dokle god netko te zapise ne pogleda i idetificira osoobu, pitanje je kao i kod interneta, pitanje zloupotrebe i zakonske regulative

Da bi rijec dodao {#}

16 godina
moderator
syncmaster245b kaže...
No no sada, nemoj mi gurati rijeci u usta koja nikada nisam rekao.

Ja nigdje nisam napisao da u Kini samo cvjetaju ciklame. Cak stovise, napisao sam da su Kinezi po tom pitanju "neupakirana govna"

Ono sto me smeta, jesu stvari koje se iznose kao negativne o Kini, a gotovo isti potezi se vuku na zapadu.

Shvaćaš li ti da radiš logičku pogrešku? Jednu lošu stvar ne možeš  opravdavati drugom. To što zapad možebitno radi nešto loše, ne znači da ono što rade kineske vlasti nije loše. Razumiješ li ti to?

Dakle, ako hoćeš raspravljati o zapadu, otvori odgovarajuću temu. Koliko god zapad bio loš, Kina zbog toga nije ništa bolja. To su dvije nepovezane stvari. Logika ti bježi.

Čak i da ima veze jedno s drugim, opet je tvoj stav neopravdan, jer Kina ima cenzuru na nacionalnoj razini i oni protivnike vlasti zatvaraju u zatvor. Na zapadu će takvi završiti u zatvoru samo ako ih sud, koji je manje-više nezavisan od vlasti (ne isključujem da iznimke postoje), osudi na zatvorsku kaznu. Ameri tu jesu nešto gori od ostatka zapada, jer oni imaju luksuz proglasiti nekoga teroristom, međutim sve to se ne može mjeriti s onim što radi Kina. I ponavljam - štogod da zapad radio, koliko god da je to loše, to nimalo ne opravdava ono što se događa u Kini.

I da se vratimo na ono s čim si počeo, gdje si me optužio da je drugi dio vijesti samo moj subjektivni doživljaj. Prihvaćaš li sad da to nije samo moj subjektivni doživljaj, nego je to kineska realnost? Ako ne, molio bih da argumentirano objasniš članak sa Slatea za koji sam dao link.

syncmaster245b kaže...
edit*

Vuci paralele sa domovinskim ratom je besmisleno i glupo iz nekoliko razloga.

1. kada rasprava krene u tom smjeru to nikada, ali bas nikada nece zavrsiti dobro

2. domovinski rat je bio tu, kao i ti, kao i ja i situaciju znamo prve ruke. Dakle u tom slucaju mi smo obojica Neil Armstronzi

3. ovaj razlog sam dvaputa editirao i nakraju sam odlucio ne napisati ga. Ukoliko zelis nastaviti raspravu u tom smjeru, drage volje cu to uciniti na PP

Ovaj tvoj komentar pokazuješ da nisi shvatio moj komentar i pokazuje da ne razumiješ kako se putem medija stvara javno mnijenje. Drugim riječima, nemaš baš nikakvog pojma o tome što govori komunikologija, a osjetio si se prozvan tvrditi da je ono što sam napisao "besmisleno i glupo". Tvoj komentar je besmislen i glup. Primi se knjige (povijest, logika, komunikologija), umjesto da sipaš "mudrosti" po forumu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 0:13 (mbaksa).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice