da me netko to zatrazi dobio bi jedan lagani od*eb.
Čuo sam za neke slučajeve da poslodavci od uposlenika traže da im daju svoja korisnička imena i lozinke Facebooka ovdje kod nas u HR.
Ili još gore, da pri prijavi za posao morate dati te informacije. To je krajnje bezobrazno i ja ne bih pristao na to.
To je isto kao da traže ključ od kuće i automobila da im daš kopiju ili rezervni. To oni nemaju pravo tražiti.
nikakav problem ne vidim. izmislio bih neki password, a morao bih izmisliti i account, ako baš ne želim da me radi toga otjeraju s intervjua. ovdje se poslodavac povodi za naivnošću ljudi. isto tako ih mogu tražit da skinu gaće i da se naguze. od volje im. app.
kod nas najčešće pitaju 'jesi trudna?' 'hoćeš li uskoro biti trudna?' 'hoćeš li se udavat?' i takva pitanja. a onda država kuka o natalitetu
Ovo nije čudno.
Bilo je već vijesti prije par godina kako se u tim tamo naprednim zemljama postavlja video nadzor i na mjestima gdje to nije baš nužno potrebno zbog nekakve sigurnosti (blagajne, mjenjačnice i slično), nego dakle - u obične urede.
Ovo bi bio idući logičan korak.
Za par godina očekujem vijest kako poslodavac traži od zaposlenika da prilikom potpisivanja ugovora potpiše i još jedan papir kojime dopušta provođenje "primae noctis" prava.
Ne čudim se više toliko kada čujem na što sve ljudi pristaju za obećanje redovite plaće.
Cek, cek. A ako nemam FB racun? Onda ne mogu niti posao dobiti?
i onda kad kazemo da su ameri najglplji narod neko kaze da nisu..
Cek, cek. A ako nemam FB racun? Onda ne mogu niti posao dobiti?
Da, nažalost, ako ga nemaš onda misle da lažeš ili da si neki čudak. wtf
Kakav je to izraz "ište"
Kakav je to izraz "ište"
traži,zahtijeva
i onda kad kazemo da su ameri najglplji narod neko kaze da nisu..
A mi smo kao pametniji? Daj ne generaliziraj...
Bolje ispasti GLUP, nego iz autobusa.
Kakav je to izraz "ište"
To ti je arhaični hrvatski izraz.
Bolje i to nego pretjerana upotreba enegleskih riječi, kao nedavno u članku o 'korupciji' memorije kod Galaxy SIII.
Volio bih to doživjeti, zvuči zabavno kao situacija, iako nemam pojma što bih rekao i kako bih dao do znanja da ne dolazi u obzir. Možda protupitanjem o seksu sa ženom tog šefa? 
Čitam komentare ovdje i načisto ne mogu da vjerujem.
Dakle,normalno je doći na posao,piti kavu pola sata,lagano..uz to malo posjetiti neki Forum,protračati sa "frendovima",chatati,pisati vlastite blogove,na forumima linkati vlastite web stranice,i sve to raditi sa računala Firme i na račun firme.
Naravno,totalno je u banani da poslodavac pokuša kontrolirati vrijeme koje on plaća i troškove koji nastaju..
E balkane moj..i Bogu si mrzak..
Koji je infinitiv od "ište"? Volio bih riječ potražiti u rječniku.
Što da mu ja dam kad nemam otvoreni profil ni na jednoj od društvenih mreža niti namjeravam otvoriti? Mene bi vjerojatno odmah najurio. Kakav je to uopče posao u pitanju ako je poslodavcu nešto takvo bitno.
A ne bunite se kad vam šef guze traži??? 
Dakle,normalno je doći na posao,piti kavu pola sata,lagano..uz to malo posjetiti neki Forum,protračati sa "frendovima",chatati,pisati vlastite blogove,na forumima linkati vlastite web stranice,i sve to raditi sa računala Firme i na račun firme.
Naravno,totalno je u banani da poslodavac pokuša kontrolirati vrijeme koje on plaća i troškove koji nastaju..
Poslodavac ima pravo nadgledati što mu zaposlenici rade tijekom radnog vremena, ali za to mu ne trebaju korisnička imena i lozinke. Dovoljno je pogledati ka kojoj IP adresi je poslan zahtjev s kojeg računala. Da ne kažem da se pojedinim računalima može zabraniti pristup i Facebooku i forumima i novinama.
Baš me zanimalno na koji način poslodavac može opravdati traženje pristupa do privatnih mail/fb accounta. Ako zaposlenici piju kavu i chataju na poslu, onda ili nemaju dovoljno posla ili imaju lošeg šefa. Ne vidim načina kako će posjedovanje lozinke za privatni mail pomoći, očito nesposobnom, šefu da bolje kontrolira šta mu zaposlenici rade.
nikakav problem ne vidim. izmislio bih neki password, a morao bih izmisliti i account, ako baš ne želim da me radi toga otjeraju s intervjua. ovdje se poslodavac povodi za naivnošću ljudi. isto tako ih mogu tražit da skinu gaće i da se naguze. od volje im. app.
I dalje pristaješ na te uvjete i podržavaš takvu praksu. Nisi ništa bolji od onih koji su dali svoje korisničke podatke.
Ljudi moji,polako,ovo je tek uvod u ono što slijedi,a to je da će vam budući gazda napraviti 3D mapiranje i probavnog trakta(ono kao kad one kugle u Prometheusu,mapiraju tunele..)
Šalu na stranu,često sam u USA i vidim što sve tamo korporacije traže od uposlenika.tamo vbiše u tom smislu ne postoji privatni život.blesavi passwordi neke glupe društvene mreže su najmanji problem
Ali kad bolje razmisliš ima neke logike. Bio je onaj slučaj nastavnice u školi koja se prek fejsa naslikavala gola i tako srozavala ugled škole. Imaš svakavih nepromišljenih tipova, da ne kažem nešto gore koji ti mogu naštetiti firmi. A gubitak klijenata ili slično može biti ozbiljna i nepovratna šteta.
Bravo XXX..dobar način razmišljanja.danas je opaka konkurencija u biznisu i Firma jako pazi ne samo na učinkovitost upošljenika,nego i na image koji prave u društvu..Pad jednog od ta dva elementa ili oba,znači možda za firmu propast,naročito kako se bavi marketingom ili sličnim društvenim aktivnostima,naravno i prosvjetom ili slično..
redneck - ajd se ti dogovori sam sa sobom pa onda postaj
Kako je danas moral jako nizak podržavam zaštitu zakonom. Jer kod nas sve kaj nije zakonom zabranjeno je uredu. Kad kažem kod nas mislim na cijelu planetu
Ako nam mogu ograničavati stvari, mogu nas i štiti di treba.
@Plavi..polako čitaj sa razumijevanjem što pišem..
Nemam se ja što dogovarati sa sobom,govorim u praksi kako stvari stoje..
Sve ti se pomiješalo. Alkohol?
Na izjave raznoraznih retarada neću niti trošiti energiju objašnjavajući im neobjašnjivo njihovom nivou shvaćanja..
Koji je infinitiv od "ište"? Volio bih riječ potražiti u rječniku.
iskati