FER tvrdi da je Tele2 najbrži

poruka: 107
|
čitano: 28.658
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "FER tvrdi da je Tele2 najbrži".
18 godina

a jesu li uzimali u obzir trenutnu kolicinu korisnika mobilnog interneta u toj mrezi? mozda tele2 jednostavno ima najmanje korisnika pa su mu linkovi rastereceni i djeluje kao da je brzi?

hmmm...

7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da drito...jbt nepise tu nis al ocito nisu..

Znam Super Admina osobno,zato ne kenjaj! :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: FER tvrdi da je Tele2 najbrži

i kakve sad to veze ima? svejedno stoji cinjenica da tele2 korisnici najbrze surfaju, iz ovih ili onih razloga...

18 godina
ovajonaj kaže...

a jesu li uzimali u obzir trenutnu kolicinu korisnika mobilnog interneta u toj mrezi? mozda tele2 jednostavno ima najmanje korisnika pa su mu linkovi rastereceni i djeluje kao da je brzi?

Zašto "djeluje kao da je brži", ako je po mjerenjima svugdje bolji od VIPa i T-Mobilea, onda je stvarno brži.

Veći problem Tele2 je pokrivenost

18 godina

Ako je tele2 naručio studiju, možda je i povećao linkove i brzine dok je izvedba studije trajala :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
9 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

Ako je tele2 naručio studiju, možda je i povećao linkove i brzine dok je izvedba studije trajala :)

potpis...

17 godina

:)))))))))))))))) Tele2 naručio studiju prema kojoj je Tele2 najbolji.

1 0 hvala 0
17 godina
Elles D. kaže...

Ma manipulacija nije nužno u tome da su taj dan povečali brzinu, nego jednostavno u tome da su naručili studiju onog segmenta u kojem su dobri, npr. imaju malo korisnika, pa im mreža nije opterečena, a ne npr. studiju dostupnosti, kolik ja vjerojatnost da ce te na moru dobiti signal od Tele2.

To je kao da Sjeverna Koreja naruče studiju o učestalosti pljački banke kod njih i u drugim zemljama. Vjerojatno bi bili najbolji iako kod njih ljudi umiro od gladi.

17 godina

Isprva sam mislio napisati - Ovo FERu stvarno nije trebalo.

No onda sam se malo zamislio i... - Jadna li je ovo država gdje fakulteti moraju pasti na tako nisku granu da bi preživjeli...

Još bih možda i povjerovao da razlika nije toliko drastična i da Tele2 u pojedinim područjima ne koristi T-comovu infrastrukturu.

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 16:27 (Bukva).
18 godina

to je jakooooo sumnjivo.tele 2 brzi od t-mobilea i vipneta na 82% lokacija u downloadu i 97% u uploadu i jos da im je prosjecna brzina veca za vise od 100% od t-mobilea i vipneta stvarno sumnjivo :))

i jos oni narucili studiju Osmijeh lol

dovoljno je bilo da znaju vrijeme kad ce se testirati brzina pa da pojacaju signale u cijeloj hrvatskoj

zamislite koji paradox:provider koji ima najmanje infrastrukture u hrvatskoj najbrzi :) pa to je stvarno ludo do bola

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 16:37 (crozoki).
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

ajmo mi napraviti studiju,barem vi koji imate laptope ili mobitele koji mogu na net :) ja imam krsinu pa nemogu :))

uglavnom kupili ste novi bug sa vipovom karticom za net pa testirajte upload i download na te tri stranice na kojima su i oni testirali pa da vidimo kakvu brzinu ima vip i jel se poklapa sa njihovim rezultatima

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Nešt mi je tu sumnjivo, dali vi radite za Vip ili T-mobile pitanje je

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pinkskin kaže...

Nešt mi je tu sumnjivo, dali vi radite za Vip ili T-mobile pitanje je

Ma neeee, jak bi, samo su Vip i T-com od nas narucili studiju, inace ne radimo za njih.

17 godina
Bukva kaže...

Isprva sam mislio napisati - Ovo FERu stvarno nije trebalo.

No onda sam se malo zamislio i... - Jadna li je ovo država gdje fakulteti moraju pasti na tako nisku granu da bi preživjeli...

Takve stvari ti rade fakulteti širom svijeta, to je omiljena metoda npr. farmaceutske industrije.

18 godina
protjeran

Svi ste tu počeli srat kao da vam je krivo što je Tele 2 navodno najbrži. Najbolje bi bilo da netko tko se našo uvrijeđenim jer njegov najdraži operater nije najbrži neka sam isproba brzine pa da vidimo tko je brži.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

ja sam korisnik t-coma i vjeruj mi nije mi najdrazi,cim dodje neki drugi operater do mene prebacujem se ako t-com ne bude imao povoljnu cijenu,posebno se to odnosi na net.

ako je tele 2 bolji onda je to ok,ali malo su mi prevelike razlike izmedju tele2 i t-coma i vipa da ne bi sumnjao u istinitost studije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tele2 ima nabrži internet, tko ne vjeruje neka provjeri. Čudno mi je samo

kako ljudi radije vjeruju strancima, (npr. 3d solutions ili kako se već zovu), a

ne vjeruju našim fakultetima.

0 0 hvala 0
18 godina

Ja ne kažem ništa protiv FERa - oni su dobili posao i otišli su mjeriti. Jbg, i oni moraju živjeti od nečega.

Pitanje je što je tele2 radio za to vrijeme i "moralnost" takvih naručenih studija, odnosno plaćenih reklama - jer ljudi više vjeruju fakultetu nego mafijašima iz njihovih reklama.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
neaktivan

Potvrđujem ove podatke, za tele 2. Skida uvijek oko 2,5Mb/s(310-320kB/s) kod mene, a signal baš i nije najbolji, upload je oko 0,5-0,6MB/s kod mene.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

tele2 na 6km udaljenosti od bazne stanice na speed testu 1.4 mbit dl i 0.5 mbit ul. doduše nema nekih vecih prepreka osimjednog stabla i zida.

17 godina
neaktivan

Ovo je 100% tocno, koristim usluge sva 3 operatera i Tele2 mreza mi je daleko najstabilnija i najbrza.U podrucju sam pokrivenosti HSDPA signalom kod sva 3 operatera i to je zaista nevjerovatno koliko je Tele2 bolji.

4 0 hvala 0
18 godina
protjeran
crozoki kaže...

to je jakooooo sumnjivo.tele 2 brzi od t-mobilea i vipneta na 82% lokacija u downloadu i 97% u uploadu i jos da im je prosjecna brzina veca za vise od 100% od t-mobilea i vipneta stvarno sumnjivo :))

i jos oni narucili studiju Osmijeh lol

dovoljno je bilo da znaju vrijeme kad ce se testirati brzina pa da pojacaju signale u cijeloj hrvatskoj

I kaj bi time dobili???

Malo bolji download, ali upload bi ostao isti jer je jasno kao dan da je to dvosmjerna veza i ako pojacavas repetitore, tada bi za bolji rezultat

trebalo pojacat i snagu na korisnickoj strani kaj je nemoguce.

17 godina
neaktivan

Eh i taj se FER vec odavno iskomercijalizirao... pardon, wannabe ETF... stara slava...

Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

kad sam poceo citat prvo sam pomislio

"heh narucili...jesu se pokazali..."

ali onda kad sam dole procitao metode testiranja...slatko sam se nasmijao...

Ja mislio ono FER tu ce biti neka napredna znanstvena metoda testiranja a oni koriste i ono sto svaki papak moze...

a da je dosao neki klub sa 100-200 clanova i uradio ovo isto i negdje objavio ljudi bi im se smijali da su majmuni,potplaceni...

ali FER je visoko moralna institucija :P

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Upravo sam upiknuo jedan Tele2 mobilni internet. Majku mu ugodno sam iznenadjen brzinom.

Dok ovo pisem napravio sam speedtest.net testiranje da potvrdi i subjektivni dojam (trenutno sam na podrucju ZG). Latencija je malo u komi.. al to me ne dira trenutno. Budem probao i na moru kako ce ici.

Cisto za informaciju, imam i Vipnetovu Mobile broadband HSPA karticu (nisam probao jos ovaj novi USB stik) i po brzini nije ni do koljena ovoj od Tele2.

Ako usporedjujemo broj korisnika.. Tele2 mora jos daleko dogurati da dostigne broj korisnika VIP (ili T-mobile) mreze i to se sigurno osjeti na slobodnijem kapacitetu.. Ali gledajmo realno, ako VIP i T-mobile ne prosiruju svoje kapacitete za sve veci broj korisnika, onda je jasno kako lijepo zaradjuju. Nadam se da ce Tele2 ostati ovako brz.

17 godina
neaktivan

Mbpsa?

I koliko je placeno profesorici da surfa do speedtest.net?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 23:09 (post).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
post kaže...

Mbpsa ??

Da mega bita po sekundi.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Da mega bita po sekundi.

Mega bita po sekundi-a?

Cudno mi je vidjet da se to deklinira

Tezak sam 80kga, visok 180cma?

18 godina
neaktivan
post kaže...

Mbpsa?

I koliko je placeno profesorici da surfa do speedtest.net?

my point exactly...

da je to bilo kakvo znanstveno istrazivanje...pa ajd

nego samo zato sto je FER je to uopce spomenuto...

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Potvrđujem ove podatke, za tele 2. Skida uvijek oko 2,5Mb/s(310-320kB/s) kod mene, a signal baš i nije najbolji, upload je oko 0,5-0,6MB/s kod mene.

meni je na ajfonu oko 500kBdown i oko 70 up... speedtest.net aplikacija

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice