iPhone 6 – i jedan i drugi

poruka: 90
|
čitano: 10.690
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone 6 – i jedan i drugi".
12 godina
Re: iPhone 6 – i jedan i drugi
Qudek kaže...
Tonči kaže...
logik kaže...
Tonči kaže...

Qudek, u čemu kasne?

Kamera, ekran, OS. U svemu tome su oni hvatali korak s ostalima u zadnjoj generaciji. Od 2007. do 2011. su oni postavljali tempo.

I dalje se prodaju najbolje al to je drugi par rukava.

Kamera je prilično dobra, bolja od one na M8 i Z2, a i SGS5. Jedini uređaj s boljom kamerom su Lumie. Ekran? iPhone 5s ima iznimno dobar IPS ekran. Za razliku od užasa koji Samsung gura. M8 ima dosta solidan ekran (iako ne bolji), a Z2 ima dosta loš ekran posve nečitljiv na suncu. 

A OS... {#} u čemu je to Android makar i blizu iOS-u?!

Kamera fakat nije bolja od današnjih flagshipa, to su bedastoće kaj pricas, ekran? jel stvarno mislis da je na Iphoneu bolji ekran od m8, s5  i slicno, a OS, ios su morali modernizirat pa su pokrali sve kaj se moglo sa androida (notification bar, action centar, multitasking novi, sad pak nova tipkovnica i slicno), po meni je danas iPhone mid range mobitel koji se nemoze ni natjecati sa flagshipovima drugih kompanija....

Zašto ekran nije bolji? Samo zato što je manji od konkurencije?

15 godina
neaktivan

Boja,kontrast,dijagonala...

Nego meni se na Androidu ništa ne ruši.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
2 4 hvala 0
12 godina

IPS je bolji od amoleda. 

10 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

Edge, ne moram ja ništa shvatiti kad je njegova tvrdnja neshvatljiva.

Ako kolega PICART kaže da iOS kaska za drugima, a za konkurenta koji ima 75% tržišta kaže da je smeće, za kime se onda kaska?

WP8 ima manji udio od oba spomenuta OSa, znači za njim isto ne kaska, kao i zbog činjenice da i sam WP8 tek sad ulazi u zrelu fazu.

Tako da bih molio da me izostavite iz svoje kretenske i neplodonosne, djetinjaste i nepotrebne rasprave čiji je OS bolji, jer ako znate čitati, neigdje u mom postu ne piše koji OS jest bolji.

No ako je, po tvrdnji @PICARTA konkurent smeće, za kime se onda kaska? Za GooPhoneom? PolyStationom?

Ustvari uopće me ne zanima, već me zanima kako netko izjavi takvu paradoksalnu rečenicu. Kao da imaš štand sa 75 crvenih jabuka, 17 zelenih i 8 šarenih, neoznačenih. I kažeš da su crvene smeće, ali da Zelene ipak kaskaju. Po kojem kriteriju? Zašto, kako, gdje?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
odjavljen

Ovi sto govore o user experience-u, nemaju pojma sto govore, to stvarno ovisi od osobe do osobe, sto ce meni jedan iOS kad nemam neke stvari na koje sam navikao na androidu, dzaba mi ona bilo kakav usred experience, trenutno mi je najbolji MIUI i Sense, iza njega Sony-ev 'Timescape' UI.

Btw kamera na iPhone 5s je negdje između S4 i S5, odlično softverski potkovana, iako je senzor manje razvijen nego na S4 npr

Svašta ovdje govorite i previše ste subjektivni, neki kažu iOS8 bolji od Kitkat-a, pa čovječe bolji je tebi govori u svoje ime, neke funkcije na koje sam totalno naviknuo koristiti na androidu neće dočekati svijetlost dana za još nekoliko godina, uopće je pitanje hoće li to doći do iOS-a

*Sony Xperia Z1 Compact*
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2014 23:17 (MARKOZD15).

2 3 hvala 0
14 godina

Prigovarate na izgled iOS-a koji je stalno isti, a kad se promijenio izgled stock Androida? Isti je od izlaska, uz male estetske promjene (govorim isključivo za UI). 

Nakon 2 godine na stock Androidu jedva ga gledam koliko mi je postao dosadan i monoton. 
Sve te izmjene su kratkotrajno riješenje jer još nikako nisam uspio složiti UI da bude lijep, fluidan i funkcionalan.  Uvijek nešto fali tako da se moram vratiti "klasičnom" izgledu.

Why so serious?
Moj PC  
4 2 hvala 0
14 godina
odjavljen
Kod mene Sony UI trenutno, kad mi izgled dosadi ubacim si Nova launcher i neki icon pack ili pak si ostavim Sony UI i koristim Xposed da ga sredim malo

Nijednom nije trznuo, niti najmanje, sve je stvar kako proizvodjac sredi sucelje, ako trza touchwizz, ne znaci da ostali trzaju, Sense i Timescape rade bez greske, kao i MIUI, a izgledaju odlicno
*Sony Xperia Z1 Compact*
16 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

neke funkcije na koje sam totalno naviknuo koristiti na iOS-u neće dočekati svijetlost dana za još nekoliko godina, uopće je pitanje hoće li to doći do iOS-a

---

Nego, koje funkcije?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
odjavljen
Prva funkcija, koja mi olaksava zivot je tasker aplikacija

Sama mi pokrece neke aplikacije kada treba, pali gasi rotaciju zaslona, salje cestitke za rodjendane, godisnjice, pali gasi silent mod u tocno vrijeme (radno vrijeme u sk i na poslu), pali mi nfc kada mi treba

To je aplikacija koja me stedi rada na mobitelu, doslovno sve umjesto mene radi, to je onaj osjecaj kad stvarno koristis smartphone

Druga mi je NFC manager, kupit cu si nfc plocice sa ebaya obavezno, te si namjestit po sebi i svojim potrebama

Uglavnom ne koristim Android zato sto mislim da je opcenito bolji od iOS-a, nego mi trenutno nudi ono sto meni treba, olaksa mi svakodnevno koristenje
*Sony Xperia Z1 Compact*
15 godina
explorer 4 kaže...

Netko je gore rekao da su to bedastoće da je kamera na iphoneu 5s bolja od novih flagshipova. M8 zgazi poprilično, dok je sa S5 tu negdje. Evo jedan test.

http://imore.com/iphone-5s-vs-samsung-galaxy-s5-vs-htc-one-m8-camera-shootout

Tu negdje, meni izgledaju gotovo isto, samo sto je veci zoom in na s5 kaj je po meni plus

15 godina
Syke kaže...

IPS je bolji od amoleda. 

Normalno da je, zato se cijela industrija televizora okređe OLED-u.......

14 godina
odjavljen
Oled se popravlja, a taj trokut ti nista ne znaci, sve je Stvar ukusa, tek su sad na S5 i Note 3 postigli dobar ekran sa Amoled, zapravo fantastican

Prije sa starijim (S4, S3) na suncu nisi vraga vidio, bijela boja je izgledala katastrofa, boje izgledale prezasiceno

Kod S5 i Note 3 je to u dobroj mjeri popravljeno, jos malo trose

I dalje preferiram IPS, imaju vise natural look, Amoled mi je 'preagresivan' za gledanje
*Sony Xperia Z1 Compact*
15 godina
MARKOZD15 kaže...
Oled se popravlja, a taj trokut ti nista ne znaci, sve je Stvar ukusa, tek su sad na S5 i Note 3 postigli dobar ekran sa Amoled, zapravo fantastican

Prije sa starijim (S4, S3) na suncu nisi vraga vidio, bijela boja je izgledala katastrofa, boje izgledale prezasiceno

Kod S5 i Note 3 je to u dobroj mjeri popravljeno, jos malo trose

I dalje preferiram IPS, imaju vise natural look, Amoled mi je 'preagresivan' za gledanje

Zasičenje boje se rjesava vrlo jednostavno u postavkama - dinamično/standardno/profesionalna fotografija/film, ne vidim di je problem, ak ti je previse boje, stavi na pro. foto. i bok..

