HRT sramota u 4:3 formatu

poruka: 233
|
čitano: 50.262
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HRT sramota u 4:3 formatu".
15 godina
neaktivan
Re: HRT sramota u 4:3 formatu
higgs kaže...

No, zakon se ipak može mijenjati!

Zato i postoji referendum kao oblik direktne demokracije.

Kad bi se uspjelo prikupiti dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o rtv pristojbi vjerujem da bi na samom referendumu većina umirovljenika s malim mirovinama odmah glasovali protiv rtv pristojbe, a ako je suditi po onom malom poll-u koji sam postavio na ovom forumu, i oni ostali (pretpostavljam trenutno u naponu snage) također. (od četrdesetak ljudi koji su do sad glasovali samo je jedan bio za rtv pristojbu, ostali su birali druge dvije opcije)

Da se razumijemo, ja nisam protiv sufinanciranja javne televizije - javna televizija je jedini način da barem ponekad vidimo neku ozbiljniju emisiju, a ne samo žutilo, humor i sapunice, ali stojim čvrsto pri stavu da je pristojba krajnje nepravedan način prikupljanja sredstava.

Problem jest što ti treba potpis 450 000 građana samo da se raspiše referendum. Siguran sam da nema 450 000 ljudi koji žele ukinut pretplatu tj. time i HRT. Isto tako to sigurno nisu umirovljenici ( pošto oni isključivo i gledaju HRT ).

Kolko mi je poznato do ulaska u EU mora se itako dobar dio "socijalno neosjetljivih zakona" promijenit tj. nije normalno da netko sa primanjima od 1500 kn plaća porez kao osoba sa tri ili pet puta većim primanjima. 

Na kraju čak i da se nekim čudom dogodi to ukidanje pristojbe, država će dizanjem drugih poreza ponovno vratit tih "80kn" , tako da je to Sizifov posao.

Po meni, jedino na čemu treba inzistirat jest da se HRT dovede u red, a za to su odgovorni upravo mediji koji moraju objavljivat članke kakave objavljuje Večernji, Jutarnji, pa čak i Bug. S druge strane mislim da Bug treba kritizirat upravo "svoju domenu" tj. zašto HRT nema 16:9 sliku, zašto im je Upload videa u 360p, zašto im je web katastrofičan, zašto javna televizija ima više nego loše emisije o Informatičkim tehnologijama , zašto nemaju Youtube kanal etc. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
neaktivan

Razmazeni ste i ne znate sto hocete  {#}

"...Mnogi gledatelji iz Slovenije ovih se dana obraćaju HRT-u ljutiti zbog činjenice da EURO 2012. ne mogu pratiti na HTV2, doznaje se od HRT-ovog Odjela za odnose s javnošću.  ....."

Slovenski gledatelji ljuti jer ne mogu gledati EURO na HRT-u!

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

0 0 hvala 0
13 godina

Slovenci su perverznjaci kojima je zanimljivija Mila u 4:3 nego Modric u 16:9.

10 0 hvala 0
17 godina
ROADRUNNER kaže...
NEW_MAN kaže...
Samo da Vas razveselim kod mene u Austiji je TV pretplata 43 eura, u kunama prema trenutnom kursu 324,22 kn.

Jeli i u Austriji isti pricip naplate kao i kod nas tj. čim posjeduješ tv?

Nemam pojma, ali znam da su mi poslali racun kad sam uselio u stan bez da su me pitali ako imam ili nemam tv :)

15 godina

Jeli ga svaki mjesec placas?

ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Racun dolazi svaka dva mjeseca i onda je 86 eura ako se ne varam. Mislim da je bilo 70 i nesto eura ali je poskupilo prije mjesec dva.
14 godina
neaktivan

Ni ne znam nekog tko više posjeduje 4:3 TV...

0 0 hvala 0
16 godina
Trickortreat kaže...

Ni ne znam nekog tko više posjeduje 4:3 TV...

Pa posjeduje ih puno ljudi, znam ih dosta.... imaju HD tve-e ali isto tako imaju i stare ili samo stare.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
ROADRUNNER kaže...
NEW_MAN kaže...
Samo da Vas razveselim kod mene u Austiji je TV pretplata 43 eura, u kunama prema trenutnom kursu 324,22 kn.

Jeli i u Austriji isti pricip naplate kao i kod nas tj. čim posjeduješ tv?

Nemam pojma, ali znam da su mi poslali racun kad sam uselio u stan bez da su me pitali ako imam ili nemam tv :)

Nisam siguran jel kod nas prijedlog zakona da ako imaš struju automatski plaćaš i rtv pristojbu ili je taj zakon već na snazi.

Vjerojatno je nekaj takvo u Austriji.

Ma plaćao bi ja i bureke ovima sa htv-a samo da mi je i plaća europska. 

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
15 godina
neaktivan

Eto uspio sredit sliku u hdu preko satelita za tekme i zvuk sa hrta preko kompa dvbt heheheeh samo smanjim zvuk na satelitu

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 22:14 (danmega).
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

RTL ima fantastičnu sliku kod koje jedva da trebaš HD (na običnom signalu)

Zezaš se? Tebi je odlična ta deformirana slika? 

16 godina
neaktivan

Jedna stvar koju sam primjetio dok sam bio na moru ovaj produženi vikend:

po bircevima i slastičarnicama na terasama i unutra postavljeni veliki LCD-ovi, ne pušta se idiotski HRT već se EURO gleda sa satelitskih kanala u izvornom 16:9, 720p. 

Odma bi im trebalo opalit duplu pristojbu, kako se samo usuđuju.

BTW, odličan prijenos Njemačka - Grčka na ZDF-u, makar qrca kužim njemački.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

0 0 hvala 0
15 godina

Kao prvo da se pridružim temi "sramota za HRT".

Kod prelaska na digitalni prijem nije se odmah prešlo na emitiranje MPG4 formatu, kao opravdanje da većina građana ima stare TV-e, ali što se dogodilo sada, mnogi građani htijući iskoristiti "blagodati" digitalnog prijema, kupuju LCD TV-e  ne znajući da treba kupiri tv sa podrškom za MPG4 format, već uzimaju one jeftinije sa MPG2 formatom, tako da će za godinu dana opet trebati novi TV. također mislim da se ovo namjerno radi, da bi se smeće EU tehnologije "utopilo" u Hrvatskoj, a onda nas opet primoralo za kupovinu MPG4 TV-a.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Do sada nisam sudjelovao na ovom forumu, ali me je ova tema navela da se registriram i iznesem i svoje mišljenje. Moram napomenuti da nisam pročitao baš sve postove pošto ih se nakupilo već puno, a ja sam tek sada naišao na temu, pa mi ne zamjerite ako ću možda ponoviti nešto što je netko već napisao.

1. I dalje mi nije jasno kako Nova i RTL mogu već duže vrijeme emitirati u 16:9 formatu a HTV ne može?
2. A što je s nama u Istri (a u zadnje vrijeme i na cijeloj obali) koji bismo bili sretni da uopće imamo bilo kakvu sliku s obzirom na to da nam Talijani već skoro dvije godine ometaju i onemogućavaju prijem TV signala, pa tako Euro ne možemo uopće gledati osim povremeno. Vezano za to preporučujem pročitati članak na stranicama OIV-a :
Članku jedino nedostaje zaključna rečenica:
Problem nikada neće biti riješen i gledateljima jedino preostaje da i dalje uredno plaćaju TV pristojbu za televizore koje ne mogu koristiti za gledanje TV programa.

Napominjem da na području Poreča (u kojem živim) "možemo" pratiti četiri kanala: 28, 29, 53 i 68 a trenutno (30.06.2012. u 16.20h) na ekranu televizora na svim kanalima vlada potpuno crnilo - i u 4:3 i u 16:9 formatu. 
Samo me zanima da je takav problem izražen na području grada Zagreba da li bi se i onda "rješavao" tako kako se rješava u Istri tj. nikako.
16 godina
neaktivan
Ne znam kaj napraviti. Organizirati štrajk? I za to smo nesposobni...

Meni zaista na onu stvar ide kaj svako ljeto ovi talijani nabrijavaju svoje odašiljače pa ne možeš ulovit nijednu hrvatsku radio postaju, a talijanskih svakih 0.5 MHz

Da ovi naši imaju muda ko kaj nemaju uzvratili bi istom mjerom. E samo za to bi plaćao i duplu pretplatu.
17 godina
Pancho2012 kaže...

2. A što je s nama u Istri (a u zadnje vrijeme i na cijeloj obali) koji bismo bili sretni da uopće imamo bilo kakvu sliku s obzirom na to da nam Talijani već skoro dvije godine ometaju i onemogućavaju prijem TV signala, pa tako Euro ne možemo uopće gledati osim povremeno. Vezano za to preporučujem pročitati članak na stranicama OIV-a :

Članku jedino nedostaje zaključna rečenica:
Problem nikada neće biti riješen i gledateljima jedino preostaje da i dalje uredno plaćaju TV pristojbu za televizore koje ne mogu koristiti za gledanje TV programa.

Napominjem da na području Poreča (u kojem živim) "možemo" pratiti četiri kanala: 28, 29, 53 i 68 a trenutno (30.06.2012. u 16.20h) na ekranu televizora na svim kanalima vlada potpuno crnilo - i u 4:3 i u 16:9 formatu. 
Samo me zanima da je takav problem izražen na području grada Zagreba da li bi se i onda "rješavao" tako kako se rješava u Istri tj. nikako.

HTV s time nema nikakve veze. Nadležan je OIV, koji je po nalogu države davno izdvojen od HRTa te djeluje kao samostalna tvrtka.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
13 godina

I budi sretan sto ne moras prisilno i talijansku pretplatu placat :))

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

I budi sretan sto ne moras prisilno i talijansku pretplatu placat :))

Uopće me ne bi čudilo, a naši bi još stisli i PDV na to {#}

Evo kaj OiV veli na smetnje http://www.oiv.hr/tvrtka/vijesti/vijest_hr.aspx?id=861

Dakle birokracija se čeka, a to znači da će se u Istri moć gledat hrvatske kanale možda početkom sljedećeg desetljeća...

12 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

Dakle birokracija se čeka, a to znači da će se u Istri moć gledat hrvatske kanale možda početkom sljedećeg desetljeća...

Možda i prije uz priručnik

Ali što se zapravo čeka s emitiranjem slike u 16:9 formatu (za koji MPEG-4/HD nije potreban)? HRT tvrdi da je za tako nešto potrebno uložiti 20 milijuna eura kako bi se promijenile kamere i oprema studija u kojima se program snima.

do tad su taj format mogli koristit samo kad je potrebno{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 2:35 (Loroc).
16 godina
neaktivan
Loroc kaže...
redrum781 kaže...

Možda i prije uz priručnik

Ali što se zapravo čeka s emitiranjem slike u 16:9 formatu (za koji MPEG-4/HD nije potreban)? HRT tvrdi da je za tako nešto potrebno uložiti 20 milijuna eura kako bi se promijenile kamere i oprema studija u kojima se program snima.

do tad su taj format mogli koristit samo kad je potrebno{#}

Eto, znači sve što istrani trebaju napraviti je staviti 4-5 antena i to je to :D

12 godina

Na žalost svi savjeti navedeni u http://www.hrt.hr/uploads/media/Antenski_prijamni_sustavi_za_smanjenje_smetnji_pri_prijamu_TV_signala_-_skracena_verzija_02.pdf su prijedlozi za nadogradnju i prilagodbu antenskog sustava koji eventualno mogu poboljšati prijem ali to u praksi baš i ne uspijeva a traži stručno znanje za provedbu. Osim toga, ti savjeti nemaju nikakvog značaja u slučaju kad je već repetitor onemogućen u odašiljanju signala jer nikakva antena ne može primiti signal kojeg nema.

Također, uopće nije bitno tko je nadležan - da li HTV ili OIV - obje su državne tvrtke, pristojba se u stvari plaća državi a to je (među)državni problem.

17 godina
neaktivan
makopos kaže...

Ma oni starci na HRT-u niti neznaju šta znači FullHD, misle da je to neki komad auta ili štaveć... Tamo radi hrpa neobrazovanih, nestručnih ljudi samo peru lovu koju mi plaćamo i ništa drugo ne rade.

Ti ocito nemas pojma i nikad nisi pricao ni sa jednim od njih...

Vecina ekipe tamo je najskolovaniji i najstrucniji kadar koji Hrvatska ima, i nije bas da moze svatko doci do tamo...

To sto od cijele ekipa ima 10% ljudi koji tesko prihvacaju novitete, a cijeli minus je da tih 10% odlucuje o ostalih 90%, je druga prica...

Ali ovako pljuvat po ljudima bez ikakvih argumenata je jako lose, ali mi smo takvo drustvo, najbolje pljunut...

(ne ne radim na htvu ali bi mi bila cast biti u njihovoj reziji medu tim neskolovanim i neobrazovanim kadrom)

potpis :D
13 godina

Iskreno, boli me kruac koliko su školovani, taman bili elita. Ja i dalje moram gledati taj šrot na TV-u.

Aut vincere, aut mori!

1 0 hvala 0
16 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Iskreno, boli me kruac koliko su školovani, taman bili elita. Ja i dalje moram gledati taj šrot na TV-u.

ne moras, odi van, proseci se, bavi se sportom, imas milion drugih opcija... {#}

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
13 godina
Srednji kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

ne moras, odi van, proseci se, bavi se sportom, imas milion drugih opcija... {#}

Bavim se sportom, idem vani, taman nikada ne upalio TV ja njima moram plaćati... Smisao tvoga komentara?

Aut vincere, aut mori!
16 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
Srednji kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Bavim se sportom, idem vani, taman nikada ne upalio TV ja njima moram plaćati... Smisao tvoga komentara?

ako placas ne znaci da moras to i koristiti....placas zato jer je takav zakon...i ne moras placat...i za to postoji opcija...al bitno da je pljuvat po drugima...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
17 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Na isti način kao što uz račun za mobitel plaćaš i lovu za frekvenciju (trošiš zrak?) :) plaćaš i porez na posjedovanje tv prijemnika koji se zove pristojba.
Ne plaćaš za pravo gledanja TV programa, niti si obavezan gledati HRT. Plaćaš to što posjeduješ prijemnik. Taj porez u tom obliku postoji u gotovo cijelom svijetu u kojem postoje jave TV kuće koje se ne financiraju isključivo od reklama - kako izgleda program koji se financira isključivo od reklama, imaš prilike vidjeti na RTL i Nova TV. Ako u sat vremena pogledaš jednu polusatnu epizodu serije, svaka čast.

Prodaj ga, odjavi i ovjeri kod javnog bilježnika da ga više nemaš, pristaneš na povremene kontrole, i nećeš više morati plaćati pristojbu.

Vrlo je jednostavno.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
17 godina
Hacker-ri kaže...

Ti ocito nemas pojma i nikad nisi pricao ni sa jednim od njih...

Vecina ekipe tamo je najskolovaniji i najstrucniji kadar koji Hrvatska ima, i nije bas da moze svatko doci do tamo...

To sto od cijele ekipa ima 10% ljudi koji tesko prihvacaju novitete, a cijeli minus je da tih 10% odlucuje o ostalih 90%, je druga prica...

Ali ovako pljuvat po ljudima bez ikakvih argumenata je jako lose, ali mi smo takvo drustvo, najbolje pljunut...

(ne ne radim na htvu ali bi mi bila cast biti u njihovoj reziji medu tim neskolovanim i neobrazovanim kadrom)

Ako naletiš u ZG, javi mi se, možda popijemo kahvu na TV Trgu :)

13 godina

ako placas ne znaci da moras to i koristiti....placas zato jer je takav zakon...i ne moras placat...i za to postoji opcija...al bitno da je pljuvat po drugima...

Krivo! Ja ću platiti to što koristim a i koristiti ću to što plaćam, a ako ti želiš živjeti kao kmet pa da plaćaš to što uopće ne koristiš (jer je takav zakon{#}) onda ok.. A mi se nismo makli od 90-ih što se tiče kvalitete TV programa. Ako je tebi u redu, onda dobro. Ali meni nije u redu, i pljuvat ću koliko god me volja jer imam potpuno pravo na to. U kojoj šugavoj državi mi živimo, treba pobjeći što dalje od ovog balkana, počeo mi se gaditi. {#}

Father_Dougal Svjestan sam da plaćam to što posjedujem prijemnik. A ne na pravo gledanja TV-a.

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 15:04 (Et_Tu_Brute?).
16 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
U kojoj šugavoj državi mi živimo, treba pobjeći što dalje od ovog balkana, počeo mi se gaditi. {#}

Gdje god pobjegneš ,i (ako) prijaviš se (barem što se tiče Europe) ,opet ćeš plaćati isti takav ili sličan porez. {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice