Autonomni auto ce postat standard kad ih pocnu radit na benzin i po normalnim cijenama.
Autonomni auto ce postat standard kad ih pocnu radit na benzin i po normalnim cijenama.
To bi objasnilo sto je balkanski Elon Musk aka Rimac radio na CES-u. Vjerojatno postoji mogucnost da postane sef Apple odjela za automobile.
Bude li dobar ko njihove mape, ili kvalitetan poput one afere savijanja ajfona, ili mozda zbog gubitka signala... You are driving it wrong?
To bi objasnilo sto je balkanski Elon Musk aka Rimac radio na CES-u. Vjerojatno postoji mogucnost da postane sef Apple odjela za automobile.
Nadam se da trollaš i ne misliš ozbiljno.
Nije kockia (E30-tka) nego popularni "međed" (E39) i volio bih da se sudari taj iCar sa ovim njemačkim čudom. Jadna dječurlija koja budu vozila taj iCar. Samo nek ga što prije izbace na tržište.
Znači Apple će napraviti auto koji ne može proći sigurnosne testove i homologaciju?
Bude li dobar ko njihove mape, ili kvalitetan poput one afere savijanja ajfona, ili mozda zbog gubitka signala... You are driving it wrong?
Bude li superiorniji drugim autima kao ajfon drugim mobitelima u svojim prvim verzijama,, bilo bi odlično da se zavrti napokon priča i sa novo generacijom automobila
Ako nafta bude 15 $ po barelu (a kako je krenulo i bice), piši propalo i za teslu i za icar
Bude li superiorniji drugim autima kao ajfon drugim mobitelima u svojim prvim verzijama,, bilo bi odlično da se zavrti napokon priča i sa novo generacijom automobila
Ne budi smjesan.
lol, nova generacija automobila, sto to jest?
iPhone je superioran drugim mobilnim uredjajima? MITOVI I LEGENDE koje ugl puse ljudi manjeg intelektualnog kapaciteta :)
Ako nafta bude 15 $ po barelu (a kako je krenulo i bice), piši propalo i za teslu i za icar
Nema vise cijene nafte dovoljno niske da zaustavi elektricne automobile. I ova cijena od 15 US$ koju predivdjas, ako dodje, je tu tek toliko dok Saudijci ne uniste konkurenciju (tar pits i fracking) i dok ratuju/su u konfliktu s Iranom, Rusima itd. Isto kako je brzo otisla dolje tako moze otici gore. U tome i je problem s naftom, koristi se u politicke svrhe. A osim toga, drzave su se navikle na zaradu od prodaje naftnih derivata i nabile su visoke poreze/trosarine koje nikad nece spustiti. Vecina cijene koju sad placas na benzinskoj ide u drzavni proracun a ne proizvodjacima nafte.
Džaba se nadaš, niti trolam a itekako mislim ozbiljno... argumentuj ako ti nešto nije po volji jer...
Znači Apple će napraviti auto koji ne može proći sigurnosne testove i homologaciju?
... jer sam vidio da i drugi automobili dobijaju NCAP 5 zvjediza kako za pješake tako i za sama auta pa su pod ovim Međedom razni Fiati letili (doslovce) i po drveću. Lično sam sudjelovao u sudaru gdje od trenutka kada sam skontao što bi se moglo desiti nisam imao kad nogu ni sa ppaučice gasa skinuti. Dozvoli da ti ispriičam moj slučaj:
Ja u lijevoj traci vozim se 70 km/h (BMW E90 iliti tačnije 320d) a kraj mene lik u desnoj i frajer sa njih 4-ro u autu (Golf V) hoće da me pretekne i pod ručnom gdje je znak "zabrajeno polukrućno" povlači kako bi eto izveo neki "Transporter 5" manevar i prebacio se u suprotnu traku. Ne trebam niti spominjati da nisam imao kad niti nogu sa gasa da spustim i cijela bočna strana Golfa u jednoj milisekundi našla se tik ispred mene.. Golf je odletio kao da je netko nabio nogometnu loptu. Ali što je mozak.. detektovao je u milisekundu grupu od 5 pješaka koji su prelazili na zebri primjetio i moja odluka je da se zabijem od stup od rasvjete. (stup je stup a životi su životi). Svih 4-ro su na intenzivnoj njezi završili u bolnici a ja nisam niti ogrebotine imao. Koga zanima osiguranje je proglasilo BMW totalnom štetom ali su ljudi uradili auto kao da jei iz fabrke izašlo.
Evo ti i slika mog uskoro bivšeg autića:
Nema vise cijene nafte dovoljno niske da zaustavi elektricne automobile. I ova cijena od 15 US$ koju predivdjas, ako dodje, je tu tek toliko dok Saudijci ne uniste konkurenciju (tar pits i fracking) i dok ratuju/su u konfliktu s Iranom, Rusima itd. Isto kako je brzo otisla dolje tako moze otici gore. U tome i je problem s naftom, koristi se u politicke svrhe. A osim toga, drzave su se navikle na zaradu od prodaje naftnih derivata i nabile su visoke poreze/trosarine koje nikad nece spustiti. Vecina cijene koju sad placas na benzinskoj ide u drzavni proracun a ne proizvodjacima nafte.
Ma da i 1 USD bude barell, kakvi su naši lihvari, samo će akcize povećavati.
Džaba se nadaš, niti trolam a itekako mislim ozbiljno... argumentuj ako ti nešto nije po volji jer...
Mislim da si promašio komentar... Nije tebe čovjek prozivao koliko vidim. Al to u stranu.
Kad govoriš o "međedu" štaliveć... Mislim kakva je logika sad tvog argumentiranja kako su auta letala pri udarcima tog auta?! Želiš reć da je poanta napravit tenk auto koji će pri udarcu u druge sve ih ponabijat u nebo?! Je li to pokazatelj sigurnosti auta?
Mislim da nema smisla prozivati auto kojeg još nitko nije vidio ni testirao, a kamoli uspoređivat ga sa kockom iz prošlog milenija...
(1) Mislim da si promašio komentar... * * *
(2) Mislim da nema smisla prozivati auto kojeg još nitko nije vidio ni testirao, a kamoli uspoređivat ga sa kockom iz prošlog milenija...
(1) Nisam promašio komentar nego dao odgovor na pitanje jesam li troler i mislim li ozbiljno. Dakle nisam troler i mislim ozbiljno.
(2) Ima smisla, jer imamo iskustva sa iUređajima kojie nismo ni vidjeli ni testirali. Pogotovo oni koji nisu imali u staru ni MMS ni Delivery Report.. Ovce su ovce i ovce će u stado, samo ovo stado neće biti ograđeno ogradom, stoga je kocka (osim što slika prestavlja šalu) i da - iz prošlog milenija je - otrpilike prava usporedba a i biće usporedbi osim ako se taj iCar bude vozikao kao u početku Smart po Bell Airu, sličnim elitnim kvazi-nakaradnim snobovskim kvartovima. iPhone ću dak kupim kada budem imao dva Explorer prozora i prebacivao datoteke sa jednog mjesta na drugi sasvim normalno, a Mac OS samo ako mi ga netko pokloni pa preko boot campa instaliram Windowse.
Dakle izložite svoje kućne ljubimce pa da vas vidim... (jer ista pompa se pravila oko iPhonea dok je iPod jednostavno gazio svijet, to što nema Delivery Report.. ajde.. koga briga.. možda je otišla možda nije) jer kada mi je lanac pukao u servis koji se više bavi optikom nego mehanikom nakon otvaranja rekli su da je ovo prvi i zadnji motor kojeg su otvorili, ne treba ni pričati da sam skoto 80 lanca (da imaju ih tri vjerovali ili ne) ja zamjenio.
A "Međeda" ili "Medjvjeda" i to u vidu M5 ću da kupim kad-tad, zato što to mogu, hoću, želim i najviše - volim.
Hint: Usporedba da auto bude tenk nije moja poanta, da sam to htio naglasiti uzeo bih primjer jednog Volva koje kao pragove ima skoro šine, pa kada se na njega nasadi Mercedes iz kraja 80-th zgužva se ko limenka bez da vlasnik Volva i ne skonta je li to bio vjetar ili nešto iza.
Za zainteresovane:Mini filmić sa Madonnom i Clive Owenom u gl ulogom (9 minuta):
Za super zainteresovane: najbolja auto reklama svih vremena:
Uređivano: Ako se nevaram upravo je Rimac svoj prvi električni automobil napravio od E30-tke ili popularno zelene kockice.
... jer sam vidio da i drugi automobili dobijaju NCAP 5 zvjediza kako za pješake tako i za sama auta pa su pod ovim Međedom razni Fiati letili (doslovce) i po drveću. Lično sam sudjelovao u sudaru gdje od trenutka kada sam skontao što bi se moglo desiti nisam imao kad nogu ni sa ppaučice gasa skinuti. Dozvoli da ti ispriičam moj slučaj:
Ja u lijevoj traci vozim se 70 km/h (BMW E90 iliti tačnije 320d) a kraj mene lik u desnoj i frajer sa njih 4-ro u autu (Golf V) hoće da me pretekne i pod ručnom gdje je znak "zabrajeno polukrućno" povlači kako bi eto izveo neki "Transporter 5" manevar i prebacio se u suprotnu traku. Ne trebam niti spominjati da nisam imao kad niti nogu sa gasa da spustim i cijela bočna strana Golfa u jednoj milisekundi našla se tik ispred mene.. Golf je odletio kao da je netko nabio nogometnu loptu. Ali što je mozak.. detektovao je u milisekundu grupu od 5 pješaka koji su prelazili na zebri primjetio i moja odluka je da se zabijem od stup od rasvjete. (stup je stup a životi su životi). Svih 4-ro su na intenzivnoj njezi završili u bolnici a ja nisam niti ogrebotine imao. Koga zanima osiguranje je proglasilo BMW totalnom štetom ali su ljudi uradili auto kao da jei iz fabrke izašlo.
Evo ti i slika mog uskoro bivšeg autića:
Što sad s ovim postom?
Ne vidim povezanost između tvog sudara i Appleovog auta. Ti stvarno misliš da bi u nekom drugom autu bolje/lošije prošao?
Obzirom da je auto napred "mekaniji" ništa čudno da je ovako karamboliran.
* * *
Ne mislim nego znam nakon 700 viđenih sudara, i jedno 3 puta toliko vijesti tko je gdje poginuo u BiH/HR i sa kojim autom... Auto kao limenka zgužvana, momci lakše ozljeđeni na intezivnoj Pitanje: probaj pogoditi koje je auto?
Na kraju krajeva offtopičarimo, ja znam koliko mene auto košta, + iCar i nije neka IT tema da se o njoj priča, jer u suprotnoj mogli bi o pametnim Panasonic Smart Frižiderima.
To je to. Auto nije izašao, čak niti kao nekakva testna mula, ali glavno da ti znaš da će on u sudaru biti smeće. Kao uostalom sve što nije iz Njemačke pretpostavljam... po tebi jelte...
To je to. Auto nije izašao, čak niti kao nekakva testna mula, ali glavno da ti znaš da će on u sudaru biti smeće. Kao uostalom sve što nije iz Njemačke pretpostavljam... po tebi jelte...
Pogrešno predpostavjaš. Pogeldaj mi potpis ;)