16 godina
Ja obozavam crnu na AMOLEDu, ali ostalo meh.

Kao fotograf, IPS je bitno bolji za bilo sta i uvijek ce biti, AMOLED je jednostavno prejak ekran za bijelu boju i neutralniju razliku medu nijansama
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
14 godina
odjavljen
I dalje ne rijesava situaciju, zelena boja i dalje ide u zasicenje, jednostavno to je takva tehnologija zaslona

Ne kazem da je losa, ali IPS mi i dalje sjeda bolje (npr IPS na N5 ili M8)
*Sony Xperia Z1 Compact*
12 godina
neaktivan
Ove izjave u stilu "Android mi nikad nije ni trznuo" su u rangu sa onima "Golf mi se nikad nije pokvarija ili Alfa mi trosi 7 litara po gradu".......
17 godina

Tak dugo dok iOS ima ogranicenja da ja nemrem na uredaj iskopirat kaj ocu jednostavno copy paste i tak dugo dok si ja ne mogu u uredaj stavit svoju memorijsku karticu od 64 GB koja me kostala 25 dolara, tak dugo ne budem kupoval Apple proizvode.

Djetetu sam htel u autu slozit crtice na iPad ali ne, prvo moram prek onog govna itunesa iskodirat u format koji njemu odgovara. Ok to sam zaobisel tak da sam instalial app da mogu kopirat fajlove samo tako i stavil VLC koji vrti taj format. Gubitak vremena i svaki file moram pojedinacno open with vlc da zapamti. Nakon kaj sam to rijesil iPad je pun i sad moram brisat neke stvari jer ne mogu stavit jeftinu karticu za 25 eura nego sam trebal iskesirat 200 eura vise za model sa 64 GB kako bi mi sad bio dovoljan kapacitet uredaja.

Imamo doma tri iPhonea i jedan iPad ali vise nikad ne budemo kupili niti jedan jedini Apple proizvod. Nek si zabiju taj iPhone s vecim ekranom u pak skupa sa iOSom koji standardne funcije Androida dobiva sa redovnim kasnjenjima od minimalno dvije godine. Jos bi im i to oprostil da ne misle da sam glup te zakljucavaju OS da nemam slobodu radit kaj me volja!

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 0:14 (NEW_MAN).
13 godina
neaktivan
Hranitelj kaže...
Ove izjave u stilu "Android mi nikad nije ni trznuo" su u rangu sa onima "Golf mi se nikad nije pokvarija ili Alfa mi trosi 7 litara po gradu".......

Hahaha, svaka čast :D

Naravno da štucne, pa štucnuo je meni tu i tamo i blaženi i vječeno fluidni WP8, pa i 8.1 nedavno, a šta sad, da se propucam. Majke ti šta su sa tim štucanjem zapeli koda pričaju o ne znam čemu, a ne nečem što se dogodi jednom u ko zna kolko...

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 0:14 (EchoOne).
14 godina
odjavljen
Ako cemo tako svaki OS stuca, ne postoji softver koji moze stopostotno komunicirati sa hardverom da nikad ne stucne, ja trzaje ne osjetim na svom androidu a vi mislite sto zelite
*Sony Xperia Z1 Compact*
15 godina

Neko je prico da je iPhone drobi kao ostale u vezi kamere

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
Qudek kaže...

Neko je prico da je iPhone drobi kao ostale u vezi kamere

Joj taj DXOMark, vec godinama guraju Nikon i Samsung

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 12:00 (Mitch).
14 godina
odjavljen
Taj DX0Mark je praktički smiješan, stavljaju Z2 i S5 ispred 808 pureview i Lumie 1020, mislim ko tu koga..

Ide vam ovako:
Lumia 1020/808 pureview
Galaxy S5/Z2
Lg G2/3/iPhone 5s

S tim da iPhone 5s ima najnerazvijeniji senzor uz najrazvijeniji softver, slobodno stane uz bok sa S5 i Z2, jedino sto ima manje detalja u slikama nista drugo
*Sony Xperia Z1 Compact*
16 godina

Meni je na 5S najveca prednost taj iCloud sto se tice slika, kao Dropbox autoupload samo sto je sistemski predobro integriran i lakse imam sinkronizirane DSLR fotografije sa iPhoneom nego ovako.

Inace kamera ko kamera, iznad 8MP po danu ne vidim razliku kakav god uredaj bio, eventualno kontrast i boje, ali HDR nacini na svim uredajima daju sad vec gotovo jednake fotografije.

Ali da je kamera razlog za odabrati mobitel, nije.

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Meni je na 5S najveca prednost taj iCloud sto se tice slika, kao Dropbox autoupload samo sto je sistemski predobro integriran i lakse imam sinkronizirane DSLR fotografije sa iPhoneom nego ovako.

Inace kamera ko kamera, iznad 8MP po danu ne vidim razliku kakav god uredaj bio, eventualno kontrast i boje, ali HDR nacini na svim uredajima daju sad vec gotovo jednake fotografije.

Ali da je kamera razlog za odabrati mobitel, nije.

nije bas prednost nesto sto i drugi imaju

istina mobitel se ne bira samo radi kamere, al kad se naviknes na xenon...

16 godina
odjavljen
apoteka kaže...

nije bas prednost nesto sto i drugi imaju

Tko to drugi ima potpunu sinkronizaciju (od slika do povijesti poziva i sms-a s računalom, tabletom sada i na novim uređajima ako ih kupiš) i handoff preko clouda? Baš sam provjerio i ne mogu to naći za Android, a ni Windows Phone...

16 godina

Tako je, Google ima nešto, radi OK, ali nije dovoljno dobar kao iCloud.

Tako da svaka čast Appleu za taj iCloud, definitivno najbolje iskustvo sa cloud servisom do sada.

2 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Ja koristim Dbox samo, ne treba mi bolje

Ima dosta 3rd party appova za backup tj sinkromiziranje, imate google povijest, sprema sve wifi sifre itd
*Sony Xperia Z1 Compact*
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Tako da svaka čast Appleu za taj iCloud, definitivno najbolje iskustvo sa cloud servisom do sada.

Kad sam prodao M7, kupio sam M8 i backup je vratio poruke, popis poziva, postavke, lozinke, postavke homescreena... 

Slike ionak nemam složene za backup. 

Znači kako sam ostavio M7 tako sam dobio M8. 

hobi:moj-android.net
16 godina
odjavljen
nsoul kaže...
Mitch kaže...

Kad sam prodao M7, kupio sam M8 i backup je vratio poruke, popis poziva, postavke, lozinke, postavke homescreena... 

To je pohvalno. (zaista jest - jel' to baš HTC-ova usluga? Ili nešto od Googleovog servisa? Jer, ovih dana se mislim između G3, M8 i S5)

Ali! Jesu li ti tako SMS sinkronizirane na laptopu, desktop, skupa sa slikama, kontaktima u adresaru, kalendarom, a možeš se i javiti na desktopu i ne tražiti telefon po kući kad te zovu ili ti stigne sms? {#} 

16 godina
nsoul kaže...
Mitch kaže...

To je Play Store backup, ali ja ne pricam o backupanju nego o direktnoj sinkronizaciji sa svim uredajima koje trenutno koristim.

Od svih tih Googleovih servisa, samo mi Play Music radi kako spada.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice