Šta je ovo ?
Šta je ovo ?
neprestance bilježi sve lokacije na kojima je korisnik bio i sprema podatke u skrivenu datoteku
Zasto me to ne cudi...
kako imam iphone (čak 2 u kući) zanimalo me da vidim jel to stvarno radi, a usput i pročitam što kažu autori aplikacije i dvije stvari su bitne:
- kako i oni kažu ti podaci se ne šalju nigdje (barem kada je sam uređaj u pitanju jer je bilježio mjesta na kojima sam imao isključen cellular data), a je li ih šalje kod updatea na kompu ne znam
- ima jako puno mjesta koja su označena, a na kojima nisam bio ni blizu (označio mi je cijeli rab i krk, na rabu nikad bio, na krku od kad imam iphone nisam bio)
- najstariji podatak je 21.lipanj 2010. (iako imam iphone prije toga), što se podudara sa startom find my phone usluge http://www.engadget.com/2010/06/18/apple-launches-find-my-iphone-app/
- zašto se ti podaci ipak čuvaju na kompu (i na mobu do sinkronizacije ili i dulje, ne znam) mi nije jasno. a volio bih znati :)
p.s. aplikacija će pokazati podatke samo za jedan mobitel (najstariji)
Više manje je dobro označio, s tim da Krk, Rab i neki drugi otoci i meni recimo Varaždin gdje nisam bio zadnje 2 ipo ili koliko godina od kad imam ajfon. Valjda ima veze sa najbližim tornjevima i triangulacijom pa nije baš najpreciznije ... svejedno malo je spooky kad ti izvrti onaj "video" tvog kretanja po svijetu u zadnjih par godina :D
Napuhana patka, hrana za trolove. Apple/Google/MS/Amazon trenutno vode bitku u "oblacima" i svi na svoj nacin skupljaju ovakve podatke kako bi mogli planirati lokacije i dimenzije content servera (CDN). Za izgraditi i pustiti u pogon jednu content farmu treba 1-2 godine i 500M$, takve stvari se ne rade napamet i preko noci.
Kad na jesen izadje iOS5 i novi MobileMe bit ce vam jasnije o cemu pisem.
Ja vjerujem da skupljaju podatke, a za Google je to odavno poznato.
ma sto je poznato ? o cemu ti, ajd malo spusti loptu.... nista nije poznato, nego Google je to sve ljepo otvoreno rekao unaprijed, nista nitko nije otkrio, saznao i nista nije postalo poznato, nego se zna...
ovo sto apple radi je nesto jako jako jako cudno... al simpaticno :) sada postoji cvrsti i jasan razlog zasto zeni/decku ili dijeci uzeti iphonea :) a sebi androida :P
Odjavi se sa latitudea. Kad ga pokrenes, pita te da li se zelis prijavit na taj servis.. dakle nije automatski cim pokrenes market ili gmail ili nesto pak trece od googlea.
android je otvoren. da se takvo nešto otkrije brzo bi se pojavili 3rd party patchevi.
Stvarno ... otvoren ? Možeš mi reć di se može skinit source Honeycomba ?
Stvarno? Ne razumiješ osnove hrvatskog? ANDROID je OTVOREN.
android je otvoren. da se takvo nešto otkrije brzo bi se pojavili 3rd party patchevi.
Tamo di i source od iosa!!
Nije li google do sad objavljivao sve verzije androida?
Malo se informiraj pa ćeš vidjeti da ga google želi dodatno ispolirati honeycomb prije nego ga izbaci...
Stvarno? Ne razumiješ osnove hrvatskog? ANDROID je OTVOREN.
Vidim da smo malo tanki sa živcima kad se neko takne u svetinju ? Pa kreće vrijeđanje i vika odmah ... ah, i vi Andorid fanboi ćete odrast jednom ... I kažeš source od Honeycomba mogu skinut gdje ?
Tamo di i source od iosa!!
Nije li google do sad objavljivao sve verzije androida?
Malo se informiraj pa ćeš vidjeti da ga google želi dodatno ispolirati honeycomb prije nego ga izbaci...
Ko je spominjao iOS, odnosno tvrdio da je iOS otvoren ? To čak ni Stevo u svojim najboljim danima nije tvrdio ... OK, iOS je tema članka, ali moj post je bio odgovor na tvrdnju da je Android otvoren i da se na njemu sigurno ne mogu događat takve stvari - pa pitam di mogu vidit source od 3.0 ? Ispolirat ... yeah right ... a Motorola prodaje Xoom (istina ne baš najbolje) sa čim ?
comb prije nego ga izbaci...
Ko je spominjao iOS, odnosno tvrdio da je iOS otvoren ? To čak ni Stevo u svojim najboljim danima nije tvrdio ... OK, iOS je tema članka, ali moj post je bio odgovor na tvrdnju da je Android otvoren i da se na njemu sigurno ne mogu događat takve stvari - pa pitam di mogu vidit source od 3.0 ? Ispolirat ... yeah right ... a Motorola prodaje Xoom (istina ne baš najbolje) sa čim ?
Aha, znači nije dovoljno dobro što su sve dosadašnje verzije dostupne za dl nego bi ti sad i HC?
jos malo pa ce otkrit i mind control device i svim apple proizvodima
mora bit neko objasnjenje ponasanju fanboyeva...
svi to rade, i google i isp ovi ... . kad je o appleu riječ uvijek se prenapuše svaka stvar, kao antennagate recimo. Navodna razlika je da ostali recimo google te podatke drže kod sebe, a ne na telefonu pa je relativno teže doći do njih. Iako ima sad izvještaja da je ista stvar i lokalno samo enkriptirano. Neznam koga ovo uopće brine obzirom smo sve svoje podatke o kretanju, mailove i ostalo dali javno i više manje dobrovoljno ... nemožeš se više sakriti ni da hoćeš, treba ih zato bombardirati sa beskorisnim informacijama, nek se uguše u njima!
Kriv je BUG!
Lokacija se uredno sprema kao i kod ostali mobilnih OS-ova sa iznimkom da se kod iOS-a prošli podaci ne brišu iz datoteke.. bug.. vjerojatno će to ispraviti sljedećom nadogradnjom..
evo i ovo ima sve vise smisla
ne kužim i šta ako prati??...još bolje, ako ga zgubiš moš ga nać...mislim gluposti, kog briga ako oni znaju di si ti...
Na Symbianu da nije bilo virusa?? Neznam tko je tu bedast, Nokia ili korisnici koji takve stvari tvrde,
jer Nokia uredno stavlja F-Secure na svoje uređaje. Po tebi bezveze, valjda da skupiš što više aplikacija na mobu.
Cim imas posla s virusima, mozes imat i sa spijuniranjem, krađom podataka i ostalim nabrojanim stvarima...
Sto se tice same teme, nebudite paranoici. Valjda ste svjesni da se današnjom tehnologijom može doci
do najsitnijeg detalja o vama. Ne samo gdje ste bili nego što ste jeli i s kim pricali.
A onda se brinete o tome da ce vasa lokacija biti od velikog znacaja za amere, Stevicu i nagrizenu jabuku.
Nebudite naivni. Google takve i gore stvari radi, pa nitko nece bojkotirati Android, jer je to "free" "alternativa",
"cool", "inteligentno" i "open". Neznam na cemu onda Google zarađuje. Na ljudskoj gluposti valjda kao i svi ostali
Na Symbianu da nije bilo virusa?? Neznam tko je tu bedast, Nokia ili korisnici koji takve stvari tvrde,
jer Nokia uredno stavlja F-Secure na svoje uređaje. Po tebi bezveze, valjda da skupiš što više aplikacija na mobu.
Cim imas posla s virusima, mozes imat i sa spijuniranjem, krađom podataka i ostalim nabrojanim stvarima...
Sto se tice same teme, nebudite paranoici. Valjda ste svjesni da se današnjom tehnologijom može doci
do najsitnijeg detalja o vama. Ne samo gdje ste bili nego što ste jeli i s kim pricali.
A onda se brinete o tome da ce vasa lokacija biti od velikog znacaja za amere, Stevicu i nagrizenu jabuku.
Nebudite naivni. Google takve i gore stvari radi, pa nitko nece bojkotirati Android, jer je to "free" "alternativa",
"cool", "inteligentno" i "open". Neznam na cemu onda Google zarađuje. Na ljudskoj gluposti valjda kao i svi ostali
ja u 3-4 godine rada na symbianu nisan imao niti antivirusni program niti viruse
a bome ni ostale probleme navedene gore
a to sta google radi isto i gore nije nikakvo opravdanje
ja sam koristio android i za mene nema prednosti nad symbianom3
mozda san oldschool, ali takav sam
ja u 3-4 godine rada na symbianu nisan imao niti antivirusni program niti viruse
a bome ni ostale probleme navedene gore
a to sta google radi isto i gore nije nikakvo opravdanje
ja sam koristio android i za mene nema prednosti nad symbianom3
mozda san oldschool, ali takav sam
To što ti nisi dobio, ne znaci da drugi nisu. Sjecam se da sam se cudio da i na mobitelima moze bit virusa
kad su pisali o toj strani medalje tadašnjih smartphonea. Symbian je bio najranjiviji.
Mislim mogao bi i skenat taj clanak ali mi se fakat neda tražiti. Nadam se da kužiš.
Slažem se da nije opravdanje ako to i Google radi, ali želim naglasiti da se nitko od nas
nemože sakriti ako to neželi. Cim imaš GPS tvoja lokacija može biti bilježena u satelitu, zar ne?
A ovo što voliš Symbian i što si oldschool meni je zapravo ok. Slažem se da treba biti drugaciji
i držat se svoga stava. Samo to onda ne opravdava da se zbog toga napada tuđi.
Ako netko voli Symbian i dobar mu je zašto ne. Naravno da je u necemu bolji tipa
punokrvni multitasking i bolje upravljanje s malim resursima, ali opet ne treba podcjenjivati
bolju fluidnost i jednostavnost iOSa i Androida ako je to nekomu važan.
Sad sam malo izašao iz okvira teme
iPhone mozes i baciti, ali da vidim kako ces pobjeci kamerama kada te 'fejsbuk' iskenira...
Nadam se da ce netko shvatiti poantu napisanoga. Oni koji ne mogu, neka pokusaju na 'fejsu' obrisati account.
Generalno, ne podnosim niti jedne niti druge, ali dizanje prasine oko iPhone-a po tome pitanju je vise nego smijesno.
To što ti nisi dobio, ne znaci da drugi nisu. Sjecam se da sam se cudio da i na mobitelima moze bit virusa
kad su pisali o toj strani medalje tadašnjih smartphonea. Symbian je bio najranjiviji.
Mislim mogao bi i skenat taj clanak ali mi se fakat neda tražiti. Nadam se da kužiš.
Slažem se da nije opravdanje ako to i Google radi, ali želim naglasiti da se nitko od nas
nemože sakriti ako to neželi. Cim imaš GPS tvoja lokacija može biti bilježena u satelitu, zar ne?
Za Symbian nikad nije postojao virus već nešto između trojanca i crva: Predstavlja se kao drugi program, korisnik ga ručno instalira. Sam sebe šalje dalje, ali korisnik koji ga prima potvrđuje da ga želi instalirati. Nisam siguran da li su starije verzije Symbiana bile pogođene, ali ako jesu to je bilo pri kraju njihovog korištenja. Kad je uvedeno certificiranje aplikacija, mogao je pogodit jedino hackiran mobitel.
Satelit ne može bilježit tvoju lokaciju jer da GPS uređaj mora slati podatke satelitu, više bi sličio na radio stanicu iz Kako je počeo rat na mom otoku nego na ono što danas imamo.