Google+ potjerao malo a ?
Kao sto je vec netko rekao... ocekivalo se to, nije mozda to vodilo k skypeu, ali akvizicija istoga od ms je na to mogla dati naslutiti... posto je ocito da FBu uz malo bolji koncept grupakorisnika(postoji za chat)(recimo elegantno kao krugovi unutar +) falila upravo ova drustvena komponenta, audio i video pozivi... meni se ovo svidja... bolje mashup nego novi servis(politika applea)...
s druge strane, + je integriran s gtalkom/gmailom sto je takodjer fenomenalno... a usput bih samo nadodao da je + upravo ono sto fb nije :) uz josuvijek mankavosti, ali konceptualno je pogodio vise manje ono sto sam ja od fba ocekivao :)
sljedeca faza je mashup FBa i +a :)
Spominjete integraciju sa mailom, a sto je sa facebook mailom?
Koristite li facebook mail?
0 | Da, to mi je primarni mail |
---|---|
4 | Da, ali uz neki drugi |
60 | Ne |
10 | Sta je to? |
korisnici fejsa si neznaju instal. ni napravit skype racun pa ce ga ugurat u fejs
jos malo pa cemo video nadzor postavljat po kuci i to djelit s frendovima?
jos malo pa cemo video nadzor postavljat po kuci i to djelit s frendovima?
Ne samo u kuci, nego i izvan kuce. Ono kao snimamo za zastitu objekta
Ali ideja je vise nego genijalna, zasto da se CIA/FBI/KGB muce sa postavljanjem kamera po citavoj zemlji, kad to mogu za njih, potpuno besplatno napraviti korisnici Facebooka ili Googlea...
Facebook - "stealing other people ideas since 2004"
Someone call Lulzsec.
Sta mu fali ? Pa na primjer usred chata, osobu s kojom chatam mi prikaze najednom offline, a ona je online - ista stvar se njima dogadja samnom.
X puta se zna desit da ne proslijedi veci dio poruke - teksta.
Nema grupni chat.
Ovo sa online-offline moram priznati nisam već duže vrijeme doživio, a nikada ovo za poruke, doduše u chat bi rjetko kada upisao vrlo dugi tekst, volim to više rascjepkati enterima
Grupni chat fali, ali zato se grupno mogu inboxat pa i nije da mi zasmeta toliko. Ali mjesta za napredak naravno ima...
+ FB otvoren u 3 taba, u jednom nema pola teksta kojeg sam napisao, u drugom ima, ali ima i one ikonice da mi sugovornik nešto piše, dok je u trećem offline bez pola napisanog teksta!
Je*e lud zbunjenog...
Super svi kao koriste skype ali mi nitko ne zna odgovoriti koliko troši prometa, krasno, no budem sam probao, i naučio kao i uvijek
Super svi kao koriste skype ali mi nitko ne zna odgovoriti koliko troši prometa, krasno, no budem sam probao, i naučio kao i uvijek
Pa kad svi imamo flat...
Koristiti drustvene mreze i ne imati flat je veliko NO-NO. Umjesto da se opustis i druzis sa svojim virtualnim frendovima, stalno gledas na potrosnju i panicaris da ces morat nasilno prekinut druzenje...
A jbga ajde me sad starog konja uči, kao da fejs kao i forum puno troše, lijepo sam pitao koliko MB po minuti, ako znaš odgovori, a ako ne nemoj bolje :p
Skype ti koristi, slično kao i ostali video servisi, možeš potražiti i ti, za neku standardnu video komunikaciju 30-70 Kb po sekundi, zaokruži za olakšicu oko 5 Mb po minuti, ovo je otprilike, jer zavisi kakva je kvaliteta videa, zvuka itd.
Što se tiče "super stvari", zanima me, da vidim kako će Skype podnijeti najmanje uduplano opterećenje nad svojom infrastrukturom, jer ni sada nisu baš stabilni sa pružanjem usluge ni za ovih, oko 170 mil. korisnika.
Ok tnx znači nešto manje od youtubea recimo, a bumo probali radi probe, kupi se internet dan za 10kn na vipu 1GB pa se može pričati i tri sata, i previše koji k imam toliko pričat, ne bi da je ljubavnica lol
Ok tnx znači nešto manje od youtubea recimo, a bumo probali radi probe, kupi se internet dan za 10kn na vipu 1GB pa se može pričati i tri sata, i previše koji k imam toliko pričat, ne bi da je ljubavnica lol
pa tek s njom neman sta prica.....radili bi nes malo zanimljivije
Skype ti koristi, slično kao i ostali video servisi, možeš potražiti i ti, za neku standardnu video komunikaciju 30-70 Kb po sekundi, zaokruži za olakšicu oko 5 Mb po minuti, ovo je otprilike, jer zavisi kakva je kvaliteta videa, zvuka itd.
Što se tiče "super stvari", zanima me, da vidim kako će Skype podnijeti najmanje uduplano opterećenje nad svojom infrastrukturom, jer ni sada nisu baš stabilni sa pružanjem usluge ni za ovih, oko 170 mil. korisnika.
al evo baš sam razmišljao, pa gledam ako ovo zaživi u dovoljnoj mjeri, onda više opertateri neće prodavat impulse, nego megabajte. impulsi će postat povijest. a voip će zacementirat telefoniju...
al evo baš sam razmišljao, pa gledam ako ovo zaživi u dovoljnoj mjeri, onda više opertateri neće prodavat impulse, nego megabajte. impulsi će postat povijest. a voip će zacementirat telefoniju...
Pa ce nam uvest mobilni "flat" za 200-300kn mjesecno, a mi priglupi korisnici cemo to popusit i mislit kako je to genijalno i kako smo dobro prosli...
Danas se kod vecine operatera za 100kn-200kn moze razgovarati gotovo neograniceno jer imaju tarife kod kojih se placa samo prva minuta razgovora... Vjerojatno im je 100kn*1M korisnika sasvim dovoljan mjesecni iznos...
To su napravili radi lakše kontrole korisnika, ako se uzme mogućnost da je svrha facebooka baza podataka za tajne službe. Lakše je kontrolisati ljude ako svi idu preko istog kanala. Zato, hajmo im svi olakšati posao, staviti pravo ime i prezime na facebook i koristiti ga za sve moguće vrste komunikacija.
To su napravili radi lakše kontrole korisnika, ako se uzme mogućnost da je svrha facebooka baza podataka za tajne službe. Lakše je kontrolisati ljude ako svi idu preko istog kanala. Zato, hajmo im svi olakšati posao, staviti pravo ime i prezime na facebook i koristiti ga za sve moguće vrste komunikacija.
Koliko vidim vecina na ovom forumu nema nis protiv toga... Eto sad bas naletim da je neka ekipa logirana na google account dok koristi google trazilicu. Zasto da se google muci sa cookijima/toolbarima i ostalim metodama povezivajuci pretrage i korisnike kad se mozemo ulogirati i to napraviti za njih...
Mora da je Ms i ovdje dobro iskesirao.
Microsoft je jedan od investitora FB-a ... Dalje ti ne trebam pisati.
Ne mozes dobiti konkretan odgovor zato sto se Skype zna adaptirati prema brzini linije koje imas. Dakle ako imas spor internet ovaj poveca stupanj kompresije videa i zvuka tako da...
danas je taj "sljedeći" tjedan.....jel došla ta super stvar?
jedino jučer bio mi srušen face na jedno sat vremena, i jedno sat vremena čudno ponašao...ali i dalje sve po starom
Mora da je Ms i ovdje dobro iskesirao.
Mislim da MS već ima udio u facebooku, ako se ne varam.
Kako sad stvari stoje facebook bi mogao imati udio u MS!
jedino jučer bio mi srušen face na jedno sat vremena, i jedno sat vremena čudno ponašao...ali i dalje sve po starom
srušen?
meni je sve bilo ok.....
pa tek s njom neman sta prica.....radili bi nes malo zanimljivije
uoči lol na kraju :p
Ne mozes dobiti konkretan odgovor zato sto se Skype zna adaptirati prema brzini linije koje imas. Dakle ako imas spor internet ovaj poveca stupanj kompresije videa i zvuka tako da...
Nemam spor za hr prilike, ali ako treba ograničim brzinu pa će biti, ako tako manje troši