iPhone 7 Plus ima 50% više RAM-a od prethodnog mod

poruka: 125
|
čitano: 14.603
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone 7 Plus ima 50% više RAM-a od prethodnog mod".
14 godina
neaktivan
Re: iPhone 7 Plus ima 50% više RAM-a od prethodnog
Tonči kaže...
Mitch kaže...
Tonči kaže...

Ne funkcioniraju stvari tako kako ti misliš, a što se tiče toga tko je prvi, to ovisi o financijama. Android je oduvijek bio bliži sirotinji kakve i u SAD-u ima najviše. Apple prodaje samo klasu SGS#/Note# i ti telefonu uvijek slabo idu u odnosu na uređaje za šire mase. 

Malo se informiraj. Najprodavaniji segment tržišta u zadnje dvije godine je upravo high-end.

SGS6, SGS6E, SGS7, SGS7E, LG G3/G5, Nexus 6P, Note 5, Xperia Z5.

Top 10 zatvara Redmi Note 3.

Možeš li me informirati o tome? Imaš koji link? Fino s volumenom prodaje za cjenovne segmente? Volio bih to vidjeti.

Inače, ovo gore spomenuto: iOS donosi profit s 20% tržišta veći nego Android sa 70%. :)

ne postoje ti podaci od proizvođača. jedino je apple davao dio podataka, do nedavno.

iP je najprodavaniji smartphone generalno ... u prvih 5 su vjerojatno 2 ili 3 modela iP.

17 godina
Tonči kaže...
Mitch kaže...
Tonči kaže...

Ne funkcioniraju stvari tako kako ti misliš, a što se tiče toga tko je prvi, to ovisi o financijama. Android je oduvijek bio bliži sirotinji kakve i u SAD-u ima najviše. Apple prodaje samo klasu SGS#/Note# i ti telefonu uvijek slabo idu u odnosu na uređaje za šire mase. 

Malo se informiraj. Najprodavaniji segment tržišta u zadnje dvije godine je upravo high-end.

SGS6, SGS6E, SGS7, SGS7E, LG G3/G5, Nexus 6P, Note 5, Xperia Z5.

Top 10 zatvara Redmi Note 3.

Možeš li me informirati o tome? Imaš koji link? Fino s volumenom prodaje za cjenovne segmente? Volio bih to vidjeti.

Inače, ovo gore spomenuto: iOS donosi profit s 20% tržišta veći nego Android sa 70%. :)

Neki generalni nema, baš bih mogao napravit, izvlačio sam podatke za sve poznatije (S6 i S6E 70 milijuna, Note svaki oko 10,  uglavnom veći dio kolača od ukupnih Samsungovih 522 mil.) jer me baš zanimalo...bilo je negdje podataka o tome s kojih se uređaja najviše pristupa na internet, uglavnom sve flagshipi u vrhu Androida. To se dosta promijenilo u odnosu na 2013. kada su midrange uređaji najviše išli. Sada high i low end idu jednako (npr S7 Edge i J2 - po 13 milijuna svaki)

Da, o tome i pričam. Trenutno je takva razlika (mislim da je čak i više na stranu iOSa, 2015. 90% veći profit nosi App Store), ali ta granica je 2012. bila 170%, sada je pala kao što ti kažeš do 70 i ide sve niže

A i iP nije generalno najprodavaniji. S7 i S7E su se prodali bolje nego 6S i 6S Plus ove godine.http://www.digitaltrends.com/mobile/samsung-2016-galaxy-s7-edge-sales/

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2016 20:48 (Mitch).
16 godina
odjavljen

170% čega? Govorimo o tržišnom udjelu i tome da profit AppStorea nadmašuje PlayStore višestruko, a istovremeno iOS ima sitan dio tržišta prema Androidu. I iz osobnog iskustva znam da na Androidu baš ništa ne možeš prodati, a na iOS-u možeš. Nisam primijetio da se tu išta promijenilo.

I sad nemaš podatke, ali tvrdiš da se prodaje više flagship telefona, nego mid range i low telefona? To je vrlo hrabra izjava kojoj ne vjerujem dok ne vidim brojke.

17 godina
Tonči kaže...

170% čega? Govorimo o tržišnom udjelu i tome da profit AppStorea nadmašuje PlayStore višestruko, a istovremeno iOS ima sitan dio tržišta prema Androidu. I iz osobnog iskustva znam da na Androidu baš ništa ne možeš prodati, a na iOS-u možeš. Nisam primijetio da se tu išta promijenilo.

I sad nemaš podatke, ali tvrdiš da se prodaje više flagship telefona, nego mid range i low telefona? To je vrlo hrabra izjava kojoj ne vjerujem dok ne vidim brojke.

Revenue...promet. App Store je prije imao 170% veći promet novca nego Android. Sada je ta razlika bila 90% u 2015., a od ove godine navodno i 70%.

Stvar je u tome da App Store ne gubi pretjerano u zaradi, već se Android jako digao u tom segmentu. Ponajviše u in-app purchases.

2. Imam podatke, ali nisu na jednom mjestu. Mogu ti dat hrpetine linkova o prodaji svakog modela, pa onda izvješća tih kompanija (units sold ukupno) pa odbijaj flagship brojke od ostalih i računaj da kod svake kompanije, uglavnom brojka prodanih flagshipova je veća od ostalih.

Dapače radio sam linearno programiranje preko mat. grafova u sklopu ljetne prakse za Gartner, odnosno računao sam koliko se kojih modela Appleu i Samsungu isplati proizvoditi, ti podaci nažalost nisu javni.

I ta promjena je konkretno od izlaska Galaxy S6, koji u kombinaciji s Note 4, 5 i S6E, S7 i S7 Edge čini preko 220 milijuna od 577 Samsungovih u 2016.

(S6 i S6E 74+ milijuna, S7 i S7E po 25 milijuna do 5. mj, Note svaki po 10-12+)

Niti jedan "model" iz low ili midrange segmenta, baziran na Androidu, nije uspješniji od niti jednog flagship modela iste kompanije. Grupa modela kao lowend to highend je, ali povećala se i grupa modela u najvišem rangu (recimo Samsung ima 5 aktivnih high-end, po cijeni, modela - S6/S6E/S7/S7E/Note 5/N7) tako da je ta razlika sve manja.

Kod HTCa, najviše se prodaju flagshipi jer ostalo praktički se ni ne prodaje. Sony ima najjači midrange segment, Huawei flagshipove, ZTE lowend.

220 milijuna, koliko Samsung proda flagshipa godišnje, ne uspije prodat LG + Sony + HTC zajedno u svim segmentima.

Do sada, u Americi, S7 i S7E drže 16.4% ukupne prodaje smartphonea, S6 i S6E oko 8% od ukupnih Samsungovih 37% (dakle 24.4%/37% - većina).

Svi podaci su iz Kantar Worldpanela 

tldr; prodaje se jednako lowend modela koliko i highend, ali brojka high-enda modela u odnosu na lowend je bitno manja.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2016 22:15 (Mitch).
16 godina
odjavljen
Mitch kaže...
Tonči kaže...

Revenue...promet. App Store je prije imao 170% veći promet novca nego Android. Sada je ta razlika bila 90% u 2015., a od ove godine navodno i 70%.

Stvar je u tome da App Store ne gubi pretjerano u zaradi, već se Android jako digao u tom segmentu. Ponajviše u in-app purchases.

2. Imam podatke, ali nisu na jednom mjestu. Mogu ti dat hrpetine linkova o prodaji svakog modela, pa onda izvješća tih kompanija (units sold ukupno) pa odbijaj flagship brojke od ostalih i računaj da kod svake kompanije, uglavnom brojka prodanih flagshipova je veća od ostalih.

Dapače radio sam linearno programiranje preko mat. grafova u sklopu ljetne prakse za Gartner, odnosno računao sam koliko se kojih modela Appleu i Samsungu isplati proizvoditi, ti podaci nažalost nisu javni.

I ta promjena je konkretno od izlaska Galaxy S6, koji u kombinaciji s Note 4, 5 i S6E, S7 i S7 Edge čini preko 220 milijuna od 577 Samsungovih u 2016.

(S6 i S6E 74+ milijuna, S7 i S7E po 25 milijuna do 5. mj, Note svaki po 10-12+)

Niti jedan "model" iz low ili midrange segmenta, baziran na Androidu, nije uspješniji od niti jednog flagship modela iste kompanije. Grupa modela kao lowend to highend je, ali povećala se i grupa modela u najvišem rangu (recimo Samsung ima 5 aktivnih high-end, po cijeni, modela - S6/S6E/S7/S7E/Note 5/N7) tako da je ta razlika sve manja.

Kod HTCa, najviše se prodaju flagshipi jer ostalo praktički se ni ne prodaje. Sony ima najjači midrange segment, Huawei flagshipove, ZTE lowend.

220 milijuna, koliko Samsung proda flagshipa godišnje, ne uspije prodat LG + Sony + HTC zajedno u svim segmentima.

Do sada, u Americi, S7 i S7E drže 16.4% ukupne prodaje smartphonea, S6 i S6E oko 8% od ukupnih Samsungovih 37% (dakle 24.4%/37% - većina).

Svi podaci su iz Kantar Worldpanela 

tldr; prodaje se jednako lowend modela koliko i highend, ali brojka high-enda modela u odnosu na lowend je bitno manja.

Sad si to zamuljao u marketing. Ne zanima me broj modela i ne zanima me pojedinačno neki model. Dakle, pitanje je vrlo jednostavno:

Koliko Samsung proda Galaxy S7, Galaxy S7 Edge i Galaxy Note 7 telefona te koliko proda svih ostalih telefona? - To je jedino bitno. Apsolutno je irelevantno kako se odnose S7 protiv A5 ili tako nešto, to nikoga ne zanima bojim se.

Uvjeren sam da je odnos flagship telefona prema svemu ostalome uvelike u korist svega ostalog.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice