Intelov Optane SSD prenosi podatke brzinom do 2 GB

poruka: 11
|
čitano: 2.111
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intelov Optane SSD prenosi podatke brzinom do 2 GB".
17 godina
neaktivan

A što s kopiranjem npr. 10 000 fajlova od par kB? Što to nisu testirali?

Šta roda donese, to vrana odnese.
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Intelov Optane SSD prenosi podatke brzinom do
Pa da. 4k čitanje i pisanje test. Tu se vidi snaga. Tko uopće barta sa tako velikim fajlovima. I opet s druge strane mora bit ssd isti ili jači.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Koliko vidim, ne radi se samo o brzini, već i o izdržljivosti, što je veliki plus.

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok, i šta, ti briješ da bi 10.000 fajlova od par kb bilo sporije nego na nandu? Ili šta?

I pravo je pitanje, tko kopira 10.000 fajlova of par kb?

Kada prosječni korisnik kopira velike količine podataka, uglavnom su to slike i video.

Dakle, od nekoliko megabajta do nekoliko gigabajta po fajlu.

17 godina
MahnitiTapir kaže...

Ok, i šta, ti briješ da bi 10.000 fajlova od par kb bilo sporije nego na nandu? Ili šta?

Kada prosječni korisnik kopira velike količine podataka, uglavnom su to slike i video.

Baš to. Većina korisnika kopira veće količine podataka. Ali opet testiranja radi i znatiželje korisnika mogli su testirati kako bi prošla velika količina fajlova u kojem je svaki velik samo par kb.

17 godina
MahnitiTapir kaže...

Pitanje je da li je ovaj disk za "običnog" korisnika.

Prosječni korisnik u pravilu ima mixed workload, ovdje bi trebalo vidjeti kakvo je stanje s random IO, ali obzirom na karakteristike diska vjerojatno je fokus bačen na sekvencijalni pristup s (pretpostavljam) dobrim random radom.

16 godina
Kako god da bilo, respect! Nema vise DOS-a pa da se kopiraju tisuće malih file-ova. DBU-ovi razni ☺ Da bar sad pojeftine NAND...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
A koje je sucelje u pitanju?
SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Ovo zvuči super samo demonstracija i nije neka bez malih i mix datoteka što odmah budi sumnju. Naravno da će pokazati u čemu je najbrži, pogotovo u ovoj fazi . I Brče nisu male datoteke bile samo u dobu DOSa, dobar dio weba npr. se sastoji od hrpetine malih datoteka..
Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sučelje je thunderbolt v3 ako se ne varam

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam što su radili da su na "običnom" SSDu dobili samo 280MB/s u svom testu.

Evo rezultata od Samsung 850 EVO i Pro modela, oba idu iznad 500MB. A evo Samsung SM951, on ide i preko 1700MB kod čitanja i iznad 1000MB kod pisanja.

Malo su frizirali rezultate.

Dont believe what you are told. Double check.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice