steta iako koristim intel ,steta kaj amd radi sam procesore za decu.Uz ovakve visoke cijene intel i dalje raste mozemo samo ocekivati jos i vece cijene intela.Zadnji konkurentni amdovi prvi 64 bitni procesori (prije sad vec dosta vremena) su nagnali intel da ima normalne cijene.Od tada u prijenosnicima i negame racunalima samo intel zato i jesu cijene ovako paprene
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Intel je najbolji bez sumnje! Dobro je što ima porast unatoč krizi.
Intel je najbolji bez sumnje! Dobro je što ima porast unatoč krizi.
Da, samo što je za nas potrošače bolje da AMD preuzme veći dio kolača.
Time bi Intel dobio još bolju konkurenciju što bi ih vjerojatno nagnalo na spuštanje cijena.
Dok god je situacija ovakva, najnoviji izumi iz Intela će i dalje biti papreno skupi.
Da, da, na Bugovom forumu su sve sami eksperti kojima je AMD nejak za njihove svakodnevne proracune i vizualizacije. I BMW radi bolje automobile od Opela pa ih opet ne prodaje vise. Intelov udio na trzistu treba tumaciti proizvodnim kapacitetima, marketingom, ugovorima sa brand name proizvodjacima desktop i mobile platformi. Da je kvalitet mjerilo prodaje onda proteklu godinu Nvidia sigurno ne bi bila prodavanija grafika od ATIja, a intel od oboje skupa.
AMD procesori za djecu? da mi je znat za sta tebi sluzi racunalo. najvjerovatnije za internet, glazbu, filmove i neku uredsku aplikaciju cemu sluzi i 80% svjetskih PC-ja. Za sve to AMD je dovoljan, dobar a cesto i bolji od Intela.
da ali uz bmw postoji mercedes, lexus , audi , ferrari , aston, jaguar.......
Uz intel postoji samo amd u ovom segmentu (arm i slicni su konkurencija manjim uredjajima)
I kad je jedan losiji drugi ima monopol jer razlika u cijeni nije toliko veca
Sto se potpisivanja ugovora sa brandovima tice pa nece brandovi uzimati losije platforme sam zato jer su intel.U stolnim su jaci u mobilnim nemaju konkurenciju.Amd ne zadovoljava niti snagom nit i autonomijom
A sto se dece tice to je amdov nacin da se odupre, veze svoje proizvode sve vise uz ati narocito na mobilnoj platformi pokusava to progurat.90 % reklamnih napora amdea su vezani uz igracu industriju i overklokanje
Ja sam ustvrdio da mi je zao zbog toga ali tako je
A meni sluzi racunalo za forume na bugu i intel mi daje snagu potrebitu za to
Uz intel postoji samo amd u ovom segmentu (arm i slicni su konkurencija manjim uredjajima)
Sto se potpisivanja ugovora sa brandovima tice pa nece brandovi uzimati losije platforme sam zato jer su intel.U stolnim su jaci u mobilnim nemaju konkurenciju.Amd ne zadovoljava niti snagom nit i autonomijom
A sto se dece tice to je amdov nacin da se odupre, veze svoje proizvode sve vise uz ati narocito na mobilnoj platformi pokusava to progurat.90 % reklamnih napora amdea su vezani uz igracu industriju i overklokanje
vrlo dubokoumno, vjerujem da treba puno snage procesora za forume na bugu
Kad je imao dosta lošije proizvode ostvarivao je dobit, a ne sada kada su perfomanse na strani intela... Nadam se da će AMD sa novijim procesorima smanjiti tu intelovu dominaciju na tržištu, a intelova dobit je samo potvrda oporavka većine gospodarstava svijeta (zapadnog-ravijenog).
Vidim da si jako inteligentan. Daj se molim te prijavi na www.mensa.org i javi na mrezultate
vrlo dubokoumno, vjerujem da treba puno snage procesora za forume na bugu
Kako ne ? Pa ja sam neki dan cuo da od sredine godine bugov forum nećeš moći otvoriti bez i7 procesora !!!
Zato sam potrosio slijedecu kolicinu novca: i7 920 - cca 2200 Kn, Ploca Gigabyte za i7 cca 1600 Kn, memorija DDR3 2x2 Gb rama cca 1400 Kn
Sta, nisam dobro napravio ? Nemojte mi reci da sam bezveze kupovao, skupljao sam pare 2 mjeseca samo da ostanem na forumu.
Intel je imao i imat ce najjace procesore i tocka. Bez obzira kako pogledas na situaciju Intel je jaci od AMD-a. Nemam nista protiv AMD-a, mislim da imaju dobre procesore ali neki jednostavno vole Intel i tocka, ne bi ih vrag odgovorio od te vjecne ljubavi.
Intel je imao i imat ce najjace procesore i tocka. Bez obzira kako pogledas na situaciju Intel je jaci od AMD-a. Nemam nista protiv AMD-a, mislim da imaju dobre procesore ali neki jednostavno vole Intel i tocka, ne bi ih vrag odgovorio od te vjecne ljubavi.
ja volim intel,i teško da će amd u moj komjuter,a nisu bez razloga osvojili toliki udio na tržištu,ne mislim da je amd loš ali više vjerujem intelu,kao i ostali ,zato ga i svi kupuju
81% ukupnog tržišta
90% serverskog
81% prijenosnici
71% desktop
Ovo je zabrinjavajuće za cijene i konkurentnost.
Zamislite koliko AMD mora napraviti bolje i jeftinije procesore da sruši ove postotke bar malo. A usporedite s kojim financijama trenutno raspolaže AMD, a s kojima Intel.
Da se zapitaš o budućnosti cijena CPU-a.