Kako kupiti Windowse 7 u Hrvatskoj?

poruka: 118
|
čitano: 26.147
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako kupiti Windowse 7 u Hrvatskoj?".
16 godina
neaktivan

Mislim da bi bolji naslov bio "Kako preplatiti Windowse 7 u Hrvatskoj ?"

Pa OEM (koji btw valjda samo kod nas prodaju u dućanima bez računala) košta tu negdje kao retail vani, bar kad sam zadnji put gledao.

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Kako kupiti Windowse 7 u Hrvatskoj?
Nicholas kaže...

Mislim da bi bolji naslov bio "Kako preplatiti Windowse 7 u Hrvatskoj ?"

Pa OEM (koji btw valjda samo kod nas prodaju u dućanima bez računala) košta tu negdje kao retail vani, bar kad sam zadnji put gledao.

Imam i taj (približno) naslov! :) ovdje

17 godina
neaktivan

Nama sve prodaju skuplje zato sto smo puni para. Smijeh

Blago nama

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

pa tako je i bilo sa xp i vistom! vec sam u nekom postu bio opisao moju i frendovu avanturu po rijeci u potrazi za originalnim retail prozorima. i jos smo zivkali ms na onaj besplatni telefon i gospoda koja se javila nije imala pojma da takvih prozora  nema za kupit kod nas! 

i onda se nade netko cudit sto ima toliko piratskih kopija?! a ti i ako oces kupit original ,ne mozes! mozes ali prvo moras dat malo dupeta!

JESUS SAVES!!!
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Alex55 možeš

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 20:47 (bas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Alex55 kaže...

Ovo nije vjest, već reklama za novi BUG!

Nevjerojatno, i to na Bugovom webu! Potkupljeni Bugovci!

drpetric

16 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa većina nema potrebu kupiti Windowse, pa oni nemaju problema s tim :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

No sikiriki dok ima pirata biće i uštede para.

Skup je za amere, kamoli za ovaj "treći svijet"

Treba nam alternativa i to brzo, da ima jedno 5 firmi koje bi proizvodile operative sisteme windoz bi bio 20 dolara, ko što je sad oriđiđi xp u kini.

Saki Saki 5$
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

A kada ih već nema u Hrvatskoj umjesto da ih npr. tražim po Zagrebu dva-tri sata (i čekam dva-tri dana) odem lijepo u Seiersberg (sada su slovenci napravili autocestu). Vožnja traje oko sat vremena ako nema zastoja na granici. U Mediamarkt i još dobijem povrat poreza. A u Grazu smo ko u Hrvatskoj Namigiva pa je kupovina tamo u skladu sa lokacijom ove teme. Usput nešto uzmem u IKEI i zadovoljstvo je potpuno.

A da su skupi, jesu. U Austriji retail Win7 Pro košta 279€. Možda ipak kod pirata......? Šutim

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni su nakon jednog servisa skinuli naljepnicu na kucistu od originala...
U servisu su se pravili j... blesavo, a na moj poziv Microsofta da imam racun i kutiju i sve ali da su mi ukrali naljepnicu dali je moguce dobiti ili nove win, ili nekakvu blokadu starih, rekli su mi doslovno:

"gospodine, sto nas briga dali vam je ukradeno ili ne. To je vas problem, dovidenja"

toliko o lokalnom Microsoftu

potpis :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moj brat,posto ide u smjer racunurarstva na FEB-u dobio je besplatno sedmicu i orginal key.

orks is made for two thing' fighting and winnning we are going smash hummies who isten to folk
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
@alex55 Pa sto onda ako se BUG reklamira na svom webu?
EVERYBODY LIES
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

što nije jednostavnije skinut s torenta windows, isto tako neki aktivator i tako i tako za đabe nebavit originalni windows7!!!!!!!:D......šalim seeeee;)

0 0 hvala 0
17 godina
Alex55 kaže...

Ovo je marginalna stvar i u domeni odluke BUGovaca... Problem je ona reklama za Tele2 - to je trpanje oglasa pod vijesti (inače, zabranjeno zakonom o medijima).

Baš me zanima što na ovo kažu trgovci - je li to njihov pokušaj prodaje jeftinijih stvari (mimo MS-a), ili MS-ov pokušaj trpanja love u džep (zašto ne dobiti 60% love za 0% posla? :). Ajde, dajte nam bar nešto anonimno, bilo od MS-a ili trgovaca...

Gledam te!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zašto bi se Microsoft brinuo za ukradene stvari? Nekužim, ako meni ukradu auto,  pa neću valjda zvati zastupnika za tip auta?

LoL

=WZ= Dado_mt http://www.bfwarzone.net "Are you trying to TK me or you're just noob"_ TS2:eurots1.clanservers.com:8820
17 godina
neaktivan
dado_mt kaže...

zašto bi se Microsoft brinuo za ukradene stvari? Nekužim, ako meni ukradu auto,  pa neću valjda zvati zastupnika za tip auta?

LoL

neces... ali kad ti ukradu karticu oces...

auto ti nemogu blokirat, ali da ti ukradu bentley i to bi javio njima jer i on ima blokadu...

znaci sve ono gdje ti zastupnik moze pomoci, zoves...

a njihova je stvar ocu ja nakon toga pred na pirata, ili uzet jos 10 originala...

a nakon mog iskustva zna se na cemu sam...

17 godina
odjavljen

On topic...

Nisam znao da je problem nabaviti win 7. Planiram si nabaviti pro verziju jer smatram da taj OS vrijedi tih novaca.

Freak Show Inc.

2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem je do MSAN grupe -> Kimtec. Ni u BiH ga nema u Kimtecu. Šta li su oni zakuhali sa MSom... ili možda novca nemaju :-(

Jedino Comtrade grupa u BiH nudi sve verzija Win7.

Music is lifestyle !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ljudi uvijek idu (bar veći broj) linijom manjeg otpora i ako postoji jednostavniji način nabave nečega (a pogotovo još i besplatan) logično je zašto su piratske kopije novog OS-a već mjesecima #1 na PB-ovoj listi software-a Namigiva

(naravno, pri tom aludiram na to da je valjda preko 50% leechera iz ovih krajeva hehe)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ljudi uvijek idu (bar veći broj) linijom manjeg otpora i ako postoji jednostavniji način nabave nečega (a pogotovo još i besplatan) logično je zašto su piratske kopije novog OS-a već mjesecima #1 na PB-ovoj listi software-a Namigiva

(naravno, pri tom aludiram na to da je valjda preko 50% leechera iz ovih krajeva hehe)

ja ne zelim linijom manjeg otpora... ali je problem taj da retail nemas gdje nabavit osim vani

17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

ja ne zelim linijom manjeg otpora... ali je problem taj da retail nemas gdje nabavit osim vani

Naravno, to je samo dodatan razlog zašto radije 'skinut' s neta... 

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Mislim..koliki kreten moras biti da bi u današnje vrijeme kupim Windose?! To je kao da ides kupit najnoviji cd od favorit music grupe npr. Osobno imam 7 i radi savršeno,naravno nabavio sam je preko torrenta, a koristim i Ubuntu koji toplo preporučam svima..Kupit Windowse?!:) Ne pričajte gluposti..

0 12 hvala 0
16 godina
neaktivan

@dipsi

- ne slažem se da nema problema kada ste u identičnoj ili goroj situaciji IMO snow leopard se čeka (bar ga je frend naručio pa su ga zvali, ne znam kakva je trenutna situacija) a nema buy now OEM alternative

@Misionar

- i usput u Sloveniji kupiš zimske gume :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nicholas kaže...

@Misionar

- i usput u Sloveniji kupiš zimske gume :)

odem po obleku kod drugova slovenaca, na povratku popijem kavu i vratim se sa novim gumama koje su vec montirane

ostane mi toliko para da bi to jos morao napravit 2 puta, za razliku jednom u hrv

17 godina
neaktivan

Ali cekajte zar se ne otvaraju nekakvi Microsoftovi dućani u HRV?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
iCap kaže...
Mislim..koliki kreten moras biti da bi u današnje vrijeme kupim Windose?! To je kao da ides kupit najnoviji cd od favorit music grupe npr. Osobno imam 7 i radi savršeno,naravno nabavio sam je preko torrenta, a koristim i Ubuntu koji toplo preporučam svima..Kupit Windowse?!:) Ne pričajte gluposti..

Programer sam i živim od toga da ljudi plate ono što sam nakucao. Tako da bi bilo licemjerno ne platiti ono što su drugi nakucali a ja koristim. Uostalom, koliki kreten moraš biti da napišeš nešto ovako nesuvislo kao što si ti napisao? Radi se o generalno najboljim windowsima ikad. (a koristim ih vjerojatno duže nego što ti dišeš - windowse kao OS, jel...) Koristiš Ubuntu? Za što točno? Surfanje, i? Slušanje glazbe? NHF, ali govori tiho i nosi psa sa sobom...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Alex55 kaže...
drpetric kaže...
Alex55 kaže...

Nevjerojatno, i to na Bugovom webu! Potkupljeni Bugovci!

A tko se to javlja!? Smijeh

I da, imaju pravo sami sebe reklamirati, ali nije to etično činiti na ovakav način.

Skandalozno! Najbolje bi bilo da stave link na novi broj BUG-a u pdf-u, ne? To bi bilo potpuno etički opravdano. Doduše, morali bi svojoj djeci kod kuće reći da im nemaju čime platiti školarinu i hranu ali definitivno bi bilo OK, ne?

Freak Show Inc.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Programer sam i živim od toga da ljudi plate ono što sam nakucao. Tako da bi bilo licemjerno ne platiti ono što su drugi nakucali a ja koristim. Uostalom, koliki kreten moraš biti da napišeš nešto ovako nesuvislo kao što si ti napisao? Radi se o generalno najboljim windowsima ikad. (a koristim ih vjerojatno duže nego što ti dišeš - windowse kao OS, jel...) Koristiš Ubuntu? Za što točno? Surfanje, i? Slušanje glazbe? NHF, ali govori tiho i nosi psa sa sobom...

Pa čuj, možda da ti tvoji "kolege" u M$-u nakucaju nešto kvalitetno sa vremena na vrijeme ljudi bi imali veću želju kompenzirat ima trud... ovako kad svakih 10 minuta izlazi "Critical Security Update", a Service Packovi padaju svakih par mjeseci baš mi pohvale u njihovom smjeru ne padaju na pamet.

Ono što mene fascinira u posljednje vrijeme je što imam sve veću naviku koristit crackove za programe koje sam kupio (legalno) iz razloga jednostavnosti korištenja... uključujući i onu windowsku foru kad mjenjaš malo hardware-a na računalu treba opet aktivirat... očito se sve više i više firmi ima programe koji rade više problema legalnim korisnicima nego "besplatnim" korisnicima.

Friday kaže...

Skandalozno! Najbolje bi bilo da stave link na novi broj BUG-a u pdf-u, ne? To bi bilo potpuno etički opravdano. Doduše, morali bi svojoj djeci kod kuće reći da im nemaju čime platiti školarinu i hranu ali definitivno bi bilo OK, ne?

Pa realno gledano ja ne zna tko još kupuje tiskane sadržaje... sve što piše u tiskanim izdanjima je ili stara vijest ili su neke recenzije kojih ima milion na netu

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 23:35 (Lightning).
17 godina
odjavljen
Lightning kaže...

Pa čuj, možda da ti tvoji "kolege" u M$-u nakucaju nešto kvalitetno sa vremena na vrijeme ljudi bi imali veću želju kompenzirat ima trud... ovako kad svakih 10 minuta izlazi "Critical Security Update", a Service Packovi padaju svakih par mjeseci baš mi pohvale u njihovom smjeru ne padaju na pamet.

Da, upravo zbog manjka kvalitete je windows OS izguran na marginu... A "kolege" u M$-u jedva preživljavaju...

Šta reći?  Touché?

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan

Ko kaže da se ne može kupiti kod nas retail ? Evo link : http://svijet-medija.hr/Article.aspx?gid=372&gsid=154.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